Onzeker hoe het verder moet

afbeelding van Jon123

Hallo,
Soms doet het goed een opgekropt iets eindelijk eens te kunnen luchten. In mijn gewone leefomgeving kan ik ook wel terecht bij mensen, maar dat wordt dan rap zo openbaar gemaakt naar al mijn kennissen, dus doe ik het liever hier:
Het zit zo:
Ik ben nu 20 jaar, ben student en voor alles en iedereen lijkt alles weer op wieltjes te draaien bij mij. Innerlijk zit het wel wat anders. Vorig jaar eindigde een relatie, die toch een jaar duurde, abrupt doordat ik werd bedrogen. Zwaar gekwetst en liefdesverdriet waren de logische oorzaken. Ik kwam er weer bovenop al duurde dat een tijdje. Daarna vond ik de levenslust volledig terug. Ondertussen bleef de relatie tussen mijn ex en die andere man duren. Ik trok me er niets meer van aan en vond zelf ook terug een vriendin waar ik de eerste maanden stapel op stond. Ondertussen word het allemaal weer wat gewoon. (misschien het klassieke dipje inde relatie?) Ook kan ik alweer 'normaal' doen tegen mijn ex. Soms twijfel ik een beetje over mijn relatie nu, al valt dit redelijk goed mee. Soms verlang ik ook terug naar het verleden om samen te zijn met mijn ex.
Het is raar om te zeggen, maar mijn ex heeft precies mijn gevoel van het echte verliefd zijn kapot gemaakt, welja ik wil zeggen: wat ik voor haar voelde de hele relatie voel ik nu niet. Is dit dan een teken dat mijn relatie nu geen kans zal hebben? Zelf snap ik gewoon ook niet goed waarom ik DAT gevoel van gemis heb... Maar anderzijds heb ik dan ook weer het gevoel dat ik mijn vriendin niet wil kwetsen...Het is echt niet gemakkelijk.
Hopelijk hebben jullie wat tips of raad...

Alvast bedankt voor jullie tips, raad

afbeelding van Hetlevenismooi

@Jon123

Hoi Jon,

Vraag jezelf af of er een gevoel van missen is als je elkaar niet ziet?

.

afbeelding van saar0486

Hoi Jon

Ik denk dat het normaal is dat een nieuwe relatie ook weer herinneringen van je vorige relatie naar boven haalt, en dat geeft echt een raar gevoel.. je ex heeft een belangrijke rol in je leven gespeeld en het is normaal dat je er moet aan terug denken. Misschien helpt het om aan de negatieve dingen te denken van jullie relatie toen, haar negatieve kanten, waarom het uitging enzo. Ik vind zeker niet dat je je nieuwe relatie geen kans meer moet geven. Met je ex was het gewoon anders en ik denk dat mensen altijd hetgene ze niet meer hebben maar wel gehad hebben in hun herinnering positiever zien dan hoe het was? Mensen zijn zo dat ze het positieve onthouden en het negatieve vergeten...
Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen.