Nieuwe jaar begint niet zo goed...

afbeelding van Qtie

Het gaat even terug niet goed...

Ik was al een hele tijd uit de put gekropen, maar werd er nu terug weer zonder genade ingekeild.

Voor alle duidelijkheid: ik ben over mijn ex heen en zou hem NOOIT meer terugwillen. Ik besef dat de breuk tussen ons iets goed is geweest want ik ging alleen maar ongelukkig worden met zo'n foute man.

Maar nu hoor ik dat hij en zijn vriendin (waar hij mij toendertijd voor heeft laten staan, waarvan ik zelfs vermoed dat hij ermee vreemdging toen wij nog samen waren, maar dit laatste heeft hij nooit willen toegeven) zich hebben verloofd...

Ik begrijp het niet. Ze zijn een dik jaar samen, ze wonen nog niet eens samen... Ook hebben zowel hij als zij geen stabiele job (voor zover ik weet). Zij is de voorbije zomer afgestudeerd, hij heeft al meerdere jobs gehad met grote periodes van werkloosheid tussendoor. Zijn huidige job heeft hij een tweetal maanden...

Alle emoties van onze breuk komen terug boven... vooral omdat hij mij heel lang heeft wijsgemaakt dat hij met mij wilde samenwonen, maar vlak voor onze breuk zei hij dat hij dit opeens niet meer zag zitten. "Ik wil geen typisch huisje-boompje-beestje leven" was zijn uitleg. Ook vond hij trouwen sterk overroepen. Was ook altijd op zoek naar iets nieuws, ook op vlak van vrouwen (zowel mij als zijn vorige ex heeft hij gedumpt voor een andere vrouw). Is dit wel dezelfde man waar ik mee samen ben geweest? Kan iemand zijn leven plots zo beteren? Of hervalt hij vroeg of laat toch terug in oude gewoontes?

Is het gek dat ik hierdoor wel terug een beetje in de put zit? Ik krijg van veel mensen begrip, maar ook anderen (waaronder mijn ouders) zeggen dat het maar eens tijd wordt dat ik mij eroverheen zet... Maar nogmaals: ik ben erover heen. Dit heeft gewoon terug emoties en herinneringen naar boven gebracht die ik liever niet meer terug voelde of zag... Of hebben mijn ouders gelijk, dat dit een teken is dat ik er toch nog niet overheen ben?

Zelf ben ik nog steeds single. Ik kan mij moeilijk openstellen, mede door die pijnlijke breuk. Dit maakt mij ook een beetje boos: omdat ze mij zoveel pijn hebben gedaan zijn zij de grootste reden waarom ik mij niet meer kan openstellen, terwijl het hen zo voor de wind gaat op vlak van liefde. Dan gun ik het ze opeens niet zo hard meer, als ik daaraan denk... Maar aan de andere kant voel ik ook geen haat of boosheid meer naar hen toe, doordat ik over hem heen ben. Het is gewoon even een schok nu... Is dit fout van mij, om mij dit zo aan te trekken?

afbeelding van Hetlevenismooi

@Qtie

Nee hoor is niet fout. Glimlach
Je hebt weer wat nieuws te verwerken en daar moet je even doorheen.
Zo een terugslag hoeft niet lang te duren.
Je weet ook niet van wie het idee af kwam om te verloven.
Denk maar bij jezelf, boeiuh! Knipoog

Zou het niet fijn zijn om je meer proberen open te stellen?
Er zijn ook lieve mannen op de wereld, luister altijd wel naar je alarmbellen.

Voor nu sterkte!!

afbeelding van Qtie

Dankjewel voor de lieve

Dankjewel voor de lieve reactie!

Ik zou niks liever willen om mij terug open te stellen, ik verlang echt naar een nieuwe liefde want het maakt momenten zoals deze nog moeilijker om te doorstaan... Waarmee ik niet wil zeggen dat dit de reden is waarom ik een nieuwe man wil.
Ik heb gewoon nog geen interessante man ontmoet, denk ik... Of wel zie ik niet dat er interessante zijn, ben ik er onbewust blind voor omdat ik mijzelf nog niet heb opengesteld.

Hij heeft haar ten huwelijk gevraagd. Of het al dan niet onder druk was van haar uit, weet ik niet... Maar de persoon die met mij samen was, kon je niet onder druk zetten. Daarom dat ik het niet begrijp, ik ken hem helemaal zo niet! Zou z'n ware aard vroeg of laat bovenkomen, of is dit z'n ware aard die bovenkomt? Zal het nooit weten denk ik

afbeelding van Hetlevenismooi

Hoi Qtie

Voor jou was het geen ideaalplaatje, waar jij toen in zat en houd dat voor ogen, dat wil jij toch niet meer?

Ik zou me niet verdiepen meer in ex zijn leven, hoe hij handelt of denkt, ik deed dat ook vaak hoor maar we kunnen niet invullen. Probeer dat los te laten, het is een 'knop' die je in je hebt. Ik heb die wel gevonden en soms is hij even zoek en vind ik hem wel weer. Knipoog Probeer om dicht bij jezelf te blijven. Op een gegeven moment gaat het je veel meer onverschillig laten omdat de emoties gaan afzwakken als je weer wat aan een situatie gewent ben.
Het hangt niet meer van hem af maar van jou. Glimlach
Jij bent nu belangrijk en jouw toekomst is veeeeel belangrijker.
Stel je open voor nieuwe leuke mensen, je bent ook wel meer op je hoede.
Probeer een middenweg te vinden, neutraal tegen iemand aankijken, niet met ex in je gedachten dan.
Je weet nu wat je wil en blijf wat dat betreft dicht bij jezelf. Jij bent belangrijk nu, dat verleden niet meer.
Enne interessante mannen liggen inderdaad niet voor het oprapen, nog even gaan door vinden, dan is het des te interessanter!Liefde

afbeelding van mrpither

Re:

Wat hij doet is jouw zaak niet meer, hij gaat verder met z'n leven en maakt daarin z'n eigen keuzes.
Moet jij ook gaan doen....

Tijd om los te laten en met jezelf aan de slag gaan.

afbeelding van Qtie

Je hebt mijn bericht niet

Je hebt mijn bericht niet goed gelezen denk ik... Er staat meermaals in dat ik over hem heen ben maar dat dit gewoon komt als een schok en het terug emoties naar boven brengt. Heeft dit te maken met het al dan niet loslaten? Ik denk het niet, want dat loslaten heb ik al 8 maand geleden gedaan. Ben toen ook echt terug beginnen leven: op mijzelf gaan wonen, terug opengebloeid, enz. ...

afbeelding van mrpither

Re:

Waarom raakt het je zo dan?
Wordt je door iedere willekeurige vreemde die gaat verloven geraakt?

afbeelding van Qtie

Zoals ik al zei: het brengt

Zoals ik al zei: het brengt bepaalde emoties terug naar boven. Ik ben over de persoon zelf heen, maar wonde die gemaakt werd door de breuk en hoe deze is verlopen is misschien nog niet volledig geheeld. Hierdoor kan ik mij ook moeilijk openstellen.

Lees misschien eens eerst het volledige bericht, je zal dan misschien snappen waarom het me raakt.

afbeelding van mrpither

Re:

Fijn dat je er helemaal overheen bent....

Sterkte

afbeelding van torn

#Alles met mate.

mrpither schreef:

Wat hij doet is jouw zaak niet meer, hij gaat verder met z'n leven en maakt daarin z'n eigen keuzes.
Moet jij ook gaan doen.....

mrpither schreef:

Wordt je door iedere willekeurige vreemde die gaat verloven geraakt?

mrpither schreef:

Je lijkt niet te willen accepteren dat het voorbij is.
Je verzint allerlei smoezen om toch contact te maken/houden.

Stuur geen berichten met een dubbele bodem van uit een slachtofferrol.

Het was even wikken en wegen maar toch even als het ene forumlid wat nooit schroomt zich kritisch op te stellen richting het andere forumlid die ik heb leren kennen als een fijn en empathisch mens die met hele korte reacties soms haarfijn de vinger op de zere plek wist te leggen:

Er is een gezegde om alles met mate te doen. Sporten, medicijnen, werken, drugs, alcohol, gokken, voor sex telt het dan wat minder ,.......maar absoluut geldt het voor playing the asshole. Zeker als het betrekking heeft op omgaan en reageren op/met de gevoelens van een ander. Of leg het op zijn minst uit hoe het komt dat jij dat vindt,.......denk ik dan.

Jij kan veel beter dan dit wat je hier nu momenteel schrijft.

Nu is er de kans dat anderen, zoals je favorit groupie en fan-girl, met deze reactie op een ander moment aan de zullen gaan er een eigen invulling aan willen gaan geven en je hier mee om de oren mee willen/zullen slaan......mijn verzoek is om op dat moment gewoon het onderscheid te kunnen blijven maken in wie wat richting/over jou schrijft en te denken...... fuck it. Knipoog

afbeelding van torn

@Qtie

Qtie schreef:

Is dit fout van mij, om mij dit zo aan te trekken?

Welnee, niets verkeerds aan als zoiets even opspeelt. Kan zijn dat je jezelf er rationeel over heen dacht te hebben gezet, maar dat er nu even een nog een gevoelig plekje wordt aangeraakt, dat er een stukje afwijzing bij je opspeelt (waarom dat ineens allemaal wel met haar en niet met mij?), dat je anderen 'happy' samen ziet zijn en dat iets is wat jezelf ook graag wil maar niet 'tegengekomen' bent'. Of een combinatie van alles en heb je dit duwtje even nodig om weer open te kunnen staan voor nieuwe 'ont-moetingen'.

Maar heeft iedereen dat niet een keertje meegemaakt. Met de ene partner wat behoudender in de relatie staan, het wel allemaal willen maar niet 'all the way' en in een volgende relatie hotel-de-botel verliefd raken en ineens alles wel willen wat je daarvoor van jezelf niet eens zou verwachten,......wat dan stuk loopt?

Citaat:

hij heeft al meerdere jobs gehad met grote periodes van werkloosheid tussendoor. Zijn huidige job heeft hij een tweetal maanden...

Klinkt raar maar kan zijn dat hij zich bij haar veiliger voelt dan hij zich bij jou voelde. B.v. omdat jij succesvol in het leven hij wat minder. Jij misschien (overkomt) als een daadkrachtig type en zijn nieuwe partner wat meegaander. Wat verder niets over jou zegt. Hoeft niet zo te zijn, zo vreemd kan het soms wel werken bij mannen.

Je kan het nu helemaal voor jezelf gaan uitpluizen en stuk gaan analyseren alleen heeft dat voor jezelf zo weinig zin.

afbeelding van Qtie

Dank je voor je mooie

Dank je voor je mooie reactie.

Ik hoop dat je gelijk hebt, dat hij in deze relatie een beetje te hard van stapel wil lopen, wat hij uiteindelijk dan niet bij mij deed.

Het gekke is, enkele maanden terug hoorde ik van mensen die dicht bij hen stonden dat het niet zo goed ging. En dat ze de indruk kregen dat hij alweer op zoek was naar een andere vrouw. Hoorde ook dat er iemand op hun verloving reageerde op Facebook met "van waar die ommezwaai?" maar kort erna die reactie was verwijderd.

Ik maak mij er best niet te gek in...

afbeelding van waterman

Hoi Qtie

Citaat:

Maar aan de andere kant voel ik ook geen haat of boosheid meer naar hen toe, doordat ik over hem heen ben. Het is gewoon even een schok nu... Is dit fout van mij, om mij dit zo aan te trekken?

Natuurlijk is het niet fout van je, het je zo aan te trekken. Als dat gebeurt, dan gebeurt dat..... Er zijn weinig dingen goed of fout, hoor, als het om gevoelens gaat.....

Misschien moet je effe wachten, of dit weer over gaat. En anders je af gaan vragen waarom je zo van je stuk raakt, door dit soort boodschapjes. Kan je ze ontlopen? Want het vervelende met ex-en is dat ze nieuwe relaties aangaan. En daar al dan niet gelukkig mee worden. En met die nieuwe relaties al dan niet verder mee gaan dan ze met jou gingen. En jij daar soms wat info over binnenkrijgt........ Soms gooit dat je effe van je stuk....

Maar aangezien het ex-en zijn, moet je je er een beetje te weer tegen stellen. Niet proberen te snappen, maar wel proberen te accepteren.... En de beste manier van accepteren is gaan snappen dat JIJ ex niet nodig hebt om gelukkig te worden. JIJ hebt alleen jezelf nodig om gelukkig te worden. En ex? Nou ja, ex zoekt het maar uit........ Toch?

Sterkte!
Waterman

afbeelding van Qtie

Jij geeft altijd zo'n mooie

Jij geeft altijd zo'n mooie reacties, Waterman!

Het is erg vervelend dat m'n ex en ik veel gemeenschappelijke vrienden hebben. Mocht dat niet zo zijn kon ik alle contact verbreken en was het zo veel gemakkelijker.

We hebben een lange periode elkaar straal genegeerd, omdat we elkaar altijd maar bleven verweten vond ik dat het beste zo... Nu hebben we een drietal maand geleden alles een beetje uitgepraat en zeggen we alweer iets tegen elkaar. Maar ik denk dat ik vanaf nu weer terug oversla op de negeermodus... en als hij er iets van vraagt zal ik hem zeggen dat het niet komt omdat ik boos op hem ben, of hen haat of zo... Maar dat dit gewoon mijn manier is om toch volledig voor mijn eigen geluk te gaan...

Zou dit een goed idee zijn? Ik wil niet bij hem overkomen dat ik nog niet over hem zou heen zijn, ik vrees dat hij dit zal denken... Want hij heeft er moeite mee dat men niet allemaal "normaal kan doen tegen elkaar" desondanks wat er gebeurd is.

afbeelding van waterman

Hoi Qtie

Citaat:

Ik wil niet bij hem overkomen dat ik nog niet over hem zou heen zijn, ik vrees dat hij dit zal denken...

Eigenlijk doet dat er niet zoveel toe, he, wat hij zal denken...... Hij heeft zijn eigen leven, en jij jouw leven. Als jij je prettiger voelt bij miniem contact, dan moet dat maar even. Als hij daar vraagjes bij stelt, dan kan je zeggen dat dat voor jou beter voelt. Meer verantwoording ben je hem niet meer schuldig, zou ik denken.......

Echt Qtie, jij moet meer voor jezelf gaan denken. Minder voor hem.... Het doet er niet meer toe wat hij vindt, denkt, of doet. Hij is immers ex. En exen zijn er om af en toe aan terug te denken. En dan te denken.... Ach ja..... ex...... Of om mee om te gaan als oude vriend, maar dat moet wel lukken.......

Dank voor je compliment!!!!!

Qtie, de grote truc is snappen hoe jij zelf met dit soort dingetjes om wenst te gaan. Niet gaan snappen hoe hij dat doet, maar snappen hoe je het zelf wilt. Hoe jij zelf in elkaar zit. Wat jij zelf wilt, en waar jij je goed bij voelt. En voor de rest? Ach nou ja, fuck it...... of zo.

Liefs
Waterman

afbeelding van Qtie

Wil gewoon niet dat hij gaat

Wil gewoon niet dat hij gaat rondbazuinen dat "ik nog niet over hem heen zou zijn" Glimlach want dat zou hij er van maken... En zijn ego strelen, geloof me... En daar komen de mensen terug mee weg en ben ik zogezegd die wanhopige persoon...

Ik merkte het nog op oudejaarsavond, dat hij aan het flirten was en dikwijls mijn aandacht zocht.. Terwijl zijn vriendin (pardon, verloofde) er op nog geen twee meter van stond. Voor alle duidelijkheid: ben er niet op ingegaan... Maar dat komt bij mij over alsof hij niet liever zou willen dat ik hem nog zou aanbidden, ook al wil hij mij niet terug. Die macht, weet je wel...

afbeelding van waterman

Qtie

Citaat:

Wil gewoon niet dat hij gaat rondbazuinen dat "ik nog niet over hem heen zou zijn" Glimlach want dat zou hij er van maken...

Ach joh...... kinderachtig gedrag.... Niks van aantrekken........ Je weet zelf wel beter. En hij eigenlijk ook.

afbeelding van lover71

Ik kan je gevoel wel

Ik kan je gevoel wel begrijpen hoor.Als je echt van iemand hebt gehouden dan raken sommige dingen je nog.Tenminste, wel bij mij.Je kan dan wel over de breuk heen zijn maar soms kan iets je nog zo doen raken en persoonlijk vind ik dat niet zo gek.Ik zou dat ook wel hebben en ik krijg ook nog wel lastige momenten.Ik weet dat er een tijd komt dat mijn ex een nieuwe relatie gaat krijgen.Dat zal voor mij niet gemakkelijk zijn maar je weet dat het gaat gebeuren.En daarna zul je nog wel eens wat horen of zien waarbij je gaat nadenken maar daar zul je doorheen moeten..hoe lastig ook.Je moet maar denken..jij hebt nu bijna alles wel gehad...
Het is ook niet fijn om te zien dat de ander weer zo happy is..niet dat je het de ander niet gunt maar je wil het soms niet zien.Je hebt zoveel om die ander gegeven dat het altijd een beetje pijn blijft doen.Jij wilde gelukkig met je ex worden en dat heeft niet zo mogen zijn.

afbeelding van Qtie

Ik heb het inderdaad niet

Ik heb het inderdaad niet makkelijk... maar zoals je zegt: "je moet maar denken... jij hebt nu bijna alles wel gehad", dit zat ik exact te zeggen gisteren toen ik zat uit te huilen bij een vriendin. En het biedt wel ergens troost...

Maar ik vrees dat ik nog niet alles heb gehad, er zullen nog klappen volgen... Als ze gaan samenwonen, kinderen krijgen, enz. ...

Toch is er een klein deeltje in mij die niet kan geloven dat hij zo ver zal komen met haar. Omdat ik ergens wil blijven geloven dat die man waar ik mee samen was, nu nog zijn ware aard niet aan zijn nieuwe liefde heeft laten zien. Vroeg of laat kom je toch terug bij je individualistische noden, of niet?