Stoelpoten

afbeelding van hortensia

ik lag heerlijk te slapen vannacht , werd wakker van mijn telefoon die naast me ligt op het nachtkastje . In eerste instantie en nog half in slaap dacht ik , laat maar zie het morgen wel .
Een tweede bericht volgde kort erna en ik besloot ook dit bericht vooralsnog te negeren , maar ik was wakker en enerzijds kon ik de slaap niet meer vatten omdat de nieuwsgierigheid me waarschijnlijk wakker hield.
Binnenmond vloekende over welke idioot me nu nog gaat appen , het is half twee in de nacht zie ik op mijn wekker . Mijn eerste gedachte was dat ik vergeten was de wekker te zetten en had moeten werken , nu mijn baas een berichtje stuurde waar ik bleef. Heftig moest nadenken zo uit mijn slaap wat voor dag het was.

Ik pak mijn telefoon en zie dat het mijn lieve schat is , mijn ex vriend dus .
Hij appt me met de vraag of ik al sliep en daarop antwoord ik dat dat zo was , maar nu natuurlijk wakker ben . Ik vraag hem wat er aan de hand is .
Hij stuurt terug : ik mis je ...even vol verbazing kijk ik naar dat bericht , wooow ex die me mist , hoe komt dit ineens. De meest zelfstandige man op aarde , die zegt mij te missen , hij ? Om de zoveel tijd een dikke knuffel en een kus was altijd genoeg voor hem om zelfstandig door het leven te doen gaan , sinds we exen zijn. Honderden keren van hem gehoord dat hij geen relatie wil , het heeft geprobeerd met mij , maar zag dat het me verdriet deed zijn gedrag door vreselijk jaloers te zijn , het beter vond alleen te blijven . Van de drank af blijven was nog geen optie .

Ik app terug , ik mis jou elke dag . Waarop hij zegt , je houdt niet meer van mij !
geef rustig aan dat ik nog altijd van hem hou en verder reageer ik er niet al teveel op. Hij vraagt of ik alleen thuis ben , daarop zeg ik dat dat zo is .
Dan komt de vraag , Hortje wil je naar mij toekomen , ik mis je ..wil je bij me slapen ?
Ik vloek , mijn vingers willen een antwoord in toetsen maar bewegen niet , wat nu.... ik kan dat niet doen .Heb een relatie ....godverdomme ..
Uiteindelijk type ik terug , nee schat sorry , het is midden in de nacht ik ga weer slapen oke ? moet jij ook gaan doen..
Hou je echt nog van mij ? vraagt hij , ik zeg ja pop , ik hou van jou dat weet je zelf ook .
Hij antwoord terug , daar gaat het nu niet om , kom je bij me , hier slapen ?
Zeg nogmaals dat het niet gaat en thuis blijf , het al laat is . Hij de volgende keer iets eerder wil appen , we ook samen de stad even in hadden kunnen gaan s avonds , zoals voorheen . Als vrienden wat we vaker deden . Ik weet dat hij dat niet meer wil , het niet aan kan omdat hij nog steeds jaloers is , me daarom alleen bij hem thuis wil zien.
Ik leg mijn telefoon neer en besluit niet meer te reageren , er volgen nog een aantal berichten ...ik negeer het , het is me te ingewikkeld qua mijn gevoel nu . Totaal overhoop gehaald .

Vanochtend werd ik wakker met het meest duffe gevoel in mijn hoofd die je je maar kunt voorstellen, meteen wist ik het weer ...mijn telefoon. In plaats van meteen te kijken wat hij nog had gezegd , ben ik naar beneden gegaan , koffie gezet en een sigaret voor ik er aan toe was om te kijken .
Twee emmers koffie naar binnen gegoten , twee sigaretten verder , kijk ik...
Je houdt dus niet van me
Anders was je wel gekomen
Is toch niks mis mee ,
alleen maar samen slapen|!
Hortje ?
Je bent er niet meer ...( sip gezichtje )

Het is zondagmorgen , ik weet dat hij al op is , ik weet wat hij nu doet , exact , heb het talloze keren meegemaakt elke zondagochtend verloopt exact hetzelfde , geen uitzondering op de minuut af bijna.
Ik app hem , sorry schat , hoop dat je toch nog goed hebt kunnen slapen
Hij appt terug: goedemorgen !
Sorry Hortje , laat maar gewoon , ik was bezopen ..
En hem terug stuur : dat geeft niet .
We laten het hierbij voor nu, geen berichten meer , het is zondag we gaan weer over tot de orde van de dag . We hadden contact vannacht en nu gaan we weer verder met ons beide eigen levens.
Voor mij het gevoel nu dat alle vier de poten onder mijn stoel zijn weggezaagd , de hele zondag en misschien maandag nodig zal hebben om die er weer recht onder te krijgen . Tot het volgende moment en ze er weer totaal af zullen breken , als mijn ex weer opduikt ....
Dit ongekende gevoel zo zuiver te weten , dat je bij iemand hoort , hij dat ook heeft en weet en dat het niet gaat . Raap mezelf maar weer op , hij ook vanmiddag met een flesje Amstel meezingend op een liedje van Andre Hazes ...

afbeelding van krulie

Hortensia toch

Hierbij vind ik dat je wel erg meegaat in zijn gedram, zoals dat hij blijft zeggen dat je niet van hem houdt, eerder zeggen dat het daar niet om gaat, om half 2 's nachts blijven doen of hij verwacht dat je wel even komt. De volgende dag zeg je dat het allemaal niks geeft. Hij gaf nog toe dat hij dronken was. En jij nu weer van slag. Hoe hij ook bij je zou passen : ik vind hier het evenwicht zoek.
Sterkte,
krulie

afbeelding van hortensia

@krullie

je hebt gelijk ... ik weet het .
thanx !

afbeelding van mrpither

Re:

Beangstigend dit.....
Je lijkt ergens tussen fantasie en werkelijkheid te zweven.....
Als je de achterdeur niet sluit zal het altijd blijven tochten.... Verdrietig

afbeelding van mrpither

.......

Dubbel