Plotseling over

afbeelding van kaatjeknal

Goedemorgen.
Het is alweer 7 weken geleden... Tijdens het zoeken naar een mail, kwam er een dubieus appje binnen op de telefoon van mijn toenmalige vriend. Hij was net terug uit de kroeg. Hij gaf aan dat er echt niets was en dat we het er in de avond wel over zouden hebben.
Hij kwam in de avond thuis en gaf aan de relatie te willen beëindigen... Zomaar, opeens, na ruim 12,5 jaar. Nog geen drie maanden daarvoor een samenlecingscontract te hebben getekend en een nieuwbouwhuis te hebben gekocht.
Twee weken voor de breuk had hij, na lang aandringen, aangegeven te twijfelen. Eerlijk gezegd raakte ik niet in paniek 'dat kwam wel goed'. Hij is toen een week op wintersport geweest. De andere week was erg gezellig. Samen eten, wijntje, extra veel sex.
Hij gaf aan dat hij geen toekomst in ons zag. Hij had de hoop dat het huis zou helpen om dit weer te gaan zien. Toen hij stond te zoenen met iemand zag hij het licht. Onze relatie was niet meer te redden. Er zat echt geen toekomst meer in. Maar waarom koop je dan een huis?! Waarom doe je dan zolang alsof?
Ik neem mijzelf bijna niets kwalijk. Ik was oprecht gelukkig. Ja wel wat extra gestressed, maar het was winter en met het nieuwe huis ging niet alles van een leiendakje. Wel ben ik boos dat ik haar niet heb kunnen voorkomen. Ze hadden al enige tijd contact. Ik gaf aan dat inzag dat zij meer wou, maar hij zei.dat ik hem kon vertrouwen.
Ik snap gewoon niet dat de liefde over is. Dat ik het niet waard ben om voor te vechten. We hadden het goed samen.
Ik mis hem. Ik mis mijn leven met hem. Mis mijn maatje. Iemand die mij 100% kent. Ik wil hem zo graag terug.... Weet niet hoe ik tot hem door kan dringen. Man wat doet dit pijn...

afbeelding van Okewatnu

Heftig kaatjeknal. Zie

Heftig kaatjeknal. Zie onderstaande link. Is vergelijkbare situatie.

https://forum.viva.nl/relaties/plotseling-einde-relatie/list_messages/37...

Hopelijk heb je er iets aan. Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte. Dikke knuffel!

afbeelding van bacootje

onverwachts

hoi kaatje

wat een verhaal ik weet hoe je je voeld

Citaat:

Hij gaf aan dat er echt niets was en dat we het er in de avond wel over zouden hebben.


merkte je op een bepaalde manier dat er toch iets was en heb je er naar gevraagt


Citaat:

Zomaar, opeens, na ruim 12,5 jaar.


denk goed na weet je zeker dat dit opeens was


Citaat:

Twee weken voor de breuk had hij, na lang aandringen, aangegeven te twijfelen.


dus het was niet zomaar opeens


Citaat:

Hij gaf aan dat hij geen toekomst in ons zag. Hij had de hoop dat het huis zou helpen om dit weer te gaan zien.


dat is wel een stomme reden van hem een huis geeft ook meer stress en verplichtingen zeker als je het koopt
dit zegt meer over hem dan over jou


Citaat:

Toen hij stond te zoenen met iemand zag hij het licht. Onze relatie was niet meer te redden.


dus met andere woorden ging hij vreemd ook dit zegt meer over hem dan over jou


Citaat:

Wel ben ik boos dat ik haar niet heb kunnen voorkomen.


je had dit nooit kunnen voorkomen als je hem verboden had met haar om te gaan was het al eerder stuk gelopen daarop dus neem jezelf hierin niks kwalijk hij had een vent moeten zijn en haar op een afstand moeten houden


Citaat:

Ik snap gewoon niet dat de liefde over is.


denk niet dat je dit moet proberen te snappen mensen zijn gecompliceerde wezens


Citaat:

We hadden het goed samen.


jij iig wel en vanuit jou perspectief ook zeker waar maar onthoud het gras is ergens anders altijd groener
en misschien komt hij nog tot bezinning hij dacht hier iig niet het zelfde over anders had hij dit zo niet gedaan


Citaat:

Ik mis hem. Ik mis mijn leven met hem. Mis mijn maatje. Iemand die mij 100% kent.


logisch je hebt toch enige tijd samen doorgebracht zou raar zijn als je dit niet zou missen
bedenk alleen zelf of je het mist omdat je er nu alleen voor staat en of het echt om hem draait


Citaat:

Weet niet hoe ik tot hem door kan dringen. Man wat doet dit pijn...


ik weet dat het pijn doet en of je tot hem door kan dringen ik betwijfel het zolang hij het niet wil inzien houd het op
heb geduld neem tijd voor jezelf en denk na over wat jij wilt in het leven
misschienkomt hij tot bezinning misschien niet niemand kan in de toekomst kijken
maar forceer niks zet hem niet voor het blok daar maak je alles erger mee

misschien niet de antwoorden die je wilde horen maar hoop dat je hier iets mee kan

liefs bacootje

afbeelding van Max1974

Mislukte boost

Het komt vaak voor... niet willen opgeven en nieuwe dingen samen gaan doen om de relatie maar een boost te proberen te geven. Vaak werkt dit niet, met een breuk tot gevolg. Het is dan té geforceerd opeens, wat een verschrikkelijk averechts effect heeft op het gevoel. Schuldgevoel komt dan behoorlijk gauw om de hoek kijken. Van daaruit is ook wellicht besloten om een samenlevingscontract aan te gaan en een huis te bouwen (hoewel voor jullie die 2 dingen bij elkaar hoorden, niet?).

Waar ging het fout? Overal en nergens wellicht. Wie heeft er schuld? Iedereen en niemand. Je hoeft niet te zoeken naar 'de' reden want die is er toch niet. Het zijn over het algemeen allemaal kleine aaneengeschakelde dingetjes die het hem doen. Te veel broer-zus geworden, te veel vanzelfsprekendheid misschien. Van hem, maar misschien ook wel van jou. Het kan ook een wisselwerking geweest zijn, in 12,5 jaar verandert er veel tussen twee mensen.

Het overkomt de besten. In Nederland worden momenteel zo'n 2 op de 3 huwelijken ontbonden. Ongeacht huis, kids, whatever. Als het niet meer werkt dan wordt het heel moeilijk. Het is belangrijk om elke dag bewust voor elkaar te kiezen i.p.v. het maar vanzelfsprekend te vinden dat je bij elkaar bent. Iedereen heeft een ego dat ook moet kunnen leven, moet kunnen groeien. Misschien heeft je ex zich losgerukt uit een zichzelf opgelegde (voor hem) onmogelijke situatie door zich als het ware te storten op een ander. Want die ander... tsja... die is natuurlijk nieuw en daar heeft hij een schone lei. Is ze beter dan jou? Echt niet! Maar ze vertegenwoordigd spanning en vrijheid voor hem. Misschien iets waar hij (onbewust) naar heeft verlangd. Hoe je dat binnen een lange relatie samen continue voor elkaar kunt krijgen, dat is hem nou juist net de kunst. Hou in gedachten dat de mens van nature niet tot nauwelijks monogaam is. We zeggen het wel, maar gezien het aantal echtscheidingen zijn we eerder serieel monogaam (ergo: polygaam)!

Hij heeft waarschijnlijk geen toekomst met haar, meer kans op een 'dingetje' tussen die twee. De realiteit schopt hem nog wel een keer in z'n achterste, maar dat terzijde. Terugwinnen is niet gemakkelijk, daarvoor moet hij tot inzicht komen en daar kun je zelf niets aan doen. Hem 'treiteren' met berichtjes sturen en dramatisch gaan doen zullen je niets helpen. Gewoon laten gaan en zelf ook verder gaan is de beste optie. Dat klinkt vreemd, maar dat is het niet. Je geluk zit niet bij hem, je geluk zit in jezelf. Simpel.

Je bent een vrouw en je hebt je waardigheid toch nog..? Gebruik die en ga verder. Welkom bij de club van de exen, zorg dat je niet te lang lid blijft, maak je leven mooi en nodig mettertijd iemand uit om het samen nóg mooier te maken!

Het voelt nu zwaar kut allemaal maar dat hoort bij het proces. Het is net als 'rouw', het gaat over. Dit gaat je echter nog wel duren tot na de zomer, hou daar maar rekening mee. Verwerk het nu en niet straks, blijf er vooral niet in 'hangen' want dan wordt het nog erger. Zoek afleiding en praat erover. Dat helpt. Succes gewenst!

afbeelding van Okewatnu

Mooie post

Mooie post Max1974!