Steun en hulp nodig!

afbeelding van Nientjuh1

Hai!
Ik ben N, 24 jarige vrouw.
Ik heb net een relatie van 1,5 jaar achter de rug (ter info, hij woont in een andere stad, dus even snel langsgaan kan niet) In het eerste jaar ging het super, verliefd, we misten elkaar als we elkaar even niet zagen enz.
Op een gegeven moment kreeg m’n vriend een full-time baan + eens in de 2 weken doet hij vrijwilligers werk bij een poppodium en 1x in de week band rep. Dus je snapt wel dat ik hem steeds minder zag. We spraken elkaar ook bijna nooit. Als we elkaar zagen zeiden we bijna niks. Dat is uiteraard de schuld van ons beide, we hadden er samen over moeten praten.
Maar goed, vorige week donderdag (17 maart) stuurde ik hem een Appje “hou je van mij?” Niet de beste aanpak, maar moest het weten. De volgende dag hebben we even heen en weer geappt en heeft hij er via whatsapp een einde aangemaakt met de reden “hou wel van je, maar niet genoeg, ik voel niet wat ik zou moeten voelen” enz. Op zich begrijpelijk, maar waarom heeft hij nooit wat gezegd. Zaterdag (19 maart) heb ik hem een lange mail gestuurd met daarin hoe ik me voel, zonder reactie te verwachten. Toch kreeg ik reactie en hebben we even heen en weer gemaild. Daar kwam uiteraard niks uit. Ik wilde nog afspreken om als volwassene nog even te praten, maar hij heeft pas over 1,5 week ergens tijd, wat mij best pissig en verdrietig maakt, want dat face to face praten is voor mij heel belangrijk. Dinsdag (22 maart) heb ik het laatste mailtje gestuurd met daarin dat het best laf is dat hij heeft gewacht tot ik iets zou zeggen zodat hij het uit kon maken. En dat het jammer is dat hij niet genoeg om mij geeft om af te spreken. Best een vervelend mailtje dus. Meteen spijt van ook. Daarna niks meer gehoord en ik doe m’n best ook niks te sturen. Nu vraag ik me af wat hij nou precies voelt, want wil het hem niet zelf vragen. Waarom heeft hij nooit eerder iets gezegd, dan had ik me erop kunnen voorbereiden of misschien nog iets kunnen doen. En is er nog een kans dat hij mij terug wil over een tijdje? Ga ik ooit nog wat van hem horen, of is dit echt het einde? Ik mis hem ontzettend veel en hou van hem. Herkent iemand dit? Of heeft iemand een keer in zijn schoenen gestaan en kan mij uitleggen waarom iemand het op deze manier het wil uitmaken?

afbeelding van hortensia

@Nientjuh1

Niemand kan in een ander zijn hoofd kijken , maar als ik jou verhaal zo lees , dan heb ik het vermoeden dat dit ( hoe erg het ook voor je is ) niet is wat jij moet willen zelfs....

Citaat:

Maar goed, vorige week donderdag (17 maart) stuurde ik hem een Appje “hou je van mij?” Niet de beste aanpak, maar moest het weten.

Na ander half jaar , via de app ...

Citaat:

De volgende dag hebben we even heen en weer geappt en heeft hij er via whatsapp een einde aangemaakt met de reden “hou wel van je, maar niet genoeg, ik voel niet wat ik zou moeten voelen”

Als iemand zegt niet genoeg van je te houden , dat is iets wat je niet kunt afdwingen , zijn gevoel naar jou is wat hij zegt en je kunt helaas niets anders doen dan dit te accepteren. Misschien hield hij eerst wel genoeg van je maar het heeft eigenlijk weinig zin om je af te vragen over het hoe en het waarom ...je wint er niets mee , dit is voor nu waar jij het mee moet doen helaas . Ik snap wel dat je verdrietig bent en je gekwetst voelt , dit ook niet netjes is via de whats app , maar dat zegt misschien ook al veel over het persoon in kwestie .

Citaat:

Waarom heeft hij nooit eerder iets gezegd, dan had ik me erop kunnen voorbereiden of misschien nog iets kunnen doen. E

Tijd , veranderingen , het op zijn beloop laten , minder interesse door andere bezigheden , wie zal het zeggen ... je hebt er niets aan , hij heeft het op deze manier gedaan en of je er iets tegen had kunnen doen? ik denk zelf van niet want zoals hij aangaf , hij voelt het niet meer zoals eerst ...waarschijnlijk had hij zelf de afstand van jou al eerder genomen , niet spontaan ineens maar door de tijd er het één en ander bij hem veranderd is qua gevoel , als je dat eenmaal hebt dan lijkt het makkelijker dat op afstand het contact maar gewoon verwaterd , het is ook de makkelijkste weg om iemand niet onder ogen hoeven te komen met een verklaring ...nogmaals het zegt ook iets over het persoon.

afbeelding van Nientjuh1

Ja, ik weet ook wel dat je

Ja, ik weet ook wel dat je gelijk hebt. Maar het voelt toch anders. Hij is altijd een heer geweest en netjes, ook tegen mensen die hij niet zo mocht. Wat ik dan niet begrijp is dat hij niet op het moment dat hij minder gevoelens kreeg meteen naar mij toe is gekomen. Ik heb alle begrip voor liefdes die minder worden, die dingen gebeuren. Ik heb het met een ex ook moeten uitmaken omdat de liefde minder was, maar ik ben toen wel altijd eerlijk geweest tegen die persoon. Ik weet dat het moeilijk is om te praten over gevoelens, maar had dit echt niet van hem verwacht. Hij zei zelf ook altijd dat via whatsapp of mail de zwakste manier is om het met iemand uit te maken. Zijn beste vriendin van hem heeft mij nog geappt hoe erg ze het vond dat het uit is en dat zij het ook niet zag aankomen en dat het ook heel zwak en laf is hoe hij het heeft aangepakt (zij had het van mijn fb dat het uit was 24 uur daarna, wat ik ook vreemd vond, want ik berichtte meteen mijn beste vrienden en naaste families).
Maar goed, ik heb mezelf voorgenomen hem helemaal niet meer te berichten en maar gewoon door te gaan. Maar het doet wel heel erg pijn. En in mij zit nog een beetje hoop dat hij bijtrekt, al weet ik wel dat dat niet gebeurt.