Reality Check

afbeelding van Carrie07

Hallo lieve allemaal,

Deze blog is geen aanval, op niemand niet, want dan zou ik ook mezelf aanvallen, het is meer een soort van realisatie, een besef dat ik eerder niet had. Niet dat het je gevoelens op weg helpt of dat het dingen anders maakt, maar soms kan het wel "verhelderend" zijn om zo over dingen na te denken.

Zoals jullie weten was ik op vakantie naar Afrika, niet naar Zuid Afrika maar naar een van de armste landen in Afrika. Een land waar het gemiddelde JAAR inkomen 390 euro is (als je dan al een baan hebt), gemiddeld -> Nog geen 35 euro per maand. Die mensen hebben niets, echt helemaal niets. De hele dag werken ze om hun eigen eten te verbouwen, om sterk genoeg te blijven. Mensen worden er niet ouder dan 50 jaar, en in dat 50 jarige leven verliezen ze diverse dierbaren aan de gevolgen van Malaria en Aids. De dagelijkse problemen bestaan uit: "Wat kan ik vanavond eten" en "Hoe blijf ik zo gezond mogelijk". En toch.. ondanks alles, deze mensen zijn ontzettend gelukkig.

Zelf heb ik de hele week opgetrokken met twee jongens, redelijk welgestelde jongens voor dat land. Hun inkomen is ruim het vier dubbele van Jan Modaal. Deze jongens hebben zelfs met zijn tweeën een auto gekocht (als je het zo mag noemen). Trots dat ze op dat ding zijn, blij dat ze zijn. Die auto heeft totaal geen enkele "gadgets", maar dat is geen enkel probleem: Ramen open = Airconditioning... En bij gebrek aan een autoradio zingen ze zelf de meest fantastische liedjes, en zelfs de trommel gaat mee de auto in.

Steeds als ik gesprekken met ze had vertelde ze me dat ze alleen de dingen deden die hen gelukkig maakte..." I only do the things that make me happy, if they don't make me happy, I don't do them" . Als ik met ze uitging en er stond niemand op de dansvloer, dan wilde ik echt niet als eerste de dansvloer op "dan sta ik voor lul", wat vonden zij daarvan: " I go out for me; not for other people. If I like the music, I dance... I don't care what other people think" .

Eigenlijk ben ik de draad van me verhaal kwijt, en kom ik ook niet meer echt op een moraal aangezien ik al twee "moralen" heb doen doorschemeren. Ten eerste: Er zijn mensen die veel grotere problemen als ik, maar toch gelukkiger zijn als ik. Ten tweede: Waarom doe ik in godsnaam dingen om andere mensen gelukkig te maken? Word ik daar zelf gelukkiger van? Ik weet het niet hoor...

afbeelding van -Confused

Do what makes you happy, dont

Do what makes you happy, dont do what other people expect you to.do.
If it doesnt makes you happy, it has no value.

Jouw moraal: Mensen denken in materiele dingen geluk te hebben. E ht geluk komt van binnen uit. Geen verwachtingen, maar genieten.

Wat je niet hebt kun je niet kwijtraken. Verlies jezelf dus ook niet.

afbeelding van bjm

@carrie 07

hoi wat leuk te lezen !
doe de dingen die je leuk vind
en kijk nu eens naar wat anderen vinden maar die wat jij wilt !

Bedenk daarbij dat 80 % van wat wij van anderen vinden bestaat uit wie zelf denken dat zij zijn...wij vullen in...en zo is het met een relatie ook...het is onze beleving en vaak niet de werkelijkheid omdat wij het daar niet over hebben !

Groetjes
bert

afbeelding van Binas

Mooi!

Mooi! Zouden wij inderdaad wat van kunnen leren. Helaas is in Nederland de mentaliteit zo anders. Iedereen leeft volgens verwachtingspatronen en als je daar buiten valt wordt je gepest, raar aangekeken, of wat dan ook.
Allemaal standaards waar we aan moeten voldoen, heel vermoeiend.

Prachtig als je het zou kunnen loslaten en net als zij kunnen leven naar waar ze zin in hebben. Lijkt mij heerlijk!

Ook ik ben af en toe teveel bezig met wat anderen denken, teveel met het goed doen voor anderen. Terwijl ik geen idee heb wat een ander zijn normen en waarden zijn. Misschien doe ik het wel helemaal niet goed in hun ogen en probeer ik dat toch. Iets wat ik graag af wil leren en wil leven naar mijn eigen standaard, mijn eigen ideeën, zonder een ander te kwetsen dat wel.
Lukt mij al steeds beter, toch val ik nog te vaak terug in oude patronen.

En op je vraag of jij er gelukkiger van wordt? Ik weet wel zeker van niet! Je gaat altijd voorbij aan jezelf, om het voor anderen proberen goed te doen. En wie is nou de belangrijkste persoon op aarde? Dat ben jezelf toch.
Grappig hoe de meeste mensen, zichzelf toch op de tweede of zelfs derde plek zetten. Het zou toch zo makkelijk moeten zijn?
Ik weet het ook nog steeds niet... Maar goed we zijn nog jong Knipoog Ooit hoop ik net als die mannen in Afrika te kunnen leven en te doen waar ik zin in heb, wanneer ik daar zin in heb!

Mooi inzicht Carrie!

Liefs Binas

afbeelding van PoemLover

@ Carrie

Hoi. Leuke blog! Ik heb alles wat mijn hartje begeert in materiële zin, maar ben wel eenzaam. Eenzaamheid is dan ook een welvaartsziekte. Ik heb geen werk, ben psychiatrisch 'ziek', en heb een uitkering. Maar ik ben wel gelukkig, omdat er niets is dat mijn leven bepaalt, of als een blok aan mijn been hangt: Ik heb niets te verliezen!

Ik weet ook niet waarom ik je dit schrijf, maar goed, de blog gaat er ongeveer over Glimlach