Relatie beëindigen

afbeelding van Alberic

Beste allemaal,

Ik weet dat ik hier over iets ga beginnen waar de meeste mensen liever niet aan herinnerd worden (maar dat wel datgene is waar we hier allemaal voor komen): de beëindiging van een relatie.

Het merendeel van de mensen die hier komt is de partij die 'gedumpt' is. Jullie zijn vooral de mensen die met vragen blijven zitten als 'waarom' en 'maar...'

Zouden jullie me zo eerlijk mogelijk kunnen uitleggen wat - los van alle pijn - de beëindiging van de relatie draaglijker had gemaakt? Of is het nooit goed? Het is natuurlijk voor iedereen weer anders... Wat stak nou het meeste? Wat deed het meeste pijn?

Ik wil het graag even over dit specifieke onderwerp hebben. Mochten jullie vragen over mijn persoonlijke situatie hebben, stuur me dan een berichtje of post bij mijn andere verhaal.

Alvast bedankt!

Groet,
Alberic

afbeelding van Delfi

Het is -zoals je zelf al

Het is -zoals je zelf al zegt- een feit dat het nooit helemaal goed zal zijn. Je wordt pijn gedaan en daar moet je 't mee doen.
Maar waar ik op dat moment heel erg naar verlangde, was meer uitleg en begrip. Niet zo *pats* het is over, zoek het je maar uit! Had behoefte aan gesprekken, zijn begrip voor mijn verdriet en ik had graag meer het gevoel gehad dat ook HIJ het erg vond! Niet dat kille en afstandelijke. Ook negeren is hard.
Maar altijd contact kunnen zoeken is uiteindelijk misschien minder goed voor het verwerkingsproces. Het is heel dubbel, want als de 'dumper' heel aardig blijft, heb je niks om je kwaad over te maken, terwijl dat af en toe heel lekker en goed kan werken.

Nu ik dit zo schrijf weet ik dat de korte-termijn 'voordelen' op de lange termijn pijnlijk werken en als je t goed wil doen op de lange termijn, is het op de korte termijn heel klote.
Tis waar je voor kiest...

afbeelding van pluk

...........

Hoi Alberic, omdat het voor mij al ruim een jaar geleden is dta mijn vorige relatie uitging en ik inmiddels weer erg gelukkig ben kan ik misschien wat lange-termijn-tips geven voor mensen die hun relatie willen bee?ɬØndigen. Wees eerlijk over wat je voelt en waarom je het uitmaakt. Ook al doet dat op dat moment heel veel pijn. Hoe eerder je weet wat er speelt des te eerder je er vrede mee kunt hebben. Geef de ander ook een tijdje de kans om vragen te stellen en er "vrede mee te krijgen". Ook vond ik het heel pijnlijk dat hij wel gewoon vrienden wilde blijven. Alsof dat zomaar kon na alles wat er gebeurd was. Ook volop informatie geven over je fantastische nieuwe leven zonder die ander is enorm kwetsend. Verder is het ook belangrijk om na de eerste schrik alle zakelijke dingen af te handelen. Dan kun je pas echt afstand nemen.

Liefs Pluk

afbeelding van tweety23

De leugens die hij mij

De leugens die hij mij verteld heeft deden mij het meeste pijn. Hij heeft gezegd dat hij niet verliefd was op iemand anders (binnen 3 weken een relatie met haar) Hij zei dat als hij mij zijn liefde niet kon geven hij het aan een ander al helemaal niet kon......

Als je een relatie be?ɬ´indigd wees dan iig eerlijk over je gevoelens. Tuurlijk is dit een klap in het gezicht van de ander maar het is altijd nog beter dan er achteraf via via achter te komen.

Voor mij is het net zoals voor pluk al meer dan een jaar geleden en ik ben het helemaal eens met wat ze zegt. Wie heeft trouwens verzonnen dat je na zoiets nog vrienden kan blijven met je ex???? Echt elke ex schijnt dit te willen zonder erover na te denken hoe kwetsend het is om van geliefde naar gewone vriendschap te gaan. Wat pluk ook al zegt. Als jij de relatie hebt beeindigd ga dan ook niet in geuren en kleuren vertellen hoe leuk je nieuwe geliefde wel niet is. hiermee kwets je de ander alleen maar onnodig.

Hopelijk heb je er wat aan.

afbeelding van Daphje

Hoi Alberic, Voor mij was

Hoi Alberic,

Voor mij was niets goed geweest. Alleen dat we weer samengekomen waren dat was ok geweest. Maar zoals ik nogal gezegd heb hier, als hij me negeert ben ik verdrietig, als hij grof is ben ik gekwetst is hij vriendelijk ben ik in de war, is hij verdrietig ben ik eerst blij maar dan ook verdrietig,... Het enige wat mij iets kan opleveren denk ik is geen contact tot ik ervover ben.

Liefs

afbeelding van asarpuk

Het besef Alberic,

het besef alberic dat alles geen koek en ei was.
In het begin was er ongeloof, totale verwardheid het moment van de Waaroms en maars en ook als kwamen steeds terug.
Dan die kwaadheid van wat denkt die....(vul zelf maar in) wel.
Hij/zij weet niet wat hij/zij gaat missen....
Ik zal hem/haar eens fijntjes uitgaan leggen wat een....Juist je begrijpt me wel Knipoog
Dan die terugwerping op jezelf. Dat is eigenlijk wat mij betreft het hardste gelag. Je bent zo afhankelijk van iemand geworden...terwijl je zelf er altijd van overtuigd bent geweest dat dat niet zo is.
Dan de acceptatie en berusting, je gaat de dingen in een ander perspectief zien. Je weet wat de tekortkomingen van de ander is, maar ook van jezelf.
Van hieruit kan je aan jezelf gaan werken...maar het is verdomd moeilijk!!!Je voelt je down en nergens geen zin meer in, ja ik zeg down want sommigen zijn er slechter aan toe dan anderen en wil niet zomaar een etiketje bij iemand opplakken daar hebben we deskundigen voor Glimlach

Nou moet ik zeggen alberic dat dat bij mij niet zo is geweest, ik heb de keuze gehad van een paar maanden rust tussen ons en dan verder kijken. Heb gewaarschuwd dat dat waarschijnlijk niet ging werken en inderdaad, het is nu helemaal over..
Dus niet een situatie de een dumpt de ander, maar weloverwogen!
Niet dat dat veel opleverd voor mij, maar er zijn voorbeelden waar het wel heeft gewerkt...

Hopelijk heb je er wat aan Alberic,

Greetz Asar

afbeelding van JeroenBrandt

eerlijkheid en respect

Hey Alberic,

Ben er zelf net achter dat het meisje waar ik gek op was/ben me bedonderd heeft. Al 3 maanden heeft ze niets meer laten horen, terwijl ik me best deed om contact te krijgen. Vandaag zat ik een foto van haar in een kroeg met een andere jongen. Deze jongen had ze al eens ontmoet toen ze samen uit waren maar zelf zei ze tegen mij nee stelt niets voor, wil graag andere mensen leren kennen. Kan je vertellen dat het pijn doet dat ze niet eerlijk is geweest tegenover mij. Gewoon even laten weten dat je geen verder contact wil, dat is duidelijk. Ja gaat me elkaar 6 maanden om en steunt elkaar als je het moeilijk heb, en dan op zo manier het te stoppen. Gedumpt worden is nooit fijn, maar doe het gewoon duidelijk en eerlijk. Het antwoord is ook niet leuk maar je weet waar je aan toe ben, kan je zeggen dat 3 maanden wachten en bezorgd zijn niet goed voor je is

afbeelding van zonnestraaltje

Ik denk in het algemeen:

Ik denk in het algemeen: lafheid, oneerlijkheid, onduidelijkheid, onaardigheid en gewoon te weinig moeite hebben willen doen voor een relatie, eenzijdigheid.
Als je t rijtje zo leest zou je toch denken dat dat genoeg ingredienten zijn om op af te knappen he! Verre van de ideale partner dus waar treurt iedereen dan nog om.. tja..

afbeelding van Faylinn

Hoi alberic, Eerlijkheid is

Hoi alberic,

Eerlijkheid is het belangrijkste wat ik heb gemist. Het in zijn ogen zien, maar toch zeggen dat hij het wil proberen. Hij vond het natuurlijk ook erg moeilijk. Dit heeft mij het meest in de war gebracht. Ik had alles geprobeerd en ik wist niet meer wat ik nog kon doen om de relatie weer beter te krijgen. Zelf dacht ik ook na over het beeindigen maar hij zei juist dat hij het nog wilde proberen, en ondertussen zette hij zich niet in en veranderde er niks. Hij maakte mij hiermee helemaal gek. Wat verwachtte hij nou van mij? niet willen verbreken maar ook geen verbetering. Word ik aan het lijntje gehouden? Wat voor mij ook heel pijnlijk was, maar wat niet anders had gekund dan we hebben gedaan, was de moeilijke tijd toen we de relatie hadden verbroken. Van de ene op de andere dag geen contact na zoveel jaren. Dat vond/vind ik het moeilijkste.Het deed/doet me ook veel pijn dat hij veel sneller met zijn leven verder kon. En om te horen dat hij contact met een ander had, al vrij snel.

Groetjes,

Faylinn

afbeelding van Alberic

Lieve mensen...

Allemaal hartelijk bedankt. Ik heb net mijn relatie be?ɬ´indigd, echt nu net. 9 jaar samen, bijna 5 jaar getrouwd. Ik heb alles uitgelegd, verteld. Alles weloverwogen. Samen gehuild etc. En nu steunt mijn kerel me al in mijn vertrek! 'Ik geef het 18 maanden', zegt hij lachend. En als ik dan meteen nuanceer: 'pas op h?ɬ®... reken nergens op'. Dan zegt hij dat hij het begrijpt. We hebben contact gehad zoals op een manier toen we elkaar net kenden, diep en intens. Hij wist dat ik de waarheid sprak. Ik heb geen enkel verwijt gemaakt en de fouten eveneens bij mezelf gelegd. Ik heb gezegd dat het beter was dat ik dit ging doen, omdat we vast zaten en er geen uitweg meer was. Dat mijn relatie met hem me eigenwaarde had gegeven, maar dat ik die nu weer kwijt was geraakt. We hebben lang en goed gepraat en ik ben erg opgelucht. We zijn er nog lang niet, maar de geheimen zijn achter de rug. Alles is open.

Lieve mensen: allemaal bedankt! Ook de bestraffende toespraken! Het heeft me echt aan het denken gezet en tot actie gedwongen! Ik huil nu terwijl ik dit schrijf. Speciale dank aan Asarpuk en Freespirit, maar ook de anderen hoor!!

afbeelding van eeffie

Pijn, de equivalent van oneerlijk behandeld zijn?

Wat me pijn deed was, dat ik zo investeerde en hij nauwelijks. Toen dat niet meer leek te gaan stelde ik voor aan de relatie te werken. Dat wilde hij wel maar bleef hij uitstellen. Alles wat ik deed of probeerde ging fout. Want hij vond niets goed genoeg maakte overal spanningen en ruzie van en loog als een gek. Bleef lang bij klanten, moest overwerken etc. Nooit eens zullen we ....het enige was een dvdtje kijken ....nooit een gesprek terwijl ik er zoveel goeds in zag. Tot ik erachter kwam dat hij al maanden met haar in de weer was. Die niet gekregen kans, de leugens tot op de dag van vandaag en de zijn: ja maar ik ben nooit met onze relatie bezig geweest. Dat deed pijn.
Daarnqa hier een achterdeur open houden en me laten geloven dat we weer samen zouden komen. Dat alles zo klapte toen bleek dat hij bij haar al die dingen wel bleek te kunnen. Wel klussen en meedenken etc. Of hij daar ook praat, iets wat hij nooit heeft gekund betwijfel ik. Als ik hem nu zie (Hij is toen ik bewijs had gevonden van hun vreemdgaan daar gaan wonen) zie ik dat hij wederom niet gelukkig is, hij is er wederom niet mee bezig.
Ik heb een tijd terug omdat hij niet praat geprobeerd die relatie te begrijpen, door hem dingen te vragen over haar, hoe ervaart zij als je cynisch doet en niet praat. Antwoord: Niet of weet ik niet. Hoe vindt zij het dat je de hele dag computert? Geen reactie of weet niet. Zo praatte hij altijd, als ik hem vroeg hoe sta je daarin etc...weet niet. Zelfs algemene vragen als wanneer ga je op vacantie en met welke maatschappij vlieg je, weet ik niet, heeft zij geregeld. Heb je wel zin? Mwaah. (hij houdt niet van vacanties, haat kamperen maar heeft wel een tent gekocht????) dat soort dingen snap ik voor geen meter snap je? Haar schijnt het leven met hem wel te bevallen.

Ze was een ondernemende vrouw, thuiszitten beviel haar nu wel. Ze praatte graag en is nu gewend aan leven zonder diepgang met hem. Ze blowed weer veel net als hij. Tsj pijn doet me dus dat hij nooit zal of wil praten en dingen eigenlijk nooit helemaal uit kan leggen.
Pijn deed me ook dat zij alles leek te krijgen dat hij mij niet wilde geven, pijn deed me dat ik niet snapte dat een tweede eefje er wel mee om kon gaan en of het zo was daar leek het wel op.

Tuurlijk heeft hij kleine dingen verklaard en als die waar zijn, dat houdt hij nog steeds heel veel van mij, maar heeft zij de privileges. Hoe lang dat goed gaat....ik denk die 18 maanden ....waar iemand het over had ....dan heb ik nog tot eind juli of zo. Dat voorspelde ook mijn beste vriendin ...na hun vacantie gaat het bergafwaarts....

Eeffie

afbeelding van firkin

blowen

Mijn ex is heel zwaar verslaafd aan blowen, het is haar persoonlijk manier om de realiteit te ontvluchten. voor mij en voor ons wou ze stoppen en na een week gaf ze het op. Dit was een heel rot gevoel omdat het leek alsof ze helemaal geen moeite wou doen en mij ook wegblowde.

ik wil hier enkel maar mee zeggen dat wiet en andere rotzooi voor niks goed is. Ik heb maanden aan een stuk in een roes geleefd samen met haar en ik ben wel gestopt omdat ik ingezien heb hoe het de realiteit verdoezelt en hoe moeilijk en saai het wordt als je beiden blowt. Ik wil het nog met haar proberen als we samen clean zijn maar ik vrees dat dit een illusie is en het is net die illusie die mij recht houdt. Vreselijk Verdrietig

afbeelding van JuJuBe

Wat het meeste pijn deed was

Wat het meeste pijn deed was dat hij achter mijn rug om al weken contact had met een meid en daar heeft hij nu een relatie mee. De dag vantevoren nog leuk kerstcadeautjes voor me gekocht en de volgende dag toen ik ruzie met hem kreeg over haar heeft hij het uitgemaakt. Het meeste wat pijn deed was zijn bedrog met haar. We hebben na de breuk nog 11 weken samengewoond en het zou allemaal goedkomen. Totdat ik er achter kwam dat hij een relatie was begonnen met haar. Zij wist waarschijnlijk al weken dat hij me zou dumpen en ik wist van niks. Ik wist alleen dat hij raar deed en hij zei dat het door zijn werk kwam. Maar ondertussen maar stiekem met haar afspreken, bellen, sms-en, msn-en, mailen. Dat het uit was vond ik niet zo erg, want ik had echt het gevoel als we even een time-out van elkaar zouden hebben dat alles weer goed zou komen. Maar dan dit.... Ingeruild voor iemand 8 jaar jonger.

If it doesn't kill you it makes you stronger!!!

afbeelding van Hoop

Pijn

Ja het deed natuurlijk heel erg veel pijn om gedumpt te worden. Maar toch had de meeste pijn nog te maken met mijn eigen gedachtengang, verwachtingen en mijn ego natuurlijk die een flinke opdonder heeft gehad Knipoog Het zal moeilijk voor je zijn om het voor je ex draaglijker te maken. Zorg ervoor dat je het waardig en met respect doet. Hoe hij het opvat en wat zijn emoties en gevoelens daarover zullen zijn is zijn eigen keuze. Ik denk dat respect het belangrijkste is.

afbeelding van Delfi

Volgens mij heeft iedereen

Volgens mij heeft iedereen gemist dat Alberic het al uitgemaakt heeft! Goeiemorgen! Knipoog

afbeelding van Alberic

Die indruk heb ik ook, maakt

Die indruk heb ik ook, maakt niet uit... Ik lees nog steeds mee en kijk welke tips ik kan en wil gebruiken.

afbeelding van Delfi

Hoe gaat het nu met je? En

Hoe gaat het nu met je? En met je ex?

afbeelding van Hoop

gemist

Nee ik had het niet gemist maar mijn reactie waarin ik spreek over respect enzo, doel ik eigenlijk ook op de "nazorg".

afbeelding van Puk

Een paar dingen

Alberic,

Mensen kunnen uit elkaar groeien of om andere redenen een relatie willen beeindigen. Iedereen kan de "uitkaart" op tafel leggen. Het zal nooit leuk zijn om te horen dat je partner bij je weg wil. Ik denk dat een van de belangrijkste dingen is dat je hartstikke eerlijk blijft dus geen leugens verteld. Open staat voor alle vragen van de ander. Respectvol blijven naar de ander. En onderbouw je motivatie naar de ander toe want die wil graag een reden horen van jou beslissing. En praat vanuit je eigen gevoel. Dan hoef je de ander geen verwijten te maken want het is jou gevoel. Het belangrijkste is eerlijkheid. Draai er niet omheen. Het is en blijft klote om te horen dat je partner je verlaat en dat is al erg genoeg.

Sterkte,

Puk

afbeelding van firkin

geen reactie

geen reactie en uitleg krijgen is heel pijnlijk en zorgt ervoor dat je met heel veel vragen blijft zitten. In het verleden zijn er nog langdurgige relaties spaak gelopen maar dat heb ik kunnen verwerken door er met de dumper over te praten. Ik kan ook moeilijk geloven dat iemand "totaal geen reden" heeft voor het uitmaken van de relatie. Er moet toch altijd iets zijn dat scheef zit al is het maar "ik voel niks voor je".
Wat het moeilijkste voor mij blijkt is de volgende situatie: stel dat je zelf in een relatie getrokken wordt door iemand (waar je zelf al een tijdje verliefd op bent) en die persoon bedenkt zich na een paar dagen, weken, maanden. Als ze je dan dumpen zonder uitleg dan gaat er heel veel door je hoofd en krijgt je (zelf)vertrouwen en eigenbeeld een serieus knauw. Bij mij toch (en dit zal heus niet bij iedereen zo zijn).
Als er iemand twijfels heeft over het al dan niet beginnen van een relatie is dit (voor mij op dit ogenblijk) al een teken aan de wand dat je er beter niet aan begint en dat het al op voorhand verloren is. Jammer genoeg krijg ik die gedachte niet meer uit mijn hoofd en ik weet niet of ik ooit nog vertrouwen kan geven aan iemand die "beweerd" van me te houden. Ik ben op dat gebied mentaal (nog?) niet sterk genoeg.
Ik wil eigenlijk nooit meer verliefd worden en blokeer (vanaf nu) het liefst van al alle gevoelens die op verliefd zijn lijken. Jammer maar ik doet dit enkel uit voorzorg, ik geloof er even niet meer in

afbeelding van JeroenBrandt

zeer herkenbaar

Erg herkenbaar wat je zegt firkin. Heb wat jij beschrijft hierboven pas meegemaakt. Onwijs leuke vriendschap gehad met een meisje 6 maanden lang, klikt heel erg. We hadden allemaal plannen van vaker uit, vakantie en ons idee over een relatie was hetzelfde. Eerst een goede vriendschap opbouwen voordat ze verder zouden gaan, toen ze me voorstelde aan hier vrienden en zus had ik een idee van het gaat de goede kant op. Me ben erachter dat ze gelogen heeft, vond dus een foto van haar en een gozer te ze tijdens onze laatste date in de kroeg had ontmoet. Blijkbaar had ze tijdens onze laatste date al gekozen voor iemand die ze nog maar een half uur gesproken had. Maar ze heeft mij nooit vertelt wat er nu was, heb naar antwoord gezocht en gevraagd met bellen en brieven sturen. Je vertrouwd toch iemand en dat ze achter je rug een ander heeft en niet eens vertelt wat er is doet pijn. Ik heb dus nu hetzelfde als jou, geen zelfvertrouwen meer en dus nu echt niet meer me hart toe te vertrouwen aan een ander. Erg jammer dat mensen gewoon geen respect tonen voor je gevoelens en je zo kapot maken

afbeelding van Bastian

Niet te snappen

Hoe moeilijk is het om je leven weer op te pakken, Ik heb 5 jaar een relatie gehad en zo'n half jaar geleden hebben we besloten samen te gaan wonen. Na een tijdje gezocht te hebben was het eindelijk zo ver en hadden we ons droomhuis gevonden. Mijn ex moest de dag na dat we de papieren bij de makelaar getekend hadden op stage in Portugal, 3 weken. Toen ze terug kwam kreeg ik te horen dat ze het allemaal niet meer zag zitten en ze mij niet gemist had op de manier van vroeger. ik was stom verbaast en snapte er totaal niets van. Ze had me daar echter gemaild dat ze me nooit meer kwijt wil en ik alles voor haar beteken. Mijn gedachten gingen er meteen vanuit dat ze daar iemand anders getroffen had, maar nu ben ik ervan overtuigd dat na vele gesprekken dit niet het geval is geweest. Ze heeft me verteld dat de reden van dit alles is dat ze niet meer op de manier houd zoals het zou moeten, dit is toch normaal na 5 jaar ?? Het is nu een maand uit tussen ons en ik heb er elke dag helse pijn van. Ik hoop dat ze anders gaat denken en ik neem nu ook geen contact meer met haar op. Misschien gaat ze er anders over denken, maar ik denk dat mijn hoop tevergeefs is. 2 weken geleden heb ik haar voor het laatst gezien en het lijkt of ze er totaal geen pijn van heeft. Ik kreeg te horen dat er voor mij ook een dag zal komen dat ik dit ook kan accepteren. Ik heb me nog nooit zo slecht gevoeld na ik dit te horen kreeg. Ze wilt alleen zijn. Ik weet me nu geen raad, misschien kan iemand mij goede tips geven en mij hier doorheen helpen.

afbeelding van littleme

wat bij mij het meeste stak

wat bij mij het meeste stak en steekt is dat we het eigenlijk allebei niet willen maar bange poezen zijn.
dat we elkaar allebei zo erg missen..
dit moet gewoon weer goed komen..