pijn!

afbeelding van Arecife

Hoi allemaal,

Mijn vriendin heeft begin october een einde gemaakt aan onze relatie van een jaar en 4 maanden. Het zit zo, in januari kreeg ze een mooie baan aangeboden in het Midden-Oosten, een hele uitdaging. Ze werd aangenomen en verhuisde,vanuit Belgie, midden april. Ze deed het met spijt in het hart, vroeg me of ik wilde dat ze bleef. Onze relatie bevond zich op dat moment een beetje in een dip, maar ik besloot haar volop te steunen en vond dat ze deze kans moest grijpen. We wilden onze relatie toch verderzetten. Zij wilde zo graag trouwen zodat ik wat later ook verhuis. Ook al was ik gek van haar,nog steeds, was het een hele grote beslissing voor me. Mijn vader is ernstig ziek en ik aarzelde om dan ook op 7 uren vliegen te gaan wonen. Een verscheurende keuze. Ze vertrok dus en we besloten het ff aan te kijken, maar basically lag de bal in mijn kamp. De enige manier om onze relate te redden. En ik wilde dat ook zo graag, maar wachtte met uitsluitsel te geven. Ze hield zo van mij, maar ik besefte niet dat de onzekerheid zwaar op haar woog. We misten elkaar enorm. De eerste maanden lukte het nog, veel Skype en whappen, en daar het een britse multinational betreft heeft ze in het begin een tijdje in Engeland vertoeft voor opleiding. Ik zocht haar daar dan ook op. Maar in september werd het ondraaglijk en ze werd ook afstandelijker. Ze vroeg tijd om na te denken en die gaf ik haar. Het was lastig, ook al vond ze daar nu een beetje haar draai en had ze een sociaal leven opgebouwd. Ze plande toen enkele weken verlof in oktober, waarin ze hiernaartoe zou komen. Ik wist dat ik nu moest ingrijpen en plande een huwelijksaanzoek. Nadat k har dus bijna 3 weken niet had gesproen, ze wilde dus ruimte om over ons na te denken, besloot ik een boeket bloemen, met een kaartje, te laten bezorgen op haar werk daar. Dier dag geen reactie. Dag nadien appte ze dat we moesten skypen. Ze maakte het uit, zei dat de afstand haar gevoelens heeft veranderd, de verliefdheid weg is, ook al gaf ze nog om me. In paniek vroeg ik haar ten huwelijk, en wat al die tijd haar droom was, en ze me steeds vroeg of k al een beslissing had genomen of erover gepraat had met familie en vrienden, zei ze nu kort "Neen, sorry, het is te laat"! Ik begreep dat niet, hoe kan liefde en houden van zomaar weg zijn in zo n korte tijd??
Sindsdien ben ik een wrak. Ze is hier in october geweest, we hebben gedineerd. Er waren nog gevoelens, we hebben gehuild, ik kocht haar oorringen die ze zo mooi vond. Ze aanvaardde ze en deed ze gelijk aan. Ze had het ook moeilijk, maar herhaalde dat het beste wat ze me kon bieden was om een vriendin voor me te blijven. Ik vroeg haar wat ze ervan dacht om geen contact te hebben, ze zei dat ze het er heel moeilijk mee zou hebben,door onze geschiedenis enzo. Voor ze vertok wachtte ik haar op op de luchthaven, met een lange, handgeschreven brief die ik meegaf. Dat betekende heel wat voor haar. 2 weken later was haar verjaardag en vroeg ik haar op facebook om een adres zodat ik een pakketje kan opsturen. ze vond het lief maar zei dat ze het niet kon aannemen wegens geen koppel meer. nadien gaf ze toch een adres, haar werkadres, en zei ze dat ik dat alleen voor deze ene keer mocht gebruiken. k vroeg haar thuisadresn wegens discreter,maar ze raakte geirriteerd en zei dat ik pushte en steeds mijn zin wilde. Ze verzocht me om aub niets op te sturen, het gewoon te vergeten, dat ze andere dingen aan haar hoofd heeft en het energie opslorpt die communicatie met me. Dus liever geen contact zei ze, dat ik nog iets aan het breien was tussen ons en dat ze niet naar me zou toelopen om te praten over wat dan ook. Dat deed pijn, want het enige dat ik wilde, was een verjaardagskado opsturen.
Ondertussen is het bijna 2 weken geleden en is het pakket nog steeds niet aangekomen. Op haar verjaardag poste ik wat op haar facebook pagina, gelukkige verjaardag gewenst. ze bedankte me, ook op fb, met een kort berichtje. De volgende dag zag ik dat ze me verwijderde als vriend, wat enorm veel pijn deed. Ik weet dat ze nog gevoelens heeft, ze vertelt me niet alles, maar ze nam die beslissing en verder weet ik niet wat er in haar omgaat. Die avond van haar verjaardag poste ze nog" Dit moet het slechtste verjaardagsetentje zijn ooit, ik moet dit snel opnieuw doen met familie en vrienden". Weet niet wat ze ermee bedoelde. Sindsdien, bijna 2 weken, heb ik geen contact meer met haar, al zie ik dat ze me niet heeft geblokkeerd op whatsapp. Maar ik spreek haar daar niet aan, zij ook niet. Probeer nu dagelijks pakket te tracen en wacht af tot ze het krijgt. Er zitten namelijk items in die een betekenis voor haar hebben. Hoop dat ze het attente ervan inziet en het een reden is om cantact met me op te nemen. Het is lastig, mijn hart is er kapot van, weet niet wat te doen. Ik weet dat mijn fysieke aanwezigheid dingen kan los maken, dat zag en voelde ik toen ze hier was, ik knuffelde haar in mn armen, ze had het moeilijk. Kuste haar zelfs even, hoewel ze zei dat niet te doen. Ze liet me zelfs een aanzoek oefenen, ik nam een van haar ringen en deed hem om haar vinger, met de woorden erbij. ze zei dat ik het mezelf moeilijk maakte en dat het haar pijn doet me af te wijzen, maar ze had het toch moeilijk.
Ik hou vol, heb zelfs nog hoop, maar weet niet wat te doen. Ik overweeg om over enkele weken naar daar te vliegen en haar te vagen me te ontmoeten, missch al een ring mee te nemen voor het geval ze ontvankelijk is. Wat denken jullie?? Zou ze onder de indruk zijn?? Graag wat advies..., smeek jullie. Ik wil zo graag aan dat hoofdstuk met haar beginnen. Zou me de gelukkigste man op aarde maken! Heb het zo moeilijk nu, zonder haar.
Of moet ik de No contact-rule afbreken en haar bellen, haar zeggen dat ik in december daar kan zijn en of ze me wil ontmoeten, al was het als vrienden?? HELP aub....Een verliefde, gekwelde ziel

afbeelding van chelle

Reddingsboei@Arecife

Citaat:

“De enige manier om onze relate te redden. En ik wilde dat ook zo graag, maar wachtte met uitsluitsel te geven.”

Een huwelijk, om je relatie 'te redden'? Dat is net zoiets als 'een kind nemen om je huwelijk te redden'. Als een relatie zich niet staande weet te houden zónder de officiële huwelijksdocumenten en huwelijksfoto’s op het dressoir, dan zal een voltrekking van een huwelijk hier ook geen wonderen gaan verrichten, vermoed ik. Het is niet dat je met iemand anders trouwt; het is nog steeds dezelfde partner. En meestal zorgt een huwelijksvoltrekking ook niet voor magische krachten, waardoor de tekortkomingen en relatie-issues met de 'ja, ik wil!' als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Citaat:

“Ik wist dat ik nu moest ingrijpen en plande een huwelijksaanzoek. Nadat k har dus bijna 3 weken niet had gesproen, ze wilde dus ruimte om over ons na te denken, besloot ik een boeket bloemen, met een kaartje, te laten bezorgen op haar werk daar. Dier dag geen reactie. Dag nadien appte ze dat we moesten skypen. Ze maakte het uit, zei dat de afstand haar gevoelens heeft veranderd, de verliefdheid weg is, ook al gaf ze nog om me. In paniek vroeg ik haar ten huwelijk, en wat al die tijd haar droom was, en ze me steeds vroeg of k al een beslissing had genomen of erover gepraat had met familie en vrienden, zei ze nu kort "Neen, sorry, het is te laat"! Ik begreep dat niet, hoe kan liefde en houden van zomaar weg zijn in zo n korte tijd??”

Na het lezen van bovenstaande fragmenten krijg ik de indruk dat je een huwelijksaanzoek hebt ingezet als een ‘reddingsboei’ om ‘de relatie te redden’, gedreven door de angst en paniek dat als je het niet zou doen, je haar dan kwijt zou zijn. Ik heb grote vraagtekens of deze beweegredenen een goede basis vormen om in een huwelijk te stappen.

Het lijkt mij dat je een huwelijk aangaat vanuit sterk vertrouwen in iemand en uit verlangen om een bevredigend samenzijn te verzegelen; niet als verzegeling of redding om iemand bij je te houden wanneer je de indruk krijgt dat je die ander aan ’t verliezen bent.

Citaat:

“Ik begreep dat niet, hoe kan liefde en houden van zomaar weg zijn in zo n korte tijd??”

‘Houden van’ aan haar kant hoeft niet helemaal weg te zijn. Alleen, mogelijk is haar ‘houden van’ niet meer toereikend of genoeg om een relatie, en al helemaal geen huwelijk, met jou aan te gaan. Ze gelooft er niet meer in. Ze vertrouwt er niet meer op. Ze is er niet meer zo zeker van. Dat is goed mogelijk. Lijken mij ook gegronde redenen om niet meer verder met iemand te willen. In ieder geval niet meer in de vorm zoals het voorheen wellicht tussen jullie was. Je kan nog steeds van iemand houden, op iemand gesteld zijn, begaan zijn met iemand – maar dit betekent niet automatisch dat je een relatie of huwelijk met desbetreffende persoon ook ziet zitten en wenst aan te gaan. Dat is pijnlijk, voor jou, maar op de lange termijn wel een verstandige keuze om te voorkomen dat jullie over een jaar of twee beide de scheidingspapieren ondertekenen.

Citaat:

“Ik hou vol, heb zelfs nog hoop, maar weet niet wat te doen. Ik overweeg om over enkele weken naar daar te vliegen en haar te vagen me te ontmoeten, missch al een ring mee te nemen voor het geval ze ontvankelijk is. Wat denken jullie?? Zou ze onder de indruk zijn?? Graag wat advies..., smeek jullie. Ik wil zo graag aan dat hoofdstuk met haar beginnen. Zou me de gelukkigste man op aarde maken! Heb het zo moeilijk nu, zonder haar.”

Nogmaals: huwelijksaanzoeken doen die gestuurd worden door wanhoop, paniek en allerlei van te voren uitgedachte scenario’s om een partner toch op andere gedachten te brengen (dwingen?), lijken mij niet echt een stevige basis voor een ‘gezond’ huwelijk met een lange houdbaarheidsdatum. Er was ook een periode dat jij dat huwelijk met haar ook niet zag zitten, toch?

Elkaar wensen te ‘huwen’ behoort vanuit beide partners te komen; niet vanuit de behoefte of wil van 1 partner, waarbij de aarzelende of niet akkoord-gaande partner onder druk wordt gezet, sluw wordt gemanipuleerd (presentjes & verwennerijen) om toch in dat huwelijksbootje te stappen.

Je wil graag ‘dingen in haar losmaken’, hoopt ‘dat ze (hier) ontvankelijk (voor) zal zijn’. Je bent, hoewel begrijpelijk, voornamelijk gericht op wat jij wenst. Wat jou ‘een gelukkig man zou maken’. Waarbij je toch lijkt te vergeten dat er bij haar kennelijk ergens een ommeslag is gekomen in haar gevoel voor jou en het geloof in jullie/relatie/huwelijk. In welke periode dat precies is gekomen en op welke gronden het heeft doorgeslagen, is eigenlijk niet heel belangrijk.

Het feit dát het is verandert, daar gaat ’t om. En belangrijk dat je ergens toch die acceptatie laat binnenkomen dat voor haar dat hoofdstuk waar jij zo graag aan wenst te beginnen, wellicht geen optie meer is. Je kunt nu wel jouw gevoel laten overheersen, en daarbij pogen om ook haar gevoelens weer om te buigen jouw kant op, maar vaak werken deze pogingen alleen maar averechts, begint het irritant en lastig te worden, te voelen als verstikking.

Omdat je feitelijk jouw gevoel, de vastberadenheid dat je hoopt dat ze toch met je verder wil gaan en je hier voor blijft inzetten, voorrang lijkt te krijgen op haar gevoel dat ze het gewoon niet meer ziet zitten. Bijna alsof je haar niet serieus neemt in het afgenomen gevoel en geloof in jullie/relatie/huwelijk wat zij niet meer zegt te hebben. Want ‘als jij het nog wil, moet zij het toch ook nog willen?’ tenslotte.

Gezien de signalen die zij lijkt uit te zenden door wat je in je blog beschrijft, schat ik de kans erg klein in dat zij jouw eventuele bezoek en talloze pogingen om haar op andere gedachten te brengen, zal gaan waarderen in de mate waarop jij dat hoopt of graag wenst te zien.

Sterkte.

afbeelding van petals

ik denk dat zij de afstand

ik denk dat zij de afstand toch echt als onoverkomelijk ervaart, dat in combinatie met dat jullie relatie al in een iets mindere periode zat toen zij vertrok. Het werkt voor haar dus niet, en hoe graag jij ook wilt dat het wel zou werken, en hoezeer jij die afstand voor lief neemt om toch maar samen te blijven... als ik het zo lees maakt het niet meer uit. Zij heeft het uitgemaakt, en geeft nu signalen af dat je te zeer pusht.

Het moet voor haar ook moeilijk zijn, ze kwetst jou, zal er ongetwijfeld toch ook wel verdriet van hebben maar handelt vanuit de overtuiging dat het niet werkt. En die overtuiging heb jij te respecteren en accepteren, hoe verdomd zwaar dat ook is. Ik zou daarom stoppen met pushen, stoppen met aanzoeken doen, stoppen met aandringen... Ik denk namelijk dat zij zich door jouw gedrag heel erg in een hoek gedreven voelt.. en dat jouw aandringen, erheen willen gaan, zelfs een ring meebrengen juist het tegenovergestelde effect gaat hebben.

Als vrienden daarheen gaat nu ook niet werken vrees ik, dat kun jij helemaal niet... legt alleen maar weer meer druk op jou en ook op haar. Ik ben bang dat er niks anders op zit dan los gaan laten, en accepteren. Als zij jou echt nog terug zou willen, zal het van haar moeten komen.