Need a little help

afbeelding van Fietje

Hoi,

Ik zit een beetje in de knoei met mezelf en mijn relatie. Ik ben sinds 2.5 jaar samen met een jongen die ik doodgraag zie en die mij dolgelukkig maakt. Het probleem is dat we precies meer downs meemaken de laatste tijd dan ups. Hij is recent beginnen werken, na 6 jaren van student zijn, en klopt héél lange dagen. Daarnaast is hij nog actief in het voetbalwereldje ook, met als gevolg dat er bijna geen tijd voor "ons" meer is. Wanneer ik hem hier over aanspreek wordt hij boos en begint mij héél botte verwijten te maken. Hij is zo koppig en weigert er met mij over te praten en dat doet zo'n pijn. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Enerzijds heb ik het gevoel dat ik het nu wel gehad heb, maar anderzijds ben ik bang dat ik hem heel erg zal missen.

Zijn er onder jullie mensen die iets gelijkaardigs meegemaakt hebben? Of mensen die mij goede raad kunnen geven, want door voortdurend hierover te piekeren zie ik door het bos de bomen niet meer...

Alvast bedankt!

afbeelding van Myrthe

Hoi! Mijn relatie is ge-eind

Hoi!
Mijn relatie is ge-eindigd doordat mijn ex een veel drukker leven kreeg. Hij had minder tijd voor mij, en als hij vrije tijd had, was hij te moe om die aan mij te besteden. Ik dacht dat het gewoon even een periode was waarin we zaten, maar hij zette er een punt achter, ookal waren de momenten dat we bij elkaar waren ronduit top. Echter, als ik hem belde met de vraag wanneer ik hem weer zou zien, reageerde hij ook nogal geirriteerd, en ja, daar had ik dus iets moeten zien aankomen denk ik dan achteraf.
Ik zou als ik jou was toch aandringen om er met hem over te praten, dat recht heb je op zijn minst, als zijn vriendin zijnde. Stel desnoods voor om hem wat meer lucht te geven voor een tijdje, zodat hij jou weer eens ouderwets gaat missen (dat wilde mijn ex ook, uiteindelijk heeft hij de knoop doorgehakt, maar nu belt ie me en zien we elkaar nog steeds, ofwel, meneer mist me - maar nu helaas te laat). Laat de situatie niet voor wat die is, dan eindig je net zoals ik. Kom in het gesprek met wat potentiele oplossingen, zodat hij zich niet in een hoekje geduwd voelt.
Wellicht heb je er wat aan.
Groetjes.

afbeelding van Fietje

Hoi!Bedankt voor de lieve rea

Hoi!Bedankt voor de lieve reactie! Het deed me deugd dat te lezen en te beseffen dat er nog een uitweg is. Ik heb voor mezelf uitgemaakt dat ik onze relatie momenteel op een lager pitje wil zetten. Ik moet de dingen wat overdenken en hij ook, vermoed ik. En dan zien we wel of we nog een toekomst samen hebben. Dit doet wel ongelofelijk veel pijn, maar soms moet je van je hart een steen maken. Het heeft immers geen zin te blijven investeren in iets wat op lange termijn toch gedoemd is om te mislukken. Maar ik blijf die jongen wel doodgraag zien en ik weet dat hij mij ook graag ziet. En dat alles maakt beslissingen nemen zo hartstikke moeilijk...

Nogmaals bedankt voor de goede raad. Het heeft me enorm geholpen!

Groetjes