Na 8 jaar alleen

afbeelding van Mel1989

Dennis is mijn jeugdliefde. Wij zijn 8 jaar samen geweest en hebben 6 jaar samen gewoond. Inmiddels ben ik 24 jaar en is het nu precies een maand uit.

Dit is niet de eerste keer, het is al vaker uit geweest. Twee jaar geleden was de laatste keer. Het is toen een maand uit geweest, ook toen had hij die beslissing gemaakt om ermee te stoppen. Uiteindelijk krabbelde hij weer terug. Had ik toen maar doorgezet, dan was ik al veel verder geweest, maar helaas bedenk je dit altijd achteraf.

De reden dat het nu weer uit is, net zoals de vorige keer, is omdat hij het allemaal niet meer weet. Het klinkt raar, maar Dennis zit in een soort van "Mid-life-crisis". Het is een beetje vroeg, ik weet het, maar waarschijnlijk komt dat doordat wij sinds ons 16e bij elkaar zijn geweest. Hij heeft het gevoel veel dingen gemist te hebben, wilt emigreren etc. Diep van binnen weet ik dat hij niet "de" persoon is waarmee ik oud wilde worden en was onze relatie ook niet meer zo geweldig. We leefden langs elkaar heen, hij deed dingen met de jongens en ik met mijn vriendinnen. Als we dan een avond samen hadden zaten we op de bank een filmpje te kijken. Hij nam al heel lang geen initiatief meer om iets te gaan doen, we deden geen leuke dingen meer samen. Op een gegeven moment nam ik daar ook maar genoegen mee. Eigenlijk heb ik mezelf een hele lange tijd tekort gedaan. Maar zelf had ik nooit die stap kunnen nemen om er een punt achter te zetten.

De eerste 3 weken nadat hij het uit had gemaakt, voelde ik me heel sterk. Uiteraard wel last van huilbuien, niet eten etc, maar ik wist dat ik ook iemand verdiende die 100% voor mij ging. Dit zat er met hem gewoon niet meer in. Geen 1x heb ik hem bericht dat ik hem mistte of gesmeekt om bij me terug te komen, terwijl ik dit 2 jaar geleden wel heb gedaan. Dit was ook iets wat hij niet van mij gewend was en bleef mij dus ook berichten. Of het nu om een hoeslaken ging of een tv, elke keer vond hij wel weer een reden om mij te berichten. Als ik dan even niet gelijk reageerde op zijn whatsapp bericht, belde hij gelijk of stuurde hij boze berichtjes of ik bij een andere jongen zat. Uiteraard maakte dit soort acties van hem mij sterker. Op een gegeven moment ben ik hem gaan negeren, blokkeren op fb en whatsapp, nou daar kon hij al helemaal niet mee omgaan. Ik kreeg berichtjes dat hij nu de helft van de borg van het huis terugwilde etc. (terwijl wij daar al afspraken over hadden gemaakt)
Uiteindelijk kreeg ik een hele lange sms dat hij die keuze nu eenmaal had gemaakt, maar dat we wel 8 jaar samen waren geweest etc. Hij is toen vorige week woensdag langgewenst om de laatste spullen op te halen en ik heb op een briefje gezet wanneer hij wat nog kreeg, zodat hij daarna geen reden meer had om mij te contacten.
Echter bleek dit toch wat moeilijker te zijn dan ik dacht. Twee vriendinnen van mij gaan met de vriendjes van mij ex. Kortom ik hoor nog weleens wat over Dennis. Zo ook met koningsnacht. Alle vrienden van mijn ex waren in de kroeg, behalve hijzelf. Hij scheen bij een meisje te zijn. En ja eerlijk is eerlijk dit had ik niet helemaal aan zien komen. Vooral omdat ik absoluut geen behoefte heb aan een ander. Dit was dus vorige week vrijdag en sindsdien voelt het alsof ik weer helemaal terug bij af ben.
Ik eet niet meer, slaap niet meer en voel me echt een dweil. En dat terwijl aan het van-god-losgaan is. Het is niet eerlijk. Hij moet zich toch ook k*t voelen?! In deze buien heb ik hem van het weekend ook boze berichtjes gestuurd, heel stom. Nu voelt het dus alsof de rollen weer zijn omgedraaid en dat terwijl ik ruim 3 weken zo sterk was.

Deze week betrekt hij zijn eigen woning, de afgelopen maand heeft hij bij vrienden in huis gezeten, terwijl ik nu al een maand alleen woon. Ik hoop dat hij zichzelf gaat tegenkomen. Aan die gedachte houdt ik mij vast. Waarschijnlijk is het losgaan een manier om afleiding te zoeken en waarschijnlijk denkt hij ook dat hij er op die manier overheen gaat komen. Ik weet dat dat niet de juiste manier is om zoiets een plek te geven. Ik kan gelukkig met iedereen heel goed praten, hij niet.

Ik geloof niet dat er iets zwaarders is dan dit. Het klinkt heel depressief, maar hoe moet je iemand loslaten die de laatste 8 jaar het meest dichtbij je heeft gestaan? Het lijkt onmogelijk. Ik weet dat het tijd nodig heeft, maar ik voel me op dit moment zo ontzettend k*t, eenzaam en in de steek gelaten dat ik dat nog even niet zie. Heb zojuist mijn vriendinnen geappt dat ik niks meet over hem wil horen, want dat sloopt me echt. Het vervelende is dat ik hierdoor niet goed kan eten en steeds meer af val, terwijl mijn lichaam dat echt niet kan hebben. Ik ben 171cm en weeg nu 46 kilo. Heb deze week maar een afspraak bij de dokter gemaakt.

Het voelt goed om mijn verhaal aan buitenstaanders te vertellen die er objectief naar kunnen kijken. Alle steun en tips zijn welkom Glimlach

afbeelding van Jh83

Herkenning

Dat klinkt heel herkenbaar voor mij zeg.....

Helaas kan niemand je vertellen hoe je iemand moet loslaten. Bij mij is mijn relatie 4 maanden uit en is er opeens ook een ander in het spel. We zien elkaar nog vaak ivm zelfde vrienden en werk en dat maakt het nog moeilijker.

Ik dacht ook al dat ik verder was maar helaas nu ff een paar dagen een slecht gevoel. Veel op zoek gegaan naar tips en tricks mbt loslaten maar ja... welke voor jou goed is is dan maar de vraag.

Mijn tricks waar ik mee bezig ben:
*Gisteren voor het eerst weer erover geschreven( al jaren niet meer gedaan) en dan verbaas je je wat er allemaal op papier komt te staan zeg. Bij mij iig de reden waarom ik mn ex niet wil loslaten... Alleen echt op papier helpt bij mij.
*Besloten om een kookclubje op te richten om mijn patroon te doorbreken maar ook 'ons' oude leven.
*Zoveel mogelijk in huis veranderd ( andere bank, koffiezetapparaat op een andere plek en het meest belangrijke voor mij een nieuw bed)
*Blijven praten. Huil wanneer je wilt huilen en wordt boos als je boos wilt worden. Vrienden kunnen meer hebben dan je denkt ( deze zin kreeg ik vandaag van een kennis die net een stapje verder is dan ik)

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt of een idee op doet wat voor jou zal werken....

Sterkte!

afbeelding van Lovertje85

@mel1989

8 jaar is absoluut niet niks, vooral niet op jullie leeftijd. De reden dat hij het uitmaakt is geen reden die je nooit hoort. Je hoort het wel vaker inderdaad bij mensen die al vanaf vrij jong samen zijn... Ergens ook begrijpelijk denk ik... Je groeit in die levensfase nog enorm en soms kan je op je 16e heel leuk samen passen, maar dat hoeft op je 24e niet nog steeds zo te zijn. Je verandert allebei enorm in die periode van je leven en of dat dus dezelfde kant op groeit is maar de vraag dan!

Zolang je weet dat hij ermee zit, en je verder niet hoort wat hij allemaal uitvreet en je dus ook de touwtjes in handen hebt voel je je sterk... Maar natuurlijk vindt jij het na 8 jaar relatie niet leuk om te horen dat hij bij een andere vrouw is.... Natuurlijk hoop je stiekem dat hij dat contact blijft willen en dat jij de sterke persoon bent die het afhoudt.... Maar je blokkeert hem overal, maar vervolgens verwacht je niet dat hij doorgaat met zijn leven?

Vrouwen en mannen zijn hier allebei echt heel anders in meestal. Vrouwen nemen na een relatie vaak de tijd om dingen te verwerken. Praten over wat ons dwars zit en proberen zo stukje bij beetje de draad weer op te gaan pakken. Mannen zoeken hun afleiding vaak op een andere manier en komen hierdoor later zichzelf vaak pas tegen als ze echt van iemand gehouden hebben. Zolang jij elke keer maar die kroeg in duikelt of met een ander bezig bent hoef je jezelf niet te confronteren met het pijnlijke gemis. Maar ondertussen besef jij nu ook ineens wat er gebeurd is....

Helaas horen al deze fases bij ldvd... Je doorgaat een heel proces met verschillende lagen voordat je weer bent waar je wilt zijn.... Pijnlijk.. Maar nodig... Nodig om dingen af te sluiten zonder ermee te blijven doorslepen.....

Sterkte.... Geloof in jezelf en je eigen kracht! Je hebt hem niet nodig....

afbeelding van nieuwedag

mel

Jij ook al.. jeugdliefdes zijn als sprookjes zonder een goed einde. Het is heel pijnlijk ik weet het. Advies kan ik je niet geven omdat ik na 3 maanden ook me draai nog moet vinden. Eerste weken gingen zo goed, geen contact niks. En je ziet hoe dubbel het eigenlijk is, want hij gaat jou pas missen als hij jou met een ander ziet of helemaal niks van je hoort. Mocht je er over willen praten dan kan dat altijd. Ik heb geleerd beter een goede verliezer te zijn dan een slechte winnaar. Wees sterk!