Schrikken van nieuwe liefde

afbeelding van drbibber

Hallo allemaal,

Na een hele heftige relatie van acht jaar en een nare echtscheiding was ik twee en en half jaar single. Na wat losse scharrels werd ik in februari weer eens echt verliefd op een man. In eerste instantie was ik heel blij. En opgelucht: Ik kon het nog! Al vond ik het natuurlijk ook doodeng om weer iemand te vertrouwen, iemand dichtbij te laten komen. Maar gelukkig snapte hij dat wel, want hij heeft ook het nodige meegemaakt en was ook een beetje voorzichtig. En we konden er goed over praten samen.

We deden rustig aan, zagen elkaar niet vaak en gingen gewoon door met ons eigen leven. Na twee leuke maanden barstte toch ineens de bom bij mij. Hij heeft niks bijzonders gezegd of gedaan, maar ik klapte helemaal dicht, zonder enige aanleiding dus. Het begon met acute buikpijn, en toen hij wat later vroeg wat er aan de hand was kwamen de tranen.

Ik voelde me ineens zo ontzettend benauwd! Ik heb dat eerlijk aangegeven en we spraken af wat afstand en rust te nemen. Dat was fijn, maar het hielp alleen niet! Het werd alleen maar erger!

Het was heel wonderlijk: de verliefdheid was weg, en het leek wel alsof er een hele zware deken over mijn hart hing. Eerst dacht ik nog, ach het is een fase. Het waait wel weer over. Maar niet dus. We spraken weer met elkaar af en eerst wilde ik niets zeggen. Maar ik kon het niet. Ik heb het maar eerlijk toegegeven. Ik kon zo niet doorgaan. Ik voelde me verschrikkelijk in de val zitten, ook al vond ik hem nog steeds heel erg leuk en aantrekkelijk!

'Gelukkig' snapte hij wat ik bedoelde, want hij had het ook!!!!!!!!

We zijn allebei hele gevoelige mensen, en er komen veel emoties los bij ons. We roepen blijkbaar veel bij elkaar op.

Ik voel nog steeds veel liefde, maar het doet zo'n zeer. Herkent iemand dit?

Hoe het nu verder gaat weet ik niet. In principe is het nu uit tussen ons. Maar ik voel me nog altijd benauwd, dus of het nou aan de relatie lag weet ik niet. Dat wordt even flink afstand nemen en nadenken.

afbeelding van BenIkTeLief

Is heel lastig om je opnieuw

Is heel lastig om je opnieuw echt open te stellen als je zo veel hebt geleden paar jaar geleden. Het zijn "skiesporen" uit het verleden waar je nu weer onbewust inzakt. Je hersenen nemen onbewust een aantal signalen waar van vroeger en genereert automatisch het nare gevoel erbij. Je steld je na lang weer aan iemand open, en de laatste keer dat je dit hebt gedaan heeft dat heel veel pijn opgeleverd, dat is je onderbewustzijn niet vergeten. Nu opende je je voor het eerst voor iemand, je geest genereert die pijn uit het verleden en nu bij.

Het kan natuurlijk ook gewoon toeval zijn, toch niet de geschikte nieuwe man. Maar als ik je verhaal zo lees lijkt hij toch wel een leuke vent. Maar als je dit vaker gaat ervaren, ga je toch richting een "mini trauma-tje". Als je echt rationeel nadenkt en vind dat het een leuke vent is zou ik juist niet opgeven juist samen doorpakken, erover praten en proberen dat "skiespoor" te bedwingen. Laat je geluk niet verpesten door ellende uit het verleden.

Ik realiseer mij dat dit makkelijker gezegt dan gedaan is.

Wijze woorden voor iemand die zelf in zak en as zit.

afbeelding van waterman

Hoi Lieve DrBibber

Wat vervelend allemaal weer................ Terwijl je het rustig aan deed, en niets fout hebt gedaan. En toch weer paniek, onrust, schrikken. Toch weer.

Laat het even gaan. Zoek je eigen rustpunt weer op. Een maandje, twee maandjes tot rust komen. En dan maar kijken hoe en wat. Maar nu even niks. Loslaten weer. Weer alleen maar zorgen dat DrBibber weer weg gaat bij de paniek, weer op haar eigen pootjes gaat staan. En daarna zien we wel.....

Knuffels van Waterman

afbeelding van rozenblaadje

@drbibber

Hé lieverd, wat fijn je weer te 'horen'! Jammer dat het "zwarte deken" er is. Maar ik vermoed dat het iets is waar je door moet, een stukje onverwerkt verdriet dat achtergebleven is? Neem de tijd voor jezelf om dingen te verwerken, om dingen te laten rusten, om dingen te bekijken en er vervolgens mee aan de slag te gaan. waar komt het vandaan? Welke gevolgen brengt het met zich mee? Wat blokkeert het en wat is het dat jij eigenlijk wil, hélemaal los van hem... Het is een grote brok denk ik, maar je bent sterk en het gaat je lukken! liefs

((Ik wou er nog even aan toevoegen: zelf heb ik ook een half jaar een nieuwe relatie gehad (tijdens een "pauze" met mijn ex) en ik had hetzelfde: eerst holderdebolder verliefd en daarna was het alsof ik keihard tegen de muur gelopen had en ineens een dikke bult begon te voelen, overal blauwe plekken... Ik schrok van mezelf dat ik ineens een hele dikke muur voor me had, dat ik oud zeer in een kastje in mijn hoofd vergrendeld had en dat het uitgebroken was. Het verschil met jou was dat ik ineens toch niks meer met die kerel te maken wilde hebben en ik keihard terug naar mijn ex gerend ben (al leek dat achteraf gezien ook niet de beste oplossing))) Anyway, om een lang verhaal kort te maken: ga het gevecht aan met het zwarte deken, tot alle veertjes eruit zijn en je het weer kan volsteken met witte donzige veertjes...

afbeelding van hortensia

@— drbibber

Was je wel helemaal jezelf als je bij hem was , of durfde je dat niet te zijn . Wordt je benauwd omdat je het gevoel krijgt dat de ander iets van je verwacht ? als andere mensen iets van je verwachten heb je daar moeite mee ?