:-)

afbeelding van amber11

Het voelt alsof het al lang geleden is dat ik hier ben geweest..maar zo is het waarschijnlijk niet.
Ik kan me nog herinneren toen ik de eerste blog schreef ik een klein hoopje ellende was.
Ik lees mijn vorige blogs niet terug. Misschien ooit is, maar weet nu wel zeker dat ik dan zo iets zou hebben van..OOh my god.
Ben niet over mijn ex heen..nee. Maar ben zo blij dat ondanks de momenten dat ik hem heus mis, de boosheid, het gevecht met mezelf, ik weer kan slapen, eten, niet uren aan een stuk een gesprek met hem in mijn hoofd voer. Elke dag weer..en weer...en weer...Wat ben ik blij dat ik daardoor ben.
Kan me herinneren dat ik elke dag, uren aan een stuk op deze site zat. Op het werk, thuis. Ook op deze site onderging ik een evolutie. De eerste weken elke keer op zoek naar een verhaal. Ging zo een paar jaar terug op deze site. Ik verslond verhalen van ldvd'ers. Van begin tot het eind..want ik moest wel weten hoe het eindigde Glimlach. Kon me afvragen waar ze nu stonden in het leven.
Dan een blog van jezelf. Dan beginnen reageren op anderen. En op een moment je zelfs enorm beginnen te storen aan al dat ldvd gedoe.
Waar ik nu ben? Ik weet het niet.
Ik hoef het niet te weten want ik weet dat ik vooruit ga. Met schrammen en bulten en pijnlijke wonden.
Maar ik ga vooruit zeker weten.
Ik geloof niet in één ware.
Ik geloof niet dat je altijd iets leert uit een breuk of dit je verrijkt, ook al is dat miss 'het doel'. Ik geloof dat je soms één iemand pas helemaal kan loslaten als er iemand anders op het pad komt en zelfs daarvoor niet helemaal over de relatie moet zijn. Ik geloof dat je zelf heel veel in de hand hebt, niemand doet je ellendig voelen, dat doe je zelf. Laatste meer in de zin van..'hou de pijn niet zo lang als nodig, levend'.
Ik mis mijn ex nog...soms zie ik zijn super knappe lach, voel ik hem naast me. Maar ik mis hem niet meer zo fel en ben niet zo boos op hem dat mijn wereld nog maar één hoopje ellende is.
Super toch!
Kleine stapjes kunnen soms zo groot lijken als je het even van een afstand bekijkt.

afbeelding van anja26

@amber

You go girl!!!
Niets meer aan toe te voegen!

Liefs Anja

afbeelding van waterlelie

@amber11

Goed zo lieverd, je bent op de goede weg!!
Ben blij dat het al wat beter met je gaat en herken wat je schrijft.....
Jij komt er wel!!
xx

afbeelding van amber11

waterbloempje

Net als jij!! Hoop dat het al wat beter met je gaat..
x

afbeelding van Layla

@ amber11

En zo is het ook, soms lijkt het alsof er totaal niets veranderd in je ldvd, alsof het nooit stopt.
Maar wanneer je dan je eigen blogs vergelijkt van toen en nu, zie je dat je met kleine stapjes wel degelijk "verder" bent, als toen je hier op de site kwam.
Zoals jij het omschrijft heb ik het zelf ook ervaren, in het begin één hoopje ellende, later zag ik mezelf veel "sterker" schrijven, veel meer één met mezelf.
In het begin niet weten waar ik het zoeken moest, de dagen leken weken te duren, niet kunnen slapen en eten, een paar maanden later kon ik wel slapen en ook weer eten.
De dagen leken iets sneller te gaan, en mijn ldvd was er nog steeds, maar raakte iets meer op de achtergrond.
Je bent op de goede weg Amber, ik vind dat heel fijn om te lezen.
Liefs van Layla

afbeelding van amber11

@Layla

Het is net zoals jij het omschrijft..
Het is er nog maar het overheerst niet meer.
Zalig gevoel hé Glimlach
x

afbeelding van Layla

@ amber

Ja dat is zeker een zalig maar ook rustgevend gevoel amber Glimlach x Layla

afbeelding van diep

@amber11

ja elk stapje is o zo belangrijk zeker omdat de kracht hiervoor bijna volledig uit jezelf moet komen

je kan misschien wat de astronauten ,die voor het eerst op de maan kwamen, gezegd hebben omzetten nr jouw situatie : een klein stapje voor de anderen maar een reuzestap voor jezelf

Doe zo voort!
diep

afbeelding van amber11

@diep

Thanks!!
x

afbeelding van emotional

amber11

Zo ging het bij mij ook. Ik ging zelfs vooruit zonder dat ik het wist. Als ik terugkijk denk ik, zelfs mijn diepste dal was nodig om vooruit te gaan. Zelfs als ik dacht dat ik stil stond ging ik toch vooruit.
Dus helemaal geweldig lieve amber dat je dit bij jezelf ziet en beseft!!
Super lieve amber en ik hoop dat je vooruit gaat richting geluk Glimlach

Liefs
emotional

afbeelding van amber11

@emotional

Dank je wel lieve emotional
Dikke kus
x

afbeelding van Hankey

Hoop

Hoi Amber , dat geeft weer hoop voor de toekomst , ik ben net weer het dal ingesmeten en vraag mij werkelijk af hoe eruit te komen , ook ik kan haar niet uit mijn hoofd zetten maar het schijnt dus wel over te gaan.
Dat gemis en die pijn en de krenking is killing!

afbeelding van amber11

@hankey

Het wordt een pak beter!! Ik weet dat zoiets niet vlug genoeg kan gaan. Als je je door elke dag moet heenslepen lijkt een minuut wel een uur en een uur een eeuwigheid.
Ik denk nog steeds veel aan mijn ex maar ik slaap weer lekker, ik eet weer goed, ik lach me soms een kriek bij een grappig verhaal.
Dus soms veel te traag maar héél zeker wordt het beter!

afbeelding van panic

kleine stapjes, grote sprongen

Amber, het klopt helemaal dat proces wat jij beschrijft. Ik weet dat ldvd'ers in het begin hier nog wel eens in paniek verschijnen. Ik kwam hier ook zo (vandaar panic Knipoog). Je hebt het gevoel dat alles weg is en je grijpt je vast aan deze site. Zonder dat je het in de gaten hebt, gaat het stukje bij beetje beter. Sommigen laten dit trouwens niet toe. Of ze willen niet zien dat het echt wel beter gaat, of ze worden boos op zichzelf als het op momenten weer slechter gaat. Ik heb gemerkt dat je ook die gevoelens van verdriet moet toelaten, niet op jezelf boos moet worden omdat het dan weer vertraagt.
Ik ben het op heel veel punten met je eens. Wat betreft het feit dat een breuk je niet verrijkt.... Ook ik heb dat heel veel gedacht en denk dat soms nog wel. Maar toch... Wat ik van mijn recente ex en breuk geleerd heb, is dat je heel erg moet luisteren naar je intuitie en dat is een belangrijke les. Wat ik ook geleerd heb, is dat ik flexibel ben en ondanks dalen er weer bovenop kom. Dit had ik al enigszins na een vorige breuk geleerd maar heb ik tijdens deze echt kunnen toepassen.
Of je pas kan loslaten als je een ander hebt? Dat ben ik niet met je eens. Hoewel het misschien wel kan versnellen. Maar het kan ook een vlucht worden. En dat is weer verkeerd want daarmee verwerk je niet, daarmee verdruk je enkel en kan het later weer boven komen.
Dat boos worden op je ex vind ik heerlijk herkenbaar Knipoog. Ik heb hele ruzies met hem gevoerd onder de douche. Let wel, tegen de muur, want dat had meer nut dan tegen mijn ex.
Die kleine stapjes, dat zijn achteraf gezien juist de grote sprongen....

afbeelding van amber11

@panic

Gek hé?..al die processen.
Kan je volgen als je zegt dat je geleerd hebt om naar je intuïtie te luisteren na de breuk. En dat dit je verrijkt. Maar in hoeverre zal je echt, in een volgende relatie, afgaan op je intuïtie? Je hebt geleerd om op bepaalde dingen sowieso extra oplettend te zijn maar zal je in wezen echt zoveel veranderd zijn? Zal je niet al vlug, als je iemand echt leuk vindt, excuses verzinnen en je intuïtie aan de kant schuiven? Natuurlijk wordt je op momenten van ldvd héél bewust van je eigen kunnen, je denken en je zijn. Want net zulke dingen vergeet je vlug tot ze je opnieuw overkomen.
Soms hebben mensen iemand nodig om iemand anders volledig te kunnen loslaten. Zo zie je maar meer dan eens dat mensen soms echt helemaal klaar zijn als er iemand nieuw in het plaatje komt. Na de breuk met de vader van mijn dochter ben ik bijna vijf jaar alleen geweest. Toen ik uiteindelijk Glimlach iemand ontmoette en de eerste keer dat we zoenden heb ik echt hartzeer gehad. Voor mij was het een symbolische definitief einde aan de periode met de vader van mijn dochter. Anderzijds ben ik ook al van de ene relatie in de andere gesprongen.
Soms is het allemaal een beetje dubbel..
Ik kan super goed ruzie maken met mijn ex Glimlach

afbeelding van Letje

@Amber11

Inderdaad, super (woman) Knipoog
Lfs Letje

afbeelding van amber11

@letje

Als ik nu nog eens een keer vliegen kon hé Knipoog
Je hebt dat goed gedaan hoor! Heb een beetje gelezen en kan me voorstellen dat dit weer een zware knap was (ontmoeting met ex, laat staan het gesprek dan nog) maar ik hoop dat het je uiteindelijk een beetje verder helpt.
Liefs