Met someone..

afbeelding van Keelia

Hallo iedereen,

in november heb ik iemand leren kennen. Ik had hem al een tijdje gezien in het jeugdhuis en in de kroeg en een vriendin van me kende hem. Ze zei me dat het wel iets zou kunnen worden tussen ons. Ik wimpelde het eerst af aangezien ik toen nog volop met mijn ex in m'n hoofd zat. Maar in november dus was er iets te doen in het jeugdhuis en we kregen contact met elkaar. Eerst was dit wat oppervlakkig maar onze gesprekken werden steeds opener. Bleek dat we bepaalde gezamenlijke interesses hadden (vooral op sportgebied) en we vragen elkaar er geregeld iets over en dagen elkaar uit om het nog beter te doen.

Hij begon steeds meer mijn interesse te wekken. Chatte wat langst facebook, spraken elkaar in de kroeg of in het jeugdhuis. Nu begon het me steeds meer te dagen dat ik misschien toch wel gevoelens kon krijgen voor deze persoon. Een anderhalve maand geleden stonden we in een groepje te praten en zei hij dat hij met een paar ging skydiven. Nu zou ik dat ook graag willen doen en hij had me uitgenodigd om mee te gaan. Maar ik heb enorme hoogtevrees + ik heb nog nooit van m'n leven in een vliegtuig gezeten dus ik had hem gezegd dat ik er nog eens over ging nadenken.

Nu waren we 2 weken geleden weer aan de praat geraakt in de kroeg. Begon hij weer over het skydiven in zei die ineens: Ahja, had jij de vorige keer niet gezegd dat je ging meegaan? Tong Euhm... Ik wist niet goed wat ik moest zeggen, want eigenlijk wil ik wel, maar durf het niet zo goed.. Had hem dit ook gezegd. Toch probeerde hij me te overhalen. We praatten over nog vanalles en nog wat en als hij even naar buiten ging om een sigaretje aan te steken zei die: Nou, denk er nog over na over dat skydiven, zou het heel graag willen dat je meegaat Glimlach . Maar dat zei die op een manier dat die dus echt wel wou dat ik meeging. Niet op een gewone vriendelijke toon, maar echt van: GA MEE!! Glimlach

Nu begint het contact wat te minderen en weet ik niet goed wat ik moet doen. Ik heb van die vriendin die me hem had aangewezen in het begin gehoord dat die al 2 slechte relatie's heeft gehad in het verleden en nu een massieve muur heeft opgebouwd rondom hem en dat ik geduld moest hebben met hem. Toen antwoordde ik dat het dus twee massieve muren tegenover elkaar zijn, aangezien ook ik enorme moeite heb met iemand binnen te laten in mijn leven, laat staan om er een relatie mee te beginnen. Had zijn nummer kunnen bemachtigen en stuurde hem onlangs: Hey, hoe gaat het met je? Maar ik kreeg geen antwoord. Een dag later kreeg ik langst FB bericht dat zijn krediet op is en dat hij dus niet kon terugsturen. We praatten nog even langst de chat, maar dit duurde niet lang. Ook als ik online sta spreekt hij me nooit aan. Ik weet dat hij het misschien liever heeft om face2face te praten, en dat kan ik hem ook niet kwalijk nemen, maar soms heb ik het gevoel alsof dat alle contact van mijn kant komt. Iets wat me een bitter gevoel geeft want ook met mijn ex kwam al het contact van mijn kant...

Ik heb het nu wel al door dat hij gevoelig is, meer dan dat hij doet uitschijnen naar de buitenwereld toe. En ook heb ik al gemerkt dat hij een enorme muur rondom hem heeft staan. Maar dan begin ik natuurlijk te twijfelen aan mezelf en of ik hiermee moet verder gaan of niet. Het is een tweestrijd in mijn hoofd en ik weet niet welke kant het beste is voor mezelf..

afbeelding van stillinlove

niet van 1 kant

Heey daar, liefde moet niet van 1 kant komen. Daarbij als hij jou echt graag wilt zal hij daar automatisch moeite voor doen. Het is misschien wat raar dat jij alle moeite doet en hij wat afstand neemt. Ik denk als je bij elkaar hoort het gewoon vanzelf gaat en je beiden evenveel moeite doet.

afbeelding van zgan

to Keelia

CITAAT: Bleek dat we bepaalde gezamenlijke interesses hadden. CITAAT ENDS.

Dezelfde interesses hebben kan erg prettig zijn om een gesprek te hebben, of een vriendschap, echter is een relatie een veel serieuzere zaak dan alleen wederzijdse interesses.

CITAAT: Hij begon steeds meer mijn interesse te wekken. CITAAT ENDS.

Is het vanuit het feit dat hij een persoon is die je als mogelijke partner aantrekt, of is het het feit dat hij aandacht geeft, en jij een bepaalde behoefte hebt?

CITAAT: Toen antwoordde ik dat het dus twee massieve muren tegenover elkaar zijn, aangezien ook ik enorme moeite heb met iemand binnen te laten in mijn leven CITAAT ENDS.

Misschien is het deze overeenkomst die hem 'aantrekkelijk' maakt voor jou? (alsof je in een spiegel kijkt?)

CITAAT: Iets wat me een bitter gevoel geeft want ook met mijn ex kwam al het contact van mijn kant... CITAAT ENDS

Dit gevoel, wat jij herkent is dus iets waar je 'last' van hebt, of anders gezegd, je (oude) pijn bezorgd.

CITAAT: Ik heb het nu wel al door dat hij gevoelig is, meer dan dat hij doet uitschijnen naar de buitenwereld toe. En ook heb ik al gemerkt dat hij een enorme muur rondom hem heeft staan. CITAAT ENDS.

Dat hij hier last van heeft, is vervelend voor hem, de vraag is, en de enige in dit geval, hoe voel jij je erbij, wat kan/wil jij ermee?

Jouw gevoelens hebben prioriteit, en als hij je nu al aan het twijfelen brengt nog voordat er überhaubt iets van diepere gevoelens bij komen kijken, is het misschien helemaal geen twijfelgeval, maar dien je gewoon de knoop door te hakken, voordat je misschien (nog meer) gekwetst wordt, dit omdat je nu al wankelt in je mogelijk gevoelens voor hem.

Zomaar even wat gedachtes...

Z