Na 2 jaar nog steeds een gebroken hart

afbeelding van Ange1

Hallo allemaal. Ik zal zo kort mogelijk proberen te vertellen:

Ik ben 28 jaar en kreeg vanaf mijn 16e een relatie met mijn ex. 2 jaar geleden kwam daar na 9 jaar een einde aan.
In het begin waren we echt hotel de botel maar al vrij snel kregen we vaak ruzie. Maar toch bleven we bij elkaar want we hadden veel met elkaar gemeen, konden goed met elkaar praten en de leuke momenten overheerste de ruzies.
Na 5 jaar gingen we samen wonen. In het begin was het alsof we weer opnieuw verliefd waren zo leuk vonden we ons huisje. Maar na een jaar kwamen de problemen, vooral de problemen door anderen zorgde voor veel spanning in onze relatie. toen ook nog dat me ex na een operatie zijn werk niet meer kon uitoefenen en werkloos werd. Dat was echt helemaal de druppel dat onze relatie onder druk kwam te staan. ruzies namen de overhand en hij kreeg soms losse handjes.

Vlak voor het uitging kreeg hij veel contact met een bekende van ons maar daar zocht ik toen niks achter.
Opeens vertelde hij me dat hij het allemaal niet meer zag zitten en hij verbrak de relatie.
2 maanden later kreeg hij een relatie met die bekende van ons.
Ik was kapot van verdriet en leefde er flink op los om mijn verdriet maar uit de weg te gaan.
Na een paar maanden kwam hij bij me aan de deur hij wou me terug. Natuurlijk trapte ik er in, tot als gevolg dat hij van twee walletjes at. Toen was ik klaar met hem en ik verbrak al het contact.

Toen leerde ik na een half jaar een nieuwe jongen kennen waar ik nu bij ben.
We hadden het erg leuk samen en ik bloeide weer wat op.
Totdat het leuke er allemaal langzaam af ging en ik ineens tot de ontdekking kwam dat ik nog helemaal niet over me ex heen was. Ik had het verdriet weg gestopt.
Ik kwam zelfs in de ziektewet terecht doordat ik allemaal lichamelijke klachten kreeg door het verdriet wat ik nog steeds had.

Ik had besloten alle foto's te verbranden, alle spullen van me ex de deur uit. Al het contact met iedereen die hem kent te verbreken en ik ben zelfs verhuist.
Maar nog steeds achtervolgt het mij.
Inmiddels is het twee jaar later na de breuk. En nog steeds kan ik me ex niet vergeten.
Ik mis hem nog steeds, mijn nieuwe vriend weet dit niet. En soms vraag ik me af of ik wel van hem kan houden als ik nog steeds van me ex hou.

De laatste dagen krijg ik steeds de neiging om me ex te gaan bellen. Want ergens voel ik dat hij niet gelukkig is met zijn nieuwe liefde...ik hoorde namelijk uit betrouwbare bron dat die meid hem steeds bij een ruzie de deur uitzet en dan moet hij maar ff slapen bij zijn ouders. Lijkt mij geen goede relatie.
Maarja mijn vriendin zegt dat ik het niet moet doen want dan ben ik straks weer terug bij af met mijn proces als hij me wel afwijst. En daar zit wat in, maarja wat nou als hij hetzelfde doet? Ook er mee zit maar geen contact meer met mij opneemt? Ik kan gewoon niet geloven dat hij nooit meer aan mij denkt, wat wij hadden was zo speciaal. (oke laatste jaar dan niet meer)

Wat vinden jullie?
Ik heb een paar vragen:

1. Hoe kom ik na 2 jaar over een gebroken hart heen, ik heb al zoveel geprobeerd.
2. Moet ik contact zoeken of niet? Ik ben soms overtuigd dat hij de enige voor mij is, maarja misschien is dat eenzijdig hoewel in me hart niet zo voelt
3. Kan ik van me huidige vriend houden? Als ik nog met me ex zit?

afbeelding van waterman

Ange1

Mag ik je een welgemeende raad geven? Vergeet je ex. Hij heeft nooit voor jou willen kiezen, en hij bleek niet in staat om de keuzes die voor hem kwamen op te pakken. Dus of hij gelukkig is met zijn vriendin, dat doet er niet toe.... Hij heeft zijn kansen ook gehad, en hij heeft zijn kansen niet gegrepen.

Kap nu definitief met ex. Ga nooit meer naar hem terug. Accepteer dat het uit is, en dat het voor altijd uit is. Dat geeft je de ruimte om gewoon door te gaan met je huidige vriend. Je hebt toch eigenlijk geen enkele reden om dat uit te maken, toch?

Zorg voor jezelf dat je duidelijkheid krijgt. En die duidelijkheid zit duidelijk niet bij je ex...

Ik hoop dat je een beetje snapt wat ik wil zeggen.
Heel veel sterkte met het ontwarren van deze knoop!
Waterman

afbeelding van mrpither

Re:

Je verhaal lezende zie ik veel problemen en weinig positieve dingen.
Kun je onder woorden brengen wat je mist?

afbeelding van Ange1

hallo mrpither en waterman,

hallo mrpither en waterman, allereerst bedankt voor de reactie ik zal nog even extra uitleggen waarom ik me ex zo mis.

Toen we 16 waren en ik met me ex kreeg waren we zo verliefd en was alles nieuw. Met mijn huidige vriend lijkt het allemaal wat ja hoe zeg je dat, minder spannend ofzo. We zijn natuurlijk geen 16 meer en ik verwijt dat dan ook vooral aan de leeftijd. We vonden elkaar leuk, we dronken een drankje, we keken een filmpje, gingen uit eten, we praatte en smste wat en toen was het aan. Geen sensatie. Ik mis de begin tijd die ik met mijn ex wel had. Ik zit met mijn vriend nu al in de dagelijkse routine, lijkt al wel alsof we jaren bij elkaar zijn. En natuurlijk is hij lief, hij doet alles voor me, we bedrijven de liefde, maar het is anders, het is alsof de prins op zijn witte paard niet meer beschikbaar was en ik 1 van de knechten maar mocht hebben. Ik hoop dat ik het zo goed heb verwoord.
En verder mis ik van me ex dat wij altijd goed konden praten en veel gemeen hadden. Mijn vriend en ik hebben allebij onze eigen dingen en praten doen we wel, maar lijkt wel alsof hij niet alles kan bespreken met mij. Sommige dingen vind hij mannen dingen. En vind hij dus ook doodnormaal. Mijn ex was niet alleen geliefde, maar ook mijn maatje. En ik mis dus ook een maatje waarmee ik alles deelde en bepraatte. Soms heb ik de neiging om hem op te bellen en me problemen met mijn ex te gaan bespreken. Of advies te vragen over dingen. Maar dat kan niet want ik kan geen "vrienden" met me ex zijn. Daarvoor is er ook teveel gebeurt.

afbeelding van mrpither

Re:

In de liefde telt alleen het nu, er is geen crediet op basis van het verleden. Je was natuurlijk nog erg jong toen het begon, en op die leeftijd ben je nog volop in ontwikkeling, en meisjes ontwikkelen zich sneller dan jongens. Je kan onmogelijk terug naar het begin, moet je ook eigenlijk niet willen.
Misschien moet je eens nadenken over het hoe en waarom de ruzies ontstonden........

En een vriendschap na een relatie is bijna onmogelijk, kan alleen met volledige acceptatie van beiden incl. Familie, vrienden etc.
Voorlopig maar even niet dus

afbeelding van waterman

Ange1

Misschien moet je je twee dingetjes gaan afvragen..... In volgorde, hoor, anders wordt het ingewikkeld.....

Is jouw beeld van je ex reeel? Heeft dat kans van slagen? Of zit je met een enorme hoop valse hoop en niet-feitelijke interpretaties? Moeilijk vraagje hoor, maar vraag het je maar af......

En dan tweede vraagje: hoe waardeer jij je huidige relatie? Is er reden om het uit te maken? Is er reden om het aan te laten? Of is er onrust vanwege ex, en heeft het niets met huidige vriendje te maken. Weer een moeilijk vraagje hoor!!!

Neem heel veel tijd voor deze vraagjes hoor! Ze zijn heel moeilijk!

afbeelding van Ange1

Ik denk dat ik misschien

Ik denk dat ik misschien alleen de positieve kant van hem naar boven haal. Als ik er goed over nadenk dan heb ik nu een veel rustiger leven met mijn huidige vriend.
Mijn huidige vriend laat mij in mijn waarde. Bij mijn ex was er eigenlijk altijd onrust. Was het geen ruzie dan was het wel wat anders. Maar misschien was de spanning wel het feit dat onze relatie zo heftig maakte. Het constante afstoten (ruzies) en het daarna weer aantrekken (goedmaken) waarna je weer intense liefde voor elkaar voelde. Met mijn huidige vriend is dat misschien juist wel saai. Hoewel de relatie met mijn ex dus inderdaad geen goede basis had was ik toch elke keer bereid om wat er ook gebeurde weer bij hem terug te komen.

afbeelding van waterman

Hoi Ange1

Ik zou zo langzamerhand denken: kan je niet beter met je nieuwe vriend gaan bespreken waarom de zaak wat saai en voorspelbaar is geworden? Want terug naar die onrust en ruzies met je oude vriend, dat lijkt mij een minder stevige basis hebben. Je nieuwe relatie lijkt misschien iets volwassener dan je eerdere relatie.

Herken je dat een beetje?
Waterman

afbeelding van petals

kijk heel erg uit dat jij

kijk heel erg uit dat jij niet idealiseert wat je met je ex had. In het begin was het super, maar ik lees ook over ruzies die toch al vrij snel begonnen, en zelfs dat hij losse handjes kreeg. Ik lees niet een relatie die pas het laatste jaar slecht begon te gaan, maar waar eigenlijk al heel belangrijke elementen in zitten die niet goed lopen, vrij snel na de eerste fase van het hoteldebotel zijn. Laat dat helemaal hoteldebotel zijn je niet verblinden voor het gedrag dat je ex daarna vertoonde, al zeker niet voor de losse handjes en het feit dat hij je heeft laten staan, vervolgens ook nog eens met twee dames tegelijk aanpapte. Dat klinkt mij als volstrekt abnormaal gedrag in de oren van de kant van jouw ex. Hou die realiteit heel goed in de gaten. Verlies jezelf niet in het fantaseren over hoe speciaal jullie relatie wel niet was, ok, er waren ook bepaalde zaken goed maar andere zaken blijkbaar ook echt slecht.

Ga ook niet lopen nadenken hoe slecht hij het wellicht nu bij de volgende heeft, de arme ziel die bij zijn ouders moet slapen.... Ik lees bijna medelijden naar hem toe, dat hij bij zijn ouders moet slapen. De relatie die hij nu heeft is zijn probleem, niet het jouwe. Jij kunt je beter gewoon echt gaan richten op jouw eigen leven nu, en op de relatie die je nu hebt, wat je daarmee wil, hoe het nu echt met jou zelf gaat, waarom je iemand nog zo blijft missen die jou niet goed behandelde. Wie zegt bovendien dat hij die ruzies niet zelf veroorzaakt, het zou best wel eens kunnen dat hij zich bij deze volgende dame ook niet netjes gedraagt, wie weet. Verlies jezelf niet in het blijven nadenken over hoe hun relatie nu dan is.

Misschien is je relatie die je nu hebt minder spannend en meeslepend, maar wellicht ook wel veel stabieler en is deze man beter voor je dan je ex die je slecht behandelde.

Mijn advies: hou je ogen wagenwijd open voor de realiteit. Er is niet maar een ware voor jou, je ex behandelde jou niet goed, blijf niet hangen in de gedachte dat hij de ware was. Kijk goed naar de relatie die je nu hebt, met een man die voor zover ik kan opmaken uit je verhaal, jou beter behandelt dan je ex!

afbeelding van Ange1

Re:

petals schreef:

Misschien is je relatie die je nu hebt minder spannend en meeslepend, maar wellicht ook wel veel stabieler en is deze man beter voor je dan je ex die je slecht behandelde.

Mijn advies: hou je ogen wagenwijd open voor de realiteit. Er is niet maar een ware voor jou, je ex behandelde jou niet goed, blijf niet hangen in de gedachte dat hij de ware was. Kijk goed naar de relatie die je nu hebt, met een man die voor zover ik kan opmaken uit je verhaal, jou beter behandelt dan je ex!

Mijn huidige vriend behandeld me idd beter dan mn ex. Maar het is zoals ik hierboven als reactie gaf waarschijnlijk zo dat ik misschien niet anders gewend was de afgelopen jaren om in onrust te leven. Mijn ex en ik hadden veel ruzie maar zo heftig als de ruzies waren, zo heftig waren ook de goedmakertje daarna weer. Dan besefte ik weer hoeveel we van elkaar hielde.
Mijn huidige vriend is misschien wel saai, maar idd wel stabiel. Misschien is het wennen aan een rustiger leven. Want ja ik wil straks natuurlijk ook kinderen en dan is een rustige stabiele relatie idd beter dan een heftig/intense relatie maar wel met ontzettend veel ruzie. Ik begin dat nu pas te beseffen eigenlijke.