Spijt

afbeelding van jessica47

Waarom komt spijt altijd later? Vooral het geval bij mannen dat ze later dingen beseffen

afbeelding van BenIkTeLief

Vrouwen van Venus en mannen van Mars

Omdat vrouwen en mannen op een emotioneel vlak niet op het zelfde level functioneren. Dit is al een feit sinds het begin der tijden. Mannen zijn vaak praktischer aangelegd. Is er wat.... vertel het dan, en wees vooral duidelijk. En dan bedoel ik duidelijk voor een man, niet duidelijk in vrouwentaal. Dit alles natuurlijk ff gegeneraliseerd.......

Al weet ik natuurlijk niet wat jij onder spijt verstaat.... Is de man vreemd gegaan, of heeft ie iets van jouw behoeften niet goed begrepen, komt ie er later achter wat je bedoelde en heeft ie spijt dat ie dat toen niet heeft opgepakt en er wat aan gedaan heeft.

Verder denk ik dat sowieso veel mannen maar ook vrouwen na een breuk de gedachten hebben van " had ik maar dit, of had ik maar dat gedaan". Als we alles van te voren zouden weten, zou het wel weer erg saai worden..... Dus tja... wat is wijsheid?

afbeelding van Nientjuh1

Jessica

Daarom is het spijt. Als het vooraf is kan je dingen voorkomen waardoor je geen spijt krijgt.
Het is dat wij vrouwen zijn en die dingen alleen bij onze vriendjes zien (de mannen dus), waardoor wij zoiets hebben "alle mannen zijn..." Terwijl dat natuurlijk onzin in. Vrouwen doen net zo goed nare dingen waarvan ze achteraf spijt krijgen. Ik heb ook zat dingen die ik achteraf liever niet had willen doen of juist dingen die ik wel had willen doen.
Gevoel is een raar iets. Spijt ook. Wanneer heeft iemand echt spijt en wanneer speelt iemand gewoon met je gevoel? Dat heb je ook nog namelijk. Mooie praatjes. Die dingen zijn lastig te herkennen!

afbeelding van jessica47

Klopt daar heb je gelijk in

Klopt daar heb je gelijk in en ik denk ook dat het aan de persoon zelf ligt. Mijn ex was soms heel afstandelijk en gesloten zou hij na een lange tijd of iets geen spijt krijgen of contact opzoeken? Ondanks dat die niet meer praat en voor zich zelf heeft afgesloten..

Het maakt mij gek omdat ik niet weet wat er is en ik ben van plan om een van deze dagen contact op te nemen.