Relatie verbroken

afbeelding van Gast

Hallo ik ben een meid van 21 jaar. Ik heb 3 jaar lang een relatie gehad met een hele lieve jongen. Aan het begin was het zo geweldig. Ik was verliefd en wilde alles met hem delen. Ik deed alles voor mijn lieve vriendje. Maar steeds meer kreeg ik het gevoel dat we niet bij elkaar paste.

Ik ben zorgzaam en lief. Maar ik kon in onze relatie ook een ontzettende bitch zijn. En had geen blad voor mijn mond. En ook iemand nodig die naar mij luisterd. En mijn vriend kon dit niet zo goed. Hij uitte zijn gevoelens ook zelden. Dat was voor mij zo moeilijk. We vonden elkaars humor ook nooit zo. Maar daar valt mee te leven. Het laatste jaar hebben we zoveel ruzie gehad wat vooral van mij afkwam omdat ik de confrontatie opzocht. waarom? Puur omdat hij dit van mij pikte en zelden iets naars terug zei. Hij zegt altijd: Als je nu zelf weet dat je stom en naar doet waarom zou ik er dan iets van zeggen? En ik wilde juist zo graag dat hij wat terug zei. Op het laatst kon hij in mijn ogen niets goed meer doen. En dat vind ik erg want het is een hele hele lieve goede jongen.

Ik kan goed luisteren maar zit al jaren niet goed in mijn vel en tob met ups and downs. Dat was al zo voordat ik mijn vriend leerde kennen. Maar ik wilde gewoon niet inzien dat ik hulp nodig heb. Ik heb een aantal pogingen tot hulp zoeken gedaan maar dat vervolgens weer afgeblazen.

En dus heb ik gisteren samen met hem besloten om de knoop door te hakken en allebei onze eigen weg te gaan. Hij zag ook in dat we geen toekomst samen zouden hebben. We zouden gaan samenwonen. En dan was het waarschijnlijk fout gegaan. Ik zat er al een hele tijd mee maar drukte dit weg. En deed alsof er niets aan de hand was.

Het ergst vind ik nog dat ik hem pijn heb gedaan omdat ik zelf gefrusteerd was. Hij was altijd de lul. Nu pas zie ik in hoe fout dat is. En ik ga hulp zoeken. Ik heb hem ook gezegd dat hij door moet gaan. En lol moet maken en praten met vrienden en familie. Het is geen prater... Gelukkig zijn we heel vredig uit elkaar gegaan. Zonder ruzie, of lelijk doen. We hebben elkaar geknuffeld en een laatste kus gegeven. Als afscheid.

In de 3 jaar dat ik een realtie met deze jongen heb gehad heb ik veel van hem mogen leren. En ik ben er trots op dat ik zijn vriendin was. Ik hoop dat hij heel erg gelukkig wordt want dat verdient hij. En met mij wordt hij niet gelukkig dat zie ik nu ook in. Ik leef met pieken en dalen. En kan zo verschrikkelijk boos zijn op de wereld.

Maar na gisteren zie ik mijn droom wel in duigen vallen. Niet samenwonen, geen relatie meer, in therapie. En ik heb pas mijn spw4 diploma behaald en zou sph gaan doen. Maar hier zie ik even vanaf. Die opleiding is erg confronterend. Dat kan ik nu niet aan. Ik ga aan mezelf werken, een huisje zoeken en werken op een activiteitencentrum.

We zullen allebei een erg moeilijke tijd hebben. Vooral omdat we nog van elkaar houden. Maar ik denk echt dat het beter is zo. En nogmaals ik wens hem het allebeste toe. We hebben afgesproken om contact te houden. Hoe moeilijk dit ook is. Deze jongen zal altijd een speciaal plekje in mijn hart houden.

Noom

afbeelding van tijger

Hoi,

Misschien een stomme vraag, maar als je vriend lief is, waarom doe je dan moeilijk en onmogelijk??
Waarom zoek je dan een confrontatie op?
Dat begrijp ik eigenlijk niet.
Groet Tijger.

afbeelding van Noom

Reactie

Alleen lief zijn is niet genoeg. En zoals ik verteld heb hebben we samen besloten om er mee te stoppen. Omdat het niet werkte. En wat zou jij doen als je nooit tegengas krijgt? Daar ben ik benieuwd naar. En ik wil bovendien dat hij gelukkig is. Met mij is dat haast onmogelijk. Ik moet eerst aan mezelf werken. Ik ben hier om het van me af te schrijven en niet om afgezeken te worden

afbeelding van tijger

Hoi,

Bedoelde het helemaal niet om je af te zeiken, integendeel wil graag begrijpen waarom je dan toch de confrontatie opzocht, maar zeer zekers NIET om je af te zeiken. Mijn excuses als dat in mijn schrijven zo overkwam.
Groet Tijger.

afbeelding van lizz01

Ik heb helaas hetzelfde

Ik heb helaas hetzelfde meegemaakt met mijn vriend..
Alleen hij heeft de knoop doorgehakt, ik kon hem niet loslaten,
en nu zit ik hier met een gebroken hart en een schuldgevoel omdat ik zo heb gedaan tegen hem.
Ik wil het toch nog graag een 2de kans geven voor ik zeg da het niet werkt.

afbeelding van 12345678

reactie.

Hallo,
Ik zie dat jou reactie op dit verhaal al een aantal maanden geleden is.
Mijn vriend heeft het twee weken geleden ook uitgemaakt en ik weet nu dat het gewoon mijn eigen schuld is. Ik ga er nu ook hulp voor zoeken en weet echt zeker dat het de volgende keer beter gaat..
Het is alleen te laat..mijn ex wilt geen relatie meer..ik ben zo bang dat hij me nooit meer hoeft..ik weet gewoon dat we samen gelukkig kunnen zijn..
Ik vroeg me af hoe het bij jou is gegaan?

Groetjes

afbeelding van Noom

Reactie

Hee hallo,

wat klote dat je vriend het uitgemaakt heeft. Het is goed dat je hulp wilt zoeken. Ik weet natuurlijk niet wat er gebeurt is, maar je ziet het in en je wilt hulp. Echt balen dat je ex geen relatie meer wil. Maar bedenk je ook misschien is het beter zo.... Anders zouden jullie misschien beide ongelukkig zijn. De tijd zal leren, en dan kun je hem ook loslaten of niet. Het nu nog allemaal zo vers.. En misschien komen jullie wel bijelkaar terug en worden jullie heel gelukkig, de tijd zal leren. Wonden helen... Je vroeg hoe het bij mij is gegaan... Ik wist nadat we er samen een punt achter hadden gezet dat dit de goede beslissing was. Ik was al 2,5 jaar toneel aan het spelen en dat moest stoppen. Ik hield niet op de goede manier van die jongen. Ik heb geen moment spijt gehad. Vond het alleen heel erg dat ik hem veel pijn heb gedaan, tijdens onze relatie. En hij schreef me een brief dat hij me terug wilde en met me wilde trouwen, kinderen krijgen etc. Ik heb hem een email gestuurd en uitgelegd dat ik niet wil en dat hij dat moet accepteren hoe moeilijk het ook voor hem is. Ik weet dat als ik weer met hem in zee ga dat ik dan heel ongelukkig wordt. En op koninginnendag ging ik stappen en kom toch een leuke vent tegen. Was opslag verliefd. Had hem wel eerder gezien maar nooit een gesprek gehad toen wel. En sindsdien zijn we samen. Ik weet dat het snel was na mijn vorige relatie ongeveer 1 maand... En ik zie nu in dat een relatie ook leuk kan zijn en dat ik mag zijn wie ik wil zijn. Dat seks fijn is. En dat ik tegengas krijg als ik achterlijk doe ! Ik kan alles bespreken met mijn nieuwe vriend. Hoe stom, saai ook. En dat is fijn. Soms smst mijn ex weleens of ik kom hem tegen maar dat is zelden. Ik hoop dat je er iets aan hebt. En dat het tussen jou en je ex wel goed komt! Vind het heel erg voor je... Sterkte, en als ik iets voor je kan doen hoor ik het wel..

Groeten Naomi