Rit naar de hel

afbeelding van niceboy

Tja, en zet nu je gevoelens maar eens op papier.
Het begin is het moeilijkst.
Maar oke, ga het proberen, misschien helpt het.
Misschien krijg ik zelfs wel de gouden tip.
Maar het belangrijkst is misschien wel dat je hoopt op een beetje begrip.

Ik ben een man van 49 en heb een relatie van 1,5 jaar met een vriendin
die 120 km verderop woont.
Zij is 40 en heeft 4 kinderen, ik heb er 2.
Mijn kinderen zijn al ouder en wonen op zichzelf, haar oudste is net
het huis uit en zij leeft dus met haar drie dochters, in de leeftijd van
9, 11, en 13 jaar. Beide hebben we een bewogen leven gehad en het nodige
meegemaakt, veel bagage dus.

Het begon dus voor 1,5 jaar terug, een vriend, die zijn rijbewijs kwijt was
vroeg me een keer met hem mee te gaan naar een discotheek.
Om hem een plezier te doen ben ik meegegaan.
Hij kwam daar vaker en stelde me aan een paar mensen voor.
Een daarvan was dus C. We gaven elkaar een hand , dat hoort bij het voorstellen
en keken elkaar aan. Op dat moment werden we beide overspoeld door gevoelens
Dit was liefde op het eerste gezicht.
Het was overweldigend! Een gevoel van herkenning,genegenheid raar gevoel in de buik, ongeloof en nog veel meer. Pfff en dat op oudere leeftijd.
We hebben een paar keer gedanst die avond en meer is er op dat moment niet gebeurd.
Langzaam maar zeker hebben we dit sterke goede gevoel omgezet in een relatie.
Ik heb haar kinderen leren kennen en dat liep allemaal geweldig.
Geen negatieve dingen, kinderen mochten mij graag en ik hun ook.
Daar zouden geen problemen ontstaan. Want dit zijn dingen waar het in een relatie toch kapot kan lopen, ik bedoel met kinderen die partners niet accepteren.
Maar nee, alles rozegeur en maneschijn. Geweldig!
Ik probeerde zoveel mogelijk bij haar te zijn, en niet alleen in de weekenden.
Ik ben zelfstandig en zover mijn werk het toeliet, ging ik naar haar.
Ook kwam ze wel een weekend bij mij, alleen, dat was totaal anders.
Bij mij zonder kinderen, doen en laten waar we zin in hadden, heerlijk.
Zij is een jaar of 8 geleden gescheiden en is een behoorlijk actief persoon.
Ze reageert waanzinnig op invloeden. volle maan, ongesteldheid, tegenslagen. maar is ook vol humor.
Ze heeft problemen met nemen van besluiten, maar slaat zich goed en sterk door het leven.
Bij haar thuis is altijd aktie en niet alleen door de kinderen.
Elke dag heeft ze mensen over de vloer, mannen vrouwen. niks verkeerd, kennissen.
Zelf klaagt ze hier wel eens over en heeft het gevoel dat ze geleefd wordt.
Door haar kinderen en door haar omgeving.
Ze heeft er een probleem mee, dat wij op afstand wonen.
Ze geeft aan dat ze me het liefst elke dag om zich heeft en dat haar probleem steeds groter wordt.
Sinds een jaar klaagt ze hierover en daardoor gaat de stemming onder elkaar erop achteruit. We zien mekaar alleen in de weekenden, houden van elkaar, maar kunnen eigenlijk niet zoals we willen. Ik zou wel naar haar toewillen, maar door mijn werk wordt dat probleem. Ik kan het niet opbrengen om elke dag 120 km heen en 120 km weer terug te rijden, dat hou ik niet vol. Dit komt ook door onregelmatige tijden. Als ik dat zou doen, ben ik alleen maar onderweg en zou s'avonds te moe zijn om nog iets te ondernemen en volgende dag met tegenzin weer gaan.
Van haar kant wil ze niet naar mij toe om haar kinderen, ze is bang voor de verandering en bang dat de kinderen gaan rebellizeren en dat daar problemen uit voortvloeien en misschien ook gedrag, zowel op school als thuis.
Zou voor de kinderen ook verandering van school betekenen.
Ik heb nog een probleem om naar haar te gaan. Haar omgeving, haar vrienden. De steeds aanwezige druk van de aktie en alles erom heen, soms echt zo'n doorgangshuis. de ene komt en de andere gaat.
Ook hierdoor hebben wij een probleem, omdat we niet aan elkaar toekomen.
Dar ik haar met de kinderen moet delen is oke en vanzelfsprekend, maar dat ik haar daarnaast nog met de hele stad moet delen, gaat me te ver.
Ik heb haar voorgesteld om ergens in de midden iets te gaan zoeken voor ons, met de kinderen. Het leek haar in het begin goed idee, we hebben zelfs al wat woningen bekeken en gekeken naar verbindings en school mogelijkheden voor de kinderen.
Maar nu komt het, ze gaat zich steeds meer afzetten tegen het idee.
Haar bekenden geven hun goedbedoelde bemoei adviezen.
De stemming daalt nog verder.
eigenlijk hadden we de beste vooruitzichten, we zijn nog steeds stapelgek op elkaar. Maar door alle invloeden van buiten, gaat het niet !
Afgelopen weekend heb ik haar voor de keuze gesteld.
Of ik wil elke dag met je samen en we gaan ervoor.
Of ik laat je vrij, want nog 10 of 15 jaar wachten tot de kinderen het huis uit zijn en wij een keer aan elkaar toekomen, dat wil ik niet.
Ik ben het alleen zijn ook moe en ben af en toe best wel eenzaam.
Juist omdat we verder eigenlijk heel goed in staat zijn goed met elkaar te praten en onze ideen over het leven , gedachten en opvattingen op een lijn liggen, zou ik er niet over hoeven na te denken om de stap met haar te nemen.
Garanties krijg je nooit, maar als je niets probeert?
Tja, dit was mijn verhaal in grote lijnen.

Vandaar rit naar de hel is in vergelijking met dit nog plezierreisje
Ik hou van haar en mis haar.
Zij houdt van mij en mist mij.
Gisteren haar spulletjes en haar huissleutel naar haar teruggebracht.
Mijn spulletjes en mijn huissleutel weer meegenomen.
Uurtje bij haar geweest.
Innige omhelzingen, kussen, tranen.

Ik huil nu

afbeelding van odie

Niceboy

Helaas, geen gouden tip, wel begrip. Hier begrijpen we allemaal wat het betekent wanneer je je liefste moet missen, om welke reden dan ook. De gevoelens die we hier hebben zijn herkenbaar voor anderen.

Je schrijft dat je vriendin zich begon terug te trekken toen het echt menens werd om samen (ergens in het midden) een woning te zoeken. Zou het kunnen dat ze er tegenop ziet om haar kennissen (of vrienden) te moeten missen? En daarom zich begon terug te trekken? Wanneer julle zoveel van elkaar houden kan er toch een oplossing komen wanneer zij er ook helemaal klaar voor is? Het zou best kunnen dat ze gevoelsmatig nog niet in staat is om afstand te cre?ɬ´eren tussen haar en haar kennissen kring. Ze zegt dat ze af en toe het gevoel heeft dat ze geleefd wordt door alle mensen, maar aan de andere kant denk ik dat ze het ook fijn vindt. Tenzij ze wordt gebruikt natuurlijk (maar denk niet dat dit het geval is).

Misschien heeft zij wat meer tijd nodig om echt de knoop te kunnen doorhakken, afscheid te nemen van al die mensen om haar heen. Wanneer jullie in het midden zouden gaan wonen krijgt ze wel rust maar dat kan ook een rust zijn die ze niet echt zou willen, begrijp je?

En elke dag 120 km heen en weer te rijden lijkt mij ook niet gezond.

Ik zou eerst maar rustig haar de kans geven, om te kijken of ze echt wel in staat zou zijn om van haar kennissenkring gescheiden te wonen. Niet gelijk de knuppel in het hoenderhok gooien en alles of niets spelen. Je geeft zelf aan dat ze heel heftig op alles reageert. Ik kan het me dus goed voorstellen dat zij echt de bibbers kreeg, nadat een gezamenlijke woning steeds meer in het vizier kwam. Mijn advies: doe eens wat rustig aan en gooi niet meteen alles weg. Houdt de mogelijkheid open met elkaar te blijven praten. Iets minder genuanceerd denken? Sterkte Niceboy

afbeelding van niceboy

Dank je Odie

Hele wijze woorden, Dat met die bibbers heb ik zelf ook gedacht, haar angst voor wat er kan gebeuren.
Gaat het wel goed en als het niet goed gaat en dan......
Maar garanties krijg je nooit.
Wat het missen van vrienden en kennissen betreft heeft ze mij verzekerd dat daar niet het probleem is, ze gaat ver en beweert zelfs "Ik heb geen vrienden"
Wat je niet weet is dat ze in Duitsland woont en ik in Nederland, heb dus aangeboden naar Duitsland te verhuizen, maar zo dat ik toch nog in Nederland kan blijven werken, dit met het oog op de kinderen, school taal enz.
Haar probleem is met name de oudste dochter van 13.
Maar ik weet dat ze ermee bezig is, want de dochter kan naar vader als ze niet mee zou willen. Persoonlijk vind ik dat een kind van 13 niet zoveel in de melk te brokkelen mag hebben. Maar ik snap haar ook, als moeder. Ik ben bang.
Bang dat ik haar verlies. Maar ons leven zo verder leiden is ook geen optie.
Het kontakt is er nog steeds, dagelijks. Behoefte is er van beide kanten.
Vandaag is ze jarig. Ben vannacht naar haar toe gereden, na telefoongesprek, ze was namelijk teleurgesteld dat ik er niet was.
Het was heerlijk! lekker tegen elkaar aangelegen, het voelde zo goed, vanmorgen door haar dochters, die verbaast en blij waren dat ik er was,
dikke knuffels van die meiden en toen hebben ze ons uit bed gegooid.
Nadat de kids naar school waren merkte ik hoe onrustig ze was en heb nog beetje met haar gepraat, voorzichtig, niets willen forceren. Heb haar nogmaals duidelijk gemaakt dat ik van haar hou en elke dag met haar samen zou willen zijn.
Ze voelde zich vertweifeld over haar sterke gevoelens en het heen en weer geslinger tussen gedachten. Toen heb ik besloten naar huis te gaan om haar rust te gunnen, na haar op het hart gedrukt te hebben dat zij zich moet melden als ze het eraan toe heeft.
Op het moment voel ik me opgelucht, maar dat gevoel blijft niet, het is geen optie zo door te blijven leven als we nu doen.
Ik verwacht geen pasklare oplossing nu, maar wil wel iets waaraan ik me vast kan houden, dat mag iets zijn van over half jaar of over een jaar, maar de beslissing. Ik weet dat we deze afstandrelatie beide niet verdragen, omdat we beide meer willen, als we echt zo door gaan met het ontevreden gevoel over het niet kunnen krijgen wat we graag zouden willen, zou onze relatie uiteindelijk ook geen goed doen.

afbeelding van Forza1961

Herkenbaar Niceboy

Ik heb je relaas met veel belangstelling gelezen en het is vergelijkbaar met wat ik meemaak, heb meegemaakt. Vrijdag, 2 weken geleden, werd het heen en weer rijden mij ook teveel. Ik heb 50.000 km gereden in 14 maanden tijd om steeds bij haar te zijn. Ik 45, zij 46. Ik twee kinderen van 10 en 11... zij geen kinderen. Maar als ik mijn kinderen van school ophaal (om de 14 dagen) en ik zie die koppies, kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om 180 km verderop te gaan wonen. Lees mijn blogs maar. Als je iedere dag samen kunt zijn, is het leven zoveel gemakkelijker. Ik wil ook iedere dag achter de vrouw kruipen waar ik van hou. Maar op onze leeftijd zijn er zoveel belemmeringen. Mensen die een relatie op afstand niet kennen op latere leeftijd, zullen het niet zo gemakkelijk kunnen begrijpen.

Ik weet precies wat je voelt en je vriendin ook. Het is gewoon een rotsituatie. Liefde overwint niet alles denk ik wel eens...

Het is dan ook heel moeilijk aan te geven wat je nu moet doen. Je hart laten spreken of toch de nodige rationaliteit inbouwen. Je hebt immers met zoveel andere zaken nog te maken. De tijd zijn werk laten doen? Ik heb nu hiervoor gekozen. Werd gek van mezelf. Geen keuzes kunnen maken. Geen knopen door durven hakken.... ken dit niet en wil dit ook nooit meer ervaren. Heb haar al 2 weken niet gezien, sleutel ingeleverd, alle kleding meegenomen enz. Durf haar niet te bellen en zij mij niet. Want dan vliegen we weer in elkaars armen en begint 'de ellende' weer van voren af aan. Heb ook geen zin om tot mijn 50ste te latten.... dan maar een vrouw in de buurt. Makkelijker. Maar werkt het zo? Ook niet, liefde kun je immers niet sturen. Dus, ik laat de tijd zijn werk doen. Heb een leuke baan, 2 heerlijke kinderen, ben gezond, heb een leuk huis....tel mijn zegeningen maar.

Wens jullie heel veel wijsheid en succes toe.

afbeelding van odie

tijdsdruk...

Niceboy, jij wil graag weten waar je aan toe bent. Heel begrijpelijk, maar gaan stellen dat je wilt weten waar jullie staan over een half jaar of een jaar... Op die manier forceer je een beslissing en ook dat is niet goed. Dan kiest zij nu voor iets en later kan blijken dat het toch niet werkt. En jij, jij hebt de hele tijd met die deadline geleefd. Dat doet je geen goed.

Ik denk dat zij heel goed aanvoelt dat jij graag wilt dat ze nu een beslissing neemt en dat daar haar onrust vandaan komt. En nogmaals, ik begrijp best je onvermogen maar ik denk ook dat 'drammen' geen goed doet. Nogmaals, laat het een beetje tot rust komen en niet elke dag heen en weer reizen. Zoals Forza zegt met die latrelatie. Natuurlijk wil je graag altijd bij je liefste zijn maar soms, vanwege praktische 'problemen' lukt dat niet altijd. Heb wat geduld, wie weet komt zij op een gegeven moment tot de conclusie dat ze de stap durft te wagen, omdat ze je mist.

En garanties hebben we inderdaad nooit in het leven. Niemand, alleen dat we ooit eens doodgaan... Liefs Odie