Mixed feelings

afbeelding van Carrie07

Hallo lieve ldvd' ers.

First of all: Happy new year Glimlach!

Zoals de meeste van jullie weten ben ik lekker een weekje op vakantie geweest, en het feit dat ik deze blog "mixed feelings" kan noemen is naar mijn mening dan ook een positieve ontwikkeling. Het is namelijk niet meer alleen maar "bad feelings".

Goed, even bij het begin beginnen. Vakantie was ontzettend lekker, ik heb er enorm van genoten. De fysieke afstand hielp me echt in het verwerkingsproces, het was heerlijk om even helemaal geen stress te hebben, niet van werk niet van de liefde.

Na een paar dagen heb ik me laten verleiden tot het sturen van een aantal berichtjes, niets boeiends, ook niets waar ik vrolijk van werd.

De eerste dag al ontmoette ik daar een leuke lokale vent. Hij sprak ook een aardig woordje Nederlands dus we raakte aan de praat, bleek dat hij de helft van het jaar in Scheveningen woont en in Rotterdam heeft gestudeerd. Goed, echt een hele leuke jongen, ontzettend vriendelijk en een mega groot gevoel voor humor. Vanaf toen hebben we eigenlijk alles samen gedaan, tuurlijk mijn familie ook gewoon mee, samen met een vriend heeft hij ons het land laten zien. ' s avonds gingen we gewoon lekker een drankje drinken en uit. Eigenlijk begon ik steeds meer te merken hoe leuk ik het vond om bij hem te zijn, hij is gewoon puur en een-en-al positiviteit, daarnaast kon hij ontzettend makkelijk met iedereen praten. Gewoon een prettige jongen. Eigenlijk, als ik heel eerlijk ben, begon ik hem best wel een beetje leuk te vinden, en ja we hebben na een aantal dagen zelfs gezoend. Hij vind mij heel erg leuk (en laat dat duidelijk merken), hij weet aan de andere kant wel dat mijn relatie net over is en dat ik daar bij lange na nog niet overheen ben. Ik heb ook heel eerlijk tegen hem gezegd dat hij precies is waar ik behoefte aan had, gewoon een jongen die alles aan mij leuk vond.

Nu ben ik terug in Nederland, en ineens speelt er van alles op. Aan de ene kant denk ik, jezus wat heb ik het gemist dat een jongen zoo enorm lief en complimenteus is. Mijn ex zij vaak genoeg: Nee dat trek je niet aan, daarin ben je lelijk. Of jezus wat zie jij eruit. Natuurlijk is dat niet leuk om te horen, maar voor mijn gevoel kon ik daarmee omgaan en maakt het niet uit. De realiteit is: WAKE UP, natuurlijk maakt het uit. Ik werd altijd onzeker van mijn vriend, maar heb dat nooit als iets ergs gezien, ik wilde altijd keihard werken zodat hij me leuk zou vinden. Dat leek me normaal... Nu zie ik dat (ookal was het een holiday-fling), het wel mogelijk is dat een jongen je op handen draagt, je verteld dat je mooi bent etc. Maar ergens wil ik de realiteit niet onder ogen zien, ik wil niet zien dat mijn relatie misschien helemaal niet zo goed was. Ik heb zoiets van: Ik was toch best gelukkig?

Mijn ex heeft me sinds gister meerdere berichten gestuurd of we kunnen afspreken, als in: Bootycall. Ben er niet op in gegaan, ben ziek en heb er weinig behoefte aan. Maar eigenlijk wil ik terug grijpen naar hoe ik me voelde, want k hou wel echt van hem. God lastig.

Om het nou nog wat lastiger te maken: mijn holiday lover komt 10 januari terug naar Nederland, en zou ontzettend graag met me afspreken. Ergens wil ik dat ook heel graag, maar... (en wat ik nu ga zeggen vind ik echt HEEL erg) ergens maak ik me zorgen, niet om mijn eigen gevoel, maar om de reacties van vrienden, colega's en familie (eigenlijk zelfs voor de reacties van mensen op straat). Begrijp me niet verkeerd: mijn familie vind hem ontzettend aardig en leuk. Alleen... hij is een roetzwarte Afrikaan, echt veel donkerder dan dat vind je ze niet, daarnaast heeft hij ontzettend lange rasta haren. Jullie kennen mij niet maar ik ben iemand die altijd in jurkjes en op hakken loopt, helaas geef ik ook best veel om het uiterlijk vertoon... Altijd nette gelakte nagels, perfect haar, mooie panty's... Kortom, hij en ik naast elkaar, dat ziet er echt vreemd uit. Terwijl ik dit schrijf schaam ik me er eigenlijk voor. Tuurlijk ik weet dat ik alleen moet denken over wat voor een gevoel HIJ mij geeft, maar door dit hele "idee in mijn hoofd" ben ik ook bang dat ik er niet echt van kan genieten mochten we afspreken...

Gosh... Sorry voor dit lange verhaal..Moest het even kwijt...

afbeelding van Jeannette

@carrie

Wat een super eerlijk blog zeg!
Juist door deze ontmoeting ga jij misschien inzien dat uiterlijk eigenlijk helemaal niet van belang is bij een goede relatie...
Ik geloof zelf nl niet in toeval en denk dat alles met een reden gebeurt...
En zou het kunnen wezen dat jij je net als ik hoor trouwens...te druk maakt om wat andere mensen van jou vinden?
Wil je graag leuk gevonden worden door het liefste iedereen?
Was het juist misschien ook jou drijfveer met je ex?
Dat hij het ooit toch moest gaan zien?

Mijn ervaring is dat het eigenlijk toch te laat is dan....
Misschien kun je niets met mijn reactie hierop maar ik moest het even kwijt....
Liefs Jeannette

afbeelding van Carrie07

@Jeannette

Je slaat de spijker op zn kop. Het was wel alsof het voor mij een soort van "doel" was dat hij mij leuk vond. Iedere keer als ik dan een compliment kreeg (dat was niet vaak) dan was dat gewoon echt iets waar ik weken op kan teren, dan was ik helemaal gelukkig. "Zie je wel hij vind me leuk" .

Hij vond mijn nieuwe zwarte laarzen niet mooi, dus ik droeg ze nooit... Had ik dan schoenen gevonden die hij mooi vond; dan kocht ik ze gelijk in alle kleuren. Zei hij een keer dat hij een rokje leuk vond, kocht ik 10 rokjes die er ontzettend op leken... En dan voelde ik me fantastisch, want dan vond hij me mooi! Maar nu zie ik: open your eyes, je vriend moet je altijd het gevoel geven dat je mooi bent... Glimlach

afbeelding van Binas

@ Carrie

Bij mij komt dan meteen de vraag omhoog, hoe komt het dat jij het nodig hebt wat anderen van je denken of vinden?
Door alles aan je uiterlijk te doen, wil jij goed over komen op de buitenwereld, aan een bepaald standaard voldoen. Maar wie legt dit op? En wat is de reden dat je dat nodig hebt?

Nu kan ik heel hard gaan roepen dat het niet uit maakt, maar daar heb je niks aan. Voor jou maakt het wel uit en ik denk ook dat je daarom inderdaad niet echt kan genieten als hij er is. Ik denk dat je bij jezelf op onderzoek moet uitgaan, waardoor dit een issue is.

Ik heb wel mijn ideeën daarover, maar hoor ze graag van jou.
Vaak denken anderen helemaal niks, ik zou ook niet weten waarom. Voor jou is het een groot contrast misschien, voor een ander totaal niet.

Als ik naar mijzelf kijk, denk ik vrij weinig van mensen op straat. Tenzij iemand er zo uitspringt door apartheid, gezelligheid, vriendelijkheid of whatever, dat diegene mij bij blijft. Vaak ben ik dan ook nog positief in mijn gedachten over die persoon. Juist omdat ik het mooi vind als iemand zichzelf durft te zijn ongeacht wat de rest van de wereld wil/denkt/voelt. Je kan toch niet iedereen te vriend houden, of tegemoet komen. Zolang je dat maar wel aan jezelf doet.

Is hij het waard? Of heb je misschien daar al je twijfels over waardoor je je nu misschien nog drukker maakt.

Wel fijn voor je dat de vakantie zo goed is bevallen en dat je even afstand hebt kunnen nemen. Deze jongen die je nu hebt ontmoet is hoogstwaarschijnlijk een rebound. Hoeft echt niet erg te zijn, zolang je maar eerlijk bent en ook je ldvd proces niet vergeet. Deze moet afgesloten worden.

Jij trouwens ook de beste wensen voor het nieuwe jaar! Dat het een jaar mag worden van afsluiting en nieuwe beginnen.

Liefs Binas

afbeelding van Carrie07

@Binas

Bedankt voor je reactie Glimlach

Bij mij komt het denk ik voor uit een enorme vorm van prestatiedrang. Ik wil zo graag alles goed doen in de ogen van iedereen, ik wil zo graag dat mijn ouders vinden dat ik goede beslissingen maak zodat ze trots op me kunnen zijn. Ik wil graag een knallende carrière, voor mezelf, omdat ik van werken houdt, maar ook omdat ik niemand wil teleur stellen, ook niet mezelf.

Mijn ex vriend was een ontzettend knappe vent, dus als ik met hem op straat liep was ik altijd trots. Dat hij met uitgaan heel veel aandacht kreeg van andere vrouwen vond ik zelfs "leuk", het was voor mij een bevestiging dat ik echt een goede kerel aan de haak had geslagen.

En eigenlijk is dit allemaal zoo ontzettend triest. Ik schaam me dood. Ik vind het zo belangrijk hoe mensen mij zien, ben eigenlijk helemaal niet trots op mezelf maar krijg er zo een onwijze kick van als iemand tegen me zegt: jezus wat heb jij een goede baan voor iemand van 25. Of wow jij hebt een mooie vriend. Alles... Ik begrijp absoluut niet waar dit vandaan komt, mijn ouders geven niets om status, dus het is me niet met de paplepel ingegoten, in tegendeel juist.

afbeelding van Binas

@ Carrie

Niks om je voor te schamen, echt niet doen hoor. Dan doe je jezelf te niet.
Ik herken echt wel dingen van wat je zegt, op mijn 23ste had ik ook zo'n mega knappe vent aan de haak geslagen en mijn god wat was ik trots. Maar voelde ik mij daar uiteindelijk goed bij? Natuurlijk niet, die man maakte mij alleen maar onzeker, ipv zelfverzekerd.

Zou het kunnen dat het bij jou kan komen uit een laag zelfbeeld? Dat je jezelf een stukje meer "waard" wil maken door een goede baan, mooie vriend etc etc.
Daar zou de kern kunnen liggen om aan jezelf te werken. Je zelfbeeld omhoog halen door andere dingen, dingen die jij het waard vind en niet voor anderen doet. Jezelf echt leren kennen, wat wil carrie nou? Waar haal jij je voldoening uit.
Als je dat leert en gaat doen, heb je het niet meer nodig om op complimenten van anderen te leven, dan zijn deze bijzaak. Altijd leuk complimenten, maar als je dat je leven maakt ben je zelf nergens meer en ga je voorbij aan wie jij bent.

Knap, zo'n mooie open en eerlijke blog!! Dat is al een mooi begin, ook het inzicht dat je hebt van je ex. Hij is niet goed voor jou. Je bent veel meer waard dan iemand die jou zo'n rot gevoel geeft. Daar ga je alleen maar van op je tenen lopen.
Er hoort iemand naast jou die je op een positieve manier voed in je zelfvertrouwen en aanvult op je kwaliteiten.

Ga 10januari lekker afspreken met die man die je ontmoet hebt en kijk en ervaar. Gebruik hem desnoods als leer moment en onderzoek waar het vandaan komt, wat je voelt als je met hem over straat loopt. Ik ben benieuwd wat je dan ontdekt.

Liefs Binas