Mijn verhaal

afbeelding van Ikke1

Hallo allemaal.

Een half jaar had ik nooit van mezelf verwacht dat ik ooit zoiets zou schrijven op een forum als deze maar hier komt die dan. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Bijna een half jaar geleden maakte mijn vriendin het na een relatie van 4 jaar plotseling uit. Na deze week heb ik een week geen contact gehad omdat dat door iedereen in mijn omgeving werd geadviseerd. Hierna werd ze plots erg boos en ben ik toch weer gezwicht. Na dit alles, is een lange periode gevolgd van veel contact maar geen relatie. We bleven elkaar 2 maal per week zien en sliepen nog regelmatig samen. Maar er werden geen plannen meer gemaakt voor de toekomst en mijn ex vriendin gaf constant aan geen relatie te nemen. Zo stom dat ik was, nam ik daar genoegen mee en bleef ik het contact voortzetten.

1,5 maand geleden knapte er iets bij mij en ik kon niet meer tegen die rare situatie omdat ik nog met veel te veel gevoelens zat. Wat natuurlijk niet gek is wanneer je niet echt afstand hebt genomen. Na een weekje treuren was ik er dan ook helemaal klaar mee. Toch kwam enkele weken later het gemis opnieuw maar ik had mijzelf voorgenomen om een maand geen contact op te nemen. Hier heb ik mijzelf dan ook aan gehouden. Na deze maand heb ik opnieuw contact opgenomen en we hebben na wat berichtjes een leuke dag samen gehad en een nieuwe afspraak gepland in die week. Echter kwam dit weer op hetzelfde neer. Na deze afspraak krabbelde ze toch weer terug en zei dat we beter konden stoppen omdat we in hetzelfde patroon zitten. Dit deed opnieuw pijn.

Na een week niet te hebben gereageerd heb ik gisteren opnieuw een bericht gestuurd waarin ik zeg dat ik geen contact meer wil met haar tenzij haar gevoel veranderd. Dit om mijzelf te beschermen. De reactie die ik kreeg vind ik alleen erg raar en doet mij niet veel goeds. Ze vertelde me dat ze nog steeds heel erg veel van mij hield en dat ze me ook heel erg mist maar niet twijfelt of ze de juiste beslissing heeft genomen en dat ik niet moet vasthouden aan valse hoop. Ik weet niet zo goed wat ik daar mee aanmoet omdat het heel erg dubbel is. We hebben afgesproken de aankomende maanden geen contact met elkaar te hebben. Dit is dan ook het beste. Ik had niet verwacht dat ze zo emotioneel zou reageren. Ze geeft aan dat ze van me houdt en dat ze me mist maar geen relatie wil. Ik snap het wel maar ik kan er niks aan veranderen. Ik ga haar ook niet overtuigen, hoe zeer ik dat wil, gaat me dat niet verder brengen.

Ik denk dat ik de juiste beslissing heb genomen en dat ik weer goed kan nadenken. Moet ik nog hoop houden?? Hebben mensen hier ervaring mee?? Ik neem aan dat wanneer je iemand na een half jaar nog steeds mist en je geeft aan dat je van die persoon houdt, dat er gewoon hoop is dat het goed komt.. Wat moet ik denken?? Doen doe ik zeker niks.. Want er is vanuit mijn kant niks meer om te zeggen. Vechten heb ik al genoeg gedaan.

afbeelding van Pim56

houden van en geen relatie willen

Hallo ikke1,

Ik herken je hoop en onzekerheid in dit soort situaties. Er is iemand die van je houdt, maar geen relatie met je wil, terwijl jij dat wel zou willen, je hebt er zelfs voor gevochten, je bent de strijd aangegaan.
Maar je hebt ook een conclusie getrokken, citaat: "Ik denk dat ik de juiste beslissing heb genomen en dat ik weer goed kan nadenken". en "want er is vanuit mijn kant niks meer om te zeggen"
Je hebt gevochten en in dit geval 'verloren' misschien, maar neem je eigen leven serieus, probeer weer stabiel te worden en houdt het heft in eigen hand, laat je leven niet door haar 'houden van' bepalen, maar 'trek je eigen spoor'.
Ik weet hoe moeilijk dit soort zaken zijn, zeker als je zielsveel van iemand houdt, maar ga niet over je eigen grenzen heen, want dan beschadig je jezelf.
Misschien heeft ze nog een plaatsje in je hart, maar ga weer aan de slag met je eigen leven, want daar ben je jezelf verantwoordelijk voor.
Veel succes en sterkte.
Pim

afbeelding van Ikke1

Beste Pim, Dank je wel voor

Beste Pim,

Dank je wel voor je reactie. Ik voel mezelf al met de dag sterker en sterker worden. Ik ben niet meer afhankelijk van haar. Vooral dat ze aangaf dat ze van me houdt doet me veel. Vooral omdat ze niet echt de persoon is die dat makkelijk zegt en zich makkelijk aan mensen bind. Wat ik weet dat er misschien nog een mogelijkheid is om ooit weer samen te komen maar dan moet er eerst veel afstand zijn geweest. Ik heb mezelf voorgenomen dat op het moment dat ik minimaal 3 maanden geen contact op neem. En sowieso pas contact opneem met haar wanneer ik mezelf 2 weken op rij goed voel zonder momenten op de dag te hebben dat ik mezelf rot voel. Dat ik 100% niet meer afhankelijk ben van haat.
De afgelopen keren dat we afstand namen bleven we tegen dezelfde problemen aanlopen doordat er nog steeds veel intimiteit was en ik daardoor mijn gevoelens niet kon verbergen.
Mijn eigen leven heb ik aardig goed op de rit. Wanneer ik naar mezelf kijk hoe ik in het laatste jaar van mijn relatie was, was ik ook een saaie vent. De aankomende tijd lekker stappen en genieten van single leven.
Wanneer ik me rot voel schrijf ik misschien nog een stuk van me af hier later.

afbeelding van Ikke1

Blijf een vervelend gevoel houden

Hallo allemaal.

Bovenstaand mijn verhaal.

Het is nu 10 dagen verder en geen contact meer gehad met mijn ex. Nu zag ik via facebook dat ze een leuke lange reis heeft geboekt. Ik voel mezelf met de dag beter en beter worden maar voel dit toch weer als een slag omdat dit eigenlijk de reis was die we heel graag samen wilde maken. Ik heb besloten geen enkele reactie te geven op dit bericht en ik word er zelf een beetje boos van. Ik ga mijzelf steeds meer beseffen dat het echt over is. Ik had zo gehoopt dat we dit op een of andere manier toch samen konden gaan doen maar helaas. Hier krijg ik wel weer een klote gevoel van. Ik wilde dit even van mijzelf af schrijven. Het probleem is gewoon dat je nog zielsveel van iemand houdt en dat je weet dat ze dat ook van mij doet maar niet meer samen wilt zijn. Ik ben er zo klaar mee om mijzelf zo klote te voelen al wordt dit wel minder.

afbeelding van Ikke1

Het gaat maar door..

Shit. Vandaag een moeilijke dag. Al 4 weken geen contact maar ik blijf me ontzettend kut voelen al scheelt dit van dag op dag. Van de ene kant wil ik er voor blijven vechten maar weet dat me dat niet gaat helpen om echt verder te gaan. Ik blijf deze pijn maar voelen. Hoe kom ik hier van af. Ik heb al genoeg contact met anderen meisjes, ik doe leuke dingen, ben hard aan mezelf aan het werk. Nooit geweten dat deze liefde zo diep zat. Ik wil haar gewoon nog steeds terug.

Enkele weken geleden heb ik tegen haar aangegeven dat ze geen contact meer met me mag opnemen tenzij ze bedenkingen krijgt of ze de juiste beslissing heeft genomen. Nu begin ik te twijfelen of dit mijn kansen op een herstel niet nog meer heeft verpest. Ik heb echt een hele moeilijke dag en ik schrijf het van me af. De afgelopen weken niet zo'n last van gehad. Ik hoop dat zij rond deze tijd hetzelfde gaat voelen maar ik ben bang van niet.

Is het aan te raden om over een tijd contact op te nemen? Ook al ben ik nog niet volledig over haar heen? Van de ene kant wil ik dat graag maar ik ben zo bang dat ik opnieuw gekwetst ga worden.

afbeelding van Nientjuh1

Beste Ikke1, Wat ontzettend

Beste Ikke1,

Wat ontzettend vervelend dat je je zo rot voelt. Zo'n situatie is natuurlijk ook niet leuk.
Ik denk dat je de hoop moet laten varen. Je hebt zelf gezegd dat ze contact moet opnemen als ze van mening veranderd, dus dat gaat ze ook doen als dat gebeurt. Aangezien het nu een maand verder is en ze nog niks gestuurd heeft is er dus niks veranderd voor haar.
Ze zal vast veel aan je denken en misschien ook nog wel van je houden, maar zij is verder gegaan met haar leven.
Ga werken aan de gevoelens, denk niet meer aan contact hebben met haar. Dat maakt je alleen maar gek. Misschien stuurt ze je over een tijdje nog wel iets, maar ik zou me niet te veel daaraan vastklampen.
Als je de behoefte hebt haar over een tijdje iets te sturen, het van je af te schrijven zie ik daar geen probleem in. Het is niet slecht om te zeggen hoe je je voelt. Maar denk dat wel dat dat waarschijnlijk het laatste contact is. Doe dat dus pas als je daar klaar voor bent.
Het op deze site van je afschrijven helpt ook. Het heeft mij iig heel erg geholpen.

Heel veel sterkte!
Nientjuh