Praten.... Moest er ooit van komen. Nu weer onzeker

afbeelding van Trustinangels

Hey iedereen!

Hoop dat het met iedereen die ik in mijn grootste ldvd tijd gesproken heb steeds beetje beter en beter gaat.

Bij mij gaat het eigenlijk super goed. Alhoewel er door gisteren weer ineens bij mij onzekeheid is en het gevoel dat ik zelf de handdoek in de ring wil gooien.

Met ..... En mij gaat het beter dan ooit eigenlijk. Hij ziet dat ik echt veranderd ben ik mijn slechte gedrag en dat ik echt heel heel erg mijn best doe om mijn leven weer op de rit te houden. Dit doet hem erg goed en geeft hem vertrouwen.
Maar nu kwam er gisteren ineens een gesprek uit se lucht vallen op whatsapp... Iets wat ik al super onprettig vind om dat via whatsapp te doen mja. Hij begon ineens over dingen die ik heb gedaan die hem veel pijn hebben gedaan en hem nu nog steeds soms pijn doen. Zoals het liegen over dingen, dat waren nooit grote dingen of ernstige dingen, maargoed het is niet leuk voor iemand. Verder zei hij wel dat hij het wel weer een kans geeft en dat het met de tijd wel weer Officieel aan gaat enz, en dat ik ook de wereld voor hem beteken, en dat hij nooit is gestopt met van me te houden en ik altijd de ware ook voor hem ben gebleven. En dat hij het daarom ook nog een kans geeft omdat hij niet anders kan.

Maargoed nu sloeg ik dus ma dit gesprek weer compleet in paniek..... Ik denk omdat ik me dan zo slecht voel over mezelf en mezelf zo weinig waard vind en me schuldig voel dat ik hem dat verdriet heb aangedaan..... En dan denk ik. Misschien moet ik zelf maar gewoon afstand nemen ofzo, hij verdiend zoveel beter dan mij en uiteindelijk verpest ii het toch wel weer zoals altijd Verdrietig

Vind het erg moeilijk om daarmee om te gaan..... Verdrietig en duw hem nu het liefste van me af..... Ook al is dat niet wat mijn hart wil

afbeelding van ClownyB

@Trustinangels

Je hoeft je nu toch niet slecht te voelen. Hij zegt dat gewoon nog eens om duidelijk te maken dat hij niet terug in dezelfde situatie wil hervallen. Je zal wel zien of het goed uitdraait of niet. Geniet gewoon van het feit dat je hem terug hebt, hoe heerlijk is dat wel niet?! Ik wenste hetzelfde voor mezelf :/

afbeelding van petals

je kunt naar hem toe ook

je kunt naar hem toe ook aangeven dat je dit soort gesprekken liever niet via Whatsapp doet. Het lijken me inderdaad echt onderwerpen voor een persoonlijk gesprek, want op Whatsapp is de kans op misverstanden zo groot en kunnen jullie elkaar ook niet zien.

Het lijkt me op zich logisch dat hij dit soort dingen gewoon eerlijk tegen jou kan zeggen en dat het allemaal bespreekbaar is, maar - ik heb het al eerder gezegd - laat jij je ook absoluut geen schuldgevoel aanpraten he. Het moet wel positief blijven, hij kan best dingen naar jou toe aangeven, maar als jij positief probeert te zijn, kan hij het aangeven maar moet hij het ook niet blijven aangeven lijkt me. Jij doet jouw best nu, en die kans moet je ook krijgen. Dat mag je gerust ook wel naar hem toe zeggen dan toch? Anders blijf jij je steeds rot voelen en in paniek schieten. Niks is zo vervelend als steeds horen wat je allemaal fout hebt gedaan. En jij moet ook gewoon de ruimte blijven krijgen om ook eens een foutje te maken, van hem maar ook van jezelf, blijf daarop letten he! Geen mens is perfect hoor! Dus zorg dat dat heel goed in balans blijft!

afbeelding van Nientjuh1

Trustinangels!

Tuurlijk heb jij fouten gemaakt, hij ook! En of de een nou erger is dan de ander maakt echt geen ene drol uit. Dat hij er verdrietig over is en het anders wil zien snap ik wel. Maar je moet je niet schuldig gaan voelen over iets wat gebeurt is en waar al over gepraat is. Hij heeft zijn zegje gedaan, prima, jammer dat het over de whatsapp is gegaan, maar so be it. Je moet echt wat sterker en zekerder worden over jezelf. Je bent hartstikke leuk en als hij dat niet ziet en jou alleen maar wil veranderen is hij jou niet waard. Maar als hij alleen die dingen zegt om het van zijn hart te hebben en het echt serieus wil proberen is dat alleen maar volwassen van hem. Nogmaals wel jammer dat het dan over de whatsapp moest, maar ja, de gesprekken zijn ook erg lastig. Zie het als een leermoment en niet als kritiek. Maar ga niet op je tenen lopen omdat je misschien weer eens een keer een fout maakt. Dat gaat namelijk gewoon gebeuren. Hij gaat ook fouten maken. Jullie gaan ruzies krijgen, de een groter dan de ander. Als je je dan elke keer schuldig gaat voelen is dat echt niet goed hoor. Wees volwassen en zeg dat je het er alsnog face-to-face over wil hebben. Maar dan niet alleen de dingen die jij fout hebt gedaan, maar ga praten over de toekomst.

Verder ben ik natuurlijk heel erg blij voor je Glimlach

x

afbeelding van Trustinangels

Het is vanaf zijn kant ook

Het is vanaf zijn kant ook zeker nier bedoeld als kritiek, hij zegt dan ook... Ik ben niet boos en er is verder niks aan de hand maar dat hij het er dan gewoon nog even over wil hebben of kwijt wil ondat hij ook gewoon goed opnieuw wil beginnen.
Het logt verder ook niet aan hem hoor.....
Maar wordt dan zo onzeker en mijn eigen waarde zakt dan gewoon weer naar de grond Verdrietig maar dat komt door mezelf dat weet ik ook en daarvoor heb ik ook therapie.
Dankjewel voor jullie advies weer!

afbeelding van Nientjuh1

Trustinangels!

Dat bedoel ik ook met zekerder worden. Heel goed dat je dat van jezelf weet en er iets aan doet. Maar dat soort gesprekken zijn heel normaal in relaties. Zowel in liefdes relaties, maar ook relaties met vrienden en familie. Als je dat niet kan, omdat je te onzeker bent lijkt het mij verstandig, wat jij ook zelf zegt, er eerst aan te werken voor je een serieuze relatie begint. Maar zeg dat ook tegen hem he. Je wilt het graag, maar je moet eerst aan jezelf werken voor je het aankan. Ik ben in ieder geval heel trots op je dat je zo open bent en jezelf goed genoeg kent om hulp te zoeken. Dat kunnen niet veel mensen Glimlach

afbeelding van Hetlevenismooi

Lieve Trustinangels,

Duw hem dan even een paar dagen van je af.
Kan zijn dat je dat nodig hebt. Glimlach Om even tot jezelf te komen.

Waarom je hebt gelogen weet ik natuurlijk niet, misschien was het onzekerheid?
Kan zijn dat je zei dat je 58 kilo weegt in plaats van 65 Onschuldig of een ander leugentje om bestwil?
In ieder geval, bij een nieuw begin ga je ook een nieuw begin maken.
En gooi je eigenwaarde omhoog.
Wie ben je zonder die negatieve gedachten? Lachen
Kom op!

Maak het maar gezellig!

afbeelding van torn

# Leugentje Om Eigen Best Wil

Hetlevenismooi schreef:

Duw hem dan even een paar dagen van je af.

Wijs advies,.......NOT!!!! (ga ik een bij hoge uitzondering ook keer virtueel schreeuwen met gebruik van hoofdletters en uitroeptekens) Tong

Hoe dom of simpel kan je zijn om zo een advies te geven want, is dit niet het gedrag (aantrekken/afstoten) waar haar ex bijna aan onderdoor is gegaan en toen ter bescherming van zijn eigen welzijn besloten heeft de relatie te verbreken omdat hij het niet meer aankon?

Hetlevenismooi schreef:

Kan zijn dat je zei dat je 58 kilo weegt in plaats van 65 Onschuldig of een ander leugentje om bestwil?

Lijkt een beetje dik 50+ zijn en je op diverse forums met behulp van selectief inzetten van kinderlijk (of wazig/verward of dronkemanspraat) taalgebruik voor doen als een jong tienermeisje. Knipoog

afbeelding van Trustinangels

Ik waardeer iedereen zijn

Ik waardeer iedereen zijn advies etc.

Heb echter inderdaad her advies om hem dan maar even weg te duwen absoluut niet opgevolgd. Dat is inderdaad waardoor het in eerste instantie tot dit punt gekomen is.
Nee ik heb er rustig over na gedacht en het gewoon weer van me af laten glijden dat gevoel van weg willen duwen...... En er ook wcht voor gezorgd dat ik alles deed behalve dat! En dat is goed gegaan..

afbeelding van Hetlevenismooi

Hoi Trustinangels,

Ik zal even uitleggen hoe ik het heb bedoeld met wegduwen. Ik heb dat niet letterlijk bedoeld. Zeker niet! Meer voor jezelf om even dat 'rustpuntje' te zoeken. Tot jezelf te komen.
Omdat jij zo in paniek was bedoelde ik duw hem weg uit je hoofd en ga niet zo bezig zijn met je stressgedachten. Omdat hij woorden had gezegd waardoor jij je zo voelde. Zodat je weer tot jezelf kon komen. Inderdaad, dat je het van je af kon laten glijden zoals jij dat zegt. Het gaat juist goed toch.

Natuurlijk weet ik dat het daardoor uitging. Ik heb al je blogs gelezen.

Ik weet als geen ander wat het is om weggeduwd te worden.
Ik zat ook in zo een relatie. Mijn ex deed dat ook. Wegduwen, weglopen.
Deed hij niet alleen bij mij. Ik werd daar heel onrustig van omdat dat lang duurde per keer. Was het kort zou ik er minder moeite mee hebben gehad.
Daarom ben ik ook geïnteresseerd in jouw verhaal omdat ik er veel herkenning in zie. En ook in jou natuurlijk. Glimlach

Hoop dat mijn uitleg een andere kijk geeft.

afbeelding van waterman

Helemaal mee eens

Als de onrust te groot is, rust zoeken en afstand zoeken. Zodat je weer kunt gaan nadenken en jezelf terugvinden. Zodat je weer kunt bedenken hoe je verder moet. Daar komt het toch steeds weer op neer, jezelf even wat afstand gunnen.

Maar eigenlijk weet je dat wel, he
Waterman

afbeelding van Trustinangels

Hey, Ja op deze manier is

Hey,

Ja op deze manier is het inderdaad wel duidelijk wat je bedoeld. En je hebt helemaal gelijk hoor. Ik moet dan inderdaad even rust zoeken tot ik weer bij mezelf kom.
Afgelopen weekend was even weer een voor valletje, maar iets wat mij enorm enorm gekwets heeft. Ik was op een feest, en ik ga al bijna nooit meer weg tegenwoordig terwijl ik echt van stappen en lekker dansen hou. Maar hij heeft toen die hele dag verpest omdat hij die dag zomaar ineens besloot me te behandelen als een compleet vreemde, kon geen schat meer vanaf, als ik hem stuurde ik hou van je dan negeerde die dat gewoon of zei die gewoon ok.
Al met al dat kwetse me zo zo zo hard, en de dag erna kreeg ik nog een preek en zei hij dingen als ja dan vraag ik me af of we wel echt bij elkaar passen...... En dan zakt de wereld weer onder m'n voeten vandaan.
En idd na deze twee dagen heb ik hem even "weggeduwd" ik moest echt weer even bij mezelf komen en even de rust bij mezelf van binnen weer vinden voor ik weer oke was met alles. Maar ik heb nu wel gemerkt dat wanneer er iets voorvalt wat iemand echt heeft gekwetst en je trekt je daardoor eigenlijk terug, wel op een nette manier, dus niet negeren enz en gewoon vriendelijk blijven maar met beetje afstand. Dat dat degene in het "fout" eigenlijk pas echt laat beseffen van joh he wacht eens, misschien heb ik hier toch wel een iets gedaan wat echt niet oke was.
Dat merkt ik nu in ieder geval..... Normaal werd ik boos en kregen ee ruzie en weet ik het, maar zo is het voor iedereen fijner en worden elkaars gevoelens ook echt gezien.....

Verder schrijf ik morgen even een nieuwe blog want er is ook wel super goed en super leuk nieuws!!!

afbeelding van Hetlevenismooi

Hoi Trustinangels,

Ik hoop dat je ook nog lekker gaat stappen, dansen.
Daar houd je toch van? Glimlach

Ik ga je goede nieuws nu lezen.