mijn vriendin heeft het uitgemaakt :(

afbeelding van y.

Hoi lieve mensen,

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt vorige week donderdag. Ik ben er nog steeds zo kapot van. Ze was zo'n geweldige liefde. We waren zo romantisch en passievol, en we hadden dezelfde wensen. Samen kinderen, samenwonen, samen een dier later. Geweldige schoon-ouders, zoveel intense liefde naar elkaar toe. en BAM.

Het komt omdat ik de laatste keer toen ik bij haar was heb gezegd dat ik niet meer me leven zie zitten en er een einde aan wou maken. Ik had suicidale gedachten. (komt omdat me ouders gingen scheiden, ik ben 21 maar ben nog best close met mijn ouders, en ik ben heel onzeker (zacht uigedrukt) heb een sociale fobie en daardoor zat ik in de put. mijn vriendin heeft het daarom uitgemaakt, omdat ze zegt dat dat niet normaal is.

Zucht, had ik dat maar nooit gezegd! Ik kan het nooiiiit weer terugdraaien, en ik ben ontzettende koe.

Wat vinden jullie.

Is dit mijn verdiende loon? Of vinden jullie dat ze mij had moeten begrijpen?

Ik zit zo erg met schuldgevoelens, en nu vind ik het leven nog somberder, mijn soulmate is weg. heb haar gesmeekt dat ik alles eraan zal doen, maar ze blijft kortaf.... Ik wou zo graag weer terug in de tijd!

Hoe moet ik afleiding zoeken? Het vreet me op, ik kan niet slapen, word nog kaal van de stress. Hyperventileren en heel vaak verdrietig zijn.

Ik kan het gwn niet accepteren, erbij neerleggen wil haast niet, blijf er over aan het piekeren van waarom nou?!

T was zo geweldig.

Liefs,

Y.

afbeelding van heart-broken88

@y.

Het komt op mij over dat ze al langer met het idee rondliep en dat dit voor haar de druppel was of dit als excuus gebruikt om het uit te maken maar ik kan er naast zitten.

Ik ken je gevoel maar al te goed, en zoals meerdere hier denk ik maar laat het rusten..
En ik weet maar altegoed dat deze goedbedoelde adviezen tegen je eigen gevoelens zijn.
maar doordat je er juist aan blijft trekken en haar ook niet de mogelijkheid geeft om je te missen of ruimte geeft om er zelf nog eens over na te denken, duw je haar alleen maar verder van je af.

Ik zelf heb mn eigen gevoel gevolgd en bleef contact zoeken, ik heb hem verder va me afgeduwd, recht in de armen van iemand anders.
Het trekken aan iemand werkt alleen maar averechts.

laat het rusten, zoek geen contact meer, probeer je eigen leven weer op de rit te krijgen, schrijf van je af, praat erover.
Ze weet dat je haar terug wil en meer kan je niet doen, zij is aan zet, niet jij.

En ik weet dat het o zo makkelijk klinkt maar het is echt moeilijk.. en een fase waar heel veel mensen (ik ook) op dit moment doorheen gaan.

hoe je afleiding zoekt, ga sporten, ga dingen doen waar je eerst niet de tijd voor had, werk, hobby's, zoek vrienden op en ga iets leuks ondernemen..
Ook al is het ma 5 minuten dat je even niet aan haar denkt.
ga in hele kleine stapjes voorruit.

En nogmaals, t klinkt allemaal heel makkelijk maar zelf lig ik ook (terug getrokken) t liefst op bed..

Heel veel sterkte!!

afbeelding van Just a guy

Hoi Y

Ik heb eigenlijk niet heel veel toe te voegen aan wat heart-broken al heeft gezegd, ook ik realiseer me pijnlijk goed door wat voor pijn en verdriet je je nu heen moet worstelen, maar zoals heart-broken ook al aangaf.... het enige dat helpt is praten (met familie, vrienden, mensen hier, eventueel de huisarts of een psycholoog) en vooral bezig blijven, werk, sport, hobbies, wandelen, fietsen, wat dan ook als je maar niet ergens alleen in een hoekje gaat zitten peinzen en piekeren, dat mag zo nu en dan uiteraard best, maar blijf daar niet in hangen... dwing je zelf tot actie.

Heel veel sterkte Y

afbeelding van waterman

@y

Ha Y.

Je bent niet een ontzettende koe! Dit is niet je verdiende loon. Maar.... ik denk ook niet dat zij dit kan begrijpen. Of dat zij dit moet begrijpen.

Je legt een enorme last op haar bordje. Hoofdletters ENORM. En zij heeft daar overduidelijk geen zin in. Zij kan die last niet voor je dragen, zij kan dit probleem niet oplossen. Zij wil die last ook niet voor je dragen, en daar heeft ze groot gelijk in. Dat moet je zelf doen, dat kan je ook niet van haar vragen!!! JIJ was, bent, en blijft verantwoordelijk voor je eigen leven. Daar moet je hard aan werken, en soms is het leven zeer klote. En soms valt het ook wel weer wat mee. Maar JIJ moet er vorm aan geven. Zij (of elke willekeurige andere zij) kan daarbij maar een minieme rol spelen. Want zij heeft een eigen leven wat ze vorm moet geven. En dat is voor haar al een hele taak! Dus.... pak je eigen boeltje bij elkaar. Ga aan je eigen leven werken.

Misschien lukt het om tegen haar te zeggen dat je inziet dat je dit niet aan haar over kan laten. En misschien lukt het dan te communiceren, een beetje. Maar DUMP JOUW LEVEN EN JOUW ELLENDE NIET OP HAAR BORDJE!!!!! DAT GAAT NIET WERKEN!!!!!! JE EIGEN LEVEN OPLOSSEN!!!!! Daar horen relaties op gebaseerd te zijn. Anders werkt het niet! Echt niet! Echt niet!

Verder de adviezen die er al staan. Zoek professionele hulp, ga met vrienden praten. Maar uiteindelijk moet jij je eigen problemen aanpakken. En oplossen.

afbeelding van Meeuw

Beste y,Ja,ze had het moeten

Beste y,

Ja,ze had het moeten begrijpen.Anders dan anderen hier schrijven denk ik dat echt. Maar dan is zij zij niet meer.

Ik zal het verder uitleggen.
Denk eens aan hoe jij een relatie voor je ziet?
Even los van je ex.

Wat zou "zij" doen? Hoe zou ze reageren op zo'n open uitspraak van je, die naast natuurlijk moeilijk, ook van een enorm vertrouwen getuigd? En zou jij je ooit willen schamen dat je je gevoelens met haar deelde?

Ik weet dat je nu alleen HAAR terug wilt.
Maar wil je niet liever een vrouw met wat meer volwassen schouders. Want natuurlijk is het zwaar als je partner zelfmoordgevoelens heeft, maar ik persoonlijk (haha, wel bijna 2 x zo oud dan jij) zou me vereerd voelen naast dat ik het best heftig zou vinden. Vereerd met je vertrouwen, met je openheid. Ik zou het natuurlijk niet voor je kunnen oplossen, maar ik zou *tot natuurlijk een bepaald punt* er zijn als je vriendin.
Dat zij dat niet kan of wil zegt iets over HAAR draagkracht, en waar die natuurlijk goed is, houd je voor ogen dat er vrouwen zijn met zoveel meer draakracht, en dat je zoń vrouw ook verdient!!

Ze zijn er, echt!

Stel je voor je zou haar niks meer kunnen geven, omdat je er langdurig zelf doorheen zit, dan vind ik dat de partner dit zeker een tijdje zou moeten kunnen handelen. Ik ken zelfs stellen die al jaren gelukkig getrouwd zijn ondanks de psychische problemen van 1 van hen. Uiteindelijk zal ook de vrouw aan je zij moeten bepalen wat voor haar "genoeg" is en dat deed ze.
Maar trek daaruit niet te brede conclusies.
Weet je zeker dat dat de enige reden is, dat ze het uit maakte?
Vaak grijpen mensen aan wat voor de hand ligt (en met de ANDER te maken heeft ;9)!) om zich te rechtvaardigen.
Zou je haar over 3 jaar weer spreken zou ze misschien zeggen: joh, ik zat gewoon zelf niet goed in mijn vel, had een ander beeld van de relatie of wat dan ook.
Ga nu dus niet eenzijdig denken dat het door je uitspraak had van suicidaliteit, ook al zegt ze dat dat de reden is.
Mensen zijn gemakzuchtig.
Halen aan wat ze voor hun ogen krijgen, zonder dieper te kijken.
Jij kan dat wel, en weet hopelijk dat zij hiermee vooral HAAR eigen beperkingen laat zien,en NIET de jouwe.

Er zijn ZEKER vrouwen, die zich bijv vereerd zouden voelen, als je haar in vertrouwen nam.
Leg de schuld niet bij jouw gevoelens.
En schrijf hier alles maar neer.

Never apologize for showing feeling. When you do so, you apologize for truth.
Benjamin Disraeli

afbeelding van Mariaenne

Beste Y, Zit er niet mee. De

Beste Y,

Zit er niet mee.
De reden die ze opgeeft kan niet de enige reden zijn om jou te verlaten.
Als je echt met elkaar verder wilt, kan je hier mee verder, samen.
Ik denk dat je gewoon moet accepteren dat jullie allebei je eigen weg gaan.
Veel sterkte daarmee.

Mariaenne