nee

afbeelding van Zwelgje

Hij zou langkomen om wat het kamertje nog op te knappen dat hij in slechte staat heeft achtergelaten. Dat zou hij doen als het zou regenen, want dan hoeft hij niet te werken. Gisteravond regende het, maar hij kwam niet. Ben langs zijn huis gereden. Zijn auto stond er. En die van haar ook. En ze waren thuis. Stomme actie, maar ik moest het weten. Ik kan er niet meer tegen. Zie het echt niet meer zitten. Ik mis hem zo vreselijk. 7 weken weken geleden zei hij nog dat hij van me hield en nu niet meer. Nu is hij nog steeds bezig zijn nieuwe vriendin aan iedereen voor te stellen. Ik voel me zo alleen zonder hem. Ik wil dat alles weer word zoals het was. De wekker vroeg zetten om nog even tegen hem aan te liggen. Hem zomaar even bellen als we allebei niet thuis zijn. Ik wil nog steeds alles met hem delen. Hoe kan hij na 3 jaar niet meer van mij houden. Ik ben er nog steeds niet uit. Hoe moet ik verder leven? Ik wil niet meer..

afbeelding van pijn

Het komt goed, echt waar

Lieve Zwelgje,
Ik herken alles zo goed wat je zegt, maar geloof me het kan goed komen. Er komt een moment dat je denkt, dit is het allemaal niet waard om zoveel verdriet te hebben. Niet dat het dan meteen goed gaat maar je merkt dat het beetje bij beetje slijt. Belangrijk is dat je het zelf ook moet willen. Ik merkte aan mezelf dat ik liever verdrietig was en hem bleef zien omdat ik wilde vasthouden aan wat we hadden. Loslaten zou het onbekende betekenen. Wat zou er nu gebeuren, hoe zou mijn leven eruit komen te zien, blijf ik voor altijd alleen? Allemaal best eng, maar geloof me, ooit komt het goed. Tot die tijd wens ik je veel sterkte toe bij de verwerking van dit alles.

liefs,
pijn

afbeelding van Zwart

Raar maar waar

Hi Zwelgje, je weet vast wel dat ook ik niet lekker in mijn vel zit op het moment. Ik kan me dan ook echt alles voorstellen bij hoe je je voelt. Ik zelf probeer langzamerhand eerlijk tegen mezelf te zijn en me te realiseren dat het nooit meer zo zal worden als het was. Alle mooie herinneringen ten spijt. Deze instelling geeft me weer een beetje adem. Het doet me beseffen dat ik verder moet en ook verder kan, en dat ik niet voor altijd zal blijven hangen in een wereld van ellende en medelijden. Ook probeer ik de goede dingen te koesteren en haar geluk te gunnen. Ik hoop dat jij dit ook zal kunnen.
Het gaat vast niet meteen. Ook ik heb nog vaak dat ik me precies zo voel als jij. En mijn relatie was in lengte nog maar de helft van de jouwe. Maar het feit dat ik momenten heb waarop ik vrede heb met de situatie geeft mij hoop en rust. En wellicht dat er een moment komt waarop ik die rust vast kan houden, en in mijn hoofd al mijn primaire instinctieve rot-emoties niet meer de overhand zullen hebben. Ik ben er nog niet, en jij ook niet (en dat is klote maar niet gek), maar er is genoeg mogelijk en er komt een moment waarop je je liefde los kan laten.
Het is allemaal waarschijnlijk maar een druppel op de gloeiende plaat. En dan nog wel een kleintje ook. Toch hoop ik dat het wel een verfrissend druppeltje zal zijn. Zo een waar je zo'n vitaliserende rilling van krijgt Glimlach Heel veel sterkte! You'll make it!

afbeelding van Zwelgje

geluk?

Hoi Zwart,

Wat fijn dat je al momenten heb waarop je vrede heb met de situatie en dat je toch mooie herinneringen heb. Ik heb ook mooie herinneringen, maar heb nu het gevoel dat die allemaal fake zijn , omdat ie op die zogenaamd mooie momenten altijd met een ander in zijn hoofd zat. En nu ik weet wat ik nooit geweten heb gun ik hem echt nooit meer geluk de rest van zijn leven niet. Hoop dat ie zichzelf nog eens tegenkomt en dat hij door dezelfde hel moet gaan als ik nu ga.....
Jij ook heel veel sterkte met je verwerkingsproces!