The cooking corner

afbeelding van torn

Aangezien @ik nog steeds geen vorderingen maak met mijn ingeplande blog, wat al sinds de feestdagen in mijn hoofd rond stuitert en steeds hoofden/bijzaken aangrijpt, bedacht ik mij voor de verandering maar eens te laten inspireren door de Dromer’s activiteiten hier op het forum. Naast het momenteel schrijven van betere blogs en sterke reacties, met verve de rol van de Dick Jol van het forum bekleden, troost bieden op de achterbank van het forum (de chat) aan vrouwelijke leden van alle leeftijden, @Torn irriteren met aanheffen waarin diens naam is verwerkt en blokkendoosmelker spelen, zijn er nog twee favoriete bezigheden van de Dromer hier duidelijk waar te nemen. Namelijk: eten en luchtige feest spamblogs aanmaken. Grijns

Ik bedacht mij zelf ook eens een blog te willen maken met een andere insteek. Echter in tegenstelling tot de Dromer, wel met enige vorm van inhoud en meerwaarde. Het eerste idee was een blog te maken waarin er psychologische en spirituele visies en wijsheden in relatie tot liefde en LDVD konden worden uitgewisseld. Echter is al eerder gebleken dat er weinig behoefte is aan analyses van de koude grond en 3 weken oude broccoli tijdens de full-blown LDVD fase. Binas’s idee voor Torn’s naughty corner waar ik in een strafhoekje kon gaan staan mopperen wanneer ik weer eens tegen blikjes had getrapt was ook geen goed idee. Het kwartje viel dus toen de Dromer in een van zijn reacties weer eens verwees naar een pizza. De ultieme maaltijd voor de aan LDVD lijdende.

Laat eten nou net een passie zijn voor het culinaire monster in Torn. Tijdens een hevige roze bril fase weet hij met veel liefde de heerlijkste gerechten uit zijn vingers te toveren. Niets maakt Torn zo gelukkig als een klein kind die met een blokkendoos aan het spelen is als koken voor het “schatje” . In een poging daarmee de smaakpapillen van de geliefde in kwestie tegen het plafond te jagen. Terwijl hij druk in gesprek is met de geliefde of luistert naar hoe zij hem voorleest uit een mooi boek laat Torn al spinnend met een sigaret in de mond hoek en glas wijn in de hand magie uit zijn vingers stromen in de keuken.

Echter is tijdens de LDVD-fase eten iets wat ondergeschikt is bij de meesten. Wegkwijnend van verdriet gaat de spreekwoordelijke liefde niet echt meer door de maag. Met het gevolg dat tijdens deze onbewust verkozen anorexia-fase de kilo’s letterlijk van de LDVD-lijder in kwestie vallen. Zowel zin en eetlust om te koken zijn dan ver te zoeken.Vandaar de oprichting van Torn’s cooking corner. Een plek waar gerechten uitgewisseld kunnen worden die geschikt zijn voor heftige liefdes en LDVD-fases. Een soort van digitaal gerechtenboek voor deze fases.

Njoy en alle bijdrages zijn uiteraard welkom.
*verzoek is om je gerecht en het type (liefde of LDVD) in de aanhef te melden. Maakt het overzichtelijker om te zien waar het omgaat*

*Torn is nieuwsgierig welke nieuwe kookideeën dit gaat opleveren* *

afbeelding van torn

pollo ala cacciatora

Ik doe zelf maar de aftrap met een gerecht prima geschikt tijdens de roze brilfase en de koude winterdagen.

Ingredienten:
1 kg goede kip, dijen drumsticks (zonder bot).
250 gr pancetta of gerookte spekblokjes
6 laurierblaadjes
2 takjes rozemarijn
4 tenen knoflook, 2 geplet en 2 in plakjes gesneden
2/3 lepels knoflookolijfolie
1/2 fles chianti
400 gram cannelinibonen
zeezout en verse zwarte peper
400 gr tomaatblokjes
2/3 lentebosuitjes
Bereiding:
Bak de pancetta/spekblokjes in de knoflookolie met de fijngesneden rozemarijn licht bruin (niet krokant). Voeg de in ringen gesneden lentebosuitjes toe. Vervolgens de in stukken gesneden kippedijen. Goed door elkaar heen mixen en de kip aan de buitenkant laten garen.
Voeg vervolgens de Chainti toe, de gehakte tomaatblokjes, laurierblaadjes, zeezout en peper toe en laat dit ongeveer 45 minuten op een niet al te hoog vuur lekker stomen. Indien nodig wat extra Chiantie, zout en peper toevoegen. Schroom niet om intussen zelf tussen door wat slokken van de resterende Chianti te nemen. Voeg na ongeveer 45 minuten de cannelinibonen toe en laat die geheel nog ongeveer 15 minuten samen pruttelen op het vuur.

Et Voilà, kind kan de was doen
Te serveren met rijst of pasta naar keuze.

afbeelding van mrpither

Re:

Grappig, ik ken deze variant als de franse "kip marengo".. die naar het schijnt de laatste maaltijd te zijn die Napoleon tijdens z'n laatste (verloren) veldslag voorgeschoteld kreeg.......

Leuk intiatief!.... maar laten we de kooktijd beperken tot 15 minuten

afbeelding van Binas

:)

Nee joh! Lange kooktijden zijn ook erg leuk, voor als je een betere dag hebt en jezelf weer eens wilt verwennen. Ik ben voor Lachen

Trouwens, 15 min? Hahah dan ben ik nog maar net klaar met het snijden van mijn kip in mijn gerecht hahaha Tong Knipoog

afbeelding van Binas

LDVD gerecht, pasta pesto, snel en makkelijk!

Het koken lukt mij ook een stuk minder tijdens LDVD en ook nu ik weer voor mezelf moet koken, geen reet aan dus. Ik kook ook graag voor de ander en haal er mijn plezier uit samen in de keuken te staan. Kletsen en gezellig doen, terwijl er een lekker gerecht op tafel komt. ZONDER sigaret, jakkie Knipoog

Maar goed, nu dus bar weinig zin, ik ga liever de laatste tijd voor snel en makkelijk. Dan is dit tong strelende recept echt goddelijk! Alsof je uren in de keuken hebt gestaan, terwijl je eigenlijk niet veel hebt uitgevoerd Knipoog

Ingrediënten:
Rode pesto (ik maak het vaak zelf, maar potje is voor nu de makkelijkste weg)
Creme Fraiche
2 stuks Kipfilet
Geroosterde paprika (ook makkelijk uit potje)
Knoflook
Tagliatelle

Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes
Meng de creme fraiche, met de pesto en voeg er knoflook aan toe (hoeveelheid knoflook zelf bepalen, ik hou van veel Knipoog)
Vet een ovenschaal in en leg daar de uitgelekte geroosterde paprika in, daarbovenop de kip met zout en peperen daarna het creme fraiche mengsel.
Zet het in de oven op 200 graden voor zo'n 30 minuten.
Kook de tagliatelle en klaaaaaaaaaar! Smullen maar, het is heerlijk!

Groente naar keus toevoegen, lekker met sla of brocolli Glimlach

afbeelding van torn

LDVD gerecht, aardappel/spinazie ovenschotel met gehakt of zalm

Ingredienten:
Een pak aardappel puree crème fraiche met bislook
Een pak (450 gr) bladspinazie met boursin of philadelphia
400 gr gehakt of zalmblokjes.
Een pakje geraspte kaas (oude heeft mijn voorkeur)

Bak de zalm of gehakt met een gefruit uitje en knoflook in een koekepan.
Voeg naar smaak peper en zout bij. Zalm of gehakt niet helemaal doorbakken.
Ontdooi de spinazie in een pannetje.
Maak de puree klaar volgens de beschrijving. (instant, lekker snel en makkelijk)
Olie een ovenschotel en doe daar een laag aardappelpuree daarin. Leg daarover een laag met de zalm/gehakt. Vervolgens daarboven de spinazie om alles af te dekken.
Indien gewenst daarboven nog een laagje aardappel puree, en die helemaal bedekken met de kaas.
Over voorverwarmen op 200 graden. En de schotel 25 minuten in de oven plaatsen.

Tadaaaaaa, een simpel en snel te maken gerecht waarin alle 3 belangrijke voedingstoffen voor het lichaam zijn vertegenwoordigd. En je kan er 2 dagen van eten. Glimlach

*Torn kijkt op het aanrecht en ziet dat hij gister zijn restant ovenschotel is vergeten in de koelkast te schuiven* *

afbeelding van Jeannette

Ldvd Penne met...

Ik wil ook ff een heerlijk al la jeannette's Penne met....toevoegen.

Ingrediënten :
1ui
2teentjes knoflook..(lekker veel speciaal voor Binas )
1potje zongedroogde tomaatjes in olie.
1kleine courgette
200gr champignons
2 stukken zalm
Kookroom
Penne

Kook de Penne met wat zout in kokend water gaar.
Bak in de olie verder de tomaatjes de ui,knoflook en zongedroogde tomaatjes en de champignons eerst even aan voeg daarna de in stukjes gesneden courgette toe en roer dit met de in stukken gesneden en gekruide zalm even door en laat het geheel een minuut of 5 even gaar stomen en voeg tot slot een flesje kookroom toe
15 minuten later met een glas witte wijn ;-)een heerlijk gerecht op tafel!

afbeelding van Binas

Mmm

Lekker gerechtje en die extra knoflook doet het hem helemaal Knipoog Ga ik zeker een keer maken!!

afbeelding van brooke

Brooke is cooking....

Culinaire afleiding bij liefdesverdriet.....
Als volleerde keukenprinses ( kuchkuch),werk ik enkel met verse produkten, dus eerst richting groentemarkt ........ na grondige inspectie blijkt kraamhouder nr 5 het meest gespierd te zijn..... uiteraard gaan we daar onze inkopen doen,visueel genietend van zijn verse koopwaar .... vervolgens dartelen we richting beenhouwer ,waar we ons gewillig laten adviseren door een man die vlees weet te hanteren Glimlach .
Wijntje niet vergeten ! ...... leuk kroegje op de hoek .... gaan we daar even ééntje drinken -hips- .....en beetje zeuren tegen de bartender ... -hik-....
Te dronken ondertussen om zelf nog een dessert te bedenken,maar geen nood..... de goedlachse bakker heeft menig romige lekkerijen in de aanbieding ! Glimlach
Langs de bloemist voor een fleurige tafeldecoratie......
Et voilà ..... met onze boodschappen naar huis , snel in de kast zetten , onder de douche , opkleden en op restaurant!
Ondertussen hebben immers 4 van de 5 handelaars gebeld om me uit te nodigen ( de bloemist niet, is homo Tong ) .......
Zo biedt dit recept n middag en avond afleiding van het ldvd .
Morgen een nieuwe dag, een nieuw recept !

afbeelding van 2emotional

@Brooke

Heel origineel recept. Zalig die humoristische berichtjes die hier regelmatig verschijnen. Meer dan welkom!

Met dit recept is meteen ook de aanvoer van vers vlees voor deze site verzekerd Knipoog

Wat ik wel wat mis in dit recept is de beschrijving van de verschillende bereidingstechnieken die nodig zijn om tot een succesvol resultaat te komen. Het hoort vast thuis in een kookboek voor gevorderden Glimlach

afbeelding van torn

@2emotional: Servetje om en aan tafel

2emotional schreef:

Het hoort vast thuis in een kookboek voor gevorderden Glimlach

Zo te lezen bereid dit gerecht zichzelf al. Hoef je verder schijnbaar niets voor te doen. Servetje, om en aan tafel. Lachen
Wel oppassen, dat het gerecht jou niet opeet.

afbeelding van Keelia

Een dessertje voor onderweg

Heerlijke recepten,
al zeg ik het zelf,
ben ik meer een dessertmens Tong *yes, sweets for sweetie-me *

Nu, ik sta heel graag in de keuken!! En laat me je kennis maken met mijn favo keukenpersoon: Nigella Lawson Tong

En wat is HET ingredient voor een gebroken hart te lijmen?? Inderdaad:
CHOCOLA..

Ik heb geen hele lijst met ingredienten en to-do-lijst,
maar,
ik stel je met trots deze video voor, laat jezelf eens goed gaan Knipoog

https://

afbeelding van torn

@Keelia: Allerlekkerste chocolade

Aaaah Nigella, the godess of cooking.

Chocolade en dessert lover ? Vooral het boekje "Allerlekkerste Chocolade" aanschaffen. Overheerlijkste desserts. Zowel voor liefdes als LDVD fase geschikt. Voordeel van iets maken tijdens een LDVD fase is dat je een afleiding hebt tijdens het bereiden ervan, en vervolgens lekker in je eentje kan opschransen.

afbeelding van de dromer

@torn:

'What's cooking doc?'

*torn vervelen... Check: V* Tong

afbeelding van Teigetje

Ldvd en toch even het gas aan

Als ik echt geen zin heb:
Verse gevulde pasta uit de supermarkt, 4 min koken
Klodder pesto, wat parmezaanse kaas erover
Eventueel gesneden tomaatje erbij

Klaro

afbeelding van torn

@Teigetje: recept

Nou dit is wel een echt overlevingsrecept. Misschien een paar blaadjes peterselie erop, voor de kleur ?

*Torn mist de broodnodige eiwitten in dit recept*

afbeelding van hortensia

hahahahaa heb je hem weer

hahahahaa heb je hem weer Lachen
prima recept hoor , ik kan totaal niet koken dus spreekt mij wel aan

afbeelding van torn

@Hortensia: copy-paste

Een lekker receptje kopiëren en plakken mag ook wel.

*Torn vraagt zich af of hij een clownsneus op heeft* *

afbeelding van mrpither

Re:

Top!
Dit is de essentie van de italiaanse keuken.... hou het simpel en gebruik 1e klas producten.....

Teigetje wordt "Tigro della mangiare"!!

afbeelding van 2emotional

"Papa, ik heb zin in..."

"Papa, ik heb zin in panna cotta van witte chocolade met frambozencoulis."... was een uitspraak van mijn oudste dochter in een weekendje niet zo lang nadat ik in mijn appartementje was ingetrokken. Zo'n 2 maanden nadat ik de status van alleenstaande papa had verworven.

Als needy persoontje is de wens van een van mijn dochters uiteraard de ideale trigger om even mijn ldvd en bijhorend verlammend zelfmedelijden aan de kant te schuiven en mezelf een trap onder mijn kont te geven. Iets nieuws uitproberen is altijd wel een leuke uitdaging vind ik Glimlach

Dankzij Google kwam ik al snel bij de nr.1 website voor de, al dan niet macho, single man: libelle-lekker.be Glimlach
Daar vond ik een eenvoudig receptje dat ik ondertussen twee keer met succes heb uitgeprobeerd.

Panna watte ? hoor ik sommige mensen soms vragen als ik hen dit vertel. Het is een italiaans dessert op basis van room. In dit geval ook met witte chocolade. Je laat het afkoelen en opstijven in de ijskast en bekomt dan iets dat je een klein beetje met pudding kan vergelijken, maar het is veel lekkerder.

Ingrediënten:

  • 200 g chocolade, witte
  • 120 g suiker
  • 8 g gelatine
  • 5 dl room
  • 1 dl melk, volle
  • 1 vanillestokje

Bereiding:
Verwarm de room met de melk en los er de suiker in op.
Snij het vanillestokje open, schraap de zwarte pitjes eruit en voeg deze toe aan de melk.
Laat het al roerend nog even zachtjes doorkoken. Daarna zet je het vuur uit.
Laat eventjes een beetje afkoelen. Smelt de witte chocolade erin. Laat niet meer koken!
Week de gelatine in koud water en knijp uit. Los op in de warme room. Roer goed en verdeel de panna cotta over een aantal glaasjes. Laat ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.

De frambozencoulis kocht ik kant en klaar in de diepvries. De combinatie van de zoete witte chocolade met de iets zurige frambozencoulis maakt het geheel heerlijk.

afbeelding van lennie87

Panna Cotta

Klinkt inderdaad erg lekker. Ga het zeker is proberen!

afbeelding van evee

panna cotta is verukkelijk!!!

panna cotta is verukkelijk!!!

afbeelding van de dromer

beproefd ldvd-voedsel

Zelfs te maken als je allesbehalve zin hebt Knipoog

Pittige Thaise Curry wokschotel van de AH, binnen een kwartier op tafel:

- bami
- kipblokjes gemarineerd in groene curry
- thaise groentemix
- currysaus

Voor de grote eter is het handig om los kip bij te halen plus een extra zakje curry

*De dromer trots op zichzelf omdat hij ondanks een pokkezondag toch gekookt heeft*

afbeelding van torn

Voor beide fases; Red Curry

Torn’s Kick-Ass Red curry met vis of kip.

Benodigdheden:
500 gr kabeljauw of kipfilet
1 a 2 eetlepels olijfolie
1 Paksoi
2 Pakjes rode curry (fair-trade AH)
200/400 ml kokosmelk
1 Ui
1 Knoflook

Bereiding:
Snij de kabeljauw of kipfilet in stukjes. Bak de stukjes vis/kip in een wokpan
samen met de gesnipperde ui en knoflook. Voeg de inhoud van een pakje rode
curry toe aan het geheel. Voeg de kokosmelk toe en laat alles even sudderen.
Snij de paksoi en voeg dat toe aan de rode curry mix. Alles nog even samen licht
laten door koken. (extra kokosmelk of orde curry naar eigen wens toevoegen.
En klaar, serveren met rijs of bami

*Torn @chill-modus* *