Syllogisme

afbeelding van Unremedied

Vandaag bedacht ik me iets waarvan ik dacht dat het misschien aardig was om ook even op deze site te zetten. Velen van jullie kennen het vast ook wel: je zit zo vastgedraaid in je verdriet dat je op een gegeven moment, als je naar de toekomst kijkt, alleen nog maar negatieve dingen kunt zien. Je wil niets liever dan je ex terug maar ziet daar maar weinig echte mogelijkheden meer toe en zo zit je dan lekker doem te denken. "Ik zal wel de rest van mijn leven alleen blijven," verzucht je dan.

Nou, misschien kennen jullie het wel niet, maar ik heb d'r wel eens last van gehad, van zo'n grafstemming. En vandaag bedacht ik me iets wat voor zo'n stemming misschien een beetje houvast zou kunnen bieden. Deze negatieve gedachte wordt eigenlijk veroorzaakt door een eenvoudig syllogisme en je bent niet bij machte om de kromheid daarvan te zien vanwege de stemming waar je in zit. Maar eigenlijk komt het op het volgende neer:

Feit 1: Niemand behalve mijn ex kan me ooit weer gelukkig maken.

Feit 2: Ik krijg mijn ex niet meer terug.

Conclusie: Ik zal nooit meer gelukkig worden.

Als je een beetje helder van geest bent en niet vertroebelt bent door alle negatieve emoties van de ldvd, ben je in staat om hier doorheen te prikken. Misschien is het aardig om, als je een keer in zo'n grafstemming zit, dat wel te proberen. Want dat deze redenering wel erg kort door de bocht is, zal iedereen wel zien denk ik.

Wilde het even met jullie delen, misschien iets om houvast aan te hebben als je 't even moeilijk hebt.

afbeelding van Hoop

Ik leer nog eens wat!

Hee Unre, Ik heb je dure woord even opgezocht op google, zo leer ik nog eens wat! Ik ken die grafstemming wel. Maar die slaat uiteindelijk altijd wel weer om in een betere stemming. Ook dan denk ik wel eens bewust na hoor, dat ik me later weer beter zal voelen.

Ik ben afgelopen zaterdag naar een pretpark geweest. Ik durf in de meeste achtbanen maar in eentje niet omdat deze achteruit over de kop gaat. Dat zegt me genoeg dat ik in ieder geval het leven nog niet helemaal zat ben. Knipoog

Laat die grafstemming gewoon toe want het is volgens mij een gedeelte van je verwerkingsproces. Probeer je er ook niet tegen te verzetten want als je dan iets leuks probeert te doen dan lukt het toch niet. Tenminste, dat is mijn ervaring. Ik heb er al eens voor gekozen om een verjaardag te skippen omdat ik in zo'n grafstemming was en geen zin had in een verjaardag. Maar zodra je je wat beter voelt moet je wel meteen even iets leuks gaan doen. Dat werkt allemaal bij mij in ieder geval.

Liefs,
Hoop

afbeelding van Dearest

Dat gevoel ken ik maar al te

Dat gevoel ken ik maar al te goed.
Denk nog steeds dat ik nooit helemaal gelukkig kan worden zonder mn ex.
Wou ook niet eens naar een feest gaan omdat ik me zo kut voelde. Ben wel blij dat ik het wel gedaan heb, voelde me daarna erg goed, helaas kwam hoop ook weer om het hoekje kijken!

Voor de rest wil ik alle feesten en verjaardagen gwn bijwonen, het maakt me weer vrolijk.

Liefs,
Dearest...