nog steeds is elke dag een nachtmerrie. Tips?

afbeelding van Lotte94

Ongeveer 1,5 geleden heeft mijn ex(vriend) het uitgemaakt omdat hij na de bruiloft van zijn zus twijfels kreeg over zijn gevoelens voor mij. Dit kwam heel onverwachts want we zijn elkaars beste maatjes en er is voor mijn gevoel altijd genoeg liefde geweest. Het is verschrikkelijk om deze reden te moeten accepteren: dat de verliefdheid minder is geworden en niet genoeg liefde is om door te gaan, terwijl volgens hem alles leuk aan mij is. Hoe moet ik ooit verder zonder te denken dat er iets mis met mij is? hij zegt dat hij van mij houdt, om me geeft en dat ik altijd een plekje in zijn hart heb. Heel fijn om zulke lieve dingen nog te horen! not. Dat hij zo lief is maakt het alleen maar moeilijker.

Vorige week kreeg ik een onverwachts een boos berichtje van hem. Blijkbaar was mijn Facebookaccount nog ingelogd op zijn Ipad die hij bijna nooit gebruikt. Hij heeft toen een privébericht gelezen die ik naar een jongen had gestuurd een dag eerder wat over afspreken ging. In dat bericht zei hij o.a. dat ik mijn wachtwoord moet veranderen omdat hij niet wil zien dat ik seks nodig heb met een vreemde. Hij heeft het uitgemaakt dus waar haal hij het recht vandaan om zo tegen me te praten. Anyway, daar hebben we over gebeld en zegt dat hij zich zorgen maakt om me, dat ik me niet zomaar moet laten gebruiken en dat als ik met die jongen ga afspreken hij mij nooit meer hoef te spreken etc etc. (terwijl ik die jongen een bericht stuurde en er dus helemaal zelf bij ben) Kortom: hij is deels jaloers en hij geeft nog om me, maar niet meer als geliefde. Hij heeft ook gezegd dat hij mij mist op momenten, elke avond nog. Maar dat is dus niet genoeg. Ik denk er i.ig. elke minuut van de dag aan.

Ik snap gewoon niet dat zo'n goede relatie uit het niets over kan zijn en hoe kan ik dus ooit verwerken als hij de liefde van mijn leven was? en daarbij zal ik nu altijd bang moeten zijn als ik ooit iemand anders ontmoet, dat de liefde ineens voorbij kan zijn. Iemand hier ervaring mee en tips? natuurlijk heb ik afleiding van sport, studie, werk etc. Maar niets lost het daadwerkelijke probleem op dat het aan mij ligt.

afbeelding van IComeFromHolland

Hey Lotte, Ik zit in precies

Hey Lotte,

Ik zit in precies de zelfde situatie. Mijn ex maakte het ook onverwachts uit, maar toonde nog wel interesse in mij. Is gewoon een puur twijfel gevalletje. Ik kan niet anders zeggen om elkaar nu de ruimte te geven en te gunnen. Als het echte liefde is komt die bij je terug, maar hoop er niet op. Ga verder met je leven, laat zien wat die mist door geen contact te zoeken. Door geen contact te hebben kan jij het verwerken en doorgaan, of hij komt met hangende pootjes terug. Belangrijkste is om elkaar voor nu de tijd te gunnen wat jullie precies willen.

Het uitmaken van een relatie doet bij twee kanten pijn. Hij zal nog om je geven dat is meer dan logisch na een relatie. Maar dit is niet wat jij wil horen. Jij wilt meer dan dit, en dat krijg je waarschijnlijk niet uit hem nu. Waardoor jij alleen maar meer verdriet krijgt. En op een duur je begint te irriteren en hem verder afstoot dan de bedoeling is.

Het medicijn tegen liefdesverdriet is elkaar loslaten. En op een later tijdstip weer naar elkaar toe proberen te groeien. En in die tussen tijd dingen doen die jou gelukkig maakt. Ookal heb je seks met 10 verschillende mannen, hij heeft er op dit moment niks meer over te zeggen. Hij heeft de keuze gemaakt, dus hij moet er mee leren leven.

afbeelding van Lotte94

Bedankt voor de reactie. Ik

Bedankt voor de reactie. Ik heb ook zeker geen hoop. Hij gaf me de eerste dagen na de break up heel veel hoop. Maar ben de hoop al lang verloren. Als hij spijt had gehad, had ik het wel gehoord. jij ook veel sterkte

afbeelding van IComeFromHolland

Kon ik dat maar zeggen dat ik

Kon ik dat maar zeggen dat ik geen hoop dat. Hoop houden maakt me alleen maar ontzeker, terwijl de kans vrij klein is dat we ooit elkaar terug vinden. Vind het knap hoe je erin staat, zet dit door dan kom je er wel!

afbeelding van Willem123456

Positief blijven

Ik zou ook de hoop niet volledig verliezen.

Mijn ex en ik zijn 2 maanden uit elkaar na een relatie van 4,5 jaar (1 jaar samengewoond) door haar twijfels. Ze wist het niet meer en zei dat ze mij niet graag meer zag. Na 2 weken met elkaar gesproken zei ze dat ze mij miste en graag zag, maar achter haar beslissing stond en dat ik niet moest wachten.

Zogezegd zo gedaan en haar los gelaten. Verder gegaan met mijn leven, mijn vrienden meer gezien, op zoek gegaan naar appartement (woonde bij een vriend). Bijna een maand geen contact gehad. Toen kwam ik haar broer tegen waar ik aan vertelde dat ik niet meer wacht aangezien dat is wat ze vroeg. Week geleden belde ze mij dat ze graag nog is wilde afspreken waar ik op antwoorden dat ik geen vrienden wil worden. Toffe date gehad, goed gepraat en toen samen beslist dat we er terug voor gaan aangezien we elkaar niet kunnen missen. Heb wel duidelijk gezegd dat ik niet meer mee doe met twijfels en dat ze het zeker moet weten dat wij het zijn. Wil mijn tijd niet verdoen met iemand dat het niet zeker weet met mij.

Nu bouwen we terug langzaam op adhv latrelatie. Ik wil dit gewoon meedelen met jou, dat het geven van tijd het belangrijkste is. Geef je ex de ruimte je te missen en geef jezelf de kans jezelf terug te vinden. Jij als gedumpte moet zelf nu ook uitmaken of je terug wil en hoe je je voelt alleen te zijn. Enkel door tijd te geven kan je sterk genoeg staan om rationeel te denken.

afbeelding van IComeFromHolland

@willem

Hoe heb je dat vol kunnen houden? Ik doe het momenteel ook, haar loslaten. Maar begin te twijfelen of dit wel de juiste keuze is. Minuten lijken wel uren, dagen wel weken. Hoe verder de tijd verstrijkt hoe banger ik word dat ik haar voorgoed kwijt raakt.

afbeelding van T16

Ik heb dat ook maar je hebt

Ik heb dat ook maar je hebt geen andere keus. Blijven trekken duwt haar verder. En jij gaat alleen dieper in de sop..

afbeelding van rik21

@IComeFromHolland ...Realiteit

Je bent bang dat je haar voorgoed kwijtbent.
Ga er inderdaad maar vanuit dat je haar voorgoed kwijt bent.
De realiteit is keihard! Maar door die harde realiteit te facen en aan te gaan kom je het snelst over je verdriet.
Die angst die je hebt om de realiteit onder ogen te zien is op dit moment je grootste probleem!

afbeelding van Willem123456

Mindset

Volhouden is echt niet gemakkelijk. Maar heb wel geleerd dat afstand tijd en ruimte het belangrijkste is. Niet alleen als het uit is, maar ook als je samen bent. Wij hebben elkaar verstikt op het einde waardoor we ons zelf begonnen te verliezen.

Zij heeft dan de beslissing genomen om uit elkaar te gaan, mij gevraagd haar los te laten en verder te gaan.
Heb dit dan ook gedaan door te verhuizen en respectvol afscheid te nemen van haar. De eerste 2 weken nog wel contact gehad omdat ik zelf duidelijkheid wou, maar dan ook gewoon verder gegaan. Na 1 maand en 3 weken terug contact gehad omdat er nog post lag van mij. En zo systematisch contact opgebouwd, goeie gesprekken gehad en dan bleek al vrij snel dat zij mij ook niet kon missen.

Enkel heb ik wel heel veel bang dat dit niet gedoemd is om te mislukken. Moeten elkaar echt terug zoeken en terugvinden. Zal een heeeeel lang proces worden. 1 ding is zeker, wanhopig zijn is super onaantrekkelijk.

Jij moet zelf nadenken wat jij wil, en dit ook duidelijk aangeven. Je ex heeft je gedumpt, opgegeven, je hart gebroken en op dit moment zou je het direct terug een kans geven. Je moet ook wel duidelijk laten voelen dat het niet vanzelf gaat.

Hoe minder ze van je hoort, hoe sneller ze je zal missen en hoe sneller ze de slechte eigenschappen zal vergeten.
Hopelijk heb je hier iets aan.