Terug bij af?

afbeelding van IComeFromHolland

4 maanden over, 4 maanden een hell geweest. Ik zag een lichtpuntje waardoor ik het gevoel had dat ik erover heen begon te raken. Ik was met mezelf bezig met mijn toekomst zonder haar. Ik had er vrede mee hoe de situatie was. In me achter hoofd had ik nog wel stiekeme hoop maar ik was zeker niet afwachtend. Tot op het moment van twee weken geen contact te hebben gehad zij mij bericht. Heel simpel en heel kort. Vanuit daar werd het contact telkens meer, meer en nog is meer. Ik mocht zelfs even bij der thuis komen waar we even kort gepraat hebben. Ze vond het fijn hoe we met elkaar omgingen ookal was het heel ongemakkelijk en vreemd om bij haar te zijn. Die zelfde dag ben ik der tegen gekomen opstap wat het avondje eigenlijk verneukte. Van vrij zijn naar haar in de gaten willen houden..

Volgende dag zei ze dat ze begint te irriteren aan mijn berichten en liever afstand wil. Gewoon rustig aan. Voor mijn gevoel deden we dat ook want ik verwachte er niks van. We appten niet de heletijd maar voor haar was het echt teveel en besloot weer uit het niets om het contact te verbreken. Ik ben weer op me bek gegaan, kan doe 5 stappen terug.

Ze zegt het is oké en fijn hoe het gaat en niet veel later is het klaar. Ik weet dat ze niet lekker in de vel zit en daarom sws niks mag en kan verwachten van haar keuzes. Ik ben ontzettend teleurgesteld en misschien wel kwaad maar ik respecteer het ook.. als dit voor haar het beste is wie ben ik om daar tegen in te gaan? Weet alleen niet hoe ik met haar moet omgaan in deze gesteldheid.

Iemand tips?

afbeelding van torn

Focus op je eigen gesteldheid?

IComeFromHolland schreef:

Voor mijn gevoel deden we dat ook want ik verwachte er niks van.

Dat zijn natuurlijk leuterkoekjes die je jezelf aanpraat. Natuurlijk verwachte je er wel iets van anders was je nu niet boos en teleurgesteld geweest....

IComeFromHolland schreef:

Weet alleen niet hoe ik met haar moet omgaan in deze gesteldheid.

Uhmmmm, niet? Wat dacht je van de focus te gaan leggen op je eigen gesteldheid?

IComeFromHolland schreef:

Iemand tips?

Jezelf in de spiegel aankijken en afvragen wat de reden is dat je dit contact op deze wijze wil aanhouden?

afbeelding van IComeFromHolland

@tom

Tuurlijk ben ik teleurgesteld oo de manier hoe het gaat. Ik verwachte en legde er zeker geen druk op. Sterker nog ik wou het voor mezelf ook niet niet te snel laten gaan waardoor er tussen de berichten zeker paar uur zaten. Ik verwacht niet gelijk de. Antwoord of dat het allemaal weer goed is dat heeft immers tijd nodig. Zij gaf het zelf aan fijn te hoe het ging. Maar door haar gesteldheid op dit moment (depressie) weet ze niet heel goed wat ze wilt denk ik?

En tuurlijk ik ben niet de gene die haar kan helpen dit moet ze alleen doen zoals ik dat ook moet. Maar uit bezorgdheid en omdat nog om de geef wil ik de juist proberen te helpen ookal word dat moeilijk. Vind het maar een lastig dingetje een ex die lijdt aan depressie en weet me er soms niet echt raad mee. Dat is ook de reden waarom ik het contact wou behouden zonder dat ik me beter door voel dan wel hoop uit haal. Dus ik kan me zeker zelf in de spiegel aankijken ookal heeft het wel dubbele gevoelens.

Kan mijn gevoelens niet echt omschrijven daarom loop ik ook bij een psycholoog omdat het alle kanten opvliegt.

afbeelding van torn

Klassieke valkuitlje

IComeFromHolland schreef:

Sterker nog ik wou het voor mezelf ook niet niet te snel laten gaan waardoor er tussen de berichten zeker paar uur zaten.

Really,......... een paar uur maar? Glimlach

IComeFromHolland schreef:

Vind het maar een lastig dingetje een ex die lijdt aan depressie en weet me er soms niet echt raad mee.

Het zou een lastig 'dingetje' kunnen zijn als het nog je partner zou zijn. Maar het is nu je ex, dus is het iets van haar waar zij met of zonder professionele hulp zelf haar weg in moet zien te vinden. Wat jij nu doet is in het klassieke hulpverleners/therapeuten-rolletje stappen wat veel mensen doen nadat een relatie verbroken is. Met in de achtergrond de stille hoop dat het uiteindelijk wel weer goed zal komen.

IComeFromHolland schreef:

Kan mijn gevoelens niet echt omschrijven daarom loop ik ook bij een psycholoog omdat het alle kanten opvliegt.

Zou het ermee te maken kunnen hebben dat je niet helemaal eerlijk naar jezelf bent m.b.t. wat je denkt (of jezelf wijsmaakt), je voelt en stilletjes hoopt?

Als ik het hier goed lees geef jezelf al tussen de regels door het antwoord:

IComeFromHolland schreef:

Ik verwacht niet gelijk de. Antwoord of dat het allemaal weer goed is dat heeft immers tijd nodig.Zij gaf het zelf aan fijn te hoe het ging. Maar door haar gesteldheid op dit moment (depressie) weet ze niet heel goed wat ze wilt denk ik?

afbeelding van IComeFromHolland

@tom

Je hebt gelijk hoor. Stille hoop, mezelf dingen aanpraten en. Niet de relatiteit onder ogen willen zien. Hoop is ook eigenlijk een gevaarlijk dingetje haha.

Tips om hiermee om te gaan?

afbeelding van torn

Tips.

Citaat:

Tips om hiermee om te gaan?

Sorry ik heb geen hapklare brokjes klaar liggen die ik mensen voorschotel. Daar zijn anderen waarschijnlijk beter in.......
Voor veel mensen schijnt, ondanks de 'tips die ze van omstanders krijgen, nog een paar keer flink op je bakkes gaan op de een of andere manier verhelderend te werken.

En als als je dat niet wil ondergaan, weet je inmiddels vast wel wat het beste is om te doen.

afbeelding van dnme

Hoe gaat het nu met je?

je bent nu weer een week verder.
Hoe gaat het nu met je?

afbeelding van IComeFromHolland

@dnme

Lief dat je het vraagt. Naar omstandigheden eigenlijk goed hoor. Weer 1,5 week geen contact en heb der opzich wel vrede mee. Ze weet als der echt wat is zal ik der voor zijn en anders niet. Tuurlijk dat gemis naar haar is wel extreem maar valt mee te leven. Doe lekker me eigen dingetje zonder me energie in haar te steken. Dus als ik deze lijn voor de zoveelste keer aanhoud ga ik de goede kant op. Ben der nog niet maar zie langzamer weer zeker lichtpuntjes. Wel bang voor een terugval maar zelfs dan weet ik dat het weer over zal gaan.

Met jou?

afbeelding van dnme

@iComeFromHolland

Goed om te horen dat het beter gaat.
Ik heb ook ups & downs, maar zo erg als het op het begin was is het nu niet meer. Ik heb nu iets langer als een week geen contact en dat valt me soms nog wel zwaar, maar het is wel beter. De tijd die ik nu over heb kan ik goed gebruiken om aan mezelf te gaan werken. Ik sta er hetzelfde in als jou, als mijn ex me mist of ze wil dat ik er voor haar ben dan weet ze me wel te vinden toch? Hoor ik niks meer dan weet ik ook genoeg. Mijn situatie is alleen iets ingewikkelder, omdat mijn ex depressief is. Het contact verbreken voelt voor mij daarom een beetje alsof ik haar laten vallen, maar ik moest dit wel doen uit zelfbescherming.

afbeelding van IComeFromHolland

Heb je een pb gestuurd

Heb je een pb gestuurd