:(

afbeelding van sipperdesip

Daar lig ik dan... Boven bij mijn ouders met mijn laptop op mn schoot te typen. Met een brilletje op, waar ik wazig door zie, door de tranen van gisteravond. De kogel is door de kerk. Ik woon weer thuis... Al een tijdje, maar het lijkt nu pas door te dringen.

Bij het begin beginnen dan maar? Het begon allemaal 8 jaar geleden toen ik een fijne relatie had met een lieve schat. Maar toch was het niet helemaal voor mij. Ik wilde meer zien en beleven van de wereld. Het lastige was dat ik aan hem geen schoonheidsfoutjes kon ontdekken, waardoor ik geen goede reden had om de relatie te beëindigen. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar zo dacht ik er toen over. Een hard werkende, intelligente jongen met een groot hart. Wat wil een meisje nog meer zou je zeggen? Na een korte break, zijn we toch weer verder gegaan met elkaar.

Impulsiviteit (en geen keuzes kunnen maken) hoort helaas ook bij mijn karakter en op een impulsief moment heb ik gekust met een ander. De dag daarna heb ik ook een punt gezet achter de relatie. Ik vind dat kussen met een ander iets kapot maakt, wat nooit meer goed komt. Tot op de dag van vandaag heb ik spijt van de manier waarop ik deze relatie beëindigde. (Gelukkig hebben we dit uitgepraat en is hij nu helemaal happy met een ander) Die ander waar ik mee had gekust, gaf me de aandacht die ik op dat moment nodig had. Het genieten van deze aandacht veranderde in een hevige verliefdheid. Die verliefdheid groeide uit in een relatie. Waarna ik na drie maanden besloot om mijn prachtige huisje vol rommel op te geven en bij hem in te trekken. Het voelde als een nieuwe start, maar was eigenlijk een afscheid van mezelf.

De relatie met mn hartenbreker (zo noemen we hem maar even) is moeilijk te omschrijven. Onze grapjes, humor, liefde voor muziek en onze vrienden was wat ons een mooi stel maakte. Maar zijn andere kant; zijn agressie zodra hij alcohol nuttigde, was kwetsend. Er kwam dan een duiveltje in hem naar boven... Veel nare dingen gezien en gehoord, die als scherpe flitsen in mijn hoofd voor bij komen. Dit was ik niet. Dit leven hoorde niet bij mij. Wat heb ik me eenzaam gevoeld... Het was zo'n strijd met mezelf en met elkaar. De hele week had ik een fantastische vent naast me, vol leuke grapjes. Maar in het weekend veranderde dat... Ik straalde na een tijdje niet meer. Toch heb ik geprobeerd er alles uit te halen, omdat ik zo gek op hem ben (of was... geen idee). We hebben nog geen jaar geleden een huis gekocht, om een nieuwe stap te zetten. Dat drinken zou toch wel minder worden met de jaren? Na drie maanden kustte (in een dronken bui uiteraard) mn hartenbreker met een ander. Ik was totaal in shock. Het eerste wat ik zei was: "Maar ik wil je niet kwijt". En zo geschiedde; na een weekje logeren bij het thuisfront was ik weer teug in ons huis. Hij deed zijn best en veranderde... een beetje dan. De tijd die volgde was fijn, hij zocht hulp en werkte echt aan onze relatie. Al zag iedereen om ons heen dat het uiteindelijk niet zou gaan werken. Mijn twijfels bleven komen....Was dit het leven wat ik wilde? En zo gebeurde het dat ik na een avond stappen ook de fout in ging. Ik kustte met een ander. Zal dit nooit aan mn hartenbreker vertellen, want ik ben te bang voor zijn reactie.

Zo begon het verhaal weer van voren af aan. We verkopen het huis, ik woon weer thuis. De ander waar ik mee gekust had bleek ook een lieverd te zijn. Ik voelde me weer vrouw. Hij vond me mooi om wie ik ben. AL weet ik zelf niet wie ik ben. Het is gewoon te snel. Te veel informatie en verdriet. Nu heb ik gister (kerstavond notabene!)na een romantische vakantie ook deze relatie beëindigd. Het was maar voor een paar weken, dus misschien is het beter als ik "vlucht" relatie zeg. Hij zou ook de ideale man zijn, maar niet zolang mn hartenbreker nog in mijn hoofd zit.

Wat heb ik er een puinhoop van gemaakt! Het is een grote puzzel (van minstens 750 stukjes) in mijn hoofd....

Oh ja, als klap op de vuurpijl hoorde ik gister dat mn hartenbreker verliefd is op degene waarvan ik altijd wist dat hij daar een oogje op had. Uiteraard; het tegenovergestelde van wie ik ben. Hoe kan het ook anders?

Fijne feestdagen... bah bah

afbeelding van Unremedied

@sipperdesip

Dat is een aardige herhaling van zetten, die je daar omschrijft. Maar wat maakte het nu zo anders, dat je na je eerste relatie uiteindelijk wel bij de tweede kon blijven, maar na je tweede relatie niet bij de derde, terwijl je omschrijft dat je hem eigenlijk ook heel leuk vindt? Toch het feit dat je gevoelsmatig nog steeds aan je tweede vriend gehecht bent, terwijl je dat niet meer aan je eerste was toen je met de tweede een relatie kreeg?

Ik ken het gevoel wel een beetje, denk ik. In een nieuwe relatie stappen omdat je iemand toch echt wel heel leuk vindt, maar dan toch merken dat het 'het' niet is, waarschijnlijk omdat je je ex nog niet hebt losgelaten. Dat was ook zo bij mijn tweede (en derde, die kort na de tweede volgde) relatie. Ik heb het toen ook uitgemaakt omdat het toch niet werkte zolang mijn eerste vriendin nog in mijn hoofd zat, hoe lief en leuk zij beiden ook waren. Nu achteraf denk ik wel eens, jammer dat ik ze niet later was tegengekomen, wie weet waren dingen dan anders gelopen.

Hoe dan ook... Je zet jezelf wel even weg voor een lekkere kerst zo... Veel sterkte, ik hoop dat het je lukt om die puzzel op te bergen, want in de praktijk blijkt hij helaas meestal onoplosbaar (zo'n puzzel was ook het onderwerp van mijn laatste blog)...

afbeelding van sipperdesip

( kijk, ik probeer toch een

Glimlach ( kijk, ik probeer toch een beetje te lachen door de tranen heen) Dank je wel voor je reactie.

Bij de tweede bleef ik om twee redenen: op de eerste plaats was ik een typisch geval van smoorverliefd en op de tweede plaats wilde ik bewijzen aan anderen dat ik zeker wist dat ik hem kon veranderen (eigenwijs). Het verwerken van de eerste heb ik gedaan tijdens de relatie met de tweede, dat heeft minstens een jaar geduurd. Dat heb ik tegen niemand verteld. Vele uurtjes nadenkwerk zitten daarin. De derde kwam op mijn pad en... Al zou er hier op dit moment de man van mijn dromen voor mijn deur staan met een groot bord boven zijn hoofd met : "Ik ben het, je hoeft niet meer verder te zoeken", dan zou ik nog met een dramatisch gebaar de deur dicht gooien. Misschien ben ik zelfs nog wel niet klaar met de eerste. Zojuist las ik ergens dat je dezelfde tijd doet over het verwerken van een relatie, als de tijd die je relatie geduurd heeft... Dan moet ik misschien nog wel 8 jaar alleen zijn... Zucht... Ik moet mezelf opnieuw ontdekken, ik weet niet eens wat het is om alleen te zijn. Ik weet niet hoe ik dat moet doen. Ik ben gewend om in iemands leven te stappen en afscheid te nemen van mijn eigen leven.

Ik weiger een "relatiehopper" te worden, al heeft het verleden het tegendeel bewezen.... Ik wil dit niet meer. Ik ben zo vatbaar voor mannen. Mijn vrienden zeggen dat ik mijn exen (naar woord) geen van allen op elkaar lijken. Er is geen omschrijving van een type voor mij mogelijk. Misschien moet ik daar maar eens aan gaan werken. Ik ben nogal een fladderaar en fladder gewoon van de een naar de ander. Ik stort mezelf ergens in, pas later denk ik: "Wil ik dit wel?". Voorlopig kom ik nergens, ben veel te bang om weer tegen iemand te 'botsen'.

Heb jij er ook zo'n moeite mee dat alle keuzes die je nu maakt zo zwaar wegen?

Dank je wel en een fijne avond. Ik ga uit pure wanhoop maar twee taarten bakken....

afbeelding van Unremedied

Is het een beetje gelukt met

Is het een beetje gelukt met de taarten? Hopelijk heb je deze dagen in ieder geval genoeg gezelschap om je heen om je er zelf niet helemaal bol in te eten Knipoog. En hoop natuurlijk dat het alweer ietsje beter gaat!

Als ik je verhaal zo lees, moet ik vooral zeggen dat het heel verstandig klinkt, dat je nu eerst een poos de tijd voor jezelf wilt nemen. Als je eigenlijk nooit in je uppie geweest bent en altijd een relatie hebt gehad, ligt er inderdaad misschien nog wel een 'ik' te ontdekken die heel interessant kan zijn en als die 'ik' tot volle bloei is gekomen, wellicht ook sterker in een relatie. Dan voel je waarschijnlijk ook een stuk beter aan wie er wel en wie er niet goed bij je past, al zal het vast zo blijven dat je verliefdheid niet onder controle kunt houden. Dat laatste zou ook zomaar nog weer eens roet in het eten kunnen gooien, want dat is het ding met verstandige plannen: gevoelens kunnen daar nog wel eens korte metten mee maken soms...

Dat van die duur van verwerking, dat heb ik ook wel vaker gehoord of gelezen, maar is natuurlijk volslagen onzinnig. Verwerken van een verbroken relatie is geen mathematisch proces waar je een tijd aan vast kunt plakken. Het verschilt per persoon en per relatie (en beleving daarvan). Wees dus niet bang dat je nu veroordeeld bent tot acht jaar sippen, want dat hoeft helemaal niet zo te zijn Glimlach. Wel knap trouwens dat het je gelukt is om je eerste relatie te verwerken terwijl je al een nieuwe relatie had zonder dat dat gevolgen heeft gehad voor je relatie (okee, smoorverliefd zijn helpt een hoop Knipoog), zeker als dat nog een jaar geduurd heeft.

Citaat:

Heb jij er ook zo'n moeite mee dat alle keuzes die je nu maakt zo zwaar wegen?

Wat bedoel je daar precies mee? Nu, als in, in je uppie, of nu, als in, in een periode van liefdesverdriet?

afbeelding van sipperdesip

Lekkere taart

Glimlach

Het is zeker gelukt met de taarten en gelukkig waren ze niet voor mij alleen, maar heb ik het uitgedeeld aan mn familie. En dat voelde fijn, een dagje lekker aan de wijn, taart en lekker eten. Het heeft me goed gedaan. Ik kan zelfs al grapjes verdragen over mijn ex, dat wil wel wat zeggen Knipoog. Je hebt zeker een punt in dat je zegt dat mijn 'ik' nog ontdekt moeten worden en ik dan beter aanvoel wie er wel of niet bij me past. Het vervelende is inderdaad dat mijn gevoelens roet in het eten gooien, met enige regelmaat. Gelukkig woon ik voorlopig thuis (dat moet ook wel met zo'n enorme schuld) en dat houdt me tegen om aan iets nieuws te beginnen. Moet er niet aan denken om weer een nieuwe vlam te introduceren thuis. Even genoeg geweest met de mannen... Niet vervelend bedoeld hoor Knipoog

Met bovenstaand citaat bedoel ik dat de keuze om te stoppen met mijn ex een extra toevoeging is geworden aan "mijn levensverhaal" (klinkt zwaar, maar kan het even niet anders verwoorden). Deze ervaringen maken mij tot wie ik nu ben, ik ben er bang voor dat dat invloed heeft op een eventuele toekomstige relatie. Deze ervaring staat er nu bij 'geschreven' en het zorgeloze is er wel vanaf. Dat doet me zeer. Vroeger dacht ik dat ik een geboren moeder was, die vier kinderen zou krijgen en gelukkig getrouwd op een boerderij zou gaan wonen. Misschien een naïeve gedachte, maar hij voelde fijn, die gedachte. Dat was mijn doel. Nu lijkt het alsof ik alles moet bijstellen door alle ervaringen. Begrijp je wat ik bedoel?

Bedankt voor het luisteren, wat is dit fijn! Heb jij ook fijne dagen gehad?

afbeelding van Unremedied

Dat gevoel dat je omschrijft,

Dat gevoel dat je omschrijft, een beetje het huisje-boompje-beestje-idee, dat herken ik inderdaad maar al te goed. Ik denk dat er velen zijn die opgroeien met zo'n beeld voor ogen (althans, in ieder geval misschien de wat meer romantisch ingestelden onder ons). Voor mij gold dat net zo hard en ik had in mijn eerste vriendin iemand gevonden die eenzelfde soort toekomstbeeld voor ogen had. Dat vond ik ook prettig toen, dat we het daar min of meer over eens waren. Ze had ook wel eens perioden dat ze het spectaculair anders wilde doen en voor kortere of langere tijd in het buitenland wilde wonen, maar in de basis tastte dat dat beeld niet aan.

Het feit dat dat toekomstbeeld wegsmolt als sneeuw voor de zon toen het uitging tussen ons, heeft denk ik ook erg bijgedragen aan het feit dat ik er zoveel moeite mee heb gehad toen het over was. Je toekomstbeeld verandert, inderdaad. Bovendien was het zo dat voordat het uitging, wij behoorlijk aan elkaar hingen, veel dingen samen deden en alles konden bespreken. Hechtheid, een diep gevoel van verbondenheid. Toen het uitging, nam zij radicaal afstand en bande mij min of meer uit haar leven. Een beetje het tegenovergestelde daarvan. Op punt een in de tijd zeg je gemeend tegen elkaar dat je van elkaar houdt, voor altijd samen wilt blijven en inderdaad die misschien wat idyllisch geschetste toekomstvisie wilt waarmaken, maar op punt twee in de tijd is het zo dat enige communicatie, al zou het al vanuit consideratie zijn, niet meer mogelijk is. Ik heb het gevoel daardoor gehad op een gegeven moment dat ik moest 'herdefinieren'. Liefde en alles wat daarmee te maken had. Kennelijk was mijn beeld niet realistisch, werkte het niet zo als dat ik altijd had gedacht. Ik ging er daardoor ook meer op letten bij anderen en merkte dat dat ook heel vaak niet zo perfect was of ging, ondanks dat dat op het eerste gezicht vaak wel zo was.

Kort samengevat heb ik door onder meer het bovenstaande op een gegeven moment ook het gevoel gekregen dat ik juist mijn naiviteit wat verloren was en dat ik dat eigenlijk doodzonde was. Stiekem is het eigenlijk fijner om 'onwetend van wat zou kunnen gebeuren' (met ook geen ruimte om je daar echt zorgen over te maken) samen te zweven als je aan een relatie begint. Ik denk dat ik inderdaad ook zorgelijker ben geworden door mijn ervaringen, al ben ik me er tegelijkertijd van bewust dat in de basis dat doel dat ik voor ogen heb (en dat jij omschrijft) onaangetast is gebleven. Misschien wat genuanceerd, misschien wat realistischer geworden en - helaas - misschien wat voorzichtiger geworden, maar in de basis staat het er nog. Ik neem aan dat jij ook niet het gevoel hebt dat het echt allemaal buiten boord gegooid moet worden nu? Of is er bij jou in de basis wel iets veranderd? Het zou ook heel goed kunnen zijn dat dat beeld wat je had, toch echt wel een heel duidelijk onderdeel is juist van wie jij bent, ook zonder een relatie Knipoog.

Je kunt misschien, op het moment dat je erkent dat je zo'n toekomstbeeld wel erg fijn vindt, je afvragen of dat 'handig' is. Impliciet zeg je ermee dat je eigenlijk toch wel een relatie 'nodig' hebt om iets te bereiken wat je graag wilt bereiken en men zegt altijd dat je geen relatie 'nodig' moet hebben. Dat laatste is natuurlijk waar, maar tegelijkertijd mogen we ook best erkennen en onderkennen dat het wel verschil maakt en dat, ook al zie je een relatie niet als invulling maar als aanvulling, dat nog steeds wel een belangrijke aanvulling kan zijn. Zelf heb ik altijd een beetje het gevoel gehad, nadat mijn relatie over was, dat ik mijn 'muse' miste. Ik ging dan weliswaar niet bij de pakken neerzitten en deed van alles en nogwat, maar het leek net alsof dat in eerdere tijden, met iemand naast me op wie ik hartstikke gek was en andersom, veel meer glans had, alsof het beter ging, alsof ik geinspireerder en gepassioneerder was.

Hoe dan ook, wat dit uiteindelijk voor invloed op jou en je eigen leven zal hebben, dat zal de tijd vanzelf uitwijzen, da's ook voor iedereen anders. Het slechtste wat je misschien kan doen is je er al teveel zorgen over maken, gaan zitten piekeren. Liefdesverdriet en loslaten zijn allebei processen en het fijne daarvan is dat die zich doorgaans zelf wel redden, zonder echt actieve inspanning van jouzelf. Hoe dan ook zul je waarschijnlijk merken dat dingen in de loop van de tijd meer op hun plek vallen en dat het er nu misschien af en toe heel duister uitziet of aanvoelt, maar dat dat steeds minder wordt. En dan verandert de visie op je eigen toekomst en je eigen leven, vaak mee. Of je er helemaal 'ongeschonden' uitkomt, valt niet te zeggen, maar misschien is dat ook niet wat je moet willen. 'Ongeschonden' zou immers in zo'n geval ook kunnen betekenen 'zonder er wijzer van geworden te zijn'. En dat laatste, dat is dan vaak wel weer mooi meegenomen van onaangename gebeurtenissen als relatiebreuken en verwerking daarvan.

Mooi in ieder geval dat je gisteravond zo te lezen ondanks alles toch wel een fijne avond hebt gehad! Erop vertrouwend dat zich in jou een ware taartenbakster huist, kan ik me voorstellen dat de combinatie van familie, wijn, lekker eten en taarten niet alleen gezellig is, maar ook nog eens smakelijk Glimlach. Minder mooi om te lezen dat je nu ook kennelijk vanwege een schuld genoodzaakt bent om thuis te wonen. Hoewel je inderdaad misschien iets minder snel iemand tegen zult komen waarvan je gevoel roept 'dat is 'm!', kan ik me voorstellen dat zoiets in niet zulke blije tijden ook niet erg hard helpt. Inperkingen van vrijheid zijn nooit fijn, maar helemaal op zulke momenten, kan ik me voorstellen. Het is aan de andere kant inderdaad weer wel een goed teken dat je grapjes over je ex kunt verdragen Knipoog.

Mijn dagen waren okee. Mijn vader is jarig op eerste kerstdag en hoewel dat meestal geen superspannend festijn is, is het wel een reden om alleen die avond al een feestje te hebben. Net zoals de afgelopen twee, drie jaar was kerst een beetje 'standaard', prima te hebben, maar stiekem toch een beetje kleurloos. Hopen dat volgend jaar het dak er weer eens flink vanaf gaat!

Zo, volgens mij heb ik hier weer een veel te lang verhaal neergeschreven. Ik ga de zolder maar eens opruimen, denk ik.

afbeelding van sipperdesip

Schone lei en een opgeruimde zolder

Inderdaad...Herdefiniëren, dat is wat nodig is voor mij op dit moment. Een nieuw romantisch beeld maken, want naar mijn idee begin ik op dit moment op de onderste trede... Ik geloof er nog wel in, maar soms voelt het alsof het alleen voor anderen bedoeld is... Toepasselijke tekst zie hieronder:

Happiness is a journey, not a destination... for a long time it seemed to me that life was about to begin - real life. But there was always a obstacle in the way, something to be gotten through first, some unfinished business, time still to be served, a debt to be paid. At last it dawned on me that these obstacles were my life. This perspective has helped mee tot see there is no way to hapiness. Hapiness is the way.. So treasure every moment you have and remenber that time waits for no one.

Zo voelt het... Alsof ik al jaren wacht op iemand die mee een duwtje richting het geluk moet geven. Alsof het plotseling voor mijn deur staat en daarbij zegt: "ja ...., het is eindelijk zover, het geluk komt je halen." Ik heb altijd gewacht, omdat er anderen waren om voor te zorgen. Maar zoals het bovenstaande al zegt en jij beschrijft; dat is het leven. Er is geen eindbestemming. Het romantische beeld van de boerderij met zeker vier loslopende kippen, een groot hangbuikzwijn genaamd Els en rood-wit geblokte tafelkleden zijn allemaal stukjes die ik om mezelf heen moet verzamelen. Misschien is het er wel? Maar ben ik pas gelukkig als ik dat heb? En betekent dat een eindbestemming? Moet je die wel hebben? Juist niet dus... Ophouden met piekeren over wat moet gaan gebeuren en beginnen bij het begin; mezelf vinden. Dus ik ga als een bezetene aan de yoga, er zit niets anders op...Knipoog Begrijp je wat ik bedoel? Mijn verhaal is aan de warrige kant...

En inderdaad 'ongeschonden' kom ik hier niet uit. Ik voel nu al dat dit weer een ervaring erbij is, waarbij ik vertrouwen verloren heb in mezelf en in de liefde. Weet ook niet hoe ik dat terug moet vinden. Nooit meer lekker naïef erin stappen, ga ik wel missen.. Maar wat je zegt, weer een leerervaring erbij. Op zich is gezond verstand gebruiken niet verkeerd voor een keer....

Maar we gaan voor een schone lei en jij op dit moment voor een schone zolder. Ook niet verkeerd... Toch ook een stukje heroriëntatie voor jou in huis. Je ziet maar, niets gebeurd zonder reden. Knipoog

afbeelding van sipperdesip

Korte metten

Om maar meteen korte metten te maken met mijn bovenstaande verhaal, heb ik heb vandaag vriendelijk, doch dringend, verzocht om mij met rust te laten. Het doet ontzettend pijn. Maar het is nodig... Contact met hem heeft een verslavende werking. Ik word meteen teruggezogen in mijn oude rol; "het luisterend oor" en daarmee meteen prooi voor zijn nieuwe liefdesdrama. Want hij had het gevoel dat hij alles tegen me kan zeggen als goede vriend... Auw... Zitten we al in dat stadium, dat was ik even vergeten....

afbeelding van Unremedied

Moeilijk

In mijn vorige berichtje ratelde ik al wat over dat verstand en gevoel elkaar flink in de weg kunnen zitten soms... Rot voelt dat, he, als je zoiets doet wat misschien wel verstandig is maar waar je gevoelsmatig toch een hoop meer moeite mee hebt. Maar hoe kwam het hiertoe? Heb je spontaan vanuit jezelf hem gebeld of een berichtje gestuurd, of nam hij contact op met jou? Gaat het eigenlijk om je laatste, kortere relatie of was dit juist de jongen waar je gevoelsmatig nog zo aan gehecht was? Want dat is me ook niet helemaal duidelijk, of je eigenlijk nog contact met hem had na jullie breuk. Waren jullie "vrienden"?

Hoe dan ook, soms is het heel moeilijk om iets te doen wat verstandig is als het ook pijn doet, maar aan de andere kant kun je misschien ook een beetje trots op jezelf zijn dat je het desondanks toch maar gedaan hebt. Degene waar je nu het beste voor moet gaan zorgen, ben jijzelf Knipoog. Sterkte in ieder geval he meis.

afbeelding van sipperdesip

Al het liefdesverdriet hier

Al het liefdesverdriet hier beschreven gaat om mijn relatie met de jongen waar ik gevoelsmatig nog aan gehecht ben. Je zou denken dat het over de laatste zou moeten gaan... Hoe vreemd het allemaal ook klinkt.

Hij nam contact op met mij. Omdat we samen nog een huisdier en huis hebben, hebben we dat nog regelmatig. In het begin ging ik ook nog gewoon langs om te kletsen. Dat deed me goed, het hield het normaal tussen ons. Hij is ook degene geweest die me gewaarschuwd had, voor de nieuwe relatie. Vertelde me dat ik tijd voor mezelf nodig had. Daarom kan ik ook niet zeggen dat hij alleen maar slecht is... Gelukkig is niemand dat. Dus vanuit dat vele contact hebben we geprobeerd om vrienden te zijn, omdat we ook elkaars aanwezigheid zo missen. Maar nu blijkt dat niet te werken. Ik vind het egoïstisch van mezelf dat ik nu even geen vrienden kan/wil zijn. Nu stuurt hij weer een sms dat hij het zo rot voor me vindt dat ik me niet goed voel. Maar hoe graag ik ook een knuffel van hem zou willen, hij is de laatste die me hierbij kan helpen.

Met de jongen waarmee ik als laatste een relatie had, heb ik ook nog dagelijks contact. Dat is fijn, hoop dat hieruit een mooie vriendschap groeit.

Dank je wel voor je lieve woorden!

afbeelding van Unremedied

Geluk

Geluk... Dat is volgens mij iets waar velen zich wel mee bezighouden. Op het moment dat je je ellendig voelt, bijvoorbeeld vanwege liefdesverdriet, dringt dat onderwerp zich soms nog harder aan je op.

Ik kan me vinden in wat je schrijft en in je citaat. Als je iemand vraagt wat diens doel in het leven is, krijg je als antwoord nog wel eens 'gelukkig worden'. Ik zeg dan altijd dat dat niet kan. Je gelukkig voelen is per definitie het resultaat van iets. 'Gelukkig worden' geeft daarom ook geen antwoord op de vraag wat iemands doel is, maar verschuift de vraag. Het wordt dan immers: maar waar word je dan gelukkig van? En vanuit dat punt kan ik nog een hele tijd doorfilosoferen, maar goed, op dit moment is denk ik vooral van belang je te realiseren wat de dingen zijn waar je (normaal gesproken) blij van wordt, op korte termijn en op langere termijn, en je dat als doelen te stellen. Als het je dan ook nog lukt om te accepteren dat dat nu even moeilijk is omdat liefdesverdriet en je ellendig voelen ervoor zorgen dat je het gevoel hebt dat je maar van weinig echt gelukkig wordt, dan komt het vanzelf. Met andere woorden: door de ellende heen, het 'uitzitten', totdat er weer genoeg lucht is om jezelf te herpakken en je te richten op de dingen waar je blij van wordt. En je daarbij te bedenken dat het eigenlijk niet mogelijk is om een soort eeuwigdurende staat van geluk te bereiken. Zelfs al stel je je hangbuikzwijntje Els voor die met een rood/witgeblokt tafelkleed tussen de vier kippen doorrent terwijl jij met de liefde van je leven en de vier kinderen onder het genot van een kop warme chocolademelk zit te ganzenborden, dan nog zul je zien dat hoewel dat een geluksMOMENT kan uitdrukken, dat geen permanente situatie is. Het is misschien de basis waarop jouw leven zich afspeelt, maar daarin blijft ook van alles gebeuren. Fijne en minder fijne dingen.

Haha, en nu ik dat geschreven heb, heb ik ook het idee dat het een beetje warrig is Glimlach. Ik moet zeggen dat ik een beetje duf ben, misschien komt het daardoor Knipoog.

Hoe dan ook, ik krijg van jou eigenlijk de indruk dat je het allemaal wel redelijk helder voor ogen ziet. Het blijft in ieder geval verstandig klinken, jezelf vinden, ophouden met piekeren, je bewust zijn van het feit dat bepaalde ellende je ook wijsheid kan brengen waar je weer wat mee kan. Then again, je kunt het rationeel allemaal nog zo op een rijtje hebben, dat neemt niet weg dat het allemaal toch wel verdomde rot kan voelen allemaal soms he...

...Ik zag dat je nog een reactie onder je bericht had geplaatst, ik ga daar even verder...

afbeelding van sipperdesip

I can see clearly now, alleen is de regen nog niet weg...

Helder voor ogen zien, lukt me. Ik weet dat ik de goede keuze heb gemaakt. Ik weet dat wij diep van binnen helemaal niet bij elkaar passen, niet hetzelfde leven voor ogen hebben. Hij was noord, ik was zuid. In alle opzichten waren we verschillend van elkaar. Als we een verjaardag vierden, dan waren zijn vrienden het tegenovergestelde van die van mij. Als we in het weekend wat wilden gaan ondernemen, wilde hij altijd iets totaal anders dan ik. Op het laatst zag ik op tegen vakantie, weekenden en langere periodes bij elkaar zijn. Ik werd onzeker van de gedachte dat ik het weekend moest 'vullen'. Voor mijn gevoel kwam er niets meer uit mijn handen. Waar was ik gebleven? Die niets liever deed dan de Kringloop afstruinen en van oud weer nieuwe dingen maakte? Terwijl we echt twee handen op 1 buik waren. Samen keihard meezingen met muziek, samen huilen (ja je leest het goed) bij een mooie film of muziekfragment, samen vakanties met vrienden vieren, samen tanden poetsen was al een feest. We hadden zelfs ons eigen taaltje. De vijf werkdagen doordeweek, lukte ons prima. We hadden een ritme, daarin voelden we ons veilig denk ik. Ik dacht dat met hem samenzijn 'GELUK' was. Echt. Maar door alle nare gebeurtenissen tussen ons, heb ik ook zijn kant gezien die ik nooit meer wil zien. Zijn manipulerende kant, zijn alcoholgebruik, zijn gemene woorden... Waar hij vervolgens weer zijn excuses voor aanbood en dan begon het weer van voren af aan. Ik was bang om tegen hem te vertellen wat mijn gevoel was. Maar toch... mijn familie en vrienden zeggen dat het de juiste keuze is geweest, hij was niet goed voor me. Hij is absoluut geen slecht persoon en nog steeds hebben we een 'klik'. En zelfs ben ik natuurlijk niet heilig. Maar de dingen die gebeurd zijn, kunnen niet worden vergeten door een aantal gesprekken. Dat heeft voorgoed iets kapot gemaakt. Niet alleen bij mij, maar ook bij mijn familie is hij niet meer welkom. Hoe hard ik hem ook terug zou willen, mijn familie komt (eindelijk weer) op de 1ste plaats.

Dus voor nu heb ik het helder. Gevoelsmatig ben ik een puinhoop. Zelfs een boodschap doen is al te veel. Sta te staren naar de kaas op de kaasafdeling, omdat zelfs dat herinneringen aan hem oproept. Maar het zal er wel bij horen, ik moet hier gewoon keihard doorheen.

En als je het hebt over een geluksMOMENT in de toekomst, dan vind ik ganzenborden en warme chocomel een goede aanvulling. Mag ik daar als laatste nog aan toevoegen dat ik ook graag van die gekleurde lampionnetjes in mijn tuin wil hebben hangen? Want in mijn droom is het natuurlijk altijd mooi weer.... Knipoog

Zal ook nog even reageren op je reactie op mijn "korte metten" stukje... Thanks again...

afbeelding van sjaak1

Heel jammer dat dit zo moet

Heel jammer dat dit zo moet lopen.Je kunt doen wat je wilt, maar je blijft denken aan je hartenbreker.
Ik zit een beetje in hetzelfde schuitje als die jongen van de vlucht relatie.Ik ben ook gek op dat vrouwtje, maar weet dat ze haar vorige relatie nog moet afsluiten.Weet dan ook niet wat ik moet doen.

Wat hoop jij eigenlijk?Dat alles weer goed komt tussen jou en je hartenbreker?

afbeelding van sipperdesip

O nee, ik hoop zeker niet dat

O nee, ik hoop zeker niet dat het goed komt tussen mij en mijn hartenbreker. Al bekruipt me regelmatig een enorm gevoel van gemis.... Maar... en dat had ik nooit verwacht dat ik dat ooit zou zeggen.... er is gewoon te veel gebeurd. Helaas kun je gedachten en gevoel niet bepalen. Hoe graag ik ook WIL dat de laatste het zou zijn voor mij, het is het gewoon niet. Zoals ik het zie moet het begin van een nieuwe relatie zorgenloos zijn. De natuurlijke interesse in elkaar moet er zijn, zonder de zorg om een andere relatie. Natuurlijk kun je je leven niet bepalen en heb je altijd externe factoren die meespelen, maar in de basis geloof ik daarin. Er zullen best mensen zijn die dat geloof niet hebben, maar zo zie ik het wel. Ok, dat voortschrijdend inzicht is me ook pas de afgelopen dagen helder voor de geest gekomen hoor! Knipoog

Maar hopelijk blijven jullie met elkaar praten en geef je haar de ruimte (zonder daarbij over je eigen grenzen te gaan). Als ze het waard is, dan komt ze wel. Dan zal ze over een tijdje zien dat jij wel een geweldig iemand bent. Maar voor nu... Laat haar voor wat het is. Hoe moeilijk ook. Je verdient een relatie waarin iemand zich net zo veel bekommert om jou als jij om haar. Die indruk krijg ik niet dat dat nu gebeurd is. Datzelfde geldt ook voor mij... Leunen op een ander is heel fijn, maar geen bij de start van een relatie is dat geen goede basis.

Hou je taai.