Schrijven

afbeelding van PoemLover

Ik kan de raad die ik krijg op dit forum opvolgen en niet meer schrijven over ldvd. Maar dan kunnen we allemaal wel wegblijven hier. Tenzij mijn ldvd natuurlijk ondergeschikt is aan dat van anderen. Als dat zo is zou ik dat graag gemotiveerd zien.

Niet meer schrijven lijkt me trouwens een goede oplossing. Niet alleen vereist het overkomen van ldvd dat het niet meer nodig is erover te schrijven, niet meer erover schrijven helpt je er minder mee bezig te zijn.

Maar schrijven zou ook kunnen helpen. En dan bedoel ik niet specifiek voor mijzelf, maar zeker ook voor andere forumgenoten.

Dat wou ik even gezegd hebben.

afbeelding van Nientjuh1

Poemlover

Hou lieve Poem!

Jouw ldvd is zowiezo niet ondergeschikt. Als jij ldvd hebt en het helpt om erover te schrijven, moet je dat doen. Maar als je er overheen bent. Of het in ieder geval een plekje hebt kunnen geven ben ik super blij voor je, maar zou ik alsnog heel veel aan jouw blogs hebben. Jouw gedichten zijn prachtig en ik lees ze altijd! Je moet doen wat goed voelt. Mijn ldvd is niet heel extreem. Ik heb m'n momenten, maar ben verder elke dag aan het werk en heb helemaal geen tijd om ldvd te hebben. Maar alsnog schrijf en lees ik hier op de site. Het is fijn om te lezen dat er meer mensen zijn met hetzelfde verdriet, al gun je het niemand natuurlijk.

Je zegt dat er niet over schrijven je zorgt dat je er minder mee bezig bent. Dat kan kloppen, al denk ik dat als je het opschrijft je het een plekje kan geven. Helemaal op zo'n site met lotgenoten. In mijn omgeving begrijpt niemand me, dus kan er niet echt over praten. Als ik het niet hier zou schrijven zou ik er in m'n hoofd te veel mee bezig zijn, denk ik.

Ik weet het ook niet. Ik doe wat mij goed lijkt op dat moment, en dat is erover schrijven.

Slaap lekker X

afbeelding van Binas

@ Poem

De raad op het forum? Komt op mij wat generaliserend over. Klopt dat wel?
Tot nu toe heb ik persoonlijk 1 iemand jou dat advies zien geven. Jij denkt daar anders over en ik zie en zag onder het blog dat je verwijderd hebt ook hele andere reacties. Reacties van mensen die vonden dat je gewoon kon schrijven over alles wat je bezig houdt.

Hoe komt het dat 1 mening jou zo van slag brengt?
Ik heb destijds ook gemerkt dat als je bij jou iets aangeeft wat niet helemaal in jouw denkwijze past, dat je daarvan ontregeld raakt. Dat maakt het voor mij moeilijk om te reageren. Ik wil je niet ontregelen. Of stof tot nadenken geven wat jou niet loslaat.
Ik vind je heel kwetsbaar.
Nu heb je iedereen uitgenodigd wel te reageren, dus dat doe ik.
Ikzelf ben direct en zeg wat ik zie/lees, ik kan mij voorstellen dat dat soms lastig lezen is. Ik sta altijd open voor nuttige feedback. En ik reageer altijd vanuit de beste intenties.
Hou dat voor ogen, maak je het misschien makkelijker mee voor jezelf. En onderscheid hetgeen waar je wat mee kan met hetgeen waar je niks mee kan. Het zijn maar meningen, jij weet zelf wat het beste werkt voor jou.

afbeelding van PoemLover

@Binas

Hoi Binas! Ik denk dat het meerdere mensen waren, niet alleen degene waar wij het over hebben. Ik ben zeker tenminste van één ander. Ik onthoud niet wie allemaal, maar ik houd wel een soort "overall count" bij, zoals een soort "smaak in de mond" (waarmee ik niks bedoel te insinueren over de intenties).

Er zijn ook veel mensen die zeggen: "Blijven schrijven!", maar verder niet reageren. Dan heeft schrijven op den duur ook niet zo veel zin meer voor mij. Ik denk dat ik dan een ander soort "zin" moet verzinnen. Knipoog

Ik wil niet klagend overkomen. Ik denk dat ik gewoon realistisch ben.

Tja, en kwetsbaar ben ik denk ik ook. En ik denk dat je een punt heb dat ik mensen letterlijk en serieus neem. Als je wat zegt, probeer dan zo goed mogelijk te formuleren wat je bedoelt, want de ander heeft alleen jouw woorden, en dat is hetgeen de boodschap overdraagt.

afbeelding van Binas

@ Poemlover

Het gaat mij niet om de persoon of personen die jou dat advies geven, dat staat hier los van.
Wat ik denk te merken is dat als advies jou raakt, omdat het mogelijk een kern van waarheid heeft of omdat je het er niet mee eens bent, dat je dat dan uitvergroot. Zoals nu.
Dit is het tweede blog die je erover opent, je wordt onzeker. Je vindt dat mensen op jouw blogs moeten reageren, anders heeft het voor jou niet zoveel zin.

Je hebt een verwachtingspatroon en als men daar niet aan voldoet, ga je om je heen slaan. Als je blogs opent kunnen er reacties komen die misschien moeilijk zijn, of niet leuk. Anderzijds ook reacties die helpend zijn en fijn. En zelfs geen reacties, omdat niet iedereen zich kan inleven in een bepaald blog. Ik zie vaker blogs zonder reactie, dat is jammer, alleen heeft dat niks met die persoon te maken. En ook niet met jou. Je vat het te persoonlijk op.

Wie weet moet je inderdaad een ander soort zin, verzinnen. Iets wat je wel oplevert wat je er van verwacht.
Ik denk dat je ook niet op reacties zit te wachten, omdat je graag wil dat forumleden op je reageren. Dan krijg je geforceerde schrijfsels/adviezen denk ik.

Dit is ook maar hoe ik het zie, doe er mee wat je kan. Het is geen waarheid. Er is geen goed of slecht. Alleen wat jezelf ervaart en voelt, daar kan je wat mee.

afbeelding van PoemLover

@Binas

Ik ervaar dat anders. Als ik de lijst met courante blogs tevoorschijn klik, zie je consequent dat de blogs die geen reakties krijgen van Hmmm en mij zijn. Niet alle blogs van mij hebben nul reakties. Die reakties zijn echter vrijwel nooit inhoudelijk, een uitzondering daargelaten (ik denk aan jou en Nientjuh1).

afbeelding van hortensia

@poemlover

poem stel je alsjeblieft niet zo aan wil je....in het verleden heb jij weet ik veel hoeveel inhoudelijke reacties ook gehad . Van iedereen wel . Maar als jij na een jaar weer gelijk luidende blogs publiceert als toen , hetzelfde verhaal in bijna exact dezelfde woorden , blog na blog bijna in herhaling valt als het jaar ervoor ...met uitzondering van de mooie gedichten dan waar jij ook veel reacties op hebt gehad ! Kun je dan verwachten van de mensen die hier al wat langer zijn om er weer heel diep op in te gaan?

afbeelding van PoemLover

@Hortensia

Misschien niet nee.

Duurt mijn ldvd te lang voor je?

Dit is trouwens precies wat ik bedoel met: "niet inhoudelijk". Teveel blogs van mijn had, maar de inhoud doet er niet meer toe.

afbeelding van Binas

Poemlover

Ik ben het eens met wat Hortensia hier schrijft.
En je vervalt nu ook weer in een rol, je noemt het zelf zielig. Dat is het inderdaad.
Voor mij niet te volgen. Ook niet iets waardoor ik nog zou willen reageren op jouw blogs.

Ik begrijp niet goed wat je hiermee wilt bereiken, kan je mij dat uitleggen?

afbeelding van PoemLover

@Binas

Binas schreef:

Ik begrijp niet goed wat je hiermee wilt bereiken, kan je mij dat uitleggen?

Ik denk dat ik "erbij wil horen". Ook heb ik mijn ldvd nog niet kunnen verwerken, en zoek ik steun. Ik krijg consequent gespiegeld dat ik geen vorderingen maak. Het helpt voor mij om te schrijven. Niemand hoeft te reageren als men besluit dat niet te willen. Dat is me bij nader inzien wel duidelijk geworden. Ik ben al blij dat ik hier mag bloggen. En ook heb ik jullie hoog in achting, dus het doet pijn als ik kritiek krijg. Jij vindt als ik het goed begrijp dat ik "overgevoelig" (kwetsbaar) reageer? Ik lees dat mensen elkaar harten onder de riem steken en steun bij elkaar vinden hier, terwijl ik alleen maar de kritiek op mijn persoontje hoor en depressief word. Huilen Huilen Huilen

afbeelding van Binas

Klopt

Fijn dat je je reactie hebt aangepast, hier kan ik meer mee.

Dat vind ik inderdaad. Na mijn idee creëer je in jouw eigen hoofd gedachten/invullingen en ideeën en projecteer je dat op dit forum. Het zijn jouw gedachten die maken dat jij het gevoel hebt dat je er niet bij hoort. Ik heb niet de indruk dat er met jou anders omgegaan wordt als met een ander.
Ik vind het rot om te lezen, jouw worsteling. Wat ik mij herinner heb je hiervoor hulp toch?
Zo niet zou ik je dat van harte aanraden, om uit je eigen gedachten wirwar te komen. Je maakt het erg moeilijk voor jezelf.

Vervolg op je aangepaste reactie:
Poem dat is wat ik bedoel. Jij leest kritiek. Ik lees alleen maar forumleden die jou een hart onder de riem steken.
Jouw gedachten creëren een gevoel, niet wat hier geschreven wordt.
Lees het eens terug als je uit je emotie bent. En als je werkelijk depressief wordt van wat hier geschreven wordt, dan denk ik (en dit bedoel ik echt goed!!) dat dit forum misschien niet zo goed voor jou is op dit moment.

afbeelding van Just a guy

Hoi Poem

(liefdes)verdriet laat zich naar mijn mening niet kwalificeren, noch kwantificeren, iedereen die er iets aan heeft om hier al schrijvend zijn/haar hart (op een beschaafde manier uiteraard) te luchten, moet dat vooral doen.
De reden dat ik niet tot nauwelijks op jouw schrijfsels reageer is dat ik er niet zo gek veel mee kan, ik reageer uberhaupt alleen maar als een verhaal zeer dicht bij mijn eigen ervaringen ligt.
Los daarvan heb ik altijd wat moeite om jouw gedachtensprongen te volgen, ze komen op mij een beetje chaotisch over en je poneert vaak vrij definitief overkomende stellingen.

Een willekeurige zin uit een eerder bericht van je :

Citaat:

Als ik geen zin heb om verliefd te worden is dat namelijk mijn goed recht. En als ik over haar wil blijven schrijven ook.

Persoonlijk zie ik niet echt wat ik daar aan toe kan voegen in een reactie, ja dat is je goed recht, wie zegt van niet dan?

Overigens moet je je vooral niet door mij of wie dan ook laten tegenhouden om hier te schrijven hoor, alleen zal niet iedereen er iets mee kunnen, maar dat is niet alleen bij jou zo, ook kipje/hmmm of andere alter ego's kan ik weinig mee, zou ook prima meer over mij dan over de personen waar ik niet op reageer kunnen zeggen.

afbeelding van PoemLover

@Just a guy

Ik snap denk ik heel goed wat je bedoelt met je citaat van mij. Ik denk dat je de spijker op zijn kop slaat. Ik trap open deuren in en ben moeilijk te volgen. Wat ik doe is schrijven om het voor mezelf helder te krijgen, en eigenlijk vind ik dat niet eerlijk tegenover jullie. Ik behoor ook iets te schrijven waar jullie wat aan hebben.

Dat je vindt dat ik chaotisch ben is dan zeker te wijten op de manier waarop ik me uitdruk, want ik vind juist dat ik alles zo goed op een rijtje heb gekregen haha Knipoog

Bedankt voor je reaktie!

afbeelding van waterman

Hoi Poem

Wat anderen denken of jij moet schrijven of niet? Eigenlijk doet dat er toch niet zoveel toe? Waar het om gaat is of jij wat hebt aan schrijven. Of het jou helpt dingen op te schrijven, dingen hier als gedicht neer te zetten of gewoon wat overpeinzingen uiten. Als jij dat nodig hebt, fijn vindt, graag doet, prima dan toch?

Niet meer schrijven is alleen dan een goede oplossing omdat het jou de rust geeft die je zoekt. Maar als schrijven je die rust geeft, dan is WEL schrijven de goede oplossing. En, weet je, dat kunnen anderen niet voor je bepalen.

Het mooie van fora zoals dit is dat verschillende mensen je goede raad gaan geven. En dat is het: goede raad. En wat doe je met goede raad? Nou...... soms niks. Of soms wel wat. Soms volg je het op, omdat je er in gelooft. Soms volg je het niet op, omdat je er niet in gelooft. Het blijft geheel bij jou, het blijft jouw beslissing. Maar soms reageren wij wel Knipoog

Even volledig overbodig misschien:
Poem, wel blijven schrijven, he! Knipoog.
En of je dat wel of niet doet, mag je helemaal zelf weten! Knipoog

Hug van Waterman

afbeelding van hortensia

@poemlover

Beste Poemlover ...hoelang kennen we elkaar virtueel al ? toch al een hele poos dacht ik zo .
Wat ik lees van jou , soms reageer ik soms ook niet , daarop ben jij geen uitzondering .
Wat mij soms intrigeert in jou schrijven is wat jij precies verlangt hier , ik heb de indruk( en vergeef me als ik ernaast zit) dat jij meer een vorm van contact zoekt met andere mensen, dan dat je echt gebukt gaat onder een ldvd uit het verleden.
Maar juist die zgn ldvd wilt aanhouden om een reden te hebben voor aandacht om hier te "mogen "zijn.
Ik heb ook geen ldvd en ben hier ook ,schrijf verder ook geen blogs , maar vind het nog steeds leuk en zinvol om hier op de site te zijn .
Schrijf wat je kwijt wilt, wat kan jou het schelen, geen hoge verwachting hebben dat mensen dan reageren , schrijf omdat je het fijn vind . Relax Knipoog

liefs en wie schrijft die blijft he Poem Tong

afbeelding van PoemLover

@Hortensia

Dank je, Hortensia! Lachen Je slaat de spijker op zijn kop. Ik heb (of had) wel ldvd, dus het is geen smoesje om aandacht te krijgen, maar ik heb wel aandacht en steun nodig.

Ik zal kijken wat ik ga doen. Glimlach

afbeelding van PoemLover

@Waterman

Dank je, Waterman! Lachen

afbeelding van hortensia

@poemlover

Al 13 reacties Tong

afbeelding van waterman

Poem

misschien klinkt het heel cryptisch wat ik zeg, maar probeer de stevigheid die je nodig hebt uit jezelf te halen. Probeer de steun bij anderen te krijgen. Maar vertrouw allereerst op jezelf. Die anderen, das dan mooi meegenomen.

afbeelding van PoemLover

@Waterman

Van ldvd.nl moet ik dus niks verwachten.

Ik blijf schrijven, in de wetenschap dat iedereen mij beu is.

Wat doe ik zielig.

UPDATE: Hallo, Waterman! Ik wou bovenstaande reaktie weghalen nu ik een beetje gekalmeerd ben, maar ik laat hem staan omdat Binas ernaar refereert.

Bedankt voor je advies. Op eigen kracht vertrouwen is iets waar ik moeite mee heb inderdaad. Dus wellicht heb je een punt!

afbeelding van waterman

Poem

Heeeeeele grote hug voor je!!!!!!

Soms moet je een beetje eerst weer rust zoeken. Dan ziet de wereld er toch ietsje anders uit!

Waterman

afbeelding van hortensia

@poemlover

Pffff..poem...
Er is niemand hier die vind dat jij hier niet thuis hoort , aanvankelijk weer iets wat jij denkt tussen de regels door te lezen. Binas bedoelt dat niet zo. Wat ze zeg,t probeer er iets positiefs uit te halen.
Niemand die bewust niet op jou blogs reageert omdat we zouden vinden dat je hier niet thuis hoort. Mensen met alle soorten van pijn en verdriet mogen schrijven , alle mensen . Dus waarom zou jij je daarop een uitzondering moeten voelen?
Je weet vanuit het verleden hier, dat je leuke contacten hebt en had , je krijgt doordat je weinig reacties krijgt het gevoel dat je er niet bij hoort..kan het me wel voorstellen dat je dat gaat denken. Maar als ik dan even aan een blog van jou denk zeer recentelijk waar geen touw aan was vast te knopen want op het ene moment heb je het over HAAR en in de volgende zin over God en waarom jij wel of niet geloofd...Poem dat blog heb je zelf ook meteen verwijderd weer ...Maar ook datzelfde schreef je vorig jaar ook en als ik me niet vergis ook het jaar daarvoor .
Dat geeft ook niet als jij dat kwijt wil, maar zoals ik zei , de mensen die hier al wat langer zitten hebben het allemaal al gezien...en sorry ik zie een constante flash back voorbij komen en voel dan ook de noodzaak niet meer zo om te reageren ...dus niet omdat ik je wil buitensluiten, maar dat jij wel weet dat wij je heus wel zien en horen al wordt er niet altijd gereageerd . De ervaring door de tijd hier heeft laten zien dat je vaak snel weer aansluiting vind bij "nieuwe "mensen en ik sta denk ik op snooz op de achtergrond en kijk heus wel mee , net als Binas en al de anderen denk ik.
Dus trek je lip op en snuit je neus , dat er niet wordt gereageert zegt niet dat je niet gezien wordt ! Glimlach

afbeelding van PoemLover

@Hortensia

Bedankt voor je reaktie Hortensia. Nu begrijp ik de reden dat de forumleden niet reageren. Aan mijn blogs is geen touw vast te knopen, en dat kan ik me goed voorstellen. Het zijn schrijfsels die uit de krochten van mijn brein komen, en in de eerste plaats bedoeld om voor mezelf duidelijk te krijgen wat... ja wat eigenlijk haha. Grijns Bedankt dat je de moeite hebt genomen deze reaktie te plaatsen. Ik voel me nu gerustgesteld en je hebt me weer vertrouwen gegeven. Bedankt. Glimlach

afbeelding van torn

@Poemlover: Waar gaat het eigenlijk nog over ....

PoemLover schreef:

Ik kan de raad die ik krijg op dit forum opvolgen en niet meer schrijven over ldvd. Maar dan kunnen we allemaal wel wegblijven hier.

Sinds wanneer heb jij last van verkeerde leesinterpretatie ?
Nergens heeft iemand, althans in het openbaar, aangegeven dat jij op dit forum niet meer zou mogen schrijven.

PoemLover schreef:

Niet meer schrijven lijkt me trouwens een goede oplossing.

Dit is volgens mij, zoals Hort op andere wijze uitspreekt, de gazzilionste keer dat je hier mee aan komt.....
Je zeurt en probeert aandacht te trekken. Misschien eens proberen een blog met de titel: Ik wil aandacht!!!
Beetje schreeuwend (hoofdletters), vetgedrukt, wie weet wat voor mooi en nieuwe dingen daaruit voortkomen....

Kunnen gebruikers die normaal gesproken nooit of amper op je gereageerd hebben zich hier zwaaiend met welbekende sociaal-wenselijk vlaggetje Glimlach ineens gaan aanmelden, zoals eerder in dat uithuil-blog van je, en roepen dat jij zoveel mag schrijven als jij zelf wil of nodig hebt.

Bespaar je de illusie, je weet inmiddels zelf wel wie er enige regelmaat wel of niet inhoudelijk op je reageerde of niet.

Eerlijk gezegd denk ik dat de meeste mensen geen hout begrijpen van wat je schrijft. Wat verder ook niet uitmaakt, maar bij het lezen van je blogs over je LDVD denken:

https://

En dat weet je zelf ook heel goed. Dus kap dan even met dat gemier 'once in a while' dat er niemand op je blogs reageert, dat je geen reacties krijgt of dat je hier niet meer gaat of mag schrijven.......

PoemLover schreef:

En ook heb ik jullie hoog in achting, dus het doet pijn als ik kritiek krijg

Dat is een beetje het probleem op deze virtuele locatie; eerlijke feedback op dat wat iemand schrijft wordt systematisch verward met kritiek geven/krijgen. Je zou jezelf eens af kunnen gaan vragen wie jou echt serieus neemt als mens.en niet alleen maar op je reageren wanneer je dit soort blogsjes neer kalkt

Btw, waar hebben wij het eigenlijk nog over?
Enkele dagen geleden gaf je nog aan genezen te zijn van je LDVD. Dus eigenlijk verwacht ik (als dat mag) alleen nog prachtige gedichtjes van je te zien en mooie beschrijvingen van de virtuele personages die zich op dit platform bewegen te zien,......zoals in het verleden. Knipoog

Misschien hard en bot, laat ik zoals gewoonlijk geheel aan jezelf over hoe jij mij mijn reactie wil zien/lezen......

afbeelding van PoemLover

@Torn

torn schreef:

Eerlijk gezegd denk ik dat de meeste mensen geen hout begrijpen van wat je schrijft.

Je bevestigt wat Hortensia ook al schrijft in een andere reaktie. Ik snap nu dus wat het probleem is. En jij bent eerlijk, beste Torn! Knipoog

afbeelding van PoemLover

Binas

weg?

afbeelding van waterman

Hoi Binas

Binas, het ga je goed!!!!!!!!!!

Waterman