:(

afbeelding van Gast

Ook ik ben hier weer... Tja ik ben dan degene die zelf de relatie heeft beëindigd maar ook ik weet mij geen raad.
Ik voel me alleen en verloren. Het is een tijdje best goed gegaan, mijn relatie is nu uit sinds 3 januari het lijkt echt een eeuwigheid geleden. Ik voelde mij alsof ik niet mocht rouwen, ik heb het zelf toch uitgemaakt immers?
Ik moest blij zijn, opgelucht, ik had wat ik wilde en was weer vrijgezel.
Ik heb het uitgemaakt na 4,5 jaar omdat we niet meer bij elkaar passen. Hij is de liefste man op aarde, alles voor mij over, droeg mij op handen. Teveel Verdrietig Het werkt benauwend als iemand zichzelf opoffert om jou het helemaal naar het zin te maken, alles in zijn macht doet om jou blij te maken. Honderduizend keer gezegd, wees nou jezelf, dat zie ik veel liever. Ik hou van jou, maar zoals dit nu gaat werkt niet. De relatie was scheef gegroeit, ik stond op een voetstuk waar ik mezelf niet meer af kreeg. hij zette mij daar, zonder dat ik dat wilde.
Hierdoor veranderde er zoveel, ik ging hem anders zien, ongewild maar dat gebeurd. ik werd neerbuigend naar hem, waardoor hij nog meer probeerde alles goed te doen. Soms kon ik hem wel door elkaar schudden, wees toch eens jezelf!!! Maar helaas. mijn keus na 4,5 jaar viel mij in eerste instantie niet zwaar, wat ik al zei ik mocht niet rouwen, dat hoort niet als je het uit maakt.

Nou dus wel.... Ik leefde door, ging weer daten, ging op mezelf, deed leuke dingen, ging compleet voorbij aan het gemis. Tot een maand geleden en ik mij goed moe begon te voelen en alles met tegenzin ging. Nu lig ik al ruim een week met griep en koorts op bed. Het gemis komt er nu pas echt uit. Natuurlijk mis ik hem, hij was mijn maatje, mijn steun en toeverlaat!! Ook ben ik zo boos af en toe, waarom kon hij niet gewoon zichzelf zijn? Waarom mij op een voetstuk zetten, ik ben verdorie maar gewoon een mens net als hij, niks meer waard dan ieder ander! Hij was bij mij gebleven hoe hard ik ook tegen hem zou hebben geschopt (figuurlijk). Ik moest het wel uit maken, voor hem is dat beter, voor mezelf ook. De ergernissen liepen hoog op, op het laatst. Maar dat neemt niet weg dat het zo kut is, ik ben bijna 30, ik wil nog kinderen, huisje boompje beestje. Nu heb ik niks meer Verdrietig Kan ik weer overnieuw beginnen met alles.
Wij twee waren geen goeie match, hij moet eerst leren zichzelf te kunnen zijn in een relatie en zich voor niemand meer weg te cijferen. Nooit niet! Maar ik denk niet dat hij die les hier uit haalt, ik ben bang dat hij nog steeds niet naar zichzelf kijkt maar naar mij... Red ik het wel alleen in de boze wereld........

Ja ik red het wel, ik ben een hele zelfstandige vrouw, helaas iemand die altijd over haar grens gaat voordat zij pas bij haar gevoelens komt. Nu treffen jullie me dus even op een zwak moment. Zwak, ziek, uitgeput, moe en verdrietig Verdrietig
Ik weet het vaak zo goed te vertellen, maar voor mezelf weet ik het niet altijd goed te doen. Daarom dit blog, mijn gevoelens even op een rijtje en delen met jullie.
Want tja als je het uit maakt met iemand heb je zelf ook echt verdriet, heus! Wij zijn niet zo slecht Verdrietig De manier waarop iemand die het uitgemaakt heeft er mee om gaat dat maakt iemand slecht.....
Ik probeer alles op een zo goed mogelijke manier voor hem te doen, ik zoek geen contact, ik reageer alleen op al zijn vragen. Ik ben duidelijk ten alle tijde, geef ook heus wel aan dat ik dingen mis met hem en verdriet heb, maar zeg wel dat het nooit meer wat wordt. Hard en zakelijk....... Niet wat je horen wil, wel wat moet om de ander zijn verwerkingsproces zo snel en kort mogelijk te houden.
Er wordt zo vaak gevonden van ons dat we zo veranderd zijn, zo kill en koud... Ja logisch. Als we de tegenpartij om de nek zouden vliegen, emoties zouden tonen dan krijgen ze ook weer hoop.
Het is niet makkelijk, wij moeten ons sterk houden en sterk opstellen. Ik merk dat dit nu mijn verwerkingsproces heeft belemmerd, tot nu, nu ik echt er niet meer onderuit kan. Ja ik heb ook verdriet, mis de dingen die we hadden, mis mijn arm om me heen, zijn brede schouder die mij lekker vast hield als ik me even rot voel zoals nu. Zijn woorden: Alles komt goed.

Tja ook ik sta er weer alleen voor, net als jullie Verdrietig En ik heb het moeilijk... Verdrietig

afbeelding van Phillip

Eerlijk en oprecht....maar

Eerlijk en oprecht....maar daarom niet minder moeilijk.
Verwerk eerst je verdriet voordat je je ergens anders instort is mijn advies.

En komt het echt niet meer goed? Want hij heeft ongetwijfeld zijn gebreken maar dat heeft iedereen.....het gras is echt niet overal groener.

afbeelding van Binas

Nee komt echt niet meer goed,

Nee komt echt niet meer goed, dat hij zo lief voor me was was niet het enige dat mis ging. Zoveel meer dingen die niet meer klopten.
Ik ben een streber en was hem ver voorbij gegroeit door opleidingen die ik gedaan heb en cursussen. Hij bleef hetzelfde als 4,5 jaar geleden en groeide jammer genoeg niet met mij mee maar plaatste me daarmee wel steeds meer op een voetstuk. De relatie zat scheef, hoe erg ik het hem ook spiegelde en mee wilde krijgen in de verandering. Het lukte hem niet.

Ik heb het niet uit gemaakt omdat het gras groener leek, ik weet wat ik had maar dat maakte zowel mij als hem niet gelukkig op deze manier.

Voor degenen die gelijk zo hard oordelen, ik vind het nogal zwart wit. Maar lees mijn andere blogs maar eens, ik weet hoe het is, meer dan je denkt. Ik ken de pijn en het verdriet van verlaten worden, maar nu helaas ook de andere kant van de medaille Verdrietig

afbeelding van radeloosheis

het zelfde ongeveer

sterkte en ja je weet wat je had en nu weet je wat je mist ik heb dat ook alleen ligt het bij mij anders lees mijn blogs maar en kijk naar mijn laatste blog daar staat in waarom en wat er nog is tussen mij en mijn man straks dan ex man al wil ik hem en hij mij niet zo zien.
tegenspraak en meningen hier hou je altijd en je wilt ook nooit lezen de negatieve dingen.we hebben hier allemaal gevoel en verdriet en pijn op wat voor manier die ook tot stand is gekomen.
we moeten allemaal keuzes maken en opnieuw ons herpakken jij ook dus denk aan jezelf en uit je gevoel.
veel sterkte en succes

afbeelding van Pijnlijk

Hoewel in mijn relatie mijn

Hoewel in mijn relatie mijn ex juist de streber was, was ik degene met de hoogst genoten opleiding en zit ik op intellectueel vlak een stuk hoger dan zij. Niet alleen qua IQ, maar ook denkwijze, kennis, etc. Echter, zij heeft een sterkere aanpakkersmentaliteit en meer drive. Daar waar ik vasthield aan onze zekerheden (zoals een vaste baan), liet ik haar haar eigen gang gaan. Zij kon parttime werken (zonder vast contract), eigen projecten opstarten, etc etc. Vervolgens krijg ik het verwijt dat ik niet genoeg initiatief toon en niet genoeg heb gedaan om mezelf door te ontwikkelen. Allemaal leuk en aardig, maar als we beiden een grote mate van financiele onzekerheid in de relatie hebben, wie betaald dan de hypotheek als er iets mis gaat? Dit zijn niet bepaald de tijden op te jobhoppen en ik wilde onze toekomst samen zoveel mogelijk veilig stellen. Ik wilde geld overhebben voor leuke dingen, geld voor eventueel kinderen over een paar jaar. Erg frustrerend is het dan dat mijn ex partner dat niet waardeerde. Je kan wel zeggen dat dingen niet zwart-wit zijn en dat er niet hard geoordeeld mag worden, maar wie zegt dat jij wel gelukkig was geweest als hij je niet op een voetstuk had geplaatst en als hij wel meer aan zelfontwikkeling had gedaan? Had je hem dan misschien niet te afstandelijk gevonden en te egoistisch gevonden op een bepaald moment? Was hij jou dan misschien uiteindelijk niet ontgroeit? je maakt het zelf ook zwart-wit. Het enige wat ik kan zeggen: Waardeer wat je hebt, voordat de tijd je leert te waarderen wat je had.

afbeelding van Binas

Waaruit maak je op dat ik

Waaruit maak je op dat ik niet gewaardeerd heb wat ik had? Dat is een aanname die je doet omdat ik het heb uit gemaakt. Soms zijn dingen niet anders en zijn ze zoals het is. Als je weet dat je er alles aan gedaan hebt om het beste in de relatie naar boven te halen en het blijft niet werken, de ruzies en irritaties die je relatie zwart kleuren, negativiteit waar je niet meer uit komt. Dat is waar we in beland waren.

Ik zou heel gelukkig worden van iemand die mij als zijn gelijkwaardige ziet, op een voetstuk leven is zwaar en niet een plek waar ik wil zijn. Als wij gelijkwaardig waren en hij niet op keek tegen de dingen die ik ondernam en deed, als ik niet degene was die de relatie trok maar wij samen, waren wij nu ongetwijfeld nog samen geweest. Hij kon zo wijs zijn af en toe, daar kon ik nog wat van leren.

Jammer dat jou ex dat niet gewaardeerd heeft in jou dat je voor de financiële zekerheid ging, hoogstwaarschijnlijk liep het bij jullie in de communicatie ook wat stroef? Dan weet je van elkaar welk doel je voor ogen hebt en waar je naar toe leeft, dan kan je op elkaar afstemmen.
Ik was altijd heel open en eerlijk in de communicatie, mijn ex partner kon daar alleen niks mee. Door mijn woorden voelde hij zich soms zo van tafel geveegd. Terwijl ik alleen maar benoemde wat ik zag gebeuren, niet om te kwetsen of om hem onzeker te maken. Maar hij was daar niet tegen opgewassen, wat in hem los maakte dat hij dan alles maar zo goed mogelijk wilde doen voor mij. Daarmee zet hij in mijn ogen zichzelf dusdanig op een zijspoor dat hij straks niet eens meer weet wie hij zelf is, omdat hij begon te leven naar hoe hij denkt dat ik dat zou willen. Dat gun ik niemand, zelfs mijn grootste vijand niet. Hij hoort te zijn wie hij is en ik wil dat niemand dat van hem af pakt.

Wie weet als hij het in ziet, wie weet als hij daarvan leert en we over een jaar elkaar nog steeds missen. Maar dan gun ik hem zijn eigen weg en leermomenten. Dan moet ik door een gemis heen. Dat is het leven, als hij dan na een jaar gelukkig is met iemand anders gun ik hem dat ook heel hard!! Ik kom er wel en ik twijfel er niet aan dat er nog meer van die lieve mannen zijn die onvoorwaardelijk voor mij gaan. Maar dan met wat meer gelijkwaardigheid en tegengas. Wat meer evenwicht in de relatie, zodat je beide kan groeien en jezelf kan ontwikkelen en samen sterker wordt dan alleen Glimlach

afbeelding van Pijnlijk

Sorry, maar heb totaal geen

Sorry, maar heb totaal geen medelijden met je. Mijn vriendin heeft me ook gedumpt, omdat het gras groener is bij de buren. Zij zegt het ook moeilijk te hebben en onze gezamenlijke momenten te missen, maar wil niet terugkomen. Ok... dan niet! Maar ga dan niet lopen janken dat je het o zo moeilijk hebt. Je ex, die heeft het pas moeilijk. Je zou eens moeten weten hoeveel vrouwen er in Nederland rondlopen die zouden willen dat hun man hun op handen droeg! Je zou eens moeten weten hoeveel vrouwen er zijn die een man zouden willen die alles voor ze over zou hebben. In alle eerlijkheid, hij is beter af zonder jou! Maar jij bent zeker niet beter af zonder hem. Zoals ik al zeg... Het gras is altijd groener bij de buren. Je komt er vanzelf nog wel achter dat onvoorwaardelijke liefde niet zo vanzelfsprekend is als je zelf denkt. Maar tegen die tijd is hij allang over je heen en zit je hier vervolgens te huilen, omdat je nieuwe vriend vreemd is gegaan met zijn nieuwe collega' tje van 19 jaar. Veel succes met de verwerking ervan!

afbeelding van vlindertje59

@pijnlijk

Beste pijnlijk, sorry maar ik vind dat je wel erg keihard reageert op @Binas hoor. Deze vrouw was laatst een aanwinst voor ons op de site omdat zij een zgn. dumper was en ze is super eerlijk tegen ons geweest. Want nu hoorden wij ook eens hoe het voelt als je iemand dumpt (waarbij geen ander in het spel is dan) en dat was bij haar niet het geval. Nu gaat ze haar ex erg missen en misschien ziet ze in dat ze het misschien verkeerd gedaan heeft. Maar wat is daar mis mee?? Zij is ook een mens, net als ieder ander hier.
Maar ik lees nergens iets over een collega van 19 jaar??? Misschien overheen gelezen.
Ik krijg een gevoel dat jij nog ontzettend boos op jouw ex bent en je daarom misschien zo reageert?

Gr. Vlinder

afbeelding van Binas

Dank je wel vlinder voor je

Dank je wel vlinder voor je reactie!
Ik begrijp pijnlijk wel, hij is waarschijnlijk inderdaad heel erg boos op zijn ex. Daar kan ik niks aan doen.
Ik weet dat ik klappen kan verwachten hier, er is nergens een site voor mensen zoals ik..
Tja de maatschappij is hard hoor, als je degene bent waarmee de relatie verbroken is dan heeft iedereen begrip voor je emotie. Andersom kan je er niet goed mee weg komen.

Ik heb niks verkeerd gedaan, mijn gemis is logisch maar ik heb het niet geaccepteerd dat is het meer. Ik heb er een behoorlijke klap van gekregen Verdrietig Het gemis dat je hebt als je een relatie beëindigd hebt wordt niet erkent. Alleen bij echte vrienden kan je terecht uiteraard. Er wordt net zoals hier door bijvoorbeeld pijnlijk, vaak boos op je gereageerd. vrienden die ik ben kwijt geraakt doordat ik het heb uit gemaakt Verdrietig Mensen die mij anders zijn gaan bekijken.

En ik ben een gevoelig typetje, ik heb bij mijn ex echt al het mogelijke gedaan om het zo goed mogelijk te doen. Ik heb zelfs heel internet afgestruint om te kijken hoe ik het het beste kon aanpakken zodat hij zo snel mogelijk door kon gaan zonder mij. En toch wordt je gezien als schuldige die iemand verdriet aan doet.
Ik doe het niet express, net zoals heel veel exen van mensen hier die in zoveel verdriet zitten. daar ontkom je niet aan.
Het enige wat ik merk is dat ik dan ook niet aan mijn eigen verdriet toe kom, het is alsof het er niet mag zijn. Het is alsof de maatschappij vind dat als je een relatie beëindigd hebt jij geen verdriet hoort te hebben.
Bullshit! Ik wordt er boos om Verdrietig Een relatie beëindigen doe je niet voor je lol! De manier hoe je met je ex om gaat daar heb je wel keuze in. Ik behandel en benader hem altijd met respect, zo uit ik mij ook over hem naar anderen.
Hij andersom over mij niet en dat begrijp ik ook, hij is al zooooo boos geweest. Zo negatief over mij uitgelaten, ik heb het allemaal geaccepeteerd.
Ik begrijp het!

Maar tot het niet langer kon, en nu koorts, griep, huilbuien alles.. 4,5 jaar zet je niet zo maar aan de kant, ook al weet ik dat het beter is zo voor beide. We hebben keihard gevochten samen, alles gegeven en het zat er niet meer in. Ja ik mis de dingen die we hadden! Nee ik wil hem daarmee niet terug. Ik moet ook gewoon even rouwen om de fijne en mooie tijd Verdrietig in de hoop dat we dan straks beide apart van elkaar heel gelukkig kunnen worden. Want hem gun ik het allerbeste.

afbeelding van vlindertje59

@Binas

Het is zo raar, ik ben zelf "gedumpt" pfff klote woord eigenlijk. Mijn ex had veel te veel onverwerkte problemen en die kwamen pas naar boven gedurende onze relatie. Hij dacht dat hij alles wel verwerkt zou hebben maar niets was dus minder waar. Daarbij kwamen er nog wat problemen bij, o.a. mijn dochter die het niet kon accepteren dat ik weer een nieuwe man in mijn leven had en mijn ex had ook wat lichamelijk gedoe waardoor hij alleen nog maar meer gerfrustreerder werd en we vaak ruzietjes kregen. Ik heb gevochten voor onze relatie en ook zo vaak gevraagd hulp te gaan zoeken, maar dat kon hij niet. Hij was opgevoed met alles alleen op te lossen en vooral niet praten maar "vluchten" voor de problemen. Uiteindelijk werd het steeds erger met hem en heeft hij toch de weg van de minste weerstand gekozen om met ons te stoppen en alleen te blijven, terwijl zijn gevoelens er voor mij nog wel waren. Tuurlijk was ik helemaal de weg kwijt van verdriet, boosheid, wanhoop, radeloosheid, machteloosheid en noem maar op. Maar ook hij had en heeft er nog steeds verdriet van dat het zo gelopen is, maar ook hij kan het niet aan om ons nog een kans te geven. Hij heeft de laatste maanden van onze relatie ontzettend met zichzelf in de knoop gezeten, zo erg getwijfeld en ja helaas is dit zijn keus geworden. Ik ben nu 3 en half maand verder en tuurlijk ben ik er nog steeds kapot van. We spreken elkaar nog wel via de tel. en via sms want het kontakt willen we eigenlijk (nog) niet helemaal verbreken.
Ik mis hem nog elke dag en tuurlijk hoop ik dat ie ooit spijt krijgt en ons nog wel een kans wil geven, maar ja, dat zie ik wel, maar ga ik niet op wachten.
Weet je Binas? Ik veroordeel mijn ex niet, ik vind het alleen ontzettend jammer dat hij er zo mee om is gegaan, maar ik weet ook waarom hij dat heeft gedaan en ja ik zal daarmee moeten dealen.
Ik weet ook dat de "dumper" veel verdriet kan hebben, want hij heeft dat ook.
Beterschap met je griep laat die tranen maar lekker gaan hoor.

XX

afbeelding van Binas

Als ik jou een advies mocht

Als ik jou een advies mocht geven, verbreek het contact. Je doet jezelf nu zoveel geweld aan door met hem te bellen en smssen. Hij krijgt daardoor ook niet de kans om jou te missen. Laat hem jou maar eens missen, wat hij nu doet bij jou is heel oneerlijk.
Ik zou nooit contact zoeken met mijn ex, ik weet hoeveel pijn hij heeft en dat dit niet zijn keus was. Hoe egoïstisch zou het dan van mij zijn om met hem in contact te blijven terwijl ik weet dat het niks meer wordt? Dat zou ik dan in mijn geval alleen doen om mijn eigen pijn te verzachten. Het is niet eerlijk vlinder ten op zichte van jou!
En door contact te blijven houden zou ik hem hoop geven en hoop staat voor de verwerking. Net als dat jij nu steeds nog hoop houdt zet je dat voor je eigenlijke verwerking meid. Hoop doet leven en in dit geval doet hoop nog veel meer verdriet en hou je jezelf nog langer in het verwerkingsproces dan je eigenlijk zou willen.

Oh ik weet hoeveel pijn het doet als je niks meer zou laten horen, geen contact meer hebt et cetera. Maar dit zal op de lange duur meer pijn doen omdat de weg die je moet afgleggen zo verlengd wordt met een heleboel maanden.
Denk aan jezelf en kies voor jezelf. Geef hem de kans jou te missen en misschien komt hij tot inkeer en zo niet, dan is het voor jezelf goed want voor je daar achter bent, ben jij misschien al over hem heen.

Heel veel sterkte!!!

afbeelding van vlindertje59

@Binas

Nou weet je? Hij zegt zelf dat het voor mij beter is om (voorlopig) geen kontakt te hebben omdat hij weet hoe veel pijn ik nog heb. Hij is niet degene die kontakt zoekt, dat ben ik dus steeds. Hij dus niet. En ja inderdaad, misschien komt hij een keertje tot inkeer en ben ik er misschien al overheen. Ik was naar een medium vorige week en die vertelde me hetzelfde.

afbeelding van vlindertje59

@Binas

Ik word gek bij het idee om hem nooit meer te spreken, snap je dat een klein beetje??? Ik hoop het wel?

afbeelding van Binas

Ja natuurlijk, dat begrijp ik

Ja natuurlijk, dat begrijp ik heel goed. Dat is nou juist het gemene er aan.. Maar als je echt aan jezelf denkt wat is dan het beste? De relatie wordt nooit meer wat, dat heeft hij gezegd toch?
Wat is dan het beste, je verdriet nu oplossen door contact met hem te blijven zoeken en daardoor ook in het verdriet te blijven hangen?
Of kiezen voor de voor jou nu onmogelijke weg (zo lijkt het althans, want onmogelijk is het niet) van geen contact en daarmee jezelf kunnen helen en weer het vertrouwen te kunnen voelen dat je het leven alleen ook wel aan kan.

Vertrouw op jezelf, je bent sterker dan je denkt. De enige kans op herstel met hem is hem loslaten. ook al zegt je gevoel nu dat je dat niet wil, want straks vergeet hij de leuke tijd die jullie hadden of iets anders wat je nu tegen houdt om geen contact meer te zoeken. Dat zijn allemaal loze gedachten die jij creeërt om jezelf vast te blijven houden aan hem, maar als je je beseft dat dat juist hetgeen is wat jou nu nog zoveel verdriet doet, dat jij de enige bent die dat kan stoppen. Wordt het misschien makkelijker....

afbeelding van Pijnlijk

Je mag best verdriet hebben,

Je mag best verdriet hebben, maar je hebt zelf die keuze genomen. En nee, dan vind ik het niet eerlijk dat je jezelf in een slachtofferrol plaatst. Als ik de bovenstaande tekst lees, krijg ik de indruk dat het probleem niet in de relatie ligt, maar in jezelf. Je schrijft dat je 30 bent en huisje boompje beestje wil. Hiermee krijg ik de indruk dat wat je het meest dwars zit, het gevoel is dat je misschien nooit meer huisje, boompje beestje zal krijgen en niet zozeer het gemis van je ex. Komt hier misschien het rot gevoel vandaan? Was je gelukkig met jezelf voordat je met deze persoon een relatie kreeg? En dan nog... Wat is geluk precies? Niemand op deze wereld is ultiem gelukkig, je hikt altijd ergens tegenaan. Streef je naar het ultieme geluk, dan streef je mijns inziens naar iets irreels. Ook in een relatie kun je niet altijd 100% gelukkig zijn. Je kan wel 100% tevreden zijn.

afbeelding van Binas

Ik lees deze reactie nu pas.

Ik lees deze reactie nu pas. Hoe kom je er bij dat ik mezelf in een slachtofferrol plaats? Omdat ik mezelf rot voel? Ik heb een enorme griep en daarnaast voel ik me enorm kut ja. En ik laat het er nu ff zijn Glimlach Daarbij komen er wat gevoelens bij die ik dan op papier zet, je kan het interpreteren zoals je wilt. Het huisje boompje beestje is iets wat daar uit voort komt, niet iets wat overheersend is Glimlach Ik ben een evenwichtig persoon en ik was zeker gelukkig met mezelf voor deze relatie en ook een groot deel tijdens deze relatie.
Daarnaast kan ik er echt niet bij als mensen zeggen: "Je hebt de keus zelf genomen."
Het is niet een keus die je zelf maakt, het groeit zo en dan moeten er keuzes gemaakt worden die je helemaal niet wilt. Wie kiest er nou vrijwillig voor verdriet? In mijn ogen niemand. Wie kiest er nou voor een ander pijn te doen? Ook niemand. Het groeit zo, waardoor er soms geen andere uitweg is.
Wat heeft het voor zin om in een relatie te blijven als je niet gelukkig wordt, als je ziet dat de ander er niet gelukkig van wordt.
Natuurlijk is er geen 100% geluk, maar er is wel meer dan wat ik had nu met mijn ex partner. Ik weet zeker dat er relaties zijn die gelijkwaardig kunnen zijn en dat zou mij meer voldoening geven en daar zou ik gelukkiger van worden.

afbeelding van Kiewie

@Binas

Ergens positief dat je probeert het beste te doen voor je ex en dingen opzoekt... maar heb je er ooit al bij stilgestaan dat iedere persoon anders is? Andere dingen nodig heeft? Dat andere dingen helpen? En dat je ex graag zelf dingen voor zichzelf uitmaakt en zelf nadenkt - zonder dat jij dat voor hem doet?

Dit is niet beschuldigend, ik link gewoon met mijn situatie.
Ik neem het mijn ex niet kwalijk dat hij het heeft uitgemaakt, hij heeft recht op die beslissing. Maar hij negeerde mij daarna ook. Nog steeds - nu ondertussen ik hem ook. En dáár heeft hij mij pas echt mee gekwetst. Dáár heeft hij mij pas echt geraakt. En dáárdoor ben ik echt teleurgesteld in hem. Temeer omdat hetgeen we hadden hierdoor minder echt lijkt, de moeite niet waard. En dát vergeef ik hem nooit. En ik ben ondertussen al over hem, heb al een andere liefde gevonden - al is dat pril en is er veel geduld nodig bij de ander.

Je hoeft niet altijd alles 'volgens de boekjes te doen'. De algemene regels gaan nooit voor iedereen op. Het proces van verwerking ligt enkel en alleen aan de persoon zelf. Maar inderaad... met minder contact kom je er vlugger overheen. Maar de manier waarop... dat doet toch het meeste pijn. Niet de breuk.

Sterkte met je gemis. Je komt er ook wel uit.

afbeelding van vlindertje59

@kiewie

Ja Kiewie, wat jij dus zegt, dat bedoel ik dus ook. Het lijkt dan net of de relatie nooit betekenis zou hebben gehad als er totaal geen kontakt meer is. Ik heb daar dus ook de meeste moeite mee. Maar ja misschien zien wij het wel verkeerd hoor, ik heb echt geen idee.

afbeelding van Kiewie

@Vlinder

Misschien wel misschien niet. Komen we het ooit te weten?
Aan de andere kant... mijn ex weet (wist) hoe ik er tegenover stond. Bij de breuk in juni heb ik het hem zelfs nog gezegd, dat ik dankbaar was dat hij er nog was voor mij - dat hij niet was zoals ieder ander. En ik ben er toen ook doorheen geraakt.
En nu was hij zo koud en afstandelijk. Of all people. Wel dan hoeft het voor mij ook niet meer. Ik heb mijn best gedaan, vriendelijk gebleven, gevraagd hoe het was... ik heb een poging ondernomen om het contact niet verloren te laten gaan en er een of andere afstandelijke vriendschap uit te laten komen. Maar hij deed geen moeite. Wel, dan ik ook niet meer Glimlach

En af en toe vraag ik mij af hoe het er mee gaat. Maar dan denk ik dat het mij eigenlijk niet echt meer kan schelen. Ik hoop dat hij gelukkig is of het zeker nog wordt. Ik hoop dat hij een andere liefde vindt die wel dichtbij is en hem geeft wat hij nodig heeft. Misschien heeft hij dat wel al. Who knows.

afbeelding van Binas

Lastig Kiewie, dat

Lastig Kiewie, dat afstandelijke is nooit fijn. Dat heeft mijn ex ook bij mij ervaren toen ik nog bij hem woonde en het net uit was. Voor mij was dat een overlevingsstrategie om hem op afstand te houden en duidelijk te maken dat ik het echt meende, om hem geen hoop te geven en niet omdat ik niet meer om hem gaf, of dat hij niks voor mij betekende, juist integendeel.
Ik heb dat uiteindelijk wel van mij af kunnen zetten, doordat we er over hadden gepraat en ik heb uitgelegd waarom ik zo deed. Maar hij was ook echt geschrokken omdat je dan tot de conclusie komt dat je iemand eigenlijk helemaal niet kent.

Dat is het enge en nare van relaties, ook voor mij kwam die conclusie keihard aan hoor. Zo hou je van elkaar en zo zit je tegenover elkaar in een kille zakelijke houding. Ja apart, maar een natuurlijke reactie Verdrietig

afbeelding van Kiewie

@Binar

Het afstandelijke bij mij is eerder letterlijk dan figuurlijk te nemen. We hadden een langeafstandsrelatie Knipoog. Hij woont in Spanje. Ik hoor en zie hem dus nooit van mijn leven meer. Vind ik dat jammer? In het begin wel. Nu vind ik het beter. Hij verdient het niet meer.

Maar ik snap dat beide partijen het moeilijk hebben. Echt. Maar je hebt verschillende manieren om de ander duidelijk te maken dat je het meent Glimlach
Ik ben persoonlijk iemand die altijd het beste met de ander voorheeft. Daarom dat ik dat ook terug verwacht. En als dat niet komt, vergeef ik die persoon niet. Ex of vriendin, don't care. Wie mij slecht behandelt, is sowieso mijn respect kwijt Glimlach

afbeelding van Binas

Groot gelijk en misschien

Groot gelijk en misschien heeft hij het daarmee ook wel makkelijker voor je gemaakt?

afbeelding van Kiewie

@Binas

Ja en nee.
Ik kan er gemakkelijker afstand van nemen, dat wel Glimlach

Misschien moet ik hem beginnen dankbaar zijn om geen respect te tonen voor mij, haha Glimlach

afbeelding van Binas

Vlinder zo is het voor jou,

Vlinder zo is het voor jou, jij voelt dat zo omdat jij nog zo gek op hem bent meid! Hij weet wat je van hem vind, hij weet dat je gek op hem bent!! Hij weet dat ook als je geen contact meer zoekt, echt.. Voor jou voelt dat zo omdat je in dat verdriet zit. Dat zijn die stemmetjes die jou het zo moeilijk maken, maar hij ziet dat anders. Hij voelt dat anders.

Hij reageert net als ik omdat je dat verdient, omdat hij jou dat waard vind. Dat heb ik ook met mijn ex, hij is het waard om te reageren. Maar uit mezelf zou ik dat nooit doen, ook omdat ik hem dat waard vind! Het is zijn proces en ik moet en hoor hierin de sterkste te zijn.. Als ik dat niet ben dan zijn we weer bij elkaar en daar zit geen toekomst meer.
Jij bent je eigen spin in het web, jij zelf hebt in de hand hoe het proces verloopt. Krijg de touwtjes in handen, stel je niet afhankelijk op van hem, van wel of geen reactie, van tekenen van leven van hem.
Houdt regie over jou leven en bepaal zelf wat jij wilt, voelt en denkt. Nu doet hij dat voor je onbewust.

Maar ik weet, het is je eigen proces, ik kan zeggen wat ik wil. Je komt vanzelf tot die conclusie als je er aan toe bent.. Dikke knuffel voor jou in elk geval.

afbeelding van vlindertje59

@Binas

Ja meid, je hebt helemaal gelijk. Het is zo gek he, ik zie jouw relatie precies hetzelfde als de mijne, alleen dan natuurlijk omgekeerd. En ja hij vind me ook een geweldige meid en het heeft nooit aan mij gelegen zegt hij en inderdaad daarom reageert hij altijd op mijn smsjes, omdat ik dat inderdaad waard ben. Maar weet je? Ik krijg er zo'n paniek gevoel van pfff. Maar ik heb hem nu al trouwens een week niet meer ge-smst of gebeld, hoe moeilijk ik dat ook vindt hoor. Ik vind het verdorrie zo jammer dat het zo heeft moeten lopen, we hielden echt van elkaar en dat maakt het zo ja, hoe moet ik het zeggen, onafgesloten??? We hebben geen eens ruzie!! Hij zei wel eens vochten we elkaar maar de tent uit dan was het makkelijker geweest voor ons allebei, maar zo was het dus niet.
Hij zei laatst ook, "we hebben elkaar op het verkeerde moment ontmoet, ik wist niet dat ik er nog niet klaar voor was en dat ik nog met zoveel onverwerkte dingen zat, ik wilde echt stokoud met je worden".
En inderdaad, ook als ik hem niet meer sms weet hij heus wel dat ik nog zielsveel van hem hou.
Ik zal het proberen vol te houden, dank je wel lieve Binas.

Knuffel terug voor jou

afbeelding van Binas

Ik snap je paniek gevoelens

Ik snap je paniek gevoelens en dat is nou precies wat het hele loslaten is. Paniek, angst voor wat komen gaat, het weer alleen moeten doen. Dat wordt er over een tijd niet minder moeilijk om. Je hebt er alleen een keuze in, doe ik het nu of over een paar weken..
Ik snap ook je onafgesloten gevoel, je houdt van die man en je zag een toekomst. Hoe kan het dan afgesloten zijn, alleen maar omdat hij dat beslist? Natuurlijk voelt dat zo, accepteer die gevoelens, het verdriet. Laat het er zijn, zo geef je het ruimte en kan het helen.

Het lijkt inderdaad op elkaar onze situaties. Fijn dat wel elkaar dan een beetje kunnen steunen. Je mag me ook altijd prive berichten hoor. Heel goed dat je al een week op weg bent met geen contact en bedenk dat als je het wel weer doet, je weer die hele tijd door moet in hetzelfde gevoel als nu. Nu ben je al een week op weg, nu ben je al een week echt zonder hem en je staat nog steeds op twee benen. Je functioneerd nog steeds prima en je doet je ding. Je zult zien dat het steeds makkelijker zal worden als je niks van hem hoort en dat er dan misschien wel een halve dag voorbij gaat en je bij jezelf denkt: "ik heb al een halve dag niet aan hem gedacht." Dat geeft een gevoel van vrijheid en opluchting.
Dat gun ik je echt!

afbeelding van vlindertje59

@Binas

Weet je meid, wat gewoon het ergste is en ik denk ook mijn struikelblok. Ik heb aantal jaren geleden plotseling mijn man verloren en bleef achter met mijn kleine meisje van 7. We zijn door een vreselijke zware tijd gegaan. Na een paar jaar begon ik weer een beetje te daten etc. maar draaide nooit ergens op uit. En toen had ik besloten voor altijd alleen te blijven, zonder kerel, ik was die mannen zat!!. En vervolgens 2 jaar later kwam ik hem zomaar opeens ergens tegen, zomaar uit het niets en niet via een datingsite. En o meid wat waren we verliefd en zo gelukkig!. Hoe kon het toch dat ik toch nog het geluk had kunnen vinden, ik snapte er niets van, ik kon soms wel huilen van geluk toen. Ik was zo gek op deze man. En echt we wilden samen oud worden.
En nu is dit voorbij het dat doet zo verrekte pijn meid. Ik zit weer in een rouwproces, voor de 2e keer, alleen hij is er dan nog.
En nu denk ik weer precies hetzelfde, ik hoef nooit meer een man, ik blijf echt liever alleen. Ik wil niet nog een keer pijn.

XX

afbeelding van Binas

Jeetje vlinder wat heftig om

Jeetje vlinder wat heftig om dit weer mee te maken. En nu is hij er nog en dat kan soms nog wranger zijn.
Misschien een idee om professionele hulp hiervoor in te schakelen? Niet omdat ik het idee krijg dat je het zelf niet aan zou kunnen, je komt over als een sterke persoonlijkheid. Maar het alleen willen blijven komt voort uit angst, wat heel logisch is gezien jou situatie. En dat je nu nog niks wil ook, je bent net vrijgezel en nog in die hele verwerking!
Maar als je dat gevoel blijft houden en weer dealen met die enorme rouwverwerking dat is nogal wat.
Wat is het leven soms oneerlijk he? Bah, waarom kon liefde niet gewoon wat makkelijker zijn en dat je lekker van en met elkaar kan genieten, zonder al die ellende van gevoelens die over gaan et cetera..

xx

afbeelding van vlindertje59

@Binas

Ja meid, zo gaat dat en is gewoon klote. Ik heb vanaf de dag dat hij de relatie beeindigde meteen mijn huisarts gebeld want ik was compleet ingestort. Kreeg kalmeringspillen en zij heeft meteen een pscyholoog ingeschakeld. Dankzij haar (mijn huisarts dus) kon ik 2 dagen later al terecht. Ik heb nu nog steeds gesprekken met de psycholoog, alleen heb ik een gevoel met deze man niet veel verder te komen. Hij is erg aardig etc. maar op een of andere manier kom ik niet heel veel verder. Ik heb namelijk ook gedurende mijn leven verlatingsangst ontwikkelt, wat ik nooit heb geweten. Daar kwam ik ook pas achter toen het al erg slecht met ons ging. Die verlatingsangst kan te maken hebben met een dierbare die plotseling is overleden of met een nare jeugd. En bij mij is dat beide het geval. Ik heb dit nooit geweten, dat is er gewoon ingeslopen en heeft ook geen goed gedaan aan onze relatie. Ik wil dus ook van die verlatingsangst af worden geholpen, snap je? maar op een of andere manier wordt hier niet aan gewerkt. Vrijdag heb ik met die pscyholoog een evaluatie gesprek (op mijn verzoek) en dan even kijken waar we staan.

http://www.leerwiki.nl/Wat_wil_je_weten_over_verlatingsangst

Je moet het artikel maar eens lezen.

Nou ik ga nu ff sigaretten halen, want ik zit zonder.

Knuffel van mij

afbeelding van Binas

Verlatingsangst ken ik wel,

Verlatingsangst ken ik wel, ik heb psychologie gestudeert dus daar komen dat soort dingen allemaal naar voren.
Een psycholoog klikt het mee of niet, vaak is het nooit in één keer raak. Goed dat je een evaluatiegesprek hebt aangevraagd. Als het een goeie psycholoog is zal hij je ook op de vervolgstappen attenderen die je kan maken en hopelijk doorverwijzen naar iemand waar hij denkt dat je beter tot je recht komt.

Knuffel terug.

afbeelding van vlindertje59

@Binas

Ik vind het alleen zo lullig voor die man want hij is erg aardig en lief, dus ben zo bang dat ik hem voor zijn hoofd stoot dan. Of zal een goeie psycholoog dat wel begrijpen?

afbeelding van Binas

Natuurlijk, dat hoort bij het

Natuurlijk, dat hoort bij het vak. Je kan onmogelijk met iedereen een klik hebben. Het gaat hier om jou, niet om hem Knipoog

afbeelding van vlindertje59

@Binas

Ja dat is waar. Ik had trouwens ook ooit gehoord over EMDR en daar kom ik wel voor in aanmerking zei hij maar moet ik eerst nog wat stabieler voor zijn. Maar ja dat moet we maar keertje in een prive berichtje doen want weet niet of mensen hierop zitten te wachten hier op deze blog.

afbeelding van Binas

Het is mijn blog toch en ik

Het is mijn blog toch en ik vind het niet erg Knipoog
EMDR is heel zinvol voor traumatische ervaringen. Ik heb het mogen leren om te doen en zelf mogen ervaren nadat ik een heftig auto ongeluk heb gehad. Het werkt echt en het is zo makkelijk toe te passen. Grappig hoe de beweging van ogen en een herinnering dat teweeg kan brengen..

afbeelding van vlindertje59

@Binas

O ja zo een heftig ongeluk heb ik vorig jaar december ook nog gehad, ik belandde in een sloot nadat ik heftig was aangereden, pfff ook daar denk ik soms nog wel aan.
Maar ik heb geen idee hoe EMDR werkt, ik weet wel dat je teruggebracht wordt naar de gebeurtenissen toch?

afbeelding van Binas

De psycholoog zal je vragen

De psycholoog zal je vragen rustig te gaan zitten en zijn hand met je ogen te volgen. Niet met je hoofd bewegen alleen je ogen. Dan terug te gaan naar de momenten die je je kan herinneren. Hij zal je er doorheen begeleiden, ook op momenten dat het moeilijk wordt. hij zal dan ook even stoppen en het weer oppakken waar jij je prettig bij voelt.
Het bewegen met de ogen zorgt er voor dat je verwerkt, dat de lading (gevoelens en emotie) er af gaat als je er uiteindelijk weer aan terug denkt.
Een gebeurtenis kan met 2 sessies verholpen zijn, maar je kan er ook meerdere nodig hebben. Ligt er aan hoe diep het gaat en zit. Vaak zijn er niet heel veel sessies nodig Glimlach

afbeelding van Binas

Ik negeer hem niet hoor, ik

Ik negeer hem niet hoor, ik reageer op alles wat hij mij vraagt en zegt Glimlach Hij zoekt alleen zelf nu geen contact meer en dan doe ik dat ook niet.
Ik ben altijd aardig tegen hem gebleven en helder en duidelijk.

De manier waarop doet idd het meest pijn, dat weet ik en daarom is het zo kwetsbaar. Daarom heb ik opgezocht wat het beste is omdat ik zelf ook niet altijd weet wat ik moet doen of zeggen. Natuurlijk volg ik ook mijn eigen gevoel, het is maar een richtlijn.

Wat rot voor je dat je ex je negeert, dat verdien je niet maar hij zal zelf zich ook geen houding weten te geven. De kleinste tekenen kunnen een ander al hoop geven en dat maakt het zo ontzettend moeilijk. Daarnaast zal de ander hoe dan ook altijd wel gekwetst worden, mijn ex ook, ongewild maar toch. Als je in zoveel verdriet zit is dat een niet te voorkomen feit.

Maar pas je op met je nieuwe liefde? Als ik het zo lees heb je nog wel verdriet om je ex, ook omdat je hier nog zit. Is het afgerond is ldvd niet echt meer noodzakelijk kwaad. Hopelijk is het geen rebound, daar kwetst je hem uiteindelijk alleen maar mee. Maar geniet er van! Wat fijn voor je om weer liefde te voelen en je geliefd te voelen!

afbeelding van Kiewie

@Binas

Ok... dan ben je inderdaad goed bezig. Want zelf contact zoeken zou inderdaad niet helemaal in orde zijn. Of een andere boodschap geven dan je wil geven.

Ah... ik pas op met mijn nieuwe liefde. Hij weet ook alles. En we gaan héél traag en hij heeft héél veel geduld. Ik heb geen verdriet om mijn ex - als persoon. Ik bedoel: ik mis hem niet (meer). Maar ik heb wel verdriet door de manier waarop. Alsof ik nooit iets heb betekend. Snap je? Niemand heeft graag zo'n gevoel. Zeker niet van zijn eerste liefde en relatie. Ik zit hier nog omdat ik nieuwsgierig ben naar anderen. En ergens anderen nog wil helpen. Het heeft mij ook geholpen in het begin. Maar posten doe ik niet meer - hoeft ook niet meer.
Wees gerust, ik ben heel erg eerlijk tegen mijn nieuwe liefde. Hij weet dat de kans er in zit dat er niets uit komt, hij weet dat hij een risico neemt. Iedereen neemt altijd een risico in de liefde, niet?

Maar uiteindelijk moet iedereen er door en komt iedereen er. Ik weet uit ervaring dat het leven je opnieuw zal toelachen, ook al zit je in een zwarte periode. Zolang je er zelf wil uitkomen, is er hoop. Wat niet wil zeggen dat je de rouwperiode niet lang genoeg mag/ moet laten duren. En ik besef heel goed dat 'de andere kant' het ook moeilijk heeft of kan hebben. Maar er zijn manieren om er mee om te gaan. En de manier waarop jij het doet is wel goed, denk ik. Respectvol ten opzichte van je ex en wat jullie hadden. Chapeau.

afbeelding van gebrokenhartje02

Mijn ex heeft het precies

Mijn ex heeft het precies hetzelfde aangepakt. Hij negeert me nu al zo veel mogelijk sinds het uit is. Alle vormen van contact kwamen sindsdien nog van mijn kant en daar krijg ik maar 25% respons op. Ik zit nog met zoveel vragen en pijn. Dat het uit is heb ik inmiddels (na bijna een maand) al geaccepteerd en naast me neer gelegd. De manier waarop het uit is gegaan en waarop hij sindsdien tegen me doet heeft me echter volledig kapot gemaakt. Ik heb echt het gevoel alsof ik nooit iets voor hem heb betekend. Ik weet ook niet of ik hem dit ooit nog zal kunnen vergeven. Hij heeft alle mooie herinneringen die ik had aan ons en onze band hiermee teniet gedaan. Ik heb ook echt het gevoel alsof ik hem nooit echt gekend heb, hoe kan iemand zo omslaan? Het is alsof ik met een vreemde te maken heb sinds het uit is... Heel pijnlijk allemaal. Inderdaad, de breuk zelf is niets vergeleken met de manier waarop iemand je daarna behandelt.

afbeelding van Kiewie

@Gebrokenhartje02

Inderdaad...
Maar ook daar moet je weer doorheen. Accepteren. En beseffen dat hij je niet waard is. En wat het ook zij, wat jullie ook waren voor hem - wel of niet iets - onthoud gewoon wat jullie waren voor jezelf. Als het echt was voor jezelf, laat het dan echt blijven voor jezelf, zonder dat hij ook dat nog kan vernietigen.
Wie weet laat hij nog wel eens iets van zich horen, indien niet... pech voor hem Glimlach
Want wij verdienen beter! Hij beseft dat gewoon (nog) niet.

Knuffel en sterkte!

afbeelding van vlindertje59

@gebrokenhartje

Ik heb hetzelfde als jij maar toch he denk ik dat ze dat bewust voor ons doen zodat we er misschien sneller overheen komen. Ik word er ook gek van hoor. Maar mijn ex zegt ook tegen mij dat hij bewust geen kontakt opneemt omdat ik nog zo vol verdriet zit en het dan veel langer duurt voordat ik hem los kan laten. Maar ja voor ons voelt dat anders, ik weet het. Maar ergens begrijp ik mijn ex wel, hoe raar dat ook klinkt. Kijk bij ons is er geen ander in het spel en we hebben zelfs geen eens ruzie (was maar waar) dan was het makkelijker geweest. Maar probeer het ook eens van de andere kant te bekijken.

Liefs

afbeelding van EricO

Je klinkt bijna als mij ex.

Je klinkt bijna als mij ex. Ik had er ook alles voor over om dingen goed te doen, om de problemen die ze ervoer aan te pakken, ik hield zielsveel van haar en wilde bij haar blijven tot mn dood. Daarom is het ook zo raar dat zo iemand je dan juist afwijst, je wil alles zijn wat een vrouw in een man zoekt, en tuurlijk kan dat niet. Maar er is een verschil in veranderen en aanpassen. een karakter verander je niet, je kan wel bepaalde gewoontes veranderen in mijn optiek, waardoor je partner zich beter voelt, zonder dat je als mens veranderd. Ik denk dat mijn ex dezelfde "tactiek"hanteerd als jij, afstand houden, extra hard zijn om vooral geen valse hoop te geven, maar kijk nu naar jezelf, je zit in een dalletje en denkt na maanden nog steeds aan hem, je hebt misschien al gedate met andere mannen, en toch zit je nog met hem in je hoofd. Dat betekend toch dat hij nog wat voor je betekend. Hoe je het ook wend of keert, die man geeft om je, had kennelijk alles voor je over, hield zielsveel van je, wilde wellicht ook met jou dat gezin stichten, en die zet je aan de kant...wat willen vrouwen toch tegenwoordig, de ideale man zul je nooit vinden, bij elke nieuwe relatie is het afwachten, en dat het kan jaren duren voordat je erachter bent of het wel of niet de ware is. Maat jou verhaal lezende zie ik 2 belangrijke dingen, 1) er zit ergens een kerel die voor je door het vuur wil, en 2) jij mist hem na maanden nog steeds...toch iets om over na te denken Glimlach

Succes en heel veel sterkte!