Niet meer compleet...

afbeelding van Mereltje11

Ik ken mezelf niet anders dan dat ik altijd op zoek ben geweest naar dat wat mij 'compleet' liet voelen. Na me altijd ergens niet helemaal mezelf te voelen bij verschillende vriendinnen en contacten was ik wanhopig op zoek naar datgene waar ik mezelf wel op mijn plek voelde.

Toen kwam ik hem tegen, we begonnen als goede vrienden en uiteindelijk vroeg hij me om een relatie te beginnen. Daar was dan eindelijk dat gevoel waar ik zo lang naar op zoek was, ik voelde me compleet, heel en zo mezelf. 3 jaar heb ik dat gevoel vast kunnen houden totdat hij het nu twee weken terug heeft afgekapt. Hij voelde niet meer de liefde die hij wel heeft gevoeld en kreeg steeds meer het gevoel dat we vrienden waren en dat het 'extra's' eraf was. Hij had me 3 maanden daarvoor al aangegeven twijfels te hebben maar hebben toen na veel gesprekken besloten er keihard voor te vechten wat dus niet mocht baten. Ik ben er kapot van. Ik heb alles van mezelf gegeven in deze relatie, met volle pure liefde. als ik wakker word en die seconden waarin je je nog niet realiseert wat er in je leven speelt meemaakt zijn de enige momenten dat ik niet het gevoel heb alsof er een dik zwart deken over me heen ligt. Ik ben mijn rots kwijt, degene die mij met beide benen op de grond zette, die mij geliefd liet voelen en die mij onvoorwaardelijk steunde.

De afgelopen twee weken zagen eruit dat ik contact met hem opnam wanneer ik door de hel ging. Hij reageert hier gelukkig fijn op maar is heel duidelijk dat hij 100% achter zijn keuze staat en het voor hem nu niet zo zwaar is als voor mij. Ik vind het zo moeilijk om alleen te zijn in dit verdriet en dat 3 jaar ineens in rook opgata alsof het niks heeft betekend. Ik zie echt niet in dat dit ooit beter kan worden omdat ik zoals ik beschreef het gevoel niet ken ooit zo compleet te zijn als ik me de afgelopen 3 jaar heb gevoeld. Ik zie niet hoe ik in mijn eentje ooit zo'n geluksgevoel kan ervaren. Ik mis hem zo intens erg... Ik zou graag willen zien dat er meer zijn zoals ik die oprecht geloven dat het misschien wel wat beter zal worden maar ook echt denken dat het zonder partner nooit net zo fijn zal zijn. Ik zou zo graag me meer onafhankelijk daarvan voelen maar blijf in dit cirkeltje hangen. Ik heb nog nooit iets op een forum geplaatst maar ben heel benieuwd hoe anderen dit zien...

afbeelding van krant

Hoi mereltje, Het lijkt of ik

Hoi mereltje,

Het lijkt of ik mijn eigen verhaal lees. Ik herken het helemaal...ook de lengte van de relatie...ook het feit dat ik nog compleet gek op hem ben en hij niet meer op mij....dat er zonder hem niks leuks is, de wereld intens leeg is.....
Ik herken het helaas helemaal. Bij mij is het nu bijna 3 weken terug....maar ik kan het ook nog niet accepteren. Ik zie hem soms nog voor lichamelijk contact omdat hij dat nog wel wil, maar ik wil dat om hem terug te krijgen.
Maar wat ik me wel zo langzaamaan ben gaan beseffen is dat ik me teveel heb gegeven in mijn relatie en ik er zo in op ben gegaan dat wanneer het stopt ik mezelf ook kwijt ben. Dat komt ook wel door een deels gebrek aan eigenwaarde bij mij, maar eigenlijk zou je losstaand van je relatie ook helemaal happy moeten zijn en zou een partner een aanvulling moeten zijn en geen opvulling.
Ik lees nu een boek van Robin Norwood Als hij maar gelukkig is....misschien gaat dat voor jou niet op....maar dat gaat over vrouwen die teveel liefhebben. Ik besef dat ik dat teveel deed....misschien geldt dat voor jou ook?
Hoe dan ook deze tijd is loodzwaar....ik weet ook niet voor te stellen dat ik zonder hem moet....maar de werkelijkheid is dat hij me echt nooit meer gaat willen. Ik wil het niet accepteren....maar heb geen keuze....en ik ben bang jij ook niet. Hoop houden gaat het alleen nog maar lastiger maken.....maar een oplossing voor dat waanzinnige rotgevoel heb ik ook niet.....anders had ik het je graag verteld.
Heel veel sterkte...en niet dat het helpt....maar je bent niet alleen.....al voelt het waarschijnlijk wel zo