Mijn maatje is verslaafd

afbeelding van hortensia

Lieve schat, mijn maatje , lieve lieve vriend....

Ik zie de pijn in je ogen , de schaamte omdat je weer de fout bent ingegaan....
De onmacht , angsten en depressie , je vragen aan mij , de tranen en het niet meer willen...
Samen vechten we ons een weg ,zoekende naar een lichtpuntje , want er moet iets zijn die dit kutgevoel kan ombuigen. De negatieve gedachtes kan ombuigen , de wil om te leven zinvol laat maken , de kleine dingen te zien en daarvan te kunnen genieten. Dat dus..... maar vooralsnog zie jij dit niet ..

De hele avond geen appje.. de andere ochtend ook niet . Om 21.14 gisteravond voor t laatst online....
Ik app je maar krijg geen reactie ,sterker nog je tel lijkt uit te staan. Ik blijf checken of je online komt , mijn onrust neemt toe , Ik geef het tot 13.00 de tijd ,als ik dan nog niks heb gehoord ga ik actie ondernemen.
Ik probeer je te bellen en kijk op de app , niks veranderd , je bent er niet. Paniek slaat toe ....zou je nu toch echt .... ? intense innerlijke pijn voel ik en ik weet dat ik nu naar je huis moet om te kijken. Ik moet het ook weten misschien heb je hulp nodig en is elke minuut wachten er eentje te lang?

Ik rijd naar je woning , kijk door de ramen en zie dat je thuis bent . Ik probeer de deuren , allemaal op slot , bel een aantal keren aan ... roep door de brievenbus en bonk achter op het raam. Er gebeurt helemaal niks.....
Daar sta je dan , probeer rustig te blijven en na te denken, mijn handen trillen en ik weet gewoon even niet wat te doen. In mijn fantasie zie ik hem dood op bed liggen , schuim op zijn mond ....ik wil zo niet denken....alles is oke , alles is oke .... ..het komt goed...
Ik sta al 10 minuten bij zijn huis en eigenlijk durf ik ook niet meer aan te bellen omdat ik niet de aandacht van de buurt wil trekken.
Ik bel zijn ouders dan maar , wil ze niet ongerust maken maar ik zie geen andere uitweg, ik leg het kort uit over de telefoon en zij zeggen direct te komen met een sleutel . Boven tref ik hem aan ,ligt doodstil ...ik hou mijn adem in , voel het bloed uit mijn hoofd trekken, alsjeblieft.... alsjeblieft ...laat het niet zo zijn...
We roepen zijn naam , raken hem aan en langzaam komt hij bij ....Goddank ....
De tranen schieten hem in de ogen, ik aai over zijn hoofd en vraag zachtjes , waarom huil je pop? hij zegt; ik had zo gehoopt niet meer wakker te worden....
Ik voel me een egoist en een verrader , want ik wil hem hier houden .....

afbeelding van mrpither

Re:

Als het leven in zijn volle gewicht op je gaat zitten....

Je hebt gedaan wat je moest doen, je hebt zijn leven gered en daar mag je je nooit schuldig over voelen!

Mensen zoals jij maken het verschil.

Liefs

afbeelding van hortensia

@mr pither

Vriend , thanx
xx

afbeelding van T16

@ hortensia

Jemig joh wat een super heftig verhaal... IIk leef zo enorm met jullie mee, allebei.

Het feit dat hij zich zo voelt lijkt me zo enorm vreselijk pijnlijk:( En voor jou om je maatje zo te zien. Je bent geen egoist en verrader, je wil hem helpen hoe lastig het ook is. Ik hoop zo voor jullie dat dit goed komt!!!!!

afbeelding van hortensia

@T16

Hey T16,

Het is ook vreselijk om iemand zo te zien lijden....daarom schreef ik ook dat ik egoistisch was, omdat ik weet dat hij hier niet meer wil zijn . Al heel lang niet meer . Ik hoop al jaren dat het bij draait , was blij toen hij afgekickt was en dacht dat hij dan wel gelukkig zou worden. Dat was niet zo ...en nu weer terug naar af .
Ik zal hem nooit laten stikken , het is mijn beste vriend . Hij zou dat ook voor mij doen namelijk ....
( even ter info, wij hebben geen relatie )

Dank je wel voor je reactie

afbeelding van torn

@Hortje: egoisme

Hey Hortje-girl, Glimlach

Vervelend dat je (weer) dit soort gebeurtenissen op je pad tegenkomt. Ik snap dat je op het moment van schrijven van dit blog waarschijnlijk nog hoog in je emotie en bezorgdheid zat n.a.v. de gebeurtenissen. Wat ik zorgwekkend vind aan je verhaal is dat jij het gevoel nu hebt (had?) een egoïst en verrader te zijn omdat je vanuit vriendschappelijke liefde en betrokkenheid die jij kan hebben iets gedaan hebt wat bij jou hoort en de mens maakt die je bent,....een goed mens en waardevolle vriend.

Het pijnlijke van dit verhaal en deze situatie is dat je in de valkuil stapt waarin iedereen valt die met een verslaafde te maken heeft in haar/zijn directe omgeving, namelijk zelf te gaan lijden onder de verslaving en daaraan verbonden keuzes die een verslaafde maakt. Klinkt wat hard, maar ik vermoed dat je wel begrijpt hoe ik het bedoel.

hortensia schreef:

Ik voel me een egoist en een verrader , want ik wil hem hier houden .....

dit gevoel zal je hopelijk inmiddels wel wat kunnen relativeren, maar wie is er in je verhaal nu de echt de egoïst; jij of je verslaafde vriend?

afbeelding van hortensia

@torn

Hey lieverd ,

Ik schreef het indd vanuit emotie , het helpt me om over mezelf na te denken en deze feedback hier helpt me erbij . Ik weet van het codependentie en daardoor had ik al afstand genomen . Toch doet het iets met je als je van iemand houdt om diegene zo te zien lijden. Ergens wil je hem uit die mood schoppen omdat je zelf denkt dat het niet zo hoeft te zijn . Ook voor hem een mooi en gelukkig leven kan zijn weggelegd.

Het is ook mss van zijn kant een vorm van egoïstme , geen idee , het is natuurlijk zijn keus om hier niet te willen zijn en wie ben ik om te zeggen dat ik dat niet wil. Psychisch lijden kan ondragelijk zijn op den duur en zodra hij die keus maakt is hij allang over de grens heen om te denken aan al die andere mensen die van hem houden lijkt mij . ||Ergens denk ik ook , als hij dat graag wil en daarmee rust heeft , je zoiets moet accepteren misschien.

Thanx vriend !