Plotseling alleen

afbeelding van Plotseling

4 en een halve week geleden is mijn partner plotseling weggegaan. Na escalatie van een ruzie. Hij was het zat, had er geen zin meer in, wilde uit elkaar. Zogenaamd om na te denken zei hij tegen de kinderen. Tegen mij schreeuwde hij het uit: dat hij een hekel aan me had, al jaren eerder had moeten gaan en alleen verder wilde.
Ik was perplex. Ondanks dat het niet perfect is had ik dit niet verwacht. Hij had eerder weleens aangegeven dat hij moeite had met mijn boosheid, en meer behoefte had aan vrijheid. Maar niet zo duidelijk dat het hem zo hoog zat. Hij kan niet tegen conflicten, loopt ervoor weg. Trekt zich terug in zijn hobby. Met als gevolg dat de spanning dan juist oploopt.
Na 34 jaar sta ik er opeens alleen voor. 2 pubers van 17 en 20 en het gewone leven wat door moet. Ik ben doodop inmiddels. Ik slaap slecht, lig 's nachts te malen omdat ik er overdag de tijd en rust niet voor heb. Hij wil niet meer en wil het allemaal zo snel mogelijk geregeld hebben. Wil een eigen woning want het tijdelijk wonen/logeren bij vrienden of familie begint nu zo onderhand ook zijn nadelen te hebben. Grotere reisafstand naar zijn werk en de afstand tot onze woonplaats is ruim 1 uur rijden. Dat is niet handig als hij met de kinderen wil afspreken. Aan mijn gevoel wordt compleet voorbij gegaan. Hij heeft niet alleen mij verlaten maar ook de kinderen. Wat voor voorbeeld geef je dan af als vader? Als je er geen zin meer in hebt dan doe je geen moeite meer om eraan te werken, loop je gewoon weg en laat alles achter.
Hij wil niet meer en ik weet niet meer wat ik wil. Te moe om na te denken soms. Over 3 weken heb ik vakantie. Van de ene kant fijn om even niets te moeten maar van de anderen kant ook geen ontkomen meer aan om geconfronteerd te met jezelf en hoe het verder moet... Zo ontzettend verdrietig, gekwetst en verbijsterd ben ik achter gebleven. Op alle fronten sta ik er opeens alleen voor. En hij: hij gaat leuke dingen doen. Ook al zegt ie van niet. Ik zie het aan de bankgegevens: uit eten, kroeg, film, winkelen etc. Hij geeft veel geld uit ook. Soms ben ik ook boos maar dat kan ik nergens kwijt. Hij "kan er niet meer tegen" en de kinderen kunnen er ook niets aan doen. Bijna alles ben ik opeens kwijt: mijn relatie, gezinsleven, inkomen, toekomst, rust en vakantie. Het enige wat ik nog heb zijn de kinderen en het huis. En gek genoeg mis ik hem. Hij die me zo in de rug heeft aangevallen....Hij die alles van me weet en me aanvalt op wie ik ben. De minder leuke kanten niet kan accepteren.

afbeelding van InDeMaling

aangegeven

Je zegt dit.

Citaat:

Aan mijn gevoel wordt compleet voorbij gegaan. Hij heeft niet alleen mij verlaten maar ook de kinderen. Wat voor voorbeeld geef je dan af als vader? Als je er geen zin meer in hebt dan doe je geen moeite meer om eraan te werken, loop je gewoon weg en laat alles achter.

Maar in het begin lees ik.

Citaat:

Hij had eerder weleens aangegeven dat hij moeite had met mijn boosheid, en meer behoefte had aan vrijheid.

Hij had het al aangegeven, dus dat betekent al dat het hoog zat. Ik denk dat als er vanaf toen rekening mee gehouden was, dat het niet zo was geëscaleerd.

Ik wens je oprecht veel sterkte de komende tijd.

afbeelding van Hetlevenismooi

@Plotseling

Wat erg voor je!
Als de ander niet meer wil, dan houdt het wel op.
Zelf zou je dan ook niet meer willen met een man, die niet meer wil, lijkt mij, ondanks je verdriet. Al zie je dat misschien nu nog niet.
Het is ook net vers, een shock, ik zou er toch alles aan doen, als een tijger, om het leuk te hebben met jouw kinderen. Dat doe je natuurlijk ook wel, denk ik. Die staan altijd bovenaan. En ondertussen jouw verdriet verwerken. Dat kan zeker naast elkaar.

Jij ervaart het gevoel anders dan jouw partner, of ex nu.
Als iemand niet meer wil dan moet je hem in je hart laten gaan...laat gaan...verwerken.

Heel veel sterkte met de verwerking en liefs!