Na jaren weer contact

afbeelding van Mayonaise

Hallo allemaal,

Samengevat: eerste serieuze relatie, erg verliefd maar veel geruzie, niet met en niet zonder elkaar kunnen, 3 jaar, relatie uit, jaar later elkaar gezien en hij wilde definitief niet meer, contact verbroken, na ruim twee jaar nam hij gister contact met me op.

Gewoon, luchtig, positief, niets aan de hand. Ik heb een lieve nieuwe vriend, al een ruim jaar, en daar wil ik mee verder. Mijn ex wil me ook niet terug en heeft ook niet om die reden contact opgenomen. Het gesprek begon positief en veel nieuwtjes heen en weer uitgewisseld, later vertelde hij over zijn verlopen liefdesleven in die tijd en over ouders uit elkaar gegaan enz. In kapte het uiteindelijk maar af, zag het nut niet meer van verder praten. Afstand nemen.

Nu, paar dagen later, voel ik me sad. Waarom doet ie dat nou, hij weet hoeveel verdriet ik ervan heb gehad, en nu doodleuk praten en ook gewoon puur voor even de aandacht waarschijnlijk. Zit ik weer. Ben uit diep dal gekropen en wil me nooit meer zo voelen, maar het brengt het toch weer dichtbij. Ik moest vandaag huilen, alsof alles een beetje terug kwam. Waarom doet het me verdriet? Waarom ging ik er op in? Waarom voel ik me nog stiekem onzeker door alles? Waarom vergelijk ik me nog steeds met zijn nieuwe ex? Waarom waarom waarom?

Overigens, ik hou enorm veel van mijn nieuwe vriend en zie dat wij super bij elkaar passen, ik wil hem zeker niet kwijt en mij liefde voor hem is oprecht. Maar sjee, wil iemand misschien mij een hart onder de riem steken? Of iemand misschien tips? Mijn dank is groot...

afbeelding van 2 Love 2

Citaat: Mijn ex wil me ook

Citaat:

Mijn ex wil me ook niet terug en heeft ook niet om die reden contact opgenomen.

Waarom heeft hij contact opgenomen?

afbeelding van Mayonaise

Hij zag een reactie van mij

Hij zag een reactie van mij op een bericht van een familielid van hem waar ik sporadisch nog contact mee had over Facebook. Dat zag hij deze keer want dat was de reden dat hij me weer toevoegde. Aldus hij.

afbeelding van 2 Love 2

Wat vind je ervan dat hij

Wat vind je ervan dat hij weer contact met je opneemt?

afbeelding van Mayonaise

Shit. Ik wil het verleden het

Shit. Ik wil het verleden het verleden laten, hij wil waarschijnlijk alleen maar wat aandacht en ik had niet zo enthousiast moeten reageren, misschien wel helemaal niet moeten reageren. Ik heb eerlijk gezegd geen behoefte aan contact

afbeelding van 2 Love 2

Ik kan me dat heel goed

Ik kan me dat heel goed voorstellen; het rijt oude wonden open.
Je gevoel heeft een geheugen en zodra hij weer contact opneemt, gaat dat gevoel terug naar de pijn uit het verleden.
Ik vind de aanleiding om contact met jou te zoeken erg mager.
Je zult hem echt moeten afschermen om dit definitief af te sluiten.

afbeelding van Kipje.

Dit

Heeft iemand ook tegen mij gezegt... T bezorgde me bijna een depressie.. Maar als het je echt heel erg zeer doet moet je t inderdaad afsluiten. Liefs kipje.

afbeelding van Keelia

@Mayo

Citaat:

Ik moest vandaag huilen, alsof alles een beetje terug kwam. Waarom doet het me verdriet? Waarom ging ik er op in? Waarom voel ik me nog stiekem onzeker door alles? Waarom vergelijk ik me nog steeds met zijn nieuwe ex? Waarom waarom waarom?

Overigens, ik hou enorm veel van mijn nieuwe vriend en zie dat wij super bij elkaar passen, ik wil hem zeker niet kwijt en mij liefde voor hem is oprecht.

Hoi Mayo,

De vragen die je je stelt zijn perfect normaal. Waarom dat verdriet, waarom ging je erin op, waarom nog die onzekerheid? Ondanks dat je toch zegt je nieuwe vriend enorm graag te zien, dat je hem niet kwijt wil en dat je liefde voor hem oprecht is.

Om het uit de film "The Notebook" te zeggen: No one forgets his first love.. En hoe het in je blog stond is je ex die contact opgezocht heeft je eerste echte liefde geweest. Je hebt die jongen met heel je hart en ziel graag gezien en mensen beweren na het einde van relatie: Die persoon betekent niets meer voor me.. Wel, als je iemand echt heel graag gezien hebt, is het een liefde die heel je leven meegaat, ook al ben je niet meer bij elkaar.

Om het eventjes naar mezelf te richten en mijn situatie wat uit te leggen: Mijn ex was ook mijn eerste relatie. Ik ken de jongen al 8 jaar en we waren ook zolang zeer goed bevriend geweest. Ik ben nu 22 en 8 jaar is dus voor mij al een lange tijd. We konden niet meer zonder elkaar, maar ook tijdens de relatie niet meer met elkaar Tong En nu is er sinds mei 2012 geen contact meer, na 8 jaar dagelijks contact. Heb onlangs nog contact met hem opgezocht langst sms maar daar is hij heel afstandelijk, dus laat ik het zo. Hij is dan wel vriendelijk als ik hem in persoon tegenkom, maar vraag me af of het niet gewoon uit beleefdheid is dan uit echte interesse hoe het met me gaat.

Ik weet dat ik iemand nieuw ga vinden en stel me daarvoor ook open. Maar mijn ex zal ook altijd zijn deel in mijn hart hebben. En ik denk dat dat voor jou ook het geval is. Je draagt je liefde voor je ex mee in je hart en daar is niets mis mee. Moest ik een nieuwe relatie hebben en mijn ex contacteert mij ineens, zou ik daar ook nog gevoelens bij hebben.. Als het slecht nieuws zou zijn, zou ik verdriet hebben dat het niet goed met hem gaat. Als het goed nieuws zou zijn, zou ik blij voor hem zijn.

Maar ik snap je ook dat je zegt dat het verleden tijd is met je ex, wat ook zeer begrijpelijk is. Zelf heb ik m'n ex ook in de verleden tijd gezet, want ik weet van mezelf dat zijn aanwezigheid in mijn leven niet goed is.

Als hij niet teveel contact opneemt zou ik er niet echt erg in hebben, maar geef zeker je grenzen aan. Als je wilt dat hij helemaal geen contact meer met je opneemt, laat hem dit dan ook weten. Hoor je graag nog iets van hem, spreek dan af dat je om de zoveel maand eens een berichtje zult sturen naar elkaar.

Geniet van je relatie die je nu hebt en hou je hoofd in het heden en bij je nieuwe vriend. Hou je ex in het verleden. Je bent nu met iemand samen die je ook ongelooflijk graag ziet, laat die relatie niet stukgaan door twijfels uit het verleden.