pff mijn verhaal

afbeelding van pinio

Hopeloos zoekend op het internet naar antwoord ben ik uiteindelijk op deze site uitgekomen.
Tsja..zal jullie niets verbazen maar ook ik heb momenteel liefdesverdriet.
Ik dacht eindelijk me liefde te hebben gevonden..maar helaas, ben kort gezegd weer gedumpt. Ik begin te twijfelen of het aan mij ligt of dat ik gewoon op de verkeerde types val.
Maarja ben nog jong dus zal ooit wel iemand vinden waarmee het wel goed gaat..maar dat moet nog eerst tot me doordringen...

Voor nu wil ik graag me verhaal doen..vooral omdat hier mensen zijn die waarschijnlijk hetzelfde meemaken.
Ik waarschuw even dat het echt heel lang is..ik heb het ook voor mezelf geschreven, om het allemaal op een rijtje te zetten.

Vorig jaar september heb ik mijn ex ontmoet.
We hadden beide toen de instelling dat we geen relatie wilde, we spraken gewoon voor de lol af.
Vooral hij vertelde dat hij geen relatie wilde, omdat het bij hem nooit werkt. Ook vertelde hij dat 2x zijn hart heel erg gebroken was. Vanaf die tijd ging hij oppervlakkige relaties aan, ging hij veel uit en werd heel erg in het versieren van meiden. Dus hosselde ze, bracht een avond/nacht met ze door en liet vervolgens niet van zich horen..hij zei dat het hem een kick gaf en ook de controle.
Het schrok mij niet af... vooral omdat geen relatie wilde, ik respect voor mezelf heb (dus hij kon mij niet gebruiken) en ik keek gewoon dwars door hem heen. Ik zag namelijk geen player maar een lieve sociale jongen, die relaties opgegeven had.
De klik was er eigenlijk gelijk toen we elkaar leerde kennen. Hij gaf al snel aan dat het zo leuk en vertrouwd voelde bij mij, heel anders dan bij andere meiden die hij had ontmoet. Het verbaasde hem heel erg en we wilde allebei blijven afspreken.
Ik was degene die hij voor het eerst weer uit eten wilde nemen, en degene die hij aan zijn vrienden wilde voorstellen. Zijn vrienden waren toen ook helemaal verbaast hoe hij tegen mij was.
Uiteindelijk werden we allebei verliefd en kregen we in november een relatie. Voooral hij liet merken dat hij helemaal gek van me was.
We hadden een lange afstandrelatie dus we zagen elkaar alleen in het weekend.
In januari merkte ik dat hij wat meer terug trok..aangezien hij eerst zo liet blijken dat hij gek op me was... hij zei dat hij twijfelde omdat zijn verliefdheids gevoel zo op een neer gaat...hij is namelijk alleen obseaaief verliefd geweest omdat ze liefde niet beantwoord werd...ik legde ook uit dat je in een relatie niet obsessief verliefd bent.. en dat je gevoel van rust hebt als je eenmaal relatie hebt. Ook vond hij raar dat hij ene keer zin in sex heeft en andere keer helemaal niet..ik legde ook uit doordat hij eerst telkens een ander had hij geen normaal beeld heeft van een relatie en sex, en dat je dan niet altijd zin hoeft te hebben.
Hij was die 2 weken wat anders...hier schrok ik wel van..maar door leuke dingen te doen was hij die week erop weer de oude.. in februati zijn we ook een weekend weg geweest. We hebben heel veel lol gehad. Hij zei toen ook vaak dat hij zo fijn vond dat we zo'n goede klik hadden. Vanaf die tijd ging het ook een hele tijd weer goed.
Vanaf mei merkte ik dat hij zich weer terugtrok.. vind ik niet erg..maar hij gaf mij echt het gevoel dat hij helemaal niet meer met mij bezig was... dat gaf me weer de onzekerheid terug.. hij zei dat er niks is en nu niet twijfeld..maar dat hij het gevoel ene keer wel heeft en andere keer niet..
Toen we elkaar 2 weken niet zagen kreeg ik weer berichtjes dat hij me miste.. toen hing het ook weer even goed.
Alleen het was wel vermoeiend voor me dat hij zo liet blijken als hij dacht dat hij geen gevoel meer voor me had.
Vanaf ze zomervakantie ia het eigenlijk mis gegaan..hij ging in ene heel veel weer uit en dacht helemaal niet meer aan mij..had ook niet het idee dat hij moeite nam om met me te willen afspreken..
Nu dacht ik weer het gaat wel weer ovwr..maar gibg het niet..ik werd boos op hem, en hij vertelde dat waarschijnlijk de nieuwigheid eraf is. En of die lange afatand wel zou werken.. en dat hij het vrijgezellenleven ook wel beetje miste..zoals de spanning. (Ja, hij is altijd op zoek naar spanning)
We gingen nog samen op vakantie dus ik dacht dat het dan wel weer goed ging komen.
Op vakantie merkte ik de eerste dagen dat het goed gibg..maar dat de laatate dagen de twijfela weer bij hem kwamen. Dat kwam vooral ook ondat hij de laatste dagen geen zin meer had in sex... het is toch normaal dat je dat niet de hele vakantie hebt? Of ben ik gek?
Na de vakantie was hij heel anders over de whatsapp..
Ik zag het toen al aankomen..ondanks dat ik het niet wilde zien..2 dagen later maakte hij het uit.. we spraken die 2 dagen erna nog af om te praten. Hij was meer in tranen dan ik. Ik was dat minder, omdat ik zag dat hij van me hield, alleen hij kent het gevoel houden van niet. Hij denkt dat je altijd verliefd blijft, zoals je dat in het begin hebt... ook bleef het in zn hoofd hangen dat hij minder zin had in sex..en dat hij voorheen dit wel altijd had. Zoals nu zag hij mij een week niet en had hij er nog steeds geen zin in.. ook waren we het er beiden erover eens dat de lange afstand ons veel energie koste. Maar we hebben het er nooit eerder over gehad..dus ook niks aan kunnen veranderen. Fout van beide.
Hij wilde verder die dag ook geen afscheid nemen..en hij vond t gek dat hij zich zo voelde. We waren samen iit eten geweest en echt weer als van ouds gezellig gehad. We besloten wel dat het uit was..gewoon voor beide rust..en om te zien wat zijn gevoel echt is..toen hij weg ging kreeg ik nog veel berichtjes dat hij me miste en dat we eerder hadden moeten praten. Dit gaf mij hoop dat t goed zou komen... maar zoals altijd slaat zn gevoel snel om en merkte ik de volgende dag dat hij er minder mee bezig was. Hij ging ook paar dagen met vriend naar texel..dus was hij minder mee bezig. Toen hij oo texel was zag ik dat jij meisjes toevoegde op facebook... ik raakte in paniek en belde hem op...hij zei dat t niks was. Wel dat hij nu blij is dat ie afleidibg heeft. Toen hij terug was vroeg hij hie het ging en ik was boos geworden..vooral doordat hij meisjes toevoegde op facebook. .hierbij gaf ie aan niks te zijn gebeurt. Die avond sloeg het om in een heel goed gesprek..dat hij me miste..het allemaal niet begreep..mij echt tof vind en niet zo snel een meisje als ik zou vinden..blabla..allemaal positief. Die week was er bij mij feestweek, war ik heen ging. Ik kreeg toen hele week veel berochtjes van hem en hij vroeg of ik met andere jongens was etc. Ik stelde hem gerust..en we hadden weer goed gesprek..dat we snel weer even filmpje moeten kijken..en hij graag tegen me aan wilt liggen etc.
Op mijn verjaardag poste ik foto's op facebook en kreeg gelijk complimentjes van hem hoe ik eruit zag. 'S avonds. .was ik een beetje teut en stuurde ik hem dat ik hem heel erg miste ...hij werd stuk afstandelijker...ook de volgende dag...ik zag dat ie weer meisje toevoegde op facebook en werd razend... hij zei toen dat hij mij niet de hoop wilde geven. En dat zijn opgekropte gevoelens in eens weer naar boven kwamen, de rede waarom het uitging. Ook zei hij dat hij me wel miate maar dat hij dan toch echt die verliefdheid weer twrug had moeten hebben? En heel veel zin in sex? Ik was er klaar mee en zei dat ik ze nummer ging verwijderen en facebook..hij vond dit overdreven..maar voor mij is het oo..de ene keer wel andere keer niet..s avonds kreeg ik berichtje van dat hij het niet leuk zou vinden als we geen contact meer zouden hebben..ik heb door booaheid niet meer op gereageerd en zn facebook verwijderd. Volgende dag belde hij me snachts 3x, ik nam niet op..hij sprak me voicemail in met: hee heb je me vadeautje al gehad, ik mis je, ik vind jou gewoon leuk. Ik hoorde dat ie wat op had dus vroeg vokgende dag ernaar...maar helaas..hij kon het niet meer herinneren...en zei je kent me toch...vanaf toen heb ik zn nummer verwijderd en geblokkeerd.. ik kon die instabiliteit van hem niet meer aan..en vooral ook hetvidee dat hij nu met andere meisjes flirt en weet ik veel... ik heb hem nu wel gedeblokkeerd, mocht hij ooit nog berichtje sturen..

Hij bleef wel constant zeggen toen ik driegde met hem te verwijderen..dat hij het niet begrijpt..dat hij mij zo mooi vind, echt helemaal zijn type van binnen en buiten..en dat hij niet meer zo snel een meisje als ik kan vinden.
Ergens denk ik dat hij niet weet hoe het is om relatie te hebben, wat houden van is, dat je niet aldoor verliefd hoeft te zijn. Ook denk ik doordat hij voorheen alleen maar one night stands heeft gehad, ook niet weet wat sex is bij een relatie? En dat hij daarom denkt dat zn gevoel weg is?

Aan de andere kant kan zijn gevoel wel echt weg zijn natuurlijk...
Of het is en blijft een klootzak..

Maarja ik heb nu het contact verbroken..voor mezelf..maar ik mis hem heel erg..en eigenlijk wil ik hem gewoon terug.. en hoop ik dat hij weer contact opneemt en me gaat missen.

afbeelding van livelaughlove

lieve schat, jij verdient een

lieve schat, jij verdient een vriend die echt van je houd om wie je bent, en niet omdat je mooi bent of omdat je aantrekkelijk bent voor de seks. Als hij echt van je hield op de juiste manier, had hij geen omkijken gehad naar het vrijgezelle leven en dat gemist en had hij vertrouwen gehad in de lange afstandsrelatie. Voor mij was het ook enorm wennen dat mijn toenmalige vriend (eerste echte relatie) niet altijd zin had. ik voelde me afgewezen en dacht dat er iets mis was. Na een aantal keer 'afgewezen' te zijn en gesprekjes erover, had ik er vertrouwen in dat dit ook echt goed zat en begon er aan te wennen. Ik geloof dat jij dat ook hebt gedaan, gesprekken hierover hebt gevoerd met je toenmalige vriend. Naar wat ik zo lees heb je een goede poging gedaan om hem te leren wat het verschil is tussen een relatie en scharreltjes. Dit bewonder ik aan je! Goed dat je zo geduldig bent geweest en dit rustig hebt volgehouden. Maar niet alleen jij kan hem dit vertellen en leren. Hij moet hier ook zelf op vertrouwen en dit vanuit zichzelf kunnen leren/vertellen.
Naar wat ik zo lees denk ik dat het de tijd is voor deze jongen om zichzelf te leren kennen en op zichzelf te kunnen vertrouwen/houden van zichzelf. Ik denk dat er veel meer onzekerheid in hem zit dan je denkt.
Voor jou is het nu tijd om rust te nemen. Heel goed dat je hem verwijderd hebt van facebook en zijn nummer. Dit geeft al een hoop rust. Probeer niet alles op jezelf te schuiven of juist op hem te schuiven. Bekijk de situatie en bekijk wat jij hieruit kunt leren en meenemen in de toekomst. Niet persee in een relatie, ook in het dagelijks leven.
X

afbeelding van pinio

Bedankt voor je lieve

Bedankt voor je lieve berichtje, doet me erg goed! Ik zal je tips meenemen:)

Ik vind het alleen zo moeilijk om met vragen te blijven zitten die we beiden niet kunnen beantwoorden...
We hebben allebei niet echt geluk in de liefde gehad en is voor ons de langste relatie geweest die we gehad hebben..schaam...maar 9 maanden...

Ik blijf het zo gek vinden dat er zo'n goede klik was en we waren echt verliefd.. we hebben ook weinig ruzie gehad..veel gelachen ook... Waarom ia dat dan zomaar weg?

Hij begon te twijfelen doordat hij niet altijd zin had meer in sex...doordat hij met scharrels dat wel altijd had denkt hij dat hij me niet meer leuk vind..hij heeft er helemaal gewoon een onrealistisch beeld van hoe dat in een relatie gaat... dan hoef je toch niet altijd daarin zin te hebben? Of is er dan wel wat mis?

En het klopt toch dat verliefdheid over gaat in houden van? Dat gevoel kent hij niet.

Ik weet dat hij hier zelf achter moet komen en ik niks meer kan doen. Maar blijf me afvragen hoe dat bij anderen is aangezien ik dat ook niet goed ken.

En ik weet dat ik het van me af moet zetten...maar toch vraag ik het..als hij niet van me hield dan miste hij me toch niet, dam zou hij het niet erg vinden als ik iemand anders had, en niet zeggen dat hij tegen me aan wilt liggen? Is wel allemaal het geval..

Maar het lijkt telkens wel zo dat z'n gevoel terug is als ik wegloop en als ik terug kom het weg is..

Maja de tijd zal het zeggen... ik moet rust nemen, over hem heen komen en weer de oude ik worden..al is dat nu zo moeilijk...bah..wat haat ik dit...

afbeelding van livelaughlove

Het is inderdaad heel

Het is inderdaad heel moeilijk dat je geen antwoord op die vragen kunt krijgen. Nu zul je het nog niet in zien, maar geloof me: dit word een stuk minder! en sommige vragen zijn ook beter ook om onbeantwoord te houden Knipoog
Het is heel naar wanneer de liefde van 1 kant sterker is dan van de andere kant. Je wilt de andere kant zo graag helpen, zo graag in laten zien dat het 't écht wel waard is.. dat jullie het samen kunnen! maar dat kan niet. die andere kant, diegene is de enige die daar verandering in kan brengen. voor hém is het minder, dus moet híj er wat mee doen, als hij daar bereidt voor is. Vergelijk het met eten wat je niet lust: iemand anders kan jou het steeds in je mond blijven drukken, maar iedere keer 'sla' jij het van je af en ben je steeds minder bereid om het zelf te gaan proberen.
Probeer daarom ook geen contact met hem op te nemen. Als hij dat wel met jou doet, wacht dan (indien mogelijk) met meteen antwoorden en laat het even (iig een aantal uur) rusten, zodat je goed na kunt denken over wat je terug wilt zeggen.
Hoe het kan dat bij de ander het gevoel ineens een stuk minder is, terwijl je er zelf zon goed gevoel over hebt, kan ik je helaas geen antwoord op geven. Helaas voelde mijn ex ook minder voor me dan ik voor hem (reden waarom het over was voor hem), dus wat dat betreft kan ik me heel goed plaatsen in jouw vraagtekens.
Misschien kan het houden van omgeslagen zijn. Hij houd nog wel van je, maar op een andere manier. Of mist hij je als maatje.. Heel frusterend ik ken het. Mijn ex zei; ik vind je echt leuk, maar niet meer als in een relatie. Uhhh??? Deze vraag zou ik persoonlijk ook in het midden laten. hij weet het waarschijnlijk ook (nog) niet helder, hoe hij jou nu ziet. Ook daarvoor is tijd, rust en afstand van elkaar nodig om dat te beseffen.
Beseft hij dat hij jou echt mist op de 'relatie' manier en wilt hij voor je vechten, bedenk dan ook goed of je dat zelf wilt. Bedenk voor jezelf wat jij wilt in een relatie en wat je niet wilt. Dat is nu nog lastig, maar over een maandje of 2 (na dus tijd, rust, afstand), zal je hier meer zicht op hebben. je hart zal meteen JA roepen, maar denk er goed over na en laat hem bewijzen wat je voor hem waard bent!
X

afbeelding van pinio

Bedankt voor je duidelijke

Bedankt voor je duidelijke antwoorden! Ik ga ook zeker nu geen contact meer met hem zoeken... dit zal me alleen maar pijn doen. Ik zie in dat ik gewoon over hem heen moet komen hoe moeilijk dat ook is.
Ik ben idd niet degene die hem verder kan helpen. Ik denk ook zeker dat hij zichzelf gaat tegenkomen. Maar daar ben ik niet voor.

Ik krijg nu wel meer rust nu ik hem niet meer spreek.
Ook door de verhalen hier te lezen helpen me heel erg.

afbeelding van livelaughlove

you go girl!

Succes, je kan het! En anders... gewoon weer je steun hier zoeken! Doe ik ook als ik onrustig ben, helpt goed! Knipoog Glimlach