uit en nu pas pijn

afbeelding van essence

heb relatie van 3 jaar uitgemaakt, omdat we niet in dezelfde richting keken, ik had andere doelstellingen en we hadden andere verwachtingen van elkaar die we beide niet wilden uitvoeren.
Heb haar gezegd dat ik geen behoefte heb aan iemand anders, en dat is ook niet.
maar nu blijkt dat zij wel iemand anders ontmoet heeft, en omschrijft hem als de liefde van haar leven! fijn om te horen he. Zij heeft verdriet er van gehad maar na 3 weken is ze blijkbaar al iemand nieuws tegen gekomen. Nu is mijn verdriet pas echt naar boven gekomen, niet dat ze iemand anders heeft (oke toch wel een beetje), maar dat ze niks goeds meer over mij kan zeggen, zegt zelfs dat ze nu pas merkt hoe fijn het is dat het uit is omdat ze nu ziet wat ze heeft gemist bij mij. Dit gemis krijgt ze nu van die andere jongen.
Ik heb haar nooit slecht behandeld, heb haar alleen te weinig aandacht gegeven in het verleden en dat klopt, ben erg egoistisch. Maar heb nu wel pijn omdat ik niks meer voorstel voor haar, ik wil gewoon nog aandacht van haar. Ik hoef niet te horen hoe graag zij gelukkig wil worden met haar droomprins.
Ik had gehoopt dat we altijd nog wel een beetje contact zouden kunnen houden, want ik heb het erg fijn met haar gehad. Maar hierdoor breekt zij mijn hard, HARD!
Ben in een fase in mijn leven gekomen dat alles goed ging, ook het uitmaken met haar was daar een goede keus in en nog steeds, maar dat ze mij het gevoel geeft dat de 3 jaar die ik met haar was niet echt iets speciaals waren, doen mij pijn. En dat is hetgeen waar ik mee zit. Zit met vragen in mijn hoofd: is ze ooit wel echt zo verliefd op mij geweest als ik op haar, waarom bekijk je mij zo slecht, heb ik je iets misdaan, gaat je komende relatie kapot omdat je te snel gaat, ga je wel te snel, zit je ermee dat je mijn hart kapot maakt, kan ik nog ooit van iemand houden en hoe kom ik over deze pijn heen?

afbeelding van Satanique

??????

Ik begrijp je verhaal niet. Jij dumpt haar, staat nog steeds achter je beslissing maar loopt nu te jammeren omdat zij snel een ander heeft????? Ja, egoistisch ben je zeker!! Wees blij dat het goed met haar gaat.

afbeelding van Rens

???????

nou nou Satanique, je kan best een relatie beeindigen, egoistisch geweest zijn en toch liefdesverdriet hebben. 3 jaar samen is niet niks, als de ander dan net doet of dat niks heeft voorgesteld doet dat pijn.
Hoe of je je ook zelf heb gedragen in het verleden.

afbeelding van Satanique

???????

Misschien is de les in deze dat je niets moet uitdelen wat je niet kan incasseren. En de grens tussen verdriet en zelfmedelijden is erg wazig in deze. Ik ben een beetje allergisch voor dergelijke figuren die denken dat de wereld alleen om hen draait.