na bijna 20 jaar...

afbeelding van misanski

Hallo allemaal,
Ik lees al een tijdje als gast de verhalen en vond het nu tijd om mijn verhaal hier ook te vertellen, omdat ik dit met jullie wil delen.
Na een relatie van bijna 20 jaar, weliswaar met enorme dieptepunten( hij vond het de normaalste zaak van de wereld om bij de hoeren langs te rijden uit nieuwsgierigheid, maar heeft dit de eerste 7 jaar altijd ontkent, daarna schaamde hij zich ervoor en zei het niet meer te doen...)maar ook vele goede periodes heeft mijn echtgenoot in mei van dit jaar een "Time out" gevraagd, voor mij kwam dit zeer onverwachts. Hij zei dat hij al maanden wilde stoppen met de relatie. Praten erover was niet mogelijk, want hij had het erg druk met z`n werk en wilde dus een periode "even niets". Diverse keren heb ik geprobeerd met hem in gesprek te gaan, heb zelfs op een gegeven moment gezegd dat ik wil scheiden. Nou dat vond hij prima, maar dan kon ik alles gaan regelen.
Nu inmiddels ruim 5 maanden later zegt hij niet meer van me te houden, er is geen aantrekkingskracht/ chemie meer ( en is er ook niet echt geweest.....)maar hij neemt niet de beslissing om weg te gaan.
We leven samen in 1 huis en dat kon voor hem nog wel een lange periode zo doorgaan, want hij vind me nog een prima mens...
Ja, dacht ik lekker makkelijk, heerlijk verzorgd worden in de riante woning en ondertussen heerlijk je gang gaan.
Omdat hij geen beslissing neemt, en we er niet over kunnen praten ( hij valt meteen in de verwijtende sfeer,alles ligt aan mij...)heb ik hem voorgesteld een afspraak bij een relatietherapeut te maken, nou dat was goed. Daar was al snel duidelijk dat hij niet meer verder wil, maar eenaal thuis gekomen was het niet mogelijk om afspraken te maken over hoe nu verder, bijv. het inschakelen van een makelaar etc.
Nu heb ik een proefscheiding voorgesteld van 3 manden, waar hij tot mijn grote verbazing direct JA op zei.
Hij wil de tijd gebruiken om te kijken of er echt niets meer aan gevoel voor mij is, mar zegt al wel dat ik vooral geen hoop moet hebben.
Hij zegt geen ander te hebben, daar lijkt het ook niet op, want hij is vrij veel thuis.
Wat ik wel ontdekte is dat hij contactadvertenties en porno videos op de computer bekijkt. HIer word ik dus echt misselijk van!
Mijn verstand zegt: wegwezen , maar mijn gevoel is daar nog niet helemaal overtuigd van.
Wat jammer is, is dat hij geen enkele goede vriend heeft en dus in z`n eigen wereldje en straatje denkt, er is niemand die hem eens een spiegel voorhoudt.
Nu na al die maanden ben ik zo langzamerhand uitgeput van al het janken!
En toch blijf ik hoop houden.....

afbeelding van Freespirit

Beste

Beste Misanski,

Meissie,meissie,meissie...(grote zucht)
Wat moet jij je verschrikkelijk k*t voelen zeg! Mijn hart gaat naar je uit, en ik zou je met alle liefde uit je verdomhoekje willen halen..als je mij daar de ruimte voor wil geven...Ik ben geen Wonderworker, en ook niet iemand die je problemen kan oplossen.Ik kan je alleen maar een leidraad bieden om een weg in te slaan die je misschien uit jezelf nooit zou inslaan.Ik kan alleen een invalshoek laten zien die jouw situatie op een andere manier belicht.Soms kan ik hierbij misschien hard of cru uit de hoek komen, maar dat wil niet zeggen dat ik niet weet waarover ik het heb....anders zou ik het niet durven opschrijven als er geen greintje ervaringen in het een of ander achter zat.

Wat mij het diepst raakte van allemaal: WAAR IS MISANSKI GEBLEVEN!
Wat is er met je gebeurt in de loop der jaren? Ben je nu werkellijk door het afvoerputje gespoelt? Het enige wat ik zie dat zijn de toppen van je vingers die zich nog net aan het randje weet vast te houden! De rest is weg!
Ten eerste..Waarom blijf je jezelf plaatsen in deze onhoudbare situatie? Deze man, ondanks misschien zijn goede kanten(ooit eens) verdiend een trap in zijn lende..zo hard dat hij de eerste drie weken amper overeind kan komen, alleen al voor het feit wat hij jou geestelijk aandoet. Jij verdiend een klap op je achterhoofd dat je het al die tijd toe hebt gelaten! Iemand die zo weinig respect voor zijn vrouw op kan brengen om te pas en te onpas naar de hoeren vertrekt en er nog openlijk voor uit komt is helemaal van de gekke.
(daar zijn ALLE vrouwen die deze site bezoeken het mee eens, dat weet ik absoluut zeker!)
Dan vertelt hij je doodleuk dat er van zijn kant eigenlijk helemaal geen enkele greintje liefde meer zit naar jou toe, en ben jij nu gedegradeerd om zijn broeken te wassen en de wasbak schoon te maken na zijn scheerbeurt. Overduidelijk ben je de overbekende 'voetveeg' geworden....en jij laat dit gezapig over je heen gaan.
Hallo Misanski...Wordt eens wakker! Open je ogen!
Niet hij moet een spiegel voor gehouden worden maar jij!
Jij moet jezelf bij de kladden pakken, het vuur in je aanspreken wat al heel lang sluimert...Hij denkt dat hij veilig zijn gang kan gaan omdat je je patroon van jaren niet weet te doorbreken.
Wees nu eens KEIHARD de lekkerste en laat hem maar zien dat het nu echt afgelopen is met zijn ziekelijke gedrag.
Niks geen proefscheiding, niks geen relatiegeklets over wel of niet.
Zit je daar nu werkelijk op te wachten dat hij zelfs bij de therapeut jou nog eens even verder de shit in duwt? Neem hem alle wind uit de zeilen en vraag die scheiding aan. Schakel een makelaar in voor de verkoop van je huis en bespreek met de makelaar de optie voor een eventuele tijdelijke woning, of verblijf voor een poosje bij goede vrienden totdat je een eigen woning kunt bemachtigen.Neem de stappen die je moet nemen om zo snel mogelijk los te komen van deze man.
Teer niet op de zogenaamde goede tijden, want die zijn in mijn ogen als sneeuw voor de zon verdwenen na zijn monsterlijke gedrag tegenover jou. Hervindt jezelf, trek een ijzeren gordijn op tegenover hem en wees net zo harteloos tegenover hem zoals hij al jaren tegenover jou is geweest. Waar hou je aan vast? Aan zijn 'liefde'?
Meid, maak jezelf toch niks wijs...ER IS NIKS MEER!
Het wordt nu de hoogste tijd dat jij jezelf op nummer 1 zet..niemand anders! Wat hij ook zegt of doet, laat het je ene oor in en het andere uit gaan. Hij heeft in mijn ogen alle respect verloren, en als jij nog enig respect hebt voor jezelf dan geef je hem geen haarbreed de ruimte. Nu profiteert hij van jou zwakheid voor hem, daar maakt hij dankbaar gebruik van...hij komt met alles weg omdat jij het toe laat! Het wordt tijd voor jou dat jij aan je eigen leven gaat werken, want geloof me, jij bent capabel genoeg om te genieten van het leven zonder deze man die geen knip voor zijn neus waard is. Verdedig hem niet, op geen enkel vlak...dat is jouw patroon wat je moet doorbreken en dat kun je alleen maar als jij zorgt dat hij geen gebruik meer kan maken van jou.
Doe zijn was niet meer, kook niet meer voor hem, haal geen boodschappen meer in zijn belang, ga in de logeerkamer leggen..of nog beter, gooi hem de logeer kamer in. Het is nu JIJ,JIJ,JIJ,JIJ...hoor je me? Zorg dat je genoeg geld van de rekening haalt om bepaalde klappen op te vangen...niet bang wezen voor zijn reactie, wat je in handen heb, heb je. Jij hebt ook 20 jaar je steentje bij gedragen en de shitzooi achter zijn reet opgeruimd, en je hebt er alle recht op...wat hij ook naar je hoofd gooit aan verwijten. Want als puntje bij paaltje komt, stript hij jou ook van alles als het moet, vergeet dat niet!Je man kan veranderen in een totaal vreemde als het om de centjes gaat hoor! Neem het heft in handen over je eigen leven, waarvan hij overtuigd is dat je dat toch niet durft, dus hij denkt safe te zitten en gewoon zijn gangetje kan gaan.
Misanski...vecht voor je eigen behoud! Vecht voor een nieuw en gelukkiger bestaan, want DIT bestaan IS geen bestaan!
Je kunt zoveel beter...waar is de oude Misanski gebleven? Haar levenslust, haar plezier, haar lach, haar bruisende persoonlijkheid?
Haar behoefte de wind in haar haren te voelen,die bemind en geliefd wil worden? Waar?
Jij bent de enige die haar weer tot leven kan roepen...je zit zo ondergesneeuwd...maar het is maar sneeuw Misanski...sneeuw heeft de eigenschap te smelten onder warmte...Laat je warme hart opbloeien en je bent vrij...vrij van hem van alles! Maar je moet wel de eerste stap zetten, en dat is niet aan hem denken maar aan jezelf. Wat heb jij nu nog in godsnaam te verliezen in deze relatie?
In mijn ogen kan je alleen maar winnen meissie....Twijfel niet aan je eigen kunnen, heb vertrouwen in jezelf dat je dit voor elkaar gaat krijgen. Alles, werkelijk alles is beter dan dit leven wat je nu lijdt. Je laat niets van waarde achter want de goede herinneringen neem je mee.... Zeg ook niet dat je ergens te 'oud' voor bent..Kwatsch! Je bent nooit te oud om te genieten van het leven zoals het hoort. Beter oud en alleen maar gelukkig in je doen en laten, als oud en alleen en ongelukkig en verguisd door je 'liefhebbende man'...Maar zo zie ik het.
Je hebt gewoon dat ene duwtje in je rug nodig om die stappen te zetten. Besef dat hij niet met hetzelfde gevoel in je relatie staat als jij....neem zijn gevoel over en wees net als hij tegenover jou is KEIHARD!!
Wees niet bang voor de 'rompslomp' die het met zich mee zal brengen...die rompslomp betekent je vrijheid.
Aan alle rompslomp komt ook een einde en dan ben je blij, blij dat je weer kan leven. Geef jezelf alstublief die kans en wees niet bang.
ALLES is beter dan dit, je verdiend beter dan dit...
Je eerste stap heb je eigenlijk al gezet door middel van hier je verhaal te doen...het borrelt...laat het borrelen zoveel mogelijk.
Denk vanaf nu nog alleen maar aan jezelf en zorg dat je uit deze shitellende komt...je kan het!
Mocht je twijfelen of je niet sterk genoeg voelen mag je altijd een beroep op mij doen voor ondersteunende woorden. Ik wil je zelfs mijn msn geven als het moet (en geloof me dat doe ik bij niemand!) Maar ik wil werkelijk waar jou tot leven wekken :-)omdat ik vind dat jij dat meer dan waard ben, en je wil laten voelen dat het ook anders kan.
Ik wil mijn tijd daar wel in steken...
Misanski, spreek het vuur aan wat in je sluimert en breng het naar buiten...blaas je levensvlam aan...ik blaas met je mee...

Een warme groet, Free Spirit

Ik ben slechts jou in een andere vorm...

afbeelding van zonnestraaltje

Ik ben het hier helemaal mee

Ik ben het hier helemaal mee eens! Moest wel een beetje om je lachen FreeSpirit in het eerste stuk van je verhaal. Ik word ook helemaal naar als ik dit lees. Het enige wat ik hier nog aan toe te voegen heb Misanski is KAPPEN!!!! WEGWEZEN!!!! AAN JEZELF DENKEN!!! Bedenk: je hebt maar 1 leven! Is dit wat je ermee wil??? Nee toch zeker!! Kies voor jezelf en laat je niets wijsmaken door zo'n ***!!!

afbeelding van misanski

Dank je Free Spirit en Zonnestraaltje

Beste Free Spirit,

Dank voor je reactie. Na het gelezen te hebben ben ik eerst effe een potje gaan zitten janken met een kop koffie en een sigaret ( ja ik rook weer..)Ik had dit echt nodig, mensen die me begrijpen, maar me ook even "hard"met de realiteit confronteren.
Wat je schrijft is wat mijn verstand ook zegt en ja ik vraag mezelf ook af waar ik zelf gebleven ben. Ik ken mezelf eigenlijk niet meer....Mijn waarden en normen en mijn grenzen heb ik steeds weer verlegd en bijgesteld.
Waar ik nu mee zit is dat ik die proefscheiding niet zie zitten, deze relatie wil ik niet meer, maar een proefscheiding betekent wel dat hij, en waarschijnlijk volgend weekend al, het huis uit gaat voor 3 maanden. Hierdoor kan ik op zoek gaan naar woonruimte en verder dingen regelen, als advocaat (ik heb al een adres van een hele goede) Het huis te koop zetten moeten we samen doen en als ik dat nu met hem bespreek gaat hij het huis niet uit.
Hij zegt ook dat hij geen kosten voor een advocaat gaat betalen, hij wil een flitsscheiding, nou ik niet, want we kunnen al niet communiceren over kleine zaken, laat staan over de verdeling van de inboedel etc.
Ik kan niet tijdelijk bij familie ofzo gaan wonen, die wonen allen ver weg. Ik heb 2 goede vriendinnen, waarvan er 1 zijn zus is, dus je begrijpt, daar kan ik niet veel meer mee bespreken ( was voorheen wel zo, maar daar heft zij stop op gezet)
Ik ben op zoek naar (tijdelijk) woonruimte voor mij en m`n 2 katten, maar dat valt hier in het midden van het land niet mee en is duur ( hypotheek +kosten huis gaan door)
Dit weekend is hij gelukkig niet thuis, dus heb ik even een beetje rust, maar ik ben continue aan het denken, wat moet ik doen, wel of niet die "proefscheiding"dor laten gaan?

afbeelding van zonnestraaltje

Ik heb allemaal niet zo'n

Ik heb allemaal niet zo'n verstand van wat proefscheiding enzo allemaal inhoudt, kan je daarin ook niet goed adviseren denk ik. Bovendien moet het toch echt je eigen beslissing zijn.. Begrijp wel dat het je wat tijd zou geven om dingen uit te zoeken, hoe het verder moet?

afbeelding van geraldine

Lieve M., Ik begrijp het

Lieve M.,

Ik begrijp het niet helemaal hoor. Je wilt wel van die relatie af, maar je wilt niet dat hij direct weggaat. En dat dan om praktische redenen? Je wilt dus geen proefscheiding, maar wel een echte scheiding? Omdat je dan meer tijd hebt om woonruimte te zoeken? Maar als je dat voorstelt aan hem, dan gaat hij niet weg, zeg je. Maar dat wil je toch juist ook niet, omdat je dan de huur alleen moet betalen? Als hij nog ff blijft heb je dus tijd om woonruimte te zoeken... Het gaat dus om een praktisch probleem?

Dus je puzzel snap ik niet helemaal, maar wat ik wel weet: kijk goed naar wat echt het beste voor je is..., waar jij het meest aan hebt, en laat daar geen praktische zaken voor in de weg staan. Die zal vrijwel altijd op te lossen, desnoods met nood pakket of breekijzer.
Geld is iets dat je misschien kunt lenen, een tijd met minder kunt overzien, kunt doorkomen.. Als je besluit vast staat, zijn dat eigenlijk ondergeschikte kwesties, waar je wel uit komt, die iig niet moeten overheersen en jou je keus moeten laten bepalen!
Als dat het enige is, dan moet dat niet het probleem zijn!

Denk goed na of je jezelf niet voor de gek houdt met deze praktische belemmeringen. Ik zou iemand die ik niet meer zie zitten, zo snel mogelijk uit mijn buurt willen hebben!
En laat je niet in een chantage achtige positie brengen door hem, doordat hij bepaalde dingen niet wil. Dat moet ook geen argument zijn.

Sterkte,
Geraldine.

afbeelding van misanski

Even voor de duidelijkheid

Hoi Geraldine,
Het is misschien niet helemaal duidelijk door mij vermeld. Daarom hierbij even de zaken op een rij: ik wil stoppen met de relatie, maar hij werkt niet mee, hij kan zo nog wel jaren met mij in 1 huis leven...ik moet alles maar gaan regelen als ik wil scheiden.
Een proefscheiding betekent dat hij in ieder geval 3 maanden weg is, hierdoor heb ik rust om zaken te regelen en is hij niet steeds thuis en dus geen confrontatie met hem, ik kan gewoon eens lekker tot mezelf komen en voor mezelf zorgen.
In die 3 maanden wil ik op zoek ( ben ik al)naar woonruimte. Hopelijk vind ik in die tijd iets en ben ik na die 3 maanden weg uit huis en gaan we, of anders ik de verkoop van het huis en de scheiding in gang zetten, dan zal hij wel meewerken, want het huis alleen betalen kan hij niet oplangere termijn.
Als ik nu de scheiding in ga zetten en hij niet weggaat zitten we tot ik woonruimte gevonden heb met hem in 1 huis en dat wil ik niet.
Het is inderdaad een praktisch prbleem, maar daarbij is m`n rust en m`n gemoedstoestand me erg dierbaar.

afbeelding van geraldine

Lieve M., Doe waar jij het

Lieve M.,

Doe waar jij het beste bij voelt en laat je daarbij niet belemmeren door hem of door praktische zaken, dat was zo'n beetje mijn boodschap..
Als ik jou zo'n beetje beluister, voel je zelf meer voor een proefscheiding..? Omdat hij dan iig weg is en jij wat rust hebt en bovendien tijd hebt om woonruimte te zoeken? Vat ik het zo goed samen? Zijn er dan nog praktische haken en ogen aan die proefscheiding.. dat je twijfelt.. ?
Ik ben in principe er voor om de zaken direct zo duidelijk mogelijk te regelen, als je uit elkaar gaat niet meer halve maatregelen nemen.. Maar soms kan je er met een extra stapje er ook komen. Als dat jou gemoedsrust geeft en je denkt dat je het vol kan houden nog niet echt gescheiden te zijn, terwijl je dat zeker wilt..
Als je deze optie het beste vindt... zou ik het doen.

En sorry voor mijn wat tegenstrijdige advies misschien.. wat ik wel in beide posten van mij wil zeggen is dat je voor jezelf moet kiezen, dat je dat niet moet laten versluieren door praktische argumenten of je man die je onder druk zet.

Liefs,
Geraldine.

afbeelding van Freespirit

Beste Misanski, Ik sluit me

Beste Misanski,

Ik sluit me voor een gedeelte aan bij Geraldine, als de kogel door de kerk gaat, dan maar meteen goed.
Ik neem aan dat bij een flitsscheiding toch ook de boedelscheiding geregeld wordt, zeker als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd. Is dat niet het geval dan zou ik die proefscheiding aanpakken om inderdaad mijn zaakjes te regelen als hij out of the picture is. Zorg dan in die tussentijd dat je een kelderbox huurt en jouw spulletjes waarvan je vind dat ze van jou zijn veilig stelt, voor het geval dat. Ik neem aan dat jullie huidige huur nu toch ook betaald moet worden, en dat hij dat voor zijn rekening neemt zoals hij misschien altijd al heeft gedaan. Ik weet niet of jij je huidige huis kan bekostigen, zoja, dan gaat hij maar lekker op zoek naar andere woonruimte. Ik zou zeker bij je advocaat de emotionele schade die je hebt geleden aanvoeren en je bijdrage in zijn eventuele succes.
Zonder jou had hij misschien ook niet gestaan waar hij nu staat (financieel dan) Laat je in ieder geval inschrijven bij elke woonbron of stichting in de buurt en vraag urgentie aan, schakel desnoods je werkgever in als je werkt, die kunnen misschien ook iets voor je betekenen. Ga naar buro voor rechtshulp en laat je goed informeren over je rechten in deze.Als je een gezamelijke rekening of spaar rekening hebt, haal daar de helft vanaf, voordat hij je voor is. Het klinkt misschien gemeen maar hij laat je geen andere keus. Je moet echt spijkers met koppen slaan anders komt het er niet van. Je moet gewoon maling hebben aan zijn commentaar en je eigen plan de campagne maken, puur op je eigen situatie.Is die advocaat waar je nu een adres van hebt niet te betalen voor je vraag dan een advocaat van onvermogen aan, buro rechtshulp kan je daarin adviseren. Laat je de wind niet uit je zeilen halen en laat je niet intimideren door zijn eventuele bedreigingen naar jou toe. Jij hebt net zoveel recht als hij, onthoud dat. Als hij het nu eens is met een proefscheiding en hij vertrekt dan moet hij toch ook ergens verblijven? Ga desnoods naar de sociale dienst en vraag een uitkering aan, leg de situatie uit en misschien kunnen zij je ook een stapje verder helpen. Ik weet natuurlijk je achtergrond niet, dus wat ik hier schrijf zijn enige opties die je kan benutten.Maar maak er werk van! Hou je hoofd nog even koel, het zal niet makkelijk zijn, maar heb vertrouwen in jezelf.
Schrijf hier desnoods wat er scheelt en er zullen misschien uit onverwachte hoek oplossingen worden aangedragen..
Kop op M, en schouders recht he...don`t forget...

Een warme groet, Free Spirit

Ik ben slechts jou in een andere vorm...

afbeelding van Puk

Tjonge zeg

Wat een verhaal Misanski. Ik lees met verbazing dat je het zolang hebt kunnen uithouden met zo'n man. Verschrikkelijk wat een persoon. En hij maakt nog steeds misbruik van jou door zelf geen stappen te ondernemen ondanks dat hij niet verder wil met deze relatie. Wat een slappe zak zeg. Ik zou vanaf vandaag helemaal niets meer voor hem doen. Koekje van eigen deeg. Laat hem zelf maar zijn boodschappen halen en zijn eten koken. Zijn wasje doen. Maak een kamertje apart voor jezelf en trek je daar in terug als je nergens anders naar toe kan. Misschien zou je eens met je huisarts gaan praten en vragen of hij/zij nog mogelijkheden weet waar je terecht kan. Open morgen een nieuwe bankrekening en stort daar zoveel mogelijk valuta's zodat hij daar niet bij kan zonder gerechtelijke procedures die hij waarschijnlijk toch niet aangaat omdat dat te veel moeite is. En als er een advocaat/jurist hier rond loopt kan die je misschien wel van wat tips voorzien in je persoonlijke box, TOCH!! En wees gerust zelfs de hoop gaat verloren. Alleen begrijp ik niet waarop je nog zou moeten hopen. Dat hij veranderd? Spui je gal maar lekker hier wij trekken je er wel doorheen.

Heeeeeel veel sterkte hiermee.

Liefs Puk.

(Free ... wat een gemoedelijk gebaar van je, ik sta paf Glimlach Top!)

afbeelding van misanski

acties

Dank je voor jullie reacties. Ik heb inderdaad al eea geregeld. In juni heb ik mijn bankrekening van internetbankieren afgehaald en ervoor gezorgd dat hij niets met mijn rekening kan.
Spaargeld hebbenwe niet, dit huis hebben we 4 jaar geleden gekocht en er veel aan verbouwd.... Ik heb gelukkig inmiddels wel een klein reserve potje, ik heb mijn spaarloon uit laten keren, dus iets achter de hand.
Ik ben een aantal keren bij een psycholoog geweest en ben nu bij een psychotherapeut ( scheelt in de kosten) De therapeut heeft zo iets van: eerst moet die man het huis uit, dan gaan we verder met het proces van verwerken en loslaten. De eerste gesprekken heb ik alleen maar zitten praten....de therapeut luisterde.
Ik heb gelukkig en goede baan, met veel lieve collega`s, maar ja daar vertel je natuurlijk lang niet alles.
Ik zal me best redden, maar eerst moet ik woonruimte zien te vinden, waar ik met m1n 2 katten naar toe kan. Mijn man zegt al de katten in de toekomst te willen blijven zien(omgangsregeling, het lijkt de Roy van Zuiderwijn of hoe heet die ook weer? dacht ik toen)Nou dat kan hij mooi vergeten, hij houdt geen rekening met mijn gevoelens, ik dus straks al helemaal niet aan die van hem!
Als ik woonruimte heb ga ik mijn eigen leven leiden en wil ik met hem niets meer te maken hebben, maar ja voordat het zover is....

afbeelding van misanski

moeilijk

Ik moet even m`n verhaal weer kwijt: Na een rustig weekend en een aantal rustige avonden omdat hij veel weg was voor z`n werk staat het weekend weer bijna voor de deur en daar zie ik dus weer als een berg tegenop.
Hij gaat op z`n vroegst de 20e pas het huis uit, als z`n tijdelijke woonruimte waar hij mee bezig is tenminste doorgaat... Ondertussen is meneer hier in huis geheel z`n eigen gang aan het gaan, houdt nergens rekening mee en vraagt ondertussen nog aandacht ook. Nou ik doe net alsof hij lucht is en als hij iets vraagt krijgt hij een kort en zakelijk antwoord. Maar o jee wat is dit moeilijk, want ik ben een enorm gevoelsmens en kan moeilijk zakelijk doen! Iedere keer als ik het moeilijk heb als hij in de buurt is denk ik aan de streken die hij me geflikt heeft, maar dan moet ik weer uitkijken om niets te zeggen, want het liefst zou ik hem eens flink de waarheid zeggen over hoe hij me gekwetst heeft, maar ja daar trekt hij zich toch niets van aan, dus dit zeggen heeft absoluut geen zin. Ik zoek geen confrontaties meer op, want dan word ik toch weer verbaal de hoek in getrapt. Ondertussen maak ik me af en toe ook zo vreselijk boos dat iemand een ander zo kan behandelen, ja dat gevoel kennen jullie allemaal wel...
Waar ik nu al tegenop kan zien is de feestdagen, BAH!
Maar ik kijk nu maar dag voor dag en zie wat die dag brengt en probeer er het beste van te maken.
Ik heb gewoon weer eens zin in een gezellig weekend, of een gezellige dag/avond met eerlijke en lieve mensen om me heen.....

Sterkte allemaal....
Groet,Misanski

afbeelding van eeffie

Weet je als je hem de

Weet je als je hem de waarheid wil zeggen een tip. Ben rustig en kalm, zeg wat je wil zeggen. Bij ieder tegenargument rustig doorpraten en zeggen dat hij daarna mag, als je uitgepraat bent. Herhalen, maar kalm en rustig en kijk hem diep in de ogen.
Dan zeg je daarna als je er iets tegen in te brengen hebt, schrijf het op denk na voor je praat. Dan ga je verder met wat je aan het doen was. Hard maar wellicht komt het aan. En hij kan eindelijk een echt zeggen wat hij wil.

Wat ik vermoed is dat zijn liefde over is en dat het vriendschap en vertrouwdheid is dat hij van je wil. Maar de vraag is kan jij dat aan? Dat zou je eventueel met hem kunnen bespreken en verder doe jou ding. Maak jou keuze.

Die gezellige dag kun je ook hier organiseren he als je dat trekt, zie eerdere blogs...
Sterkte Eeffie