Na 9 jaar

afbeelding van Jelle

Dag allen,

Het is inmiddels 9 jaar geleden sinds de breuk van mijn samenwoonrelatie. Ik was toen 26. De meesten van jullie zullen mij niet kennen, sommigen wel.

In een vlaag van verstandsverbijstering had ik destijds, jaren geleden, ook al mijn blogs verwijderd. Geen idee meer wat ik toen dacht en voelde, want de blogs zijn weg.

Man wat is er ontzettend veel gebeurd in die tijd. Ik ben door diepe dalen gegaan, ik ging dood en moest mezelf helemaal opnieuw uitvinden. En ben uiteindelijk op een punt gekomen waarvan ik dacht "Ik ben 100% gelukkig met mijn leven en 100% gelukkig met mijzelf." Wat dat betreft ben ik stiekem ook wel trots op mezelf dat ik dat allemaal heb bereikt.

Wat is er concreet gebeurd? Een jaar of zes geleden was ik de woning zat die mij herinnerde aan de pijn en teleurstellingen en ben ik verhuisd naar een andere stad. Intussen nieuwe mensen ontmoet, en banden met bestaande vriendschappen hechter gemaakt. Ik word omringd door warme, aardige mensen.

Via gezamenlijke vrienden kwam ik erachter dat mijn ex inmiddels getrouwd is en twee kinderen heeft, naast een succesvolle carriere. Ik ben heel blij voor haar, dat is wat ze altijd heeft gewild en daar is zij ook voor in de wieg gelegd. Als zij bij mij was gebleven, dan was dat haar vanwege mijn omstandigheden waarschijnlijk niet gelukt. Wat dat betreft, achteraf gezien, heb ik vrede over de breuk. Ik zie haar liever gelukkig met een ander dan ongelukkig bij mij. Of nog erger: dat ze voor de rest van haar leven kansen voorbij moest laten gaan omdat ze bij mij bleef.

Zelf heb ik een paar keer gedate en geflirt, maar nog geen relatie daaruit ontstaan. Deels omdat ik het moeilijk vind om een vrouw te vinden die ik helemaal geweldig vind, (en die mij ook geweldig vindt) en deels ook omdat ik liever vrijgezel ben dan om mijn leven te delen met iemand die totaal niet bij mij past.

En dat ben ik ook: happy single. Ik ben zo gelukkig met mijn leven en mijn vrijheid, dat ik eigenlijk geen relatie nodig heb. Een relatie voor mij zou betekenen dat er iemand is met wie ik altijd rekening mee moet houden, en ik ben zo gehecht aan mijn vrijheid dat het maar zeer zelden gebeurt dat ik me tot een vrouw aangetrokken voel. Zo was ik een keer zo lang terughoudend dat toen ik een keer een meid op een date vroeg, zij zei dat ze sinds kort een vriend had. Ik was net een paar weken te laat. Ach ja, maar ik red me wel. Ik ben happy, een relatie mag alleen een aanvulling zijn, niet een opvulling.

Ik heb nieuwe hobby's: salsadansen, piano spelen, zenmeditatie, wildvreemde mensen ontmoeten, en ik blijf nieuwsgierig naar nieuwe dingen om te doen. Weliswaar is het voor mij misschien te laat om een gezin te stichten, maar voor al dat soort hobby's heb ik zonder gezinsleven nu wel ruimte. Soms hoor ik van vrienden: "Jelle, je zou een geweldige pa zijn." Een pa worden is voor mij wellicht te laat, maar ik kan wel een geweldige oom zijn. Wel het plezier van andermans kinderen, maar niet de ongemakken.

Nieuwe mensen ontmoeten is leuk, vooral als ze totaal anders in het leven staan dan jij. En helemaal als het mensen zijn die je helemaal niet liggen, die kunnen onverwacht dingen zeggen waar je veel van leert.

Van afgelopen jaren heb ik geleerd dat je de dalen in je leven kunt waarderen. Al die pijn en ontreddering brengen wijze lessen met zich mee, als je maar blijft kiezen voor het positieve. Zit je in een lange duistere tunnel, zoek dan het lichtpuntje aan het einde van de tunnel op. Ga erop af. Het kan weken, maanden, misschien jaren duren, maar ooit wordt dat lichtpuntje zo groot dat je hele leven verlicht wordt. En door die barre tocht, eenmaal aangekomen bij je overwinning, weet je: ik ben een beter mens geworden dankzij die tocht door het duisternis. Maar blijf kiezen voor het positieve, blijf op dat lichtpuntje afgaan. Leer pijn en verdriet te waarderen, het zijn wijze lessen in vermomming.

afbeelding van hortensia

@Jelle

Mooi om te lezen Jelle dat het goed met je gaat en ook fijn om een positief blog te lezen voor de verandering .
Welkom terug dan maar , ik denk niet dat ik je al kende want het was nog voor mijn tijd toen ik hier terecht kwam . Vind het overigens wel heel mooi om te zien hoe" oude" leden toch weer (na soms jaren)terug komen in het ldvd dorp , dat zegt toch wel iets

afbeelding van Jelle

De helpende hand

Hoi Hortensia,

Ja, in die tijd (ik denk 2008-2009) hielpen wij ldvd'ers elkaar.
Ook al waren wij anoniem, de band voelde soms hecht.

Zoals gezegd, ik was een heel ander mens in die tijd.
Veel verwarder, emotioneler en geslotener.
Tegenwoordig maak ik mijn eigen nergens druk om, ik sta bekend om mijn rustige en nuchtere houding.

Juist door mijn problemen kwam ik erachter hoe waardevol mijn vrienden zijn.
Ken je het probleem van de Theodicee?
Als God zo goed en almachtig is, waarom heeft hij dan een wereld gemaakt met zo veel leed?
Mijn antwoord: in ieder geval zodat we voor elkaar klaar kunnen staan.

afbeelding van hortensia

@Jelle

Ik heb er wel eens van gehoord , ingewikkelde materie , maar waar het op neerkomt is de stelling van een betere wereld in theorie of de mogelijkheid van een multisamenleving tot een bepaalde grens , zoiets..waar goed is en kwaad .
Sowieso is het geloven in een "hogere macht" belangrijk en of dat nu in een persoon is of dat je dat terugziet in andere dingen , ik denk vooral het kunnen ervaren van liefde ook iets van een hogere macht is . In tijden van nood de liefde ervaart van de mensen om je heen , vrienden en/of familie . Maar dat ook in heel veel andere dingen kunt terugzien. Het blijft hoe dan ook een wisselwerking .
Persoonlijk denk ik niet dat er een perfecte wereld bestaat zonder kwaad , daar is het te complex voor helaas .

afbeelding van Dirk30

Top Jelle.

Heel goed artikel. Het laat zien dat er degelijk een leven is na ldvd en je er zelfs sterker kan uitkomen. Meer nog, je kan alles beter plaatsen en meer relativeren. En soms zie je achteraf waarom het beter was dat die relatie ten einde kwam. Maar jah, op de ldvd momenten ben je zo emotioneel dat je het niet kan/wil zien. Je bent eigenlijk goed met je ldvd proces omgegaan vind ik. Verhuizen omwille van de herinneringen, nieuwe hobbies, versterken van contacten met vrienden. Het maakt deel uit van het verwerken van het liefdesverdriet. En je blijft niet in het verleden hangen Jelle,......heel goed!!

Bij mij is het "maar" 2 jaar geleden en ik kan zeggen idd bevestigen dat ldvd echt wel over gaat. Ik voel mij nu ook een ander mens. Het gekke is, als ik nu mijn blogs lees schiet ik in de lach en denk ik:" wat in hemelsnaam was ik toen allemaal aan het denken en voelen".
Ikzelf ben wel weer klaar voor een nieuwe relatie maar weet ook beter wat ik wel en wat ik NIET wil.

Mijn ex is weer gelukkig met haar man en ik ben ook blij voor haar. Als ik denk aan wat voor miserie onze relatie had kunnen veroorzaken, nee dat was het gewoon allemaal niet waard. Liefde kan de moeite zijn maar niet als ze leed en miserie veroorzaakt, dat is een brug te ver voor me.

Ik hoop dat vele ldvd'ers hier in de toekomst hetzelfde kunnen posten.

Groetjes

afbeelding van Jelle

Relaties relativeren

Hoi Dirk,

Ja he, een relatie is heel belangrijk, maar niet als je daardoor voor de rest van je leven ongelukkig bent.
Er zijn zoveel kansen op een gelukkig leven, je hoeft ze maar te zien en erop af te gaan.
Er zijn zoveel kansen behalve relaties, om gelukkiger te worden.
Als je die kansen kan zien en benutten in een zware periode van ldvd, dan weet je dat je sterker bent dan je dacht.

afbeelding van ptm

Prima

Fijn dat het goed met je gaat!
Ik ben ook weer heel gelukkig geworden met mijn relatie!
grt,
ptm

afbeelding van Jelle

@ptm

Ha die PTM!

Leuk om een bericht van je te ontvangen.
Veel geluk met je relatie!

afbeelding van ptm

THNX

Dankjewel Jelle!
groet en tot horens.