Out of place

afbeelding van de dromer

Nu ik start met dit blog schiet spontaan de volgende ontroerende film in mijn gedachten: 'Awakenings' I quote:

Citaat:

Leonard Lowe: It's quiet.
Dr. Malcolm Sayer: Yes, everybody's sleeping.
Leonard Lowe: I'm not.

Waarom ik daar aan denk is niet zo verwonderlijk, tenslotte ben ik voor de zoveelste keer de enige wakkere ldvder online.
Ik gebruik het positieve citaat echter licht sarcastisch... Zeker met het oog op de vergadering waar ik over 7 uur moet zijn. Het zou dan ook zeer fijn zijn om na dit blog in slaap te kunnen vallen!

Citaat:

Lucy: I can't imagine being older than 22. I've no experience at it. I know it's not 1926. I just need it to be.

Dit was eigenlijk de eerste quote waar ik aan dacht bij het openen van de site. Het gaat dan vooral om de laatste 2 korte zinnen. Ter info, ik heb deze film in jaren niet gekeken, al heeft ie wel grote indruk op mij gemaakt. Hoe dan ook, voordat ik mezelf verlies in een review over 'Awakenings', terug naar mijn eigen situatie.

Zoals de meesten van jullie hebben kunnen volgen heb ik gedurende de laatste maand van 2012 verwoed elke dag geblogd. Dat ritueel was nodig om de ergste ldvd-onrust de kop in te drukken en me de kans te geven op een ietwat fatsoenlijke nachtritme.
& toen...? Toen sprong Snorrebaard op de tafel Tong Ahhh de kracht van de Pinkeltjesboeken. Toen brak het moment aan waar ik voor vreesde, Oud & Nieuw. Toegegeven, ik had geen betere plek kunnen uitkiezen om deze dagen door te brengen & had zelfs veel lol, maar de dipjes waren er ook.
Hoewel verwacht deed het niettemin pijn om niets van Haar te horen. De deur naar contact ging hierdoor nog een stuk verder dicht dan deze al was. Zonde om te ervaren dat er niets overblijft na 1,5 jaar intens van elkaar gehouden te hebben. Ik zei het laatst in meerdere chats, hoewel moeilijk om de switch te maken zou ik met liefde over zijn gegaan op vriendschap.
In mijn leven heb ik nooit mensen die mij aan het hart gaan doelbewust verwijderd, waardoor het moeilijk te verkroppen is dat het nu andersom wel gebeurt. Ik weet dat het naïef klinkt, maar de grootste kortsluiting bij mij zit 'm erin dat ik mij ondanks alle bewijs niet kan voorstellen dat zij om wie ik het meest geef/gegeven heb op deze kille wijze met anderen om kan gaan. Tuurlijk begrijp ik dat de situatie minder zwart-wit is dan hierboven beschreven, maar zo voelt het wel.
Eergisteren sprak ik met iemand over de comfortzone en mijn gevecht om de hele situatie van nu er naar toe te trekken. Een korte uitleg is hier op z'n plaats. Hoewel in eerste instantie niet mijn opzet werd Zij op een gegeven moment de basis van mijn comfort, de basis van mijn geluk. Door de relatie vielen alle andere steentjes van werk/hobby/leven op hun plaats en voelde ik mij voor het eerst totaal in balans. Niet dat ik haar teveel geclaimd heb, sowieso onmogelijk door de afstand, maar haar support en liefde in de kleine dingen, de telefoontjes/berichtjes bijv. voor het slapen gaan of opstaan, maakte wel een wereld van verschil... Was echt blij met mijn leven & na een jaar kreeg ik de gedachte 'Met haar zou ik best samen oud willen worden'.
1 juni is deze zeepbel uit elkaar gespat & sindsdien worstel ik met het loslaten van een toekomst die ik voor ogen had, het accepteren dat zij blijkbaar niet in dat plaatje past & mezelf niet afvragen 'Waarom' maar berusten in het feit 'Dat het nou eenmaal zo is'. Het gaat redelijk tot soms goed met dit proces, maar er blijven van die dagen... 'The desire is strong in this one' hahaha
Na ruim 3 maanden op 3 januari 2013 om 00:03 heb ik mijn NC de das omgedaan door alsnog een nieuwjaarssms te sturen. Het gevoel achteraf is dubbel. Ik ging niet uit van reactie, ook niet om gevraagd, dus dat is niet het probleem. Maar die ene vriendin van mij verwoordde het wel goed: 'Aan de ene kant vind ik het lief van je dat je haar het beste toewenst, aan de andere kant zou ik graag zien dat je je iets meer als een klootzak gedraagt naar haar toe en zegt 'Fuck you, 2012 was jouw jaar, 2013 wordt mijn jaar!'
De laatste dagen waren erg wisselvallig, ene dag goed/actief, andere beroerd/passief. Kortom de balans is momenteel zoek, voel me letterlijk af en toe 'out of place' Verdrietig
& ten tijde van 'slechte' dagen denk ik dan:

I know it isn't 2011. I just need it to be.


(Vanaf 1 uur en 42 minuten, paar meest ontroerende scènes ever! It's ok to cry...)

Liefs de dromer

afbeelding van torn

@de Dromer: Feedback vriendin

Was ik weer even terug. Betere voor mij te pruimen blog dan ik normaal van de Dromer gewend ben.
Ik kan er weinig aan toevoegen wat zinvol voor je is.

Vraag mij alleen of die opmerking van je vriendin zinvol voor jou is. Zag in je eerder blogs dat je wel vaker dit soort feedback ontvangt, en heb zelf het idee dat het jou niet echt de kritische spiegel naar jezelf biedt.

Ik zelf, vind het advies van een vriendin dat je je wat meer als een "klootzak" mag gedragen richting je ex een "zure" opmerking. Als iemand die zelf wat verbitterd is. Ondanks de relatie breuk zullen er ergens in de afgelopen maanden positieve veranderingen bij jezelf hebben plaats gevonden die, hoewel nu misschien nog te klein om direct waar te nemen, ook een onderdeel zijn geweest van 2012. Volgens mij heb je die zelf al benoemd in een eerder blog.Een goede vriendin had in mijn ogen zich daar meer op gefocused i.p.v op je ex.

afbeelding van de dromer

@torn: over pruimen

Dank voor je reactie, leuk voor je dat je zowaar met dit blog overweg kon Tong Hoewel pruimen zeer lekker kunnen zijn is het allerminst mijn bedoeling om te bloggen naar andermans maatstaven, so don't get your hopes up torn hahaha

Ik zie mijn blogs, sinds we het over pruimen hebben, meer als een overvolle fruitmand; appels/peren/bananen/sinaasappels/mandarijnen/kiwi's/citroenen/mango's/druiven & pruimen. Soms is het fruit overrijp, soms zuur, soms mierzoet, soms nog lang niet rijp en soms beschimmeld. Maar er zijn blogs bij die precies volrijp zijn, een beetje het soort fruit wat je in reclames voorgeschoteld krijgt, ofwel lekkerder dan de realiteit Knipoog

Dit was in ieder geval voor mij een makkelijk blog om te schrijven, vooral door de inspiratie vanuit 'Awakenings' (Kende je die film?). Nu weet ik niet hoe positief jij dit blog precies hebt ervaren, want de opmerking 'beter te pruimen dan ik gewend ben' is weinig zeggend... (in de zin dat als je dat zegt over iemands eten deze persoon zich meestal niet gevleid voelt Grijns ) Ik ben er in ieder geval blij mee, mede omdat ik, zoals je weet, met dit blog weer door een eigen bloggade (sorry, onverbeterlijk Lachen) heen ben gebroken.

Dan nog kort over de feedback van die vriendin. Een kleine relativering is denk ik wel op z'n plaats. Zij kent mij ondertussen al behoorlijk goed en zij vindt dat ik me te lief opstel naar mijn ex, terwijl mijn ex daar waarschijnlijk helemaal niets van wilt hebben. Zij stelde voor die opmerking over 'klootzak' de vraag: 'Wat is ... ermee dat jij haar de beste wensen stuurt? & wat levert het jou op? Begrijp me niet verkeerd, ik wil gewoon niet dat jij opnieuw gekwetst wordt. Kortom, mijn gevoel over jouw sms is dubbel....enz. Het superlatief 'klootzak' is alleen maar gebruikt om mij zover te krijgen dat ik in de toekomst wellicht minder lief ga doen tegenover mijn ex, want iedereen die mij een beetje kent weet dat het k-woord niet in mij zit (of ik moet die persoon nog vinden Slecht )

Tenslotte, ja er zijn ook enkele goede dingen gebeurd sinds juni, met name op muzikaal & sociaal gebied. Maar om dan toch met een k-woord te gaan smijten, overheersend heb ik me vanaf juni ronduit Klote gevoeld & tot op de dag van vandaag worden de vreugdevolle momenten die er zijn (te) kort geleefd. Jammer, maar waar. Vind het zeer moeilijk om een blij gevoel vast te houden, maar doe er zeker moeite voor! Er zijn dagen dat het lukt, momenteel bijna om en om; goede dag - slechte dag - goede dag etc.
Anyhoo, tijd om van deze woensdag een goede dag te maken!!!

Over Freud & Fruit Tong (v.a. 04:27)

afbeelding van Zaza

Zo herkenbaar allemaal. It

Zo herkenbaar allemaal. It suckt! Verrot verrot verrot. Maaaar: beter een dag slecht, een dag goed, een dag slecht, een dag goed dan alle dagen slecht...!! Nou! Toch? Jaja, diepzinnige reactie hmm.

afbeelding van de dromer

Zeker

Heel diepzinnig Candy Knipoog

Nu maar hopen dat er steeds meer dagen naar de goede kant gaan overhellen...

Liefs xxx de dromer

afbeelding van Binas

Mooi!

Wow bedankt voor de film, de dromer! Ben echt ontroerd.
Ik werk zelf met mensen met een niet aangeboren hersenletsel, als ik ze zo'n awakening kon bieden, zou ik het zo doen.
Was er maar iets wat helpt voor ze..
Ik had deze nog nooit gezien, of over gehoord, kende wel One Flew Over the Cuckoo's Nest.

Thx for sharing!

Binas

Oh, bij 1uur 42, hield ik het niet meer..... Zeer ontroerend, prachtig!

afbeelding van de dromer

@Binas: Graag gedaan

Hai Binas,

Schijnbaar is er iets misgegaan, want mijn eerdere reactie valt niet terug te vinden...
Fijn in ieder geval dat je via deze site 'Awakenings' hebt leren kennen Glimlach Het was voor mij de 1e film waarbij ik het niet droog kon houden, zeker vanaf 1 uur en 42 minuten. De scène die me het meest aangrijpt is het moment nadat Leonard weer in zijn catatonische toestand is teruggekeerd en Dr. Sayer zijn videofilmpje terugkijkt Huilen

Citaat:

Leonard Lowe: Hello. My name is Leonard Lowe. It has been explained to me that I've been away for quite some time.I'm back.

Citaat:

Dr. Sayer: You told him I was a kind man. How kind is it to give life, only to take it away?
Eleanor: It's given to and taken away from all of us.
Dr. Sayer: Why does that not comfort me?
Eleanor: Because you are a kind man. Because he's your friend.

Wat mooi overigens dat jij je inzet voor mensen met hersenletsel, lijkt me een dankbare en zinvolle tijdsbesteding! Waar bestaat jouw werk precies uit? (Tenminste, als ik dat vragen mag? Knipoog)

Anyhoo, als ik iets moois tegenkom zal ik je het zeker laten weten (ik bedoel hiermee dus films hahaha)
Ken jij 'Patch Adams'? Niet zo ingrijpend als 'Awakenings', ook meer komisch, maar wel een goede rol van Robin Williams als aankomend dokter die het niet zo heeft op de bestaande relaties tussen dokter en patiënt.

Liefs de dromer

afbeelding van Binas

Hoi Dromer

Hahah ik heb het ook zeker niet droog gehouden tijdens deze film. Zo erg ook als hij beseft dat hij hoe dan ook terug gaat vallen. Hij wil dat anderen van hem kunnen leren. Dat ene moment dat hij een aanval krijgt en zegt dat dr. Sayer zijn camera moet pakken en hem moet blijven filmen...

Mijn werk ligt voornamelijk in het coördineren en wat in de begeleiding, het is een 24uurs kleinschalige woonvorm. Ik ben zorgcoördinator dus ben voornamelijk bezig met regelen en coördineren, van alles rondom de zorg van de cliënt. Ik ben ook eerste contact persoon voor het netwerk. Sta daarnaast een klein aantal uur per week op de groep, om de cliënten te begeleiden in hun dagelijkse zorg. Bij ons kan niemand meer zelfstandig een dag door komen.
Qua IQ zijn ze gewoon normaal, net als wij, heel leven gehad etc, tot er de breuk kwam in de levenslijn. Maar qua cognitief functioneren zijn er hele happen uit het brein genomen, waardoor het normaal functioneren niet meer mogelijk is.
Frustratietolerantie is veelal laag, veel confabuleren, ontremmingen in gedrag, geheugen en concentratieproblemen.
Prachtige doelgroep. Bieden mij elke dag mooie lessen en inzichten.

Patch Adams ken ik, bijzondere man! Leuke film!

Liefs Binas

afbeelding van mrpither

Re:

Binas schreef:

Qua IQ zijn ze gewoon normaal, net als wij, heel leven gehad etc, tot er de breuk kwam in de levenslijn. Maar qua cognitief functioneren zijn er hele happen uit het brein genomen, waardoor het normaal functioneren niet meer mogelijk is.

Klinkt als ldvd?

afbeelding van Binas

Hmmm

Hoe bedoel je dat? Kan hersenletsel niet plaatsen als vergelijking met ldvd. Hadden ze maar hele zware ldvd, dan kwamen ze er in elk geval bovenop. Herstel is bij mijn cliënten onmogelijk.

Liefs Binas

afbeelding van Binas

;)

Hahaha nu ik hem nogmaals lees vind ik hem toch wel grappig!!
Lachen

afbeelding van de dromer

Credits voor Mr Pither

Op het randje & daarom errug raak, hahaha ldvd Ziek Grijns Lachen

afbeelding van de dromer

@Binas

Bedankt voor je uitgebreide uitleg Glimlach
Kan me voorstellen dat jij elke dag mooie levenslessen en inzichten meekrijgt, mag absoluut trots zijn op wat je doet!

Liefs de dromer