--

afbeelding van Gast

--

afbeelding van preco

hoi Jelle.

Hoi Jelle
Ik vind het interessant om te lezen. Het zal zeker zo zijn dat je een bepaalde innerlijke rust kan vinden op een bepaalde manier van een soort meditatie. Ik heb mij er nog nooit mee bezig gehouden maar sta wel open voor dit soort zaken, omdat ik al een hele poos zo erg onrustig ben. Het is net alsof het is gekomen op het moment dat je niet meer kind bent. Het moment dat je meer over dingen na denkt. Vooral doordat mijn relatie is stuk gelopen besef ik dat ik mijn gevoel niet de baas ben en dat ik mijzelf eigenlijk helemaal gek maak met het verleden.
Ik vind het erg jammer dat ik sinds een paar weken niet meer kan you tuben. Ik kan de adobe flash player op geen enkele manier meer installeren en dus die linkjes niet bekijken.
Toch wel bedankt voor je blog. Het is eigenlijk best wel interessant.
Gr. Preco.

afbeelding van Jelle

Hoi Preco! Een vraag om

Hoi Preco!

Een vraag om verheldering van min kant: wat bedoel je precies met "niet meer kind bent"?

Dat het verleden je tegenhoudt, ken ik heel erg goed. Rationeel weet je dat je niks meer met 99% van het verleden te maken hebt. Dat heeft pas zin als je het verleden ook op gevoelsvlak los kunt laten. Ga in gedachten voelen. Jij neemt je lichaam voor de rest van je leven mee. Jij beleeft de wereld vanuit dat lichaam, en dat lichaam alleen.

Jelle.
"Het leven is veel leuker dan je ex." (Loesje)
"Het leven is als taco's eten. Niet aan beginnen als je bang bent om te knoeien." (anoniem)

afbeelding van preco

Een kind zijn is zon lekker veilig gevoel.

Hoi Jelle.
Het is een beetje raar van mij om het zo te zeggen maar ik bedoel eigenlijk.
Als je kind bent dan zie je geen gevaren, Je leventje is zo veilig, je denkt niet zoveel na over de gevolgen van de keuzes die je maakt. En veel beslissingen worden voor je gemaakt.
Ik merkte dat toen ik steed ouder werd, er steeds meer onzekerheid kwam met keuzes maken(iets te veel naar mijn zin). Overal leg ik de gevolgen steeds van wat er kan gebeuren naast elkaar en als het me iets te angstig maakt bouw ik een muur om mij heen.
Ik vind het erg moeilijk om nieuwe dingen te ondernemen of om als eerste een stap te zetten. Zoals in mijn relaties.
Ik trek juist de mooiste meisjes aan omdat ik niet gelijk hap. In het begin van die relaties houdt ik mij juist ietwat afzijdig en geef ik mij niet zomaar bloot. ( wel letterlijk maar niet figuurlijk....... Grapje! ) Ik merk dat dat juist wel spannend is maar zodra ze mij beter leren kennen ben ik denk ik niet spannend genoeg Tong. Ik ben erg gauw tevreden en kan ( kon) van de kleinste dingen genieten. Ik heb niet echt dromen van wat ik wil bereiken en leef eigenlijk van dag tot dag. Het is voor vrouwen juist belangrijk denk ik dat ze een partner hebben die weet wat hij wilt en die ergens voor gaat ( en dus niet te onzeker is). Door mijn onzekerheid en mijn angstgevoelens ben ik dus niet de juiste persoon voor mijn laatste ex. En dat doet mij erg veel pijn omdat ik gewoon weet dat wij elkaar gelukkig konden maken. Zij mij wel teminste maar dat is niet genoeg.
Nu het dus uit is leef ik weer met een gevoel dat mij toch best weer onzeker maakt. De manier hoe het gegaan is is erg vervelend voor mij. Ze vroeg mij altijd zo veel bevestiging dat ik haar niet in de steek zou laten. Ze toonde altijd zo duidelijk dat ze mij echt heel erg leuk vond en dat ik veel beter bij haar paste dan wie dan ook, dat ze nu juist besefte wat voor verkeerde partners ze in het verleden heeft gehad. Ze gaf mij zekerheid en een ow zo veilig gevoel. Ik maakte mij totaal geen zorgen ik wist gewoon zeker dat zij het niet zo maar uit zou maken. En dan plots in een week tijd paf klaar over en uit. Het gebeurde achteraf in een periode alsof al het verkeerde wat kon gebeuren juist in die week GEBEURDE. Echt in die tijd net voor onze vakantie zat ik omdat mijn hond ziek was en omdat ik dus erg weinig geslapen had in een super onzekere stemming, dat heeft onze vakantie denk ik redelijk beinvloed. Vooral achteraf besef ik dat het een druppel is geweest die haar lege watertoren deed overlopen. ( zo zie ik het, er was totaal niets om aan te nemen dat ze het uit zou maken) Ik kan en mag niets doen het is haar keuze. Ik kan hoog of laag springen dat veranderd er allemaal niets aan. Maar wel dus in mijn gevoel. pijn angsten verdriet onbegrip wantrouwen jarloersie soms boos het niet kunnen aanvaarden maar het moeten aanvaarden.
Die gevoelens worden met de tijd steeds minder maar om een of andere manier maak ik mijzelf er soms gek mee. Ik dwing mijzelf erg vaak terug te blikken naar onze fijne tijd samen. De manier hoe ze dingen zei en hoe ze zo super grappig kon zijn, hoe lief ze was en al haar belangstelling voor mij. Ik snap echt wel dat iedereen dit heeft maar om een of andere manier houdt het mij vast en blijf ik die gevoelens opwekken. Ik blijf er eigenlijk maar in hangen. (hoewel ik wel iets meer innelijke rust heb doordat ik met de tijd missch wel realistisch begin te worden?)
Ik denk inderdaad dat je met soort van meditatie of hoe je het ook wil noemen een innerlijke rust kan opbouwen wanneer je het nodig hebt.
Ik heb het nog nooit gedaan en het ook nooit willen proberen maar deze laatste 8 maanden wil ik veel aangrijpen om mijzelf maar weer wat beter te voelen.
Het is een supppppppppppper lang verhaal geworden maar ik wilde het er even uitgooien. Het zat me even dwars.
Ik hoop dat je het een beetje begrijpt over dat kindertijd gedoe.
In ieder geval sterkte aan allen hier.
Gr. Preco!

afbeelding van Jelle

Heel erg herkenbaar!

Hey Preco,

Heel herkenbaar voor mij, wat je daar zegt. Met name wat betreft de zekerheid die je ontleent aan de ander.

De onzekerheid... Eigenlijk, he, eigenlijk zouden we moeten zeggen: niemand pakt mijn plezier in het leven af. Niet mijn vriendin, niet de vrouwen met wie ik op stap ga, niet mijn vader, niet mijn moeder, zelfs niet ik.

Fok dat. Ik moet helemaal niks! Tuurlijk heb ik mijn klusjes en taakjes te doen. Tuurlijk probeer ik mijn woord te houden. Maar dat plichtsgevoel, de bereidheid om niet meer mezelf te zijn, de bereidheid om mijn levenslust op te geven, daar heb ik het helemaal mee gehad. Vanavond ga ik lekker naar concerten luisteren; dat neemt niemand nog van me af.

Ik voeg dadelijk een link toe naar een oefening van 30 minuten. Doe dit 's ochtends, voor het ontbijt. Het helpt als je goed geslapen hebt. Ik heb het drie keer gedaan, en het resultaat is altijd: veel minder gepieker, ik voel me letterlijk stevig in mijn schoenen, kan beter concentreren en ben me meer bewust van wat ik voel ipv prikkels buiten mij.

Jelle.
"Het leven is veel leuker dan je ex." (Loesje)
"Het leven is als taco's eten. Niet aan beginnen als je bang bent om te knoeien." (anoniem)