Pijn

afbeelding van Najadan

Goddomme wat is er toch een pijn in mij, en wat ben ik niet toegerust om het te dragen. Het maakt dat ik energetisch om me heen ga lopen grijpen. Half bewust op zoek naar redding. Wie kan me nu helpen. Waar moet ik heen. Geen idee hoe dit te dragen. Het krampt in mijn buik. Ik neig naar wat eten. Het voelt alsof mijn zenuwen in brand staan. Als hij wist wat hij me had aangedaan, zou hij dan ook zo reageren. Maar tegelijkertijd vertelt mijn hoofd, het is niet alleen de pijn van dit afscheid. Het is de pijn van al de verlatenheid van daarvoor. Wellicht uit vanaf de tijd dat ik mij niet eens meer kan herinneren omdat ik zo klein was. Zo intens alleen. Hoe dit te dragen.

afbeelding van Nientjuh1

Najadan

Ja, het doet pijn als je net uit een relatie komt. Heel veel pijn. Pijn die er altijd een klein beetje in blijft zitten, maar voor grotendeels toch wel vervaagd met de tijd.
Voor ons, allebei last van verlatingsangst, maakt het misschien nog iets moeilijker. Het besef dat iemand die zo van je heeft gehouden er ineens mee is gestopt, is moeilijk te bevatten. Het is misschien wel het meest pijnlijke gevoel dat er is.
Hoe je ervanaf komt? Alleen de tijd heelt die wond helaas. Er komt een dag dat je terug kan kijken zonder pijn. Pijn waar je helaas doorheen moet. Als er een middeltje was om er meteen vanaf te komen geef mij dan alsjeblieft een belletje.
Het helpt door erover te schrijven en erover te praten. Andermans ervaringen te lezen.
Ik hoop echt dat de pijn snel minder word! Heel veel sterkte

afbeelding van Najadan

Nientjuh

Dank je! Ik denk overigens wel dat er pillen zijn, maar dat vind ik eigenlijk geen optie. Knipoog

Ik denk dat de tijd de wond wel weer toedekt, en dat je ontdekt dat je ook zonder die persoon verder kunt. Ik denk niet dat hij was gestopt van me te houden. Misschien nu, omdat ik hem geslagen heb. Dat gaat echt over zijn grens. En hij was al over mijn grens met zijn genegeer. Maar dat heeft me niet gestopt.

De pijn komt met golven, soms overspoelt ze me, soms ben ik even vrij. Het maakt me een speelbal. Op dit moment wil ik weer het liefst naar hem toe. Zeggen dat hij hier moet komen, normaal moet doen. Wat is het toch klote om geen zeggenschap over die ander te hebben, hoe onredelijk dat ook is. Maar terwijl ik dat schrijf bedenk ik dat ik mijn macht weggeef. Nog geen idee hoe ik die terugkrijg. Gisteravond dacht ik echt dat ik weer een stap had gezet, zonder hem kon. Vandaag ben ik weer in de war en lijk ik hem weer terug te willen. Zucht. Het lijkt gewoon af en toe niet te dragen.
Maar ik heb het tot nu toe overleefd!!!!

afbeelding van Nientjuh1

Najadan

Ben benieuwd hoe het nu gaat met je!
Hopelijk is de pijn iets minder en kan je alles wat beter plaatsen.