No Contact

afbeelding van hdvries86

Beste mensen,

Je leest eroveral over de No Contact rule om het weer "goed" te laten komen tussen jou en je ex. Ik moet zeggen dat dit de beste regel is en wil iedereen adviseren om zichzelf daar aan te houden. Zelf heb ik tegen beter weten in (ook van mede forummers) wel contact gezocht en dit heeft heel erg averechts gewerkt. Had zelf wel het gevoel dat ik de afwijzingen nodig had om zelf ook verder te kunnen en de hoop echt op te geven. De volgende dingen heb ik geprobeerd na de relatie:

- Nadat zij het uitmaakte gesmeekt om te blijven en zeggen dat ik zal veranderen.
- Toen ze haar spullen kwam ophalen weer gesmeekt en gezegd dat het nog niet te laat was.

- Toen ze weg was rustig gebleven en een week daarna kwam ze uit zichzelf langs. Toen heb ik mijzelf groot gehouden en heb ik haar gezegd dat dit waarschijnlijk het beste was voor ons beide. Ze was verbaasd en leek gelukkig dat ik dit inzag. Tot aan dit punt was er nog niets aan de hand.. maar toen..

- Week erna berichten via whatsapp gestuurd dat ik het niet meer trok en haar terug wilde. Tot overmaat van ramp zo erg dat ik vroeg of ik haar nog even kon spreken. Vervolgens een emotioneel gesprek gehad waarin zij aangaf het moeilijk te hebben maar het echt over was. Heb haar beloofd geen contact meer op te nemen.

- Vervolgens toch weer een email gestuurd dat ik niet zonder haar kan en haar terug wil. Dat ik erg in de put zit en ik er helemaal kapot van ben. Geen reactie.

- Tijdens het stappen begonnen met berichten via Facebook te sturen. Dat ik haar mis en dat ik echt niet zonder haar kan. Waarom ze niet reageert op mijn berichten. Vervolgens belde ze uit zichzelf op om aan te geven dat ik nu echt moet kappen. Dat ze er klaar mee is en dat ik door moet gaan met mijn leven en haar met rust moet laten.

- Vervolgens heb ik haar een brief geschreven met daarin mijn gevoel en alle mooie herinneringen die ik aan haar had. Kom hier zo nog even op terug.

- Ze had mijn sleutels nog en spullen in de berging. Op een zondag heeft ze deze opgehaald en stuurde ze een bericht dat de sleutels door de bus lagen. Hierna stuurde ik een bericht om te vragen of ik nog met haar kon spreken omdat ik toch nog wat dingen helder wilde hebben. Ze reageerde niet waarop ik haar weer had gebeld. Ze moest huilen en gaf aan dat ze echt met rust gelaten wil worden. Dat ze bezig is met haar leven op te bouwen en ik dat nu toch echt moet gaan doen. Ik heb haar gezegd dat ze fantastisch is en alle goede punten opgenoemd. Op dat moment zei ze gelijk ik moet ophangen. Merkte wel dat ze er heel emotioneel van werd.

- Eindelijk een aantal dagen geen contact gehad. Totdat ik afgelopen zaterdag ging stappen en ons favoriete nummer hoorde en dat toch weer even moest melden. Geen reactie.

- Om terug te komen op die brief, ik heb haar tijdens het laatste telefonische contact over deze brief gesproken. Ze gaf aan deze niet te lezen omdat dat te pijnlijk zou zijn voor haar. Inmiddels heb ik via via gehoord dat ze de brief direct heeft verscheurd zonder hem ook maar te hebben gelezen.

Dus als jullie dit verhaal lezen zorg ervoor dat je dit zelf niet overkomt! Dit zorgt er alleen maar voor dat je je ex nog verder wegjaagd. Op dit moment weet ze niet eens of ze ooit nog vrienden wil worden.

Aan de andere kant geeft dit mij wel de bevestiging dat het echt over is en het ook nooit wat zal worden. Dat ze op dit moment niet meer de vrouw is die ik lief heb gehad en ze verandert is in een ijsblokje.

Groeten,

Henk

afbeelding van trouwehond

tjonge, wat een verhaal. Ik

tjonge, wat een verhaal.

Ik hoop voor jouw, dat je droom kan uitkomen: 'terug samen'.
Als ik je berichten lees, kan ik tussen de lijnen lezen dat je nog steeds 'holderdebolder' bent.
Hoop zelf niet te veel, er was immers een reden waarom jullie uit elkaar zijn gegaan.

Dus voor je hoop koestert, en eerlijk gezegd denk ik dat je reeds al hoop hebt, probeer eens te overlopen wat er nu eigenlijk veranderd is.
Ik zeg dit niet uit benijd, maar geef je relatie een echte kans als deze er is.
De tweede teleurstelling is meestal heftiger als de eerste.

Is het nu misgevoel dat domineert tussen jullie?
Is het ongeneesbare 'houden van gevoel'?
Durft ze deze gevoelens niet meer te bespreken met haar vriendinnen en kan ze nu enkel bij jouw terecht?

Probeer een nuchtere kijk te hebben op de situatie. Als het anwoord op al je vragen naar haar toewijst kan je bij haar polsen. Zoals je zegt naar haar gevoel luisteren en luister op een relatieve manier, luister niet enkel naar wat jezelf wilt horen maar wat ze zegt.

Laat het even een paar dagen rusten en besluit dan dat je ervoor wil gaan of niet.

Zoals je weet het misgevoel blijven voeden is een verlenging van het verwerkingsproces en maakt het soms heel wat ingewikkelder. In vele gevallen komt er haat en vijandigheid bij dus wees zeer voorzichtig, lok geen dingen uit, beloof niet te veel en geef elkaar genoeg vrijheid en ruimte.

Succes,

afbeelding van torn

Re:

trouwehond schreef:

tjonge, wat een verhaal.

Als het anwoord op al je vragen naar haar toewijst kan je bij haar polsen. Zoals je zegt naar haar gevoel luisteren en luister op een relatieve manier, luister niet enkel naar wat jezelf wilt horen maar wat ze zegt.

Laat het even een paar dagen rusten en besluit dan dat je ervoor wil gaan of niet.

Succes,

Volgens mij heeft de schrijver van dit blog al meerdere keren een duidelijk signaal gekregen: Ik wil met rust gelaten worden.

afbeelding van chelle

motivatie? @ Trouwehond

Ik ben nieuwsgierig wat jou motiveert om in het verhaal van hdevries de focus te leggen op 'de droom van het samen blijven', het “bij haar polsen” en “laat het even een paar dagen rusten en besluit dan dat je ervoor wil gaan of niet.”

Dit, na zijn betoog over het consequent houden aan de “Geen Contact”-regel en dan met name zijn erkenning van zijn hardnekkigheid in het constant verbreken ervan. Het “polsen bij zijn ex-vriendin” is, als ik het correct gelezen heb, juist wat zijn ex-vriendin op het laatst tot waanzin dreef omdat hij bij haar bleef ‘polsen’ (zijn gevoelens bleef delen, bleef vragen/smeken om het zoveelste gesprek om ‘toch nog wat dingen helder te krijgen’, etc) – en haar daar dus geen enkele adem bood.

Het besluit ‘om er nog voor te gaan of niet’ is sowieso niet meer in zijn handen—en, als ik deze situatie goed inschat, een uitgesloten mogelijkheid. Hdevries schrijft zelf: ”…dit geeft mij wel de bevestiging dat het echt over is en het ook nooit wat zal worden..”—dus in mijn ogen opmerkelijk dat je hem eigenlijk het advies geeft om deze ‘situatie met zijn ex’ nog eens te re-evalueren en daarop dan een besluit te baseren.

Het enige besluit dan in deze gemaakt behoort te worden, is denk ik dat hdevries zijn eigen conclusie (“het is echt over—en ik moet alleen door met mijn leven”) in de praktijk en zijn gedrag zal moeten gaan integreren.

afbeelding van trouwehond

verkeerde post moest op het

verkeerde post moest op het andere en nieuwere topic van 'no contact'