Ook wanneer je denkt dat je het goed doet kan het verkeren

afbeelding van Pba1211

Nadat ik toch aardig ondersteboven ben geweest van mijn relatie die het maar niet werd, weer op (de digitale) loverslane gaan wandelen. Waarachtig ...een reactie van -zo voelt het- iemand die mij wel aankan met humor.

een afspraak is vrij snel gemaakt na wat App gesprekken en het klikt. ( die kleine stemmetjes , dat zijn de twijfels onstaan door het verleden ....toch... Verdrietig

Zelf had ik al een reis gepland naar Praag, hoe leuk is het als ze mee zou gaan,... maar dat was toch te snel vond ze... snap ik.. , de volgende dag had ze het geregeld met haar werk en andere afspraken, ze ging graag mee......Eehh ok... leuk ( tegen wie zeg ik dat eigenlijk vraag ik mezelf af..)
4 dagen Praag met zn 2 en, maar als ze bij me komt met de tassen vertelt ze dat ze ongesteld is geworden en buikpijn heeft ( 54 jaar) ...ze had al jaren geen menstruatie meer gehad en snapte het ook niet. Ik ben geen expert dus schuif het al snel op hormonen door de situatie en de activiteiten die daarbij zijn gekomen Glimlach

In Praag wordt de buikpijn heviger -zo verteld ze, nee geen dokter ze doet t wel met Paracetamol, want ze wil niet de reis bedervern... Ibuproven kan ze niet goed tegen en max 1 /dg, die dosering wordt 2, 3 en meer op een dag zo zegt ze. In praag komen we er achter dat het mooier leek als dat het is, geen relatie dus. Oprecht jammer maar het is te kort om er enorm van overstuur te geraken en die kleine stemmetjes waren er nog steeds. Even goede vrienden.

Eenmaal thuis of ik haar wilde bellen..
Met de klachten was ze heen geweest en het blijkt Herpes te zijn en dat kon alleen maar door mij komen, daar ze voor de rest al jaren geen seks meer had gehad......IEKS!!!
Geen moment dit bedacht, =nooit een klacht bij die daar naar verwijst, evengoed wel een test doen , uitslag op verschillende gebieden "negatief" u heeft geen SOA meneer. phieuw.

Er volgen diverse chats en gesprekken, steeds meer weet ik dat ik de relatie niet ga willen, zij inmiddels wel weer.
Aangegeven dat ik mijn gevoel moet zien te begrijpen, om goed te weten wat ik wel/niet wil.
een aantal keren "te zacht"duidelijk gemaakt, maar uiteindelijk valt het kwartje , jammer maar ti s goed zo.

Niets is minder waar, in de dagen daarna wisselt het elkaar af
-sorry , ik zal je niet meer benaderen, het ga je goed
-ik wil graag met je praten, ik wil veranderen als jij mij helpt....
-sorry , ik heb je dus niet goed begrepen, nu wel... het ga je goed

Nogmaals op een goede ( kan dat?) manier met haar gebeld, "gewoon vrienden, dat is mogelijk...een relatie niet'
Weer een bericht... sorry..het is beter zo... t ga je goed
en het vegint weer van voren af aan qua berichten stroom
Met dit verschil dat ik letterlijk heb gezegd "Stoppen nu! "

Toen een bericht "ik ben straks toevallig in de buurt, wil graag even praten"
En een boze reactie omdat ik aangaf dat niet te willen en dat ze moet stoppen !

tel nr. heb ik nu geblokkeerd, ook haar email ...ik hoop dat dit nu stopt.

Dit kost bakken met energie, die energie wiol ik in een nieuwe relatie stoppen en niet aan deze .
Misschien dat iemand hier iets in herkent en nog een advies heeft...

afbeelding van Ongelovelijk

Te kort

Hoi,

Naar om mee te maken lijkt me. Voor wat het waard is, voor haar was het blijkbaar niet te kort om overstuur te raken. Je hebt blijkbaar iets geraakt. Waar ze dus zelf ook niet goed mee om kan gaan. Door haar weg te duwen, roep je automatisch de reactie van trekken op. En natuurlijk kan je nu denken dat het een hysterisch wijf is, of iets dergelijks, en dat is ze misschien ook. Maar als je wil dat het stopt, leg dan niet alle verantwoordelijkheid bij haar. Doe some soulsearching, heb je haar het idee gegeven dat ze het misschien wel was voor je? Dingen gezegd waar je later van gedachten bent veranderd? Maak daar dan je excuses voor. Zorg dat je het evenwicht weer herstelt. Maak het af, niet door je terug te trekken, maar door verantwoordelijkheid voor jouw deel van het verhaal te nemen. Zeg wat je wel wilt, in plaats van wat je niet wilt. Alles waar je tegen vecht wordt groter... Alles waar je voor vecht ook.

Succes

afbeelding van Pba1211

Mijn aandeel

Hallo Ongelofelijk,

Soule searching, eigen aandeel...het zijn terechte opmerkingen.

Mijn grootste fout in deze is dan wel dat ik van meet af aan veel duidelijker had mogen zijn, had dat geholpen....ik denk het niet , blijkbaar heb ik dan iets geraakt bij dr, waardoor ze -ondanks zeggen dat het nu duidelijk is en stopt- toch weer in de lucht komt

Ze kiest er zelf voor geen vriendschap te willen en dat is te respecteren, maar dan komt ze er op terug, wil alles doen , ze gaat luisteren, minder van dit , meer van dat...etc etc.
Uiteindelijk denk ik datde uitspraak " nu stoppen ! Kappen nu ! En " ik wil dit niet ! Toch heel duidelijk is.

Ben ik vrij van blaam....vast niet...had ik dit anders kunnen doen ...vast wel... Is dat een geldige reden om dan te gasn spammen en boos te worden en vervelend te gaan doen.....ik vind van niet...dat heeft dan ook niets met man of vrouw te maken.

afbeelding van Ongelovelijk

Duidelijkheid

Hoi Pba,

Duidelijkheid is naar mijn idee inderdaad een fijn en handig iets. Ik was er niet op uit om de schuld naar je toe te schuiven, ik was nieuwsgierig naar of jij iets kon herkennen, waardoor deze situatie is ontstaan. En dus iets, waardoor je hem weer kon stoppen op een goede en fijne manier. Zo hard je grenzen moeten aangeven is voor jou ook niet prettig denk ik. Duidelijk is het wel Glimlach

Ben met je eens dat het niet oké is, als iemand je gaat spammen. Maar boos en vervelend doen is haar goed recht. Je hoeft het alleen niet aan te nemen. Kennelijk kan ze er zelf niet goed mee overweg. Vroeg me af, of je haar ergens reden had gegeven om boos te worden, dan kan het soms wel helpen om daar excuus over aan te bieden. Zodat dat ook duidelijk is zeg maar. Zonder haar weer een ingang te geven natuurlijk.

Uit je verhaal maakte ik het volgende op: Het leek je in eerste instantie leuk dat ze meteen met je meeging op vakantie (daar zat vast een reden achter). Toen ze in tweede instantie dat ook deed en zich vrij had gemaakt, leek je dat minder te vinden? Dat is toch apart/niet congruent met je eerste idee, daar zou ik dan zelf nieuwsgierig naar zijn. Zonder oordeel, maar meer van, hee, hoe kan dat? En wellicht zit daarin dan ook je antwoord wat je kan doen, mocht het nu nog niet stoppen...

En ik ben van het goede afronden, wat ik nu in mijn situatie probeer... maar wellicht projecteer ik daar wat van op jou, dan sorry daarvoor....

afbeelding van torn

Never ever ......

Goh, je lijkt ze er wel op uit te zoeken .....

Pba1211 schreef:

Misschien dat iemand hier iets in herkent en nog een advies heeft...

Een gevleugelde uitspraak die voor dit soort situaties wel van toepassing is: Never ever stick your dick in crazy.

afbeelding van moon

Als je een bloem geen water geeft...

Vrouwen weten soms niet van opgeven. Iets is pas klaar als zij er klaar mee zijn...
Je hebt haar geblokkeerd, dit geeft wel een signaal af, misschien is het afdoende, misschien niet...
Maar jij hoeft hier niets meer in te stoppen, je hoeft niet te reageren, je hoeft er geen aandacht aan te geven. Uiteindelijk is negatieve aandacht ook aandacht en daar roept ze hard om. Als die aandacht uitblijft heeft erom vragen ook geen zin meer en zoekt ze ergens anders die aandacht.

En in de tussentijd kan jij je energie lekker in je nieuwe relatie stoppen...

afbeelding van Ongelovelijk

Vragen

Wow, de reacties van Torn en Moon roepen vragen in me op. Er vanuit gaande dat jullie niet de meest vreselijke eikels zijn die er rondlopen. En dat jullie mannen zijn... Wat maakt dat het zo bij de vrouw wordt gelegd? Ik ben nu echt benieuwd, want hier zou wel eens een oorzaak van een hoop ellende en verdriet kunnen liggen... (al zie ik op deze site dat de rollen ook wel eens omgedraaid zijn)

Wat doet jullie pijn, of ervaren jullie geen pijn? Is dit weer typisch een vrouwenvraag Knipoog Ik lees bij alle drie afweer. Klopt dat? Is het zo dat je als man denkt, oh god, daar gaan we weer? Ik mag ook nooit eens een pleziertje?

Wat gebeurt er in jullie? Duidelijk is dat jullie in elk geval voor sommige vrouwen weinig respect hebben. Torn noemt ze crazy, van Moon mogen ze in de stront zakken, hij adviseert om lekker elders het pookje te gaan roeren. Maar is het dan niet frustrerend als dit gebeurt? Dat dit gebeurt? Pba1211 lijkt het in elk geval lastig te vinden.

Ben je niet bang dat elke volgende vrouw misschien ook gek blijkt te zijn? Ben je dan op een gegeven moment nog open en ontvankelijk voor contact, of stap je er steeds met meer terughoudendheid in? Eerst maar eens zien of ze gek zijn? En waar baseer je dat op? Ik kan zien dat sommige mannen het op een gegeven moment maar opgeven. Liever alleen... sommige neuken nog wat rond, andere geven op. 'S avonds alleen op de bank knaagt er nog wat, maar een potje bier helpt wel. Of een hond... Glimlach nee, even serieus, ben echt benieuwd... wat hebben jullie dan nodig? En wat vooral niet?

afbeelding van Max1974

Geen onderscheid

Volgens mij, Ongelovelijk, hebben de heren Torn en Moon niet dat gezegd wat jij ervan maakte in jouw commentaar... Moon rept met geen woord over 'stront' en heeft het erover dat TS beter zijn energie ergens anders in kan steken. Zijn energie, niet zijn pookje zoals jij zegt. En Torn geeft een donders goed advies wat ik persoonlijk al eens van een vriendin(!) gekregen heb.

Je vraagt je af of wij pijn voelen.. Ja, natuurlijk. Is menselijk, toch? Maar zoals jullie soms kunnen walgen van hoe mannen zich gedragen, zo kunnen wij dat inderdaad ook van vrouwen. Claimen, stalken... dat zijn geen dingen waar je nou echt een relatie op kunt baseren. Een goede relatie moet groeien en je houdt in de aanvliegroute natuurlijk ook beter gepaste afstand. Een pleziertje wil niet altijd zeggen dat het dan ook direct dik 'aan' is, wij mannen hebben nou eenmaal iets meer met sex dan jullie. Uitzonderingen daargelaten...

Wat hebben wij nodig? Goede vraag.. dat wisselt denk ik. Bij mij in ieder geval wel. Ten eerste heb ik iemand nodig die op mijn golflengte in kan takken. Zelfde humor, diepgang in de gesprekken, waar ik mijzelf kan en mag zijn, die me graag ziet en graag bij me is. Elkaar accepteren en respecteren, ook als dat betekent dat je elkaar soms los moet kunnen laten. Zaken als emotioneel gaan hangen, drama schoppen, jaloezie en afgunst projecteren op mij zullen me afstand doen laten nemen.

Ik denk dat man en vrouw graag zichzelf wil kunnen en blijven zijn in een relatie. En daar is niets mis mee.

afbeelding van Ongelovelijk

Jezelf zijn

Lastig met alleen wat tekst, en mensen die je verder niet kent, is dat de humor niet altijd overkomt. Maar ondanks dat was ik serieus met mijn vragen. Want als vrouwen mannen verwijten dat ze afstand nemen, en mannen vrouwen dat ze claimen, dan gaat daar toch iets mis, of zie ik dat verkeerd? Globaal gezien hè.

En ik vraag me voor mezelf dus af, waarom trek ik mannen aan die zoveel afstand nemen. Daar ben ik nu mee aan de slag. Want hoewel ik zie, en ook soms het commentaar krijg, claimend te zijn, NIET GAAF, lijkt er geen enkele interesse en begrip te zijn voor ál die momenten dat ik wel behoefte heb aan contact, maar dat zelf oplos. Is voor mij persoonlijk hè. Zoals je schrijft, elkaar accepteren en respecteren. Dat betekent toch niet, ik doe wat ik wil, en jij past je maar aan? Ik ben daar eigenlijk wel een beetje klaar mee. Dan ben ik echt liever alleen. Je hebt toch allebei behoeftes? Dat betekent niet: bezitten en nu moet je gaan doen wat ik wil, zeer zeker niet. Ik ben een grote aanhangster van vrijheid. Maar we zijn ook mensen, met ook emotionele behoeftes. Ben dus ook grote fan van intimiteit.

Als de ene gaat afstoten, dan moet de ander wel héél sterk in zijn schoenen staan om niet te gaan trekken. En andersom ook , dat snap ik. Vervelend voor beide. Ik snap dat je afstand gaat nemen bij jaloezie, afgunst projecteren. Maar is het drama schoppen en het emotioneel hangen niet de tegenhanger van het afstand nemen van de man? In een poging de relatie te redden waar de man wegloopt? Dat is wat anders, dan loslaten... Ik bedoel, alleen op vakantie, uit met een andere vrouw, gaan sporten, etc, allemaal geen probleem. Maar geen contact maken, alleen in je eigen wereld zitten, niet 'voor je meisje zorgen' zijn funest voor een relatie naar mijn idee. Misschien zie ik wat over het hoofd hoor.

Vrouwen zijn nu eenmaal wat emotioneler aangelegd dan mannen, maar mogen die dan niet zichzelf zijn in een relatie? Moeten we ook alleen maar stoer zijn? Lijkt me ook niet de oplossing....

afbeelding van Max1974

humor

Ik had de humor wel door maar zag ook dat je je wat serieus afvroeg. Ik vind een beetje hangen van m'n meisje ontzettend gaaf. Dan voel je je man! Maar daarvoor moet iemand wel inderdaad eerst iemands meisje zijn. In het prille begin werkt dat nog niet zo... Sommige dingen moet je dan eerst zelf oplossen, ook je onzekerheden. Ook als man. Niets zo afstotend als iemand die onzeker is over hem/haar of het samenzijn. Ga als kerel op een eerste date al zeuren over 'hoe verder' en 'wanneer zien we elkaar weer', dat zijn mega-afknappers. Daarom dat ik ook verhaalde over 'groei' in de relatie. Het moet gewoonweg even tijd hebben. TS heeft het over een hele prille relatie gehad en dan gelden er andere omstandigheden als wanneer de relatie al enige tijd onderweg is.

afbeelding van Ongelovelijk

Juist

Ah, get you... en hoe lang duurt dat dan denk je, voordat de relatie dat soort dingen kan dragen? Ik ben misschien vaak wat te snel... ben niet zo goed in koetjes en kalfjes... snap dat spelletje niet zo goed... lijkt op toneelspelen voor mijn gevoel, maar dat bedoel je vast niet... alleen kan ik wel prima op mijn eigen benen staan en gelukkig zijn... maar raak wat in de war van zo'n man dichtbij, die eerst vanalles wil en dan weer afstand neemt... zeg nou gewoon wat je wil en nodig hebt, vind ik wel zo duidelijk en makkelijk zeg maar Knipoog...

afbeelding van Max1974

Duidelijkheid, een schaars goed...

Een goede relatie is kort door de bocht gebouwd op 3 pijlers: Emotionaliteit, Spiritualiteit en Seksualiteit. Alle drie de pijlers hebben tijd nodig om zich te vormen. Een keertje ruzie bijvoorbeeld kan veel duidelijk maken. Zelfs ruzie om seks... Communiceren is het machtigste wapen in elk relatiegevecht maar dat vergeten mensen vaak. Ze worden stil, teruggetrokken en gaan dan, inderdaad, afstand nemen. Zo jammer. Terwijl je best mag 'knallen' met z'n beiden. Dan maar nieuwe huisraad hoor!

Er is geen tijdspanne te bedenken. Een relatie kan ook soms dipjes bevatten welke ook weer opgelost moeten worden. Stel, je zit in een relatie en je bent ergens kwaad om. Dan komt er ineens een schepje bij bovenop en de bom barst! Herkenbaar? Dan is emotioneel samenkomen ineens helemaal niet zo gemakkelijk meer als wanneer dat schepje er niet bovenop kwam. Goedmaakseks kán dan een oplossing zijn, sommige stellen moeten er echter niet aan denken om dan naar boven te gaan.

Misschien moet je niet te veel nadenken over wat de ander wil... Ga na wat je zelf wilt en kijk of je partner je grotendeels tegemoet kan komen. Vergeet zelf ook niet te geven. Bespreek dat achteraf met elkaar, op een geschikt moment. Vergeef elkaar op voorhand, we maken allemaal fouten. Aan de lopende band. Omdat we individuen zijn en niemand kan zich gedragen naar slechts de ander. Enne... dat wil je ook écht niet, zo'n uitgebluste ja-knikker zonder eigen mening. Een goede relatie kent 'wrijving' want dan pas wordt het heet en heb je er wat aan!

Zoals je het meeste kunt leren van je fouten, zo kun je ook het meeste van elkaar leren tijdens ruzies. Fouten en ruzie maken is niet erg, hoe je het oplost telt.

afbeelding van Pba1211

Wat is er nodig

Hallo ongelovelijk,

Nee ik denk niet dat de volgende vrouw gek zal zijn.
Ook niet dat deze dat wel is, er zit ieen ander probleem achter bij haar , welke ik niet goed weet . Dat istegelijk ook iets waar zij mee aan de slag moet en eea moet herkennen.

Wat heb je dan nodig....
Dat zal voor ieder verschillend zijn em is vast geen eenduidig antwoord op. Is het niet zo dat de mindere kant vd ene , bij een andere ineens heel anders overkomt....

Ipv bier of een hond , helpt het wellicht ( voor de mannen die gen bier drinken met hun hond) om gezonde zelfreflectie toe te passen.
Hopenlijk leren we daar weer meer van, kunnen we onze eigenaardigheden lijst updaten .

Wie weet komen we nog eens in de situatie waarbij beiden met dit lijstje i d hand , elkaar gaan leren kennen....

afbeelding van Ongelovelijk

lijstjes

Hoi Pba,

Zelfkennis is een grote deugd... En iedereen is anders, dat ben ik met je eens. Ik reageerde alleen omdat er zo snel naar de ander gewezen word, als zou die het probleem zijn. En daar heb ik dan weer iets over op mijn lijstje staan. Stukje uit mijn rugzak zeg maar. Ben blij te horen dat je vertrouwen hebt dat het de volgende keer wel goed gaat. En ja, gezonde zelfreflectie lijkt me ook het handigst....

afbeelding van lovely_106

Aftonden

Hoi
Ik denk niet dat die vrouw gek is. Ik denk juist dat heg een onzeker iemand is en dat je het in eerste instantie toch leuk vond om haar med op weekend gte nemen, toch?
Door haar te negeren maak je het alleen maar erger, ik weet waarover ik spreek.
Indien je respect had voor haar - en let op, ik ken de nuances in het verhaal niet - dan gun je haar een mooi slotgesprek. En dan eal ze wel zeker stoppen met wat je spammen noemt. Ik ben niet helemaal mee met hoelang jullie relatie geduurd heeft maar een kleine raad, ga niet meteen met vrouwen op weekend enz. Neem je tijd. Je creert anders verwachtingen en het is niet juist om die vrouwen nadien te omschrijven zls spammers of crazy women. Let op again ik weet er het fijne niet van van jouw verhaal he. Maar je moet wel je verantwoordelijkheid opnemen tov jezelf zodat je dit in de toekomst nooit meer meemaakt. ????. En wees duidelijk in wat je wilt. Vergeet niet dat die vrouw een mens van vlees en bloed is en ooit misschien heel hard gekwetst werd. Daarom is iemand nog niet crazy. Succes!

afbeelding van Pba1211

Afgerond

Lovely,

Dank je wel voor je reactie...

Natuurlijk is het zo dat het mij in 1ste instantie leuk leek om samen te gaan.
DAt is dan ook een valkuil waar ik even aan voorbij was gegaan .
Was het anders gelopen...? Was het dan beter gegaan..? geen idee en dat voegt ook niets meer toe.
En dat het niet zomaar even aan haar heeft gelegen moge duidelijk zijn.
Zeker heb ik zelf een goed aandeel hierin gehad, vooral op gebied van duidelijkheid geven.
Waar mijn punt met name over ging was de manier hoe er contact gezocht werd.
Evengoed als het niet duidelijk was na mijn antwoord had ik wellicht op een andere manier mijn antwoord kunnen brengen waardoor het wel goed overkwam.
Het is erg eenvoudig om te zeggen hoe zij zich niet moest gedragen om dan maar niets te vinden van mijn gedrag.
Intussen heeft ze mij toch weten te bereiken en vroeg ze om even in gesprek te gaan.
Ze had zelf welliswaar gezegd dat dit het niet was, maar had dan ook verwacht dat ik een wedervraag had gesteld.
Ze hoopte dat na een paar weken niets er wellicht toch een vorm van spijt cq gemis was ontstaan om vanuit daar opnieuw te kunnen kijken.
Ook hier (nog een keer, dat dan weer wel..) aangegeven dat het gevoel wat er heeft gezeten dan toch nu niet etrug gaat komen. vervelend..? uiteraard... maar toch..
Hierna is het stil gebleven, ik hoop oprecht dat ze het een plekje heeft kunnen geven en nog mooier zou zijn wanneer ze inmiddels een ander heeft gevonden.

afbeelding van Pba1211

Voldoende

Het kan zijn dat het onvoldoende is, ik hoop dat t genoeg is en dat het hierbij blijft. Het is allesbehalve leuk...

Daar waar je op enig moment met respect uit elkaar kunt gaan, krijg je op deze manier disrepect voor de ander.

Natuurlijk kun je kijken naar je eigen aandeel zoals ongelovelijk aandraagt, maar tegeljk is ieder verantwoordelijk voor hoe hij of zij zich voelt en gedraagt.