Relatie met iemand die depressief was?

afbeelding van jay

Ik heb sinds een tijdje een relatie met een meisje.
Ze heeft meerdere vriendjes gehad,maar de laatste tijd niks serieus. De jongens waren niet echt goed voor haar, dus ik had zoiets van: "DAT ga jij bij mij niet meemaken"

Ik heb haar echt heel goed behandeld. Veel voor haar gedaan/gekocht e.d. maar daar gaat het niet om.
Ik ben echt super verliefd op haar en wil haar niks te kort laten komen.

Alles ging perfect ( ook op seksueel vlak ). We zijn altijd heel open en eerlijk tegen elkaar. Zo heeft ze ook verteld dat ze sinds onze relatie pas 1 maand van de antidepressiva af was.

De reden waarom heeft ze me ook verteld.

Nu is er sinds 4 weken toch "iets" ingeslopen. Ze werd afstandelijker en dat merkte ik. Ik werd er onzeker van en heb dat ook aangegeven.
Ze zei:" het ligt niet aan jou, ik zit even niet lekker in mijn vel. "

Tot een week geleden: ze vertelde dat ze toch niet wist of ze wel toe was aan een relatie, en ze wilde een paar weken afwachten en geen contact meer.

Afgelopen zondag toch telefonisch contact gehad ( ik was jarig en had een sms'je gekregen van haar ). Tijdens het telefoongesprek vertelde ze dat sommige dingen uit haar verleden soms omhoog kwamen door onze relatie. Dit had ze ook bij haar enige langdurige relatie, maar dat was niet de reden dat het toen uit ging.

Ze wilt tijd, en weet zich geen raad op dit moment.
Ik WIL haar helpen en er voor haar zijn, maar ze laat me op dit moment niet toe. Echt zo moeilijk.
Ik weet me echt geen raad meer.

2 jaar lang heeft ze antidepressiva gebruikt, en ik kan me voorstellen dat dit een terugslag is.

Vlakt een depressie je overige emoties af of juist niet? Wie heeft hier ervaring mee?

afbeelding van Ron038

Beste Jay97, De vraag die je

Beste Jay97,

De vraag die je eerst voor jezelf moet, met de nadruk op MOET, stellen, is je afvragen waarom jouw vriendin deze antidepressivia heeft geslikt.
Ik weet uit ervaring (niets met mijn ex te maken) dat het ongelofelijk moeilijk is om hiermee om te gaan.
Wisselende stemmingen, welles/nietes verhaal, dan in de hemel dan in de hel. Ik praat even vanuit jouw oogpunt, en niet in die van je vriendin.
Het is erg moelijk hiermee om te gaan. Domweg omdat jij het niet begrijpt, je haar wilt helpen, en alles wilt geven wat het beste voor haar is.
Anti-depressivia wordt niet zomaar voorgeschreven. Die kun je ook niet halen bij de plaatselijke supermarkt, maw je vriendin heeft iets meegemaakt in het verleden wat voor haar erg moeilijk is om te verwerken. Daar gebruikt ze dus deze medicijnen voor.
Het hele gevaar in deze medicijnen zit em in de verslaving, het er niet buiten kunnen.
Ik wil me niet gaan profileren als arts, alhoewel enige achtergrond wel aanwezig is, maar je zult moeten praten met haar.
Ook al denk je dat het een ver van je bed gebeuren is, en je de ballen er niet van begrijpt.
Dat is het moeilijke punt. Er achter komen wat er mis is gegaan met haar, maar nog belangrijker hoe jij er voor haar kan zijn.

Zo te horen hou je erg veel van haar, en wil je er alles aan doen.
Ga er dan ook voor, maar neem wel in je achterhoofd mee, dat het niet een gemakkelijke weg is.
Praat met haar zoveel je kunt, stel haar gerust, en geef haar een veilig gevoel. Zeg ook tegen haar dat het goed en knap is dat ze die pillen nu niet meer slikt.
Terugvallen, zoals je vriendin nu heeft, is heel normaal. Maar vang haar wel op, geen verwijten geven.
Samen dingen oplossen, hoe moeilijk soms ook.
Het vergt erg veel van jezelf, maar als je er samen uit kunt komen, begrip ook hebt voor haar situatie, en zij voor de jouwe, dan zal ook in deze 'de tijd' je grote vriend zijn.

Geef haar nu maar haar tijd die ze nodig hebt, en wees begripvol.

Sterkte!

Ron

Er is geen weg terug, je moet er verder doorheen!

afbeelding van jay

Ik weet dat het moeilijk gaat worden

Bedankt Ron,

Ik weet de reden ook waarom ze antidepressiva heeft gebruikt. En dat is zeker niet niks geweest.

Ik wil haar ook echt steunen hierin, maakt niet uit hoe. Als ze deze tijd nodig heeft dan wil ik haar alle tijd geven.
Ik zou echt alles voor haar doen. Maar ik heb het idee dat ze nu denkt: "ik wacht af tot het weg gaat"
Maar dat gaat zomaar niet. Ik denk dat ze zich nu isoleert, zich afzondert. Ze wilt geen contact meer en dat vind ik moeilijk.

Niet in de eerste instantie voor mezelf, ik bedoel ZIJ heeft iets wat veel belangrijker is dan onze relatie op dit moment. Ik kan mezelf heel goed wegcijferen in het belang van de ander. Maar ik wil haar laten weten dat ze er niet alleen voor staat. Ik laat haar niet vallen of in de steek, daar waar haar ex-vriend er gewoonweg niet voor haar was.

Ik hoop dat ze zich dat realiseert, maar ja in deze toestand denkt ze daar waarschijnlijk niet eens aan.

Ik heb haar nu een week niet gezien, en heb mezelf voorgenomen om haar volgende week wel te bellen/bezoeken.

Of zou dat geen goed idee zijn?

afbeelding van Ron038

Ze gaf zelf aan even geen

Ze gaf zelf aan even geen contact. Ik zou dan ook zeggen zoek die ook niet, maar het is en blijft een 'andere' moeilijke situatie.
Ik zou idd nu even geen contact opzoeken, wat je wel kunt doen, is voor jezelf je gevoelens voor haar nu opschrijven, maar nog niet versturen.
Zo schrijf je alles van je af, en vertel maar alles aan haar wat je wilt zeggen.

Mocht het contact van haar kant uitblijven, kun je altijd nog je eigen brief versturen aan haar Knipoog

Moeilijke situatie hoor waarin je zit, maar je komt erg sterk over.
Hou je koppie erbij!!

Ron

Er is geen weg terug, je moet er verder doorheen!

afbeelding van joyse

Beste Jay, Misschien staat

Beste Jay,
Misschien staat haar gebruik van haar antidepressiva los van haar keuze.
Als ik je verhaal zo lees denk ik dat het los staat van haar gevoel voor jou. Antidepressiva geeft bijwerkingen als je er mee stopt. De stof die dit medicijn aanmaakt (serotonine) wordt na het stoppen weer aangemaakt door je lichaam zelf. Het is een soort van stimulans. Vaak gebruik je deze medicatie en als het allemaal goed gaat neemt je lichaam het dan weer over. Serotonine is het zogenaamde gelukshormoon, die klachten kan verminderen van depressie.
Geef haar wat tijd, om lekkerder in haar vel te komen zitten. Je hebt bewezen dat je erg lief voor haar bent geweest.
Liefs Joyse

afbeelding van jay

Antidepressiva, geen ervaring mee

Bedankt Ron en Joyce voor jullie adviezen.
Ik heb zelf helemaal geen ervaring met depressies, en antidepressiva.

In eerdere relaties werd er wel vaker misbruik gemaakt van het feit dat ik goed ben voor mijn vriendin ( "je bent TE lief" ) en ik ben ook bedrogen door mijn ex vriendin en mijn beste vriend.
Daardoor heeft het vertrouwen in vrouwen ook een deukje opgelopen zeg maar.

Maar omdat alles zo goed ging en binnen 3 weken leidde tot deze situatie had ik eerst zoiets van: " Er is iets anders aan de hand ".

Ik moet toegeven dat ik haar probleem ook onderschatte. Zij dacht dat ze het verwerkt had ( en ik dus ook ). Daarom vind ik het zo moeilijk om te horen dat onze relatie haar doet terugdenken aan die slechte periode.
Maar ik weet dat het niet aan mij ligt. En zij weet ook dat ik alleen maar goed voor haar wil zijn.
Hopelijk is dat genoeg om uiteindelijk toch voor me te kiezen, al weet ik dat de kans bestaat dat ze het definitief uit maakt, en dan zal ik, onvermijdelijk, de zwaarste klap nog voor de boeg hebben....

afbeelding van Sugar

Been there

Hey Jay,

Weet niet of het helpt, maar ik heb (llaaaannng geleden) ook een depressieve episode gehad. Bij mij was het eenmalig, maar het klinkt (ook omdat ze daadwerkelijk antidepressiva gebruikt) dat het bij haar geen episode is maar een echte depressieve stoornis. Depressief worden heeft niet per se iets te maken met een slechte of traumatische ervaring.
Wat ik wel weet is dat het het engste gevoel is wat ik ken. Je kunt niks meer. Je wil het liefst ontsnappen van de realiteit. Je weet logisch gezien dat je onder de mensen moet, erover praten, maar dat lukt vaak niet. En die huilbuien. Gewoon spontaan, zonder reden je longen eruit huilen. En tegelijk denken: idioot, waarom huil je nu eigenlijk??? Maar je kunt het niet stoppen.
Depressief zijn vlakt je emoties af. zeker wel. Je wilt het liefst helemaal niets voelen, want dan moet je in ieder geval niet huilen.
Mijn ex kon het niet aan.
Ze zal waarschijnlijk vaak huilen, en jij gaat je afvragen waarom. Maar meestal is er geen reden, hou dat in je hoofd. Haar pushen om iets te doen heeft geen zin, en zal waarschijnlijk averechts werken. Het enige wat je kan doen is er voor haar zijn. Kom niet met adviesen of ideen, gewoon er zijn.

Liefs, Sugar

afbeelding van jay

Dus laten?

Bedankt Sugar,

Ik krijg ook steeds meer inzicht in de situatie, probeer er informatie over te vinden e.d.

Maar ik weet dat het over een paar weken niet zomaar over is. En ik weet derhalve ook niet of het wel zin heeft wat ze nu doet.
Ik wil haar graag steunen maar op dit moment wilt ze geen contact.
Moet ik het er dan bij laten voorlopig?
Of moet ik toch stiekem haar proberen uit het isolement te halen?

afbeelding van Sugar

Nou, ik vraag me eigenlijk

Nou, ik vraag me eigenlijk af wie haar heeft aangeraden om van de depressiva af te gaan, of heeft ze het zelf besloten? Ik heb ze toen zelf niet gehad (was ook niet echt nodig), maar ik weet er het een en ander vanaf vanwege mijn studie.
Hoe lang is ze er vanaf? Want antidepressiva zijn langzaam werkende medicijnen. Het duurt ongeveer 3 tot 4 weken tot ze gaan werken. Als je er mee ophoudt duurt het ook een paar weken tot het effect helemaal weg is. Dus het kan goed zijn dat ze nu helemaal "afgekickt" is, en er duidelijk nog niet klaar voor was.
Het probleem is dat alle mensen anders zijn, en dus ook anders reageren op hulp, medicatie, en de depressie op zich. Jeetje, ik lijk wel slim. hihi.
Ik snap dat je haar wilt helpen. Misschien is het fijn voor haar om te weten ( als JIJ dat ook zeker weet ) dat je er zult zijn voor haar. Dat je niet wegloopt omdat het moeilijk is geworden. Dat ze bij je terecht kan als ze je nodig heeft, maar dat je het ook respecteerd als ze er geen behoefte aan heeft.
Ken je haar familie? Praat anders met hen. Hebben zij ook een verschil in haar gedrag gemerkt?
En, ik weet dat het niet leuk is om te horen maar: is het echt een terugkerende depressiviteit, of is ze zich gewoon niet meer zeker over jullie relatie?
Ga anders bij haar zitten naast de bank. Je hoeft niets te zeggen. Just be there. Ik weet nog dat ik allemaal adviesen kreeg over wat ik moest doen om eruit te komen, maar uiteindelijk moet ze er toch zelf achter komen wat het beste is voor haar. Het helpt wel als ze weet dat ze niet alleen is. Dat je achter haar staat. Verder weet ik niet zo goed wat ik zou doen. Ik spreek uit mijn ervaring.

Hoop dat het goedkomt!!

afbeelding van jay

Niet moeilijk

Ze heeft met haar psycholoog en arts besloten om af te bouwen.
Ze heeft 2 jaar de medicatie gebruikt in combinatie met gesprekken met de psycholoog.
Ze heeft het in een half jaar afgebouwd ( sinds Juli helemaal niet meer gebruikt ).
Ik wil haar ook echt laten weten dat IK haar echt niet in de steek ga laten. Ik heb haar beloofd dat ik er voor haar zal zijn, in goeie en in slechte tijden en ik hou mijn belofte.

Het is ook niet moeilijk voor mij, omdat ik om haar geef. Ook al krijgt ze deze terugslagen bij wijze van spreken veel vaker, dan nog kies ik voor haar.

Ik wil er ook echt voor haar zijn, maar ze isoleert zichzelf een beetje. Heeft sinds onze "break" ook geen contact meer met haar broertje ( ik wel nog ).

Misschien moet ik eens met haar vriendin praten ( die weet er ook van ). Dat is volgens mij de enige waar ze wel naar luistert op dit moment.

afbeelding van jay

Kapot

Ik ga er meer en meer kapot aan om geen contact te hebben met haar.
Wil haar echt niet kwijt, maar deze "stilte" is zo slopend.

Kon ik maar met haar gaan praten, maar dat wilt ze niet. En dat terwijl we wel nog een relatie hebben.. dit vreet zo aan me..
Ik weet het allemaal niet meer.

afbeelding van Freespirit

Beste Jay,Wat ik hier

Beste Jay,

Wat ik hier schrijf klinkt misschien heel hard, maar naar mijn idee en als ik je verhaal zo lees, vind ik dat een grote pas op de plaats voor jou hierin nodig is. Ik begrijp dat je met alle liefde van de wereld haar wil helpen en steunen, maar zij moet ook bereid zijn jouw liefde te ontvangen...en dat is ze blijkbaar niet. Haar geestelijke gesteldheid is daartoe nog niet in staat.Zij heeft haar verleden duidelijk nog niet verwerkt, en of dat ooit binnen een korte tijd gebeurt is de vraag.
Dit kan jaren in beslag nemen voordat zij terug op de rails is, wat voor jou inhoud dat jij te pas en te onpas 'ingeschakeld' wordt.
Dat houdt voor jou het risico in dat je je liefde eigenlijk bouwt op drijfzand, met een kleine kans dat het vaste grond onder je voeten wordt.
Je neemt de 'onmogelijke' taak op je schouders haar te helen, terwijl dat een proces is wat zijzelf moet ondergaan.
Ondanks dat jij een groot verschil bent met haar ex/verleden, is dit voor haar blijkbaar niet voldoende...zelfs een 'te lief' persoon zoals jij,is duidelijk nog niet goed genoeg om haar eruit te trekken....en als een te lief persoon het nauwelijks voor elkaar krijgt enig vertrouwen te wekken...tja, waar blijf je dan? Wat is er dan voor nodig haar op andere gedachtes en gevoel te krijgen?...Niemand kan een remedie aandragen...ook jij niet..het moet puur vanuit haar komen. Zij is diegene die alles weer opnieuw in waarde moet inschatten en haar emoties moet verwerken. Je zou zeggen dat met jou aan haar zijde, haar dit makkelijker af zou gaan, zeker gezien je beloftes aan haar, om haar in alles bij te staan en te steunen. Maar het is voor haar niet genoeg...(dat bedoel ik niet negatief)
Liefde maakt blind, zeggen ze..Maar laat het jou op deze manier niet verblinden want het kan misschien je eigen 'ondergang' betekenen, al zie je het misschien nu niet zo.Het kan zijn dat ondanks je liefde voor haar, het zal lijden tot jouw gebroken hart. Het vergt een heel groot incasserings vermogen, misschien wel van jaren..het vergt heeeel veel geduld en opoffering met een minimale 'beloning', het vergt heel veel inzet en inspanning waarvoor je misschien nooit wat terug ziet, en alleen teleurstelling jouw deel kan/zal zijn.
Nu zegt je verliefd hart misschien dat dit geen probleem is, maar het vergt zeer sterke benen om dit alles te dragen, met in je achterhoofd spokend dat het allemaal voor niets kan zijn geweest.
Ik denk dat je er goed aan doet jezelf in bescherming te nemen,en zeker moet afwachten op haar signaal dat ze het aankan. Dit signaal geeft zij niet...eerder het tegenovergestelde...
Het is haar bagage die zij een plaats moet geven, en zolang zij dit niet heeft gedaan zou ik als ik jou was toch een kleine afstand nemen en alles van haar kant af laten komen.Zij zal eigenlijk in alles de eerste stap moeten zetten op 'liefdesgebied'.Zij zal jou toch ook moeten tonen dat er echte liefde zit van haar kant uit...nu 'hang' je aan de zijlijn als een eigenlijk te lief persoon, waar in tijd van nood altijd een beroep op gedaan kan worden, wat snel kan lijden tot makkelijk in gebruik. Ik weet dat dit verschrikkelijk moeilijk is, zeker als de liefde van jouw kant echt is en je er voor wilt gaan, maar dit is geen kattepis waarmee jij je wilt belasten, vergis je niet. Als dit na vele pogingen van jou uit toch fout gaat, klieft het een litteken in je hart wat heel moeilijk zal helen, wat lang zal duren.
Ondersteun haar naar je kunnen, maar ga hierin niet te ver voordat jouw liefde enigzins op 'waardige' wijze een beetje wordt beantwoord,anders is de val in de afgrond zo gemaakt, en daar zit je toch ook niet op te wachten? ....Moeilijk, heel moeilijk is je situatie...Maar mijn advies is, laat haar de eerste schreden zetten op jullie liefdespad...zij weet waar jouw hart zit....

Heel,heel veel sterkte Jay

Een warme groet, Free Spirit

Ik ben slechts jou in een andere vorm...

afbeelding van jay

Geduld en verdriet

Het is echt heel moeilijk om geen contact te hebben nu.
In 1 maand is het van alles naar niets gegaan, wat ik niet kan begrijpen.
Ik hoop echt dat ze nog aan me denkt....

afbeelding van jay

Update

Gisteren contact met haar beste vriendin gehad. Kreeg ik gemengde gevoelens bij.

Ze vertelde dat mijn vriendin vorige week blij was dat het niet definitief was maar vertelde me daarna dat ze wel ge?ɬØrriteerd was dat ik haar pas een sms'je stuurde.
Zo van: "We hadden afgesproken helemaal geen contact te hebben, en nu stuurt ie me wel een sms'je "
( er stond verder niks raars in: ik smste: "Ik wil je even laten weten dat je er niet alleen voor staat. Heel veel liefs en sterkte, je mannetje ".

Het lijkt wel of ze symptomen van borderline heeft ofzo.. ik weet het niet meer.

Ik moet haar voorlopig inderdaad maar een paar weken met rust laten. Hopelijk komt ze erachter dat ik echt veel van haar hou.

afbeelding van Ron038

Jay97, Laat haar maar even

Jay97,

Laat haar maar even met rust. Bedenk wel, dat met jouw beste bedoelingen, het ook averechts kan werken.
Ze kan zich daardoor ook van je afstoten ipv naar je verlangen.

Ga jezelf ook niet afvragen wat voor symptomen zij wel/niet heeft.
Daardoor worden er ongemerkt meer (vaak onnodige) vragen opgewekt.

Wat ik zou doen, is mezelf verdiepen door een gesprek met een arts, wat de gevolgen kunnen zijn wanneer iemand antidepressivia heeft geslikt. En ook hoe je daarmee het beste kan omgaan.
Zodat je wat meer back-ground informatie hebt van een derde!

Moeilijk hoor voor je, maar hou je sterk!

Ron

Er is geen weg terug, je moet er verder doorheen!

afbeelding van jay

Heeft het nog zin? Signalen verschillen...

Zoals jullie hebben kunnen lezen moet ik nu maar afwachten...
Maar heeft dat wel zin?
Ze zegt van wel, maar het is nu 2 weken geleden dat ik haar gezien heb...
Mijn omgeving, die niet het hele verhaal kennen, zeggen dat ze me aan het lijntje houdt. Zij zelf zegt van niet.

Ik kan op dit moment geen rust vinden, nergens van genieten en wacht haar bericht af... Ik zou willen slapen en pas weer ontwaken als ZIJ belt.

Zij heeft een moeilijke periode, maar ook voor mij is dit wachten een ware hel.
Als ik wist dat het goed zou komen was dit wachten minder zwaar.
Zij brengt haar situatie in verband met haar gevoelens voor mij, wat ik absoluut niet terecht vind.
Ben momenteel ten einde raad, elke dag is een worsteling. Ik herken mezelf niet meer, eens zo positief, vrolijk altijd in voor een grapje en spontaan naar alle mensen toe.

Daar is op dit moment helemaal niks meer van over, en ik weet ook niet of ik ooit weer de oude wordt als dit mis gaat.

( sorry moest het even van me afschrijven ).

afbeelding van geraldine

Lieve Jay, Probeer wat

Lieve Jay,

Probeer wat minder te zitten wachten en ga zoveel mogelijk dingen voor jezelf doen, zoek afleiding.
Ik vind twijfel die langer duurt dan 2 weken, je hebt al 2 weken niets van haar gehoord, nooit echt een goed teken.. Zelfs als ze wel besluit straks met je verder te gaan, is het iig niet heel erg enthousiast en honderd procent... twijfel is nooit echt goed is mijn mening. Waar het ook mee te maken heeft. Die anti-depressiva moet je er eigenlijk los van zien. Als ze voor je wil gaan, gaat ze voor je, wat ze ook wel of niet heeft geslikt.'

Bedenk wat JIJ wilt, en of jij iemand wilt die twijfelt. Bedenk niet steeds of zij jou wel wil. Draai het om.

Liefs,en sterkte,
Geraldine.

afbeelding van jay

Realiseren

Ik denk ook dat ik me moet realiseren dat het nooit meer iets wordt. Misschien gebruikt zij haar situatie inderdaad als smoes, en ikzelf automatisch ook ( het ligt DAAR aan, en niet aan onze relatie of aan mij ).
Voor mij is dat lekker makkelijk ( op een rare manier ) omdat ik mezelf dan voor de gek hou.
Ik denk inderdaad dat ze me gewoon niet meer wilt.

-zucht-

Krijg ik WEER die klap...

afbeelding van jay

Het is uit...

Dus nu begint de nachtmerrie pas echt...

afbeelding van berrie

sterkte jay

Hoi Jay,
Ik ken je nog maar kort en heb een beetje meegekregen hoe het een en ander zat bij je. Ik merkte ook dat je ook wat wrang was richting je situatie waarin je zat. Heel begrijpenlijk maar probeer wel rustig te blijven en de eer aan jezelf te houden hierin. Ik heb je kreten horen roepen van 'ik krijg haar dan wel' en dergelijke. Zet dit naast je neer hoe moeilijk ook.. boosheid is heel normaal en overkomt iedereen hier, mij net zo. Maar hou de boosheid binnen jezelf of ga op het dak staan schreeuwen maar ga je boosheid niet naar haar toe uitten, hiermee bevestig je alleen maar wat zij nu misschien over je denkt. laat de scherven je nu naar het geluk toe brengen (qoute van iemand elders op ldvd)

Sterkte ! en reageer je hier maar af, hier is het geoorloofd

Groetjes Berrie

afbeelding van Janneke82

Hoi Jay,

Dus voor jou is het nu definitief toch over gegaan? Wat verschrikkelijk voor je, wat moet je je nou afschuwelijk k#t voelen...maar je verlaat definitief het land der hopenden? (waar ik jammer genoeg nog wel in rondzweef...ondanks alles...). Ik wens je er heel heel heel veel sterkte mee, en zo'n lief iemand zoals jij vind vast heel snel wel weer een echte liefde, die het ook echt waard is...!

Liefs Janneke

afbeelding van salsaqueen

Hallo Jay, 5 jaar geleden

Hallo Jay, 5 jaar geleden heb ik een depressiviteit meegemaakt, heel zwaar. Vooral als je wakker wordt is het een hel, behalve geestelijk krijg je met lichamelijke klachten te maken. In 3 maanden tijd ben ik 35 kg afgevallen. Ik verzorgde mij niet meer en kon van mijn bed naar de bank kruipen en ?Ǭ¥s avonds weer terug. Het is een HEL geloof me. Mijn (inmiddels overleden) echtgenoot heeft het geweldig opgevangen want alles kwam op hem neer. Van buiten zie je niets aan een depressief iemand. Ik heb Seroxat geslikt, twee jaar lang. Toen heb ik in overleg met psycholoog afgebouwd. Ik kan je een ding vertellen, je komt sterker uit zo?Ǭ¥n periode maar tegelijkertijd kwetsbaar, hoe tegenstrijdig dit ook klinkt. Want nu ben ik weer zover....... en nu sta ik overal alleen voor. Als je van haar houdt ga ervoor maar houd er rekening mee dat de weg heel lang en heel bochtig is....
Liefs en sterkte.

afbeelding van jay

bedant, maar haar besluit

Bedankt allemaal,
Ze belde me gisteren op dat ze toch niet de ruimte had voor een relatie. Ik stond te trillen op mijn benen.
Alles wat ze ooit heeft gezegd, gedaan.. een grote leugen.
Ik kan het ook niet verkroppen dat ze naar de buitenwereld ogenschijnlijk nergens last van heeft ( gaat wel vrolijk stappen enzo) en dan ga ik automatisch denken: ja.. het lag dus toch aan mij.
Ik vond het ook echt een klap in mijn gezicht, na al mijn zorg, begrip, offers en liefde hoor ik gewoon dat het niet goed genoeg is.

Ik denk dat ik nu een tijdje lekker op mezelf blijf en ik moet al helemaal niet aan een relatie denken.

Als vrouwen het ZO willen, kunnen ze het zo krijgen.

Ik ga nu eerst aan mezelf denken.

afbeelding van AmberGold

Hey Jay

Bedankt voor je verhaal
Erg mooi verhaal ook
Ikzelf heb 3 jaar terug bijna precies hetzelfde gehad als jij nu. Heb daar erg veel van geleerd en misschien ook wel weer niet.
Wat ik je echt kan aanraden is om aan jezelf te denken en jezelf niks te verwijten, wat ik ook zie in je mail is dat jij diegene bent die er zeker alles aan gedaan heeft. Liefde moet spontaan zijn op jouw leeftijd en geen een of andere verzorgstatus krijgen. Als ik nu weer een depressief meisje tegen zou komen die mij leuk zou vinden, zou ik moet bekennen dat ik het te belangrijk vind dat zij mij niet zou kunnen geven wat ik verwacht van een relatie. Zij kan jou nou ook niet geven wat zo mooi kan zijn aan een realtie, wat je echt nog wel tegen zal komen. Ikzelf moet eerlijk bekennen dat ik sinds haar geen relatie meer gehad heb, terwijl dat de liefde natuurlijk nog wel een kans verdient, maar domweg niet van mij krijgt. Zolang jij aan haar lippen blijft hangen, zal zij ook zo bot naar jou en anderen blijven doen, omdat ze dat klaarblijkelijk zich kan permiteren. Na ja, zo denk ik er nu over.
Stel jezelf en je eigen idealen voorop!
succes

afbeelding van jay

AmberGold thanks

Hey,

Bedankt voor je reactie.
Ik weet alleen niet of dat de werkelijke reden voor haar was, aangezien de verdere ontwikkelingen.
Wel laag natuurlijk, omdat ik me eigenlijk ten eerste zorgen maakte over haar gezondheid.

Jammer dat mensen daar zo'n misbruik van kunnen maken.

Groetjes

J.