Ontbreken romantische gevoelens/ klik

afbeelding van Anoniempje01

Hoi allen,

Ik zit met iets vervelends wat ik graag met jullie wil delen. Alleen weet ik niet helemaal of dit het juiste platform ervoor is.

Zoals jullie wellicht in mijn vorige (en eerste) blog hebben kunnen lezen, ben ik begin dit jaar, na een half jarige relatie, van de één op de andere dag plotseling gedumpt door mijn ex vriendin, zonder ooit met mij te praten over haar gevoelens. De reden: ze had geen (verliefde) gevoelens meer voor mij, zonder echt een aanwijsbare reden. Er is nooit een ruzie of iets tussen ons gebeurd.. Maar ze zag toen ze het uitmaakte geen enkel perspectief dat de (ooit aanwezige?) gevoelens konden terugkomen.

Nu heb ik daarna alweer een aantal keer gedate met in totaal 7 verschillende meiden. Deze meiden heb ik allemaal online leren kennen via een serieuze datingapp. We hebben hierna telkens zo leuk appcontact gehad, dat we vrij snel beide tot de conclusie komen dat we elkaar snel wilden zien voor een date! Echter blijft het telkens maar bij één date, omdat alle meiden mij telkens om bijna dezelfde reden afwijzen.
Ze vinden het allemaal een hele gezellige date. We hebben telkens hele leuke gesprekken, zonder ongemakkelijke stiltes. Hierin hebben we ook best veel humor en plagen we elkaar ook wel een beetje. Ook delen we best wel wat overeenkomsten. Ze vinden mij geïnteresseerd en met veel respect overkomen. Ook vinden ze mij niet opdringerig of erg op zoek naar een relatie.
Alles lijkt voor mijn gevoel perfect, en af te stevenen op een vervolg. Maar aan het eind van elke date, of na de date via de app, krijg ik telkens hetzelfde antwoord:

Ze voelen bijna allemaal een klik, maar niet echt meer dan op vriendschappelijke basis. Ze voelen geen romantische klik en zien dit eigenlijk ook niet komen na een nieuwe date, dus blijft het telkens bij één date.

Het probleem is dat ik maar niet de vinger erop kan leggen waar dit aan ligt. Want als ik hier toch naar vraag, kunnen ze dit vaak niet uitleggen. Zelfs als ik aangeef dat het verliefd worden en echt gevoelens voor elkaar krijgen vaak lanzamerhand ontstaat en moet groeien. Dit duurt namelijk bij mij ook vaak langer dan al na een eerste date.
Zelf kom ik namelijk de eerste keer ook ietsje gespannen over zoals iedereen dat wel heeft.

Ik heb dus echt geen idee wat de reden is van het telkens ontbreken van die romantische klik. En ik ben mijn zelfvertrouwen hierin dan ook best wel een beetje verloren.
Ik wil absoluut niet zielig overkomen en probeer ook gewoon door te gaan met mijn zoektocht, maar ik ben wel op zoek naar antwoorden:
- Ben ik dan gewoon niet aantrekkelijk in het echt (maar misschien wel op een datingfoto), maar durven ze dat niet te zeggen?
(Zelf wil ik me niet 's werelds knapste man noemen, maar ook zeker niet lelijk.
Met mijn karakter neig ik iets meer naar het introverte toe denk ik. Al is dat, buiten de spanning op een eerste date, nog nauwelijks te merken. Ik heb daarnaast mijn leven als 27 jarige aardig op de rit met een HBO diploma en een goed betaalde baan, en een sportief en sociaal leven.)
- Heeft iemand van jullie met bovenstaande ook ervaring of is er iemand die, op basis van deze korte indruk van mij, een idee heeft waardoor de romantische klik telkens ontbreekt en of ik deze toch kan creëren?
- Is dit best normaal dat mannen zo vaak (na zoveel verschillende dates/ meiden) worden afgewezen om deze reden?

Ik ben benieuwd naar jullie reactie!

Groetjes!

afbeelding van Mo12345

easy!

Weet je dat een vrouw binnen 2 minuten al weet: sexueel aangetrokken tot hem of nee, niks voor mij?
Dat is het dus, en die onzin van dat kan nog gaan gebeuren: I dont think so..
Je komt heel wanhopig over, als iemand tegen mij zou gaan beginnen te dreinen: ja maar we kunnen toch nog een keer afspreken en wie weet wil je me dan wel?
Niet dus.. je komt iemand tegen, ooit. Niet zo desperate; dat schrikt enorm af.
Je bent gewoon gefriendzoned, niet dat ze met een smoes opstapten na 5 min.
Man up!
Groetjes Moni

afbeelding van Ellie92

Krachtig kwetsbaar

Of een vrouw wel of niet binnen '2 minuten al weet' seksueel aangetrokken te zijn of niet, is in deze niet relevant. Daarnaast vind ik het eerder krachtig dat iemand, Anoniempje01, zichzelf kwetsbaar durft op te stellen, vragen te stellen en antwoorden te zoeken. Dit forum is bedoeld om je gevoelens en gedichtenspinsels op te kunnen schrijven en niet gelijk weggezet te worden als 'wanhopig'. Als je op zoek bent naar antwoorden en nieuwe invalshoeken, helpt het niet als je met je rug tegen de muur wordt gezet met 'zo is het nou eenmaal, deal with it'.

Terug naar jouw verhaal @anoniempje01. Je stelt een aantal vragen, waarop ik - en anderen - geen antwoord kunnen geven. Aantrekkelijk ben je niet omdat je blond haar hebt en blauwe ogen, maar dat ervaar je met iemand of niet. Daarvoor hoef je niet te voldoen aan bepaalde criteria en is veelal gevoelsmatig. Je leven op de rit hebben, een hbo-diploma, een goed betaalde baan en een sportief en sociaal leven hebben, zorgen er niet voor dat je aantrekkelijk(er) wordt. Als ik kijk naar mijzelf dan vind ik het aantrekkelijk wanneer iemand zeker is van zichzelf en wat hij of zij heeft te bieden, ongeacht opleiding, baan of sociaal leven.

Met jouw vraag, of anderen ook ervaring hebben met het ontbreken van de romantische klik, popt erbij mij een andere vraag omhoog. Hoe heb jij die dates ervaren, ervoer jij de romantische klik wel? Met álle zeven? Een relatie is niet eenzijdig en vanuit het gevoel van de ander maar ook vanuit jou en jouw behoeften. Je wilt, neem ik aan, toch geen relatie waar in het begin al gebrek aan interesse en betrokkenheid is? Het lijkt erop alsof je meer gefocust bent op het eindproduct 'De Relatie' an sich dan het hele datingproces, het leren kennen van elkaar en gewoon genieten. Van het daten met anderen leer je ook over jezelf: waar ben jij naar op zoek en wat past bij jou? Het is ook bedoeld om te ontdekken wat JIJ wil en nodig hebt. Het is niet dat als je met de eerste en beste (of achtste in dit geval) een klik ervaart, dat je dan gelijk all- in gaat. Ik kan mij moeilijk voorstellen dat de volgende persoon ook gelijk degene is met wie huisje, boompje en beestje wilt.

Als laatst wil ik nog even zeggen: het aantal afwijzingen is niet verschillend tussen mannen en vrouwen. Je zult gewoon veel kikkers tegenkomen voordat je de juiste tegenkomt.

Veel succes met je zoektocht!

PS: Zelf heb ik veel gehad aan het boek mannen komen van mars en vrouwen van venus. Makkelijk leesbaar en zo herkenbaar voor de verschillen in benaderingen tussen man en vrouw.

afbeelding van Anoniempje01

Dankje voor je berichtje!

Dankje voor je berichtje!Knipoog
(Op de berichtjes van Mo12345 kan je het beste maar gewoon niet reageren.. Wanneer je zijn/ haar reacties terugleest op recente blogs, is deze persoon namelijk alleen maar bezig met het continu de grond in trappen van de persoon in kwestie en heeft het bijvoorbeeld continu over seks. Dit i.p.v. bijvoorbeeld een hart onder de riem te steken. Niet echt serieus te nemen dus!

Maar terug naar je bericht, je geeft hier min of meer aan dat fysieke aantrekkingskracht (uiterlijk) bij jou en bij vrouwen in het algemeen minder belangrijk is in een relatie? Ik vind het namelijk zelf als man zijnde best  belangrijk, het eerste waar je bij iemand op afgaat, en daarna pas het innerlijk. Ik date daardoor alleen met vrouwen die door mannen (over het algemeen) als fysiek aantrekkelijk/ knap worden ervaren (want wat knap is blijft enigzins subjectief natuurlijk).
Door de vele afwijzingen van hen krijg ik het idee dat 'de knappe vrouw' niet valt op mijn type qua uiterlijk. Dit denk ik dan vooral omdat ze het telkens maar bij maar één date laten.

Misschien zit ik er inderdaad naast en heeft het meer met mijn zelfvertrouwen en uitstraling te maken. Ik kan me enigzins voorstellen dat ik niet per se altijd heel zelfverzekerd overkom bij een date. Ook omdat ik best wel zelfvertrouwen ben verloren door mijn ex, en de dates hierna. Maar ook omdat ik naar mijn gevoel heel goed en gezellig ben in het online appgesprek met flirtende humor en plagende grapjes. Maar misschien dat ik dan blijkbaar in het echt wel wat tegenval en ook de eerste keren ietsje serieuzer en ietsje onzeker kan overkomen, mede door de spanning.

Maar als antwoord op je vraag, ik heb niet met alle 7 meiden al direct écht die romantische klik ervaren. Naar mijn idee lukt dat ook nog niet echt na 1 date. Ik voelde wel met de meeste meiden al een leuke klik. Wel zo leuk in ieders geval om ze beter te leren kennen, om op die manier mogelijk gevoelens voor elkaar te kunnen krijgen. Want zoiets moet wel groeien naar mijn idee! Maar het bleef dus telkens maar bij één date.

Het is ook niet zo dat ik gelijk met de eerste de beste meid een relatie voor het leven per se wil hoor. Ik wil vooral ook niet te snel, maar als je wel een leuke klik ervaart en ook wel overeenkomsten en humor deelt, wat is dan het argument om het maar bij één date te laten? Daar moeten ze dan mij het antwoord verschuldigd blijven, wanneer ik er achteraf dan toch heel voorzichtig eens bij de laatste dates naar heb gevraagd. "Omdat gevoel niet uit te leggen is'" en ze niet het idee hebben dat die gevoelens nog zouden gaan komen. En dat vind ik dan gewoon ergens een beetje lastig, omdat het je onzeker maakt of je wel leuk genoeg bent voor meiden..

Dank voor de tip! Ik denk dat ik het boek maar eens ga aanschaffen dan! Misschien verandert het mijn kijk op het geheel!Knipoog

afbeelding van Mo12345

Ik wil vooral ook niet te

Ik wil vooral ook niet te snel, maar als je wel een leuke klik ervaart en ook wel overeenkomsten en humor deelt, wat is dan het argument om het maar bij één date te laten? Daar moeten ze dan mij het antwoord verschuldigd blijven, wanneer ik er achteraf dan toch heel voorzichtig eens bij de laatste dates naar heb gevraagd. "Omdat gevoel niet uit te leggen is'" en ze niet het idee hebben dat die gevoelens nog zouden gaan komen.

Wat snap je niet aan 'geen aantrekkingskracht' terwijl je zelf op uiterlijk afgaat in eerste instantie.. en nog wat: je bent een date geen verantwoording verschuldigt als je hem niet ziet zitten; nee is nee. Accepteer een nee, het is geen sollicitatie waar je kan vragen waarom de keus niet op jou is gevallen.

Je kan dus heel goed na 2 minuten weten: nee, niks voor mij. Je komt behoorlijk arrogant en desperate over; goeie vraag of jij bij alle 7 dates wel dacht: nou.. dit is de liefde van mijn leven.
Boeit je niet; als je maar IEMAND aan de haak slaat... Is niet leuk om de waarheid te horen maar wel nuttig voor je.
Lees gerust dat boek hoor, of volg een cursus vrouwen versieren: je zult merken dat je verliefdheid en aantrekkingskracht niet af kan dwingen. Nooit.

En wat mijn manier van schrijven betreft: 'zachte heelmeesters maken stinkende wonden'.. ik vrees dat jij nog een poosje met een open wond blijft rondlopen omdat je bang bent voor het prikken van de betadine.
Succes met daten, accepteer een 'nee' en denk nou niet dat je opleiding of je 'plagerige grapjes' je gaan helpen; mss ben jij de enige die lacht..

afbeelding van Anoniempje01

Ik zeg toch ook dat ik in

Ik zeg toch ook dat ik in eerste instantie op uiterlijk af ga en dat bijna elke man dat doet. Ik weet dus alleen niet of dat bij vrouwen ook zo werkt of in veel mindere mate. Bij online dating spreek ik meiden aan en meiden spreken mij aan, voor een groot gedeelte op basis van de profielfoto (en enigzins een profieltekst).

Daarom begrijp ik het niet helemaal, vandaar dus mijn vraag. Misschien kom ik in het echt niet zo leuk/ representatief over als op mijn profielfoto. Of misschien dat mijn persoonlijkheid/ uitstraling in het echt toch tegenvalt.
Dat is toch helemaal niet zo gek, die onzekerheid over mijzelf dat ik mij dat na een korte verbroken relatie en 7 achtereenvolgende afwijzingen afvraag? Dat jij dat gelijk over vindt komen als behoorlijk arrogant en wanhopig, dat moet jij weten en zegt dan meer over jou...