Update

afbeelding van PoemLover

Ik kan me iets herinneren. We maakten samen een wandeling en zij zei dat ik "maar iets met een blondine moest beginnen". Ze is zelf donker van haar. Ik ben niet bevooroordeeld tegenover blondines, laat ik dat voorop stellen. Maar ik weet nu ik me dit herinner zeker dat het als een belediging bedoeld was, zoals eigenlijk alle opmerkingen die ze maakte.

Ze heeft me alleen maar geprobeerd te kwetsen. Ik ben zo gek als een deur geweest dat ik zo lang dacht ook maar iets voor haar te voelen.

Alleen dat ene moment dat ze huilde en ze in mijn armen liep. Dat moment kan ik niet verklaren... maar het heeft nooit tot iets intiems geleid. Sterker nog, het moment was gelijk verpest. Maar dat is een ander verhaal.

Ik ben niet haar enige slachtoffer. Ze trekt een spoor van verwoesting door haar leven. Ik denk dat ik haar daar niet langer voor wil vergeven.

Als dit haar manier is om affectie te tonen, dan heb ik dat verkeerd begrepen omdat ik in die periode zwaar in de war was.

Als het echter affectief bedoeld zou zijn, kan ik niet verklaren waarom dat nu voorbij moet zijn. Ze kan niet verwachten dat ik aandacht besteed aan affectief bedoelde dingen in het verleden als er geen toekomst meer is.

afbeelding van waterman

Hoi Poem

Laat haar los. Probeer in het heden te leven. Niet in het verleden. Probeer niet alles te begrijpen, maar probeer te accepteren. Dat andere mensen dingen doen. Waar jij niets aan kan doen. Maar die je ook niet altijd kunt snappen. En toch doen anderen dat. En dus moet jij ze gewoon laten gaan. Loslaten. Loslaten. Loslaten. Het heeft lang genoeg geduurd. Er komt geen antwoord meer. Het wordt niet helderder dan dit. Voltooid verleden tijd.......

Laat haar los. Laat haar gaan. Trek je niets meer aan van haar. Laat haar met rust. Laat jezelf met rust. Zorg dat het voltooid verleden tijd wordt.

Geniet van het mooie weer!
Waterman

afbeelding van PoemLover

PL@Waterman

Hoi Waterman, bedankt voor je reaktie. Ik snap wel wat je bedoelt. Dat ik over haar schrijf/schreef is omdat ik haar niet los kon laten. Hele sterke gevoelens die boven kwamen drijven als ik het 'gewoon probeerde te vergeten'. Ik moest(moet) wel schrijven! Hopelijk wil je dat van me aannemen. En het helpt!

Dat woud van aanwijzingen en tekens in onze geschiedenis samen kon ik niet in elkaar passen. Wat ik in deze blog beschrijf is één voorval. Onbeduidend, voor een buitenstaander, wellicht. Maar ik moet bepalen hoe ik me verhoud tegenover haar en mijn verleden. Je moet een standpunt innemen. Dat meen ik echt en dat herkennen jullie niet. Geloof me, ik heb geprobeerd te vergeten!!

Steeds komen er bepaalde gebeurtenissen bij me op. Nu weet ik waarom: omdat deze gebeurtenissen cruciale informatie bevatten voor de impasse in mijn geest. Wat ik in deze blog schrijf mag triviaal lijken, maar het is essentieel. Bedankt voor het lezen en reageren, Waterman! Glimlach (Lees ook de volgende blog haha Knipoog )

Vandaag maak ik een mooi fietstochtje en wellicht een wandeling Glimlach

afbeelding van waterman

Hoi Poem

Citaat:

Ik moest(moet) wel schrijven! Hopelijk wil je dat van me aannemen. En het helpt! Dat ik zo ontzettend lang en veel heb geschreven was blijkbaar nodig om mezelf beter te leren kennen.

Ik weet het. Ik wil het van je aannemen, dat het helpt! Ik weet zeker dat het helpt! Ik vind het dus prima dat je schrijft, ik lees je vaak en graag. Maar ik probeer je ook middeltjes aan te reiken om het voor jezelf hanteerbaar te houden. Schrijven is een van die middeltjes. Afstand is een ander middeltje. Relativeren is weer een ander middeltje. Praten is weer een ander. Geen van die middeltjes zijn wondermiddeltjes. Allemaal helpen ze een beetje.

Ga door met schrijven!!! Doe dat, want het doet je goed! Ik ga door met relativeren, met afstand aanraden. Ik hoop dat ook dat je goed doet!

Citaat:

Vandaag maak ik een mooi fietstochtje en wellicht een wandeling Glimlach

Lijkt met helemaal prima!
Geniet er van!
Waterman

afbeelding van PoemLover

PL@Waterman

Ik constateer dat we een verschillende benadering hebben, en je mag natuurlijk zeker reakties blijven plaatsen (zoals je weet ben ik daar dol op haha). Ik merk echt dat ik opknap van schrijven, lezen, reageren, reakties krijgen en zo. Zo krijg ik alles op een rijtje. Ik ben heel dankbaar voor je reaktie. Het betekent meer voor me dan je waarschijnlijk vermoed.

Ik moest haar (zie volgende blog) uiteindelijk vergeven. Maar om te vergeven, moet iemand iets gedaan hebben dat vergeven dient te worden. Zij heeft me vaak beledigd. Daar ben ik nu achter gekomen. (Huh, wist je dat niet? Nee, dat wist ik niet. Ze is immers heel gewiekst en we waren in de war) Maar je kunt het ook opvatten als plagerijtjes.

Ik vergeef haar voor alles wat ze gedaan heeft. Ik denk dat dat de(een) sleutel is om verder te kunnen gaan. Als ik haar vergeef, klopt mijn gevoel weer.

Want zie, mijn gevoel zat in de knoop. En in de knooppe gevoelens, zoals je weet, blijven in de knoop tot je ze oplost. Glimlach

Ik weet dat het zo werkt voor mij. En vandaag ga ik van het weer genieten! Grijns

afbeelding van waterman

Hoi Poem

Citaat:

Ik constateer dat we een verschillende benadering hebben, en je mag natuurlijk zeker reakties blijven plaatsen (zoals je weet ben ik daar dol op haha).

Hahahahaha! Tuurlijk hebben we verschillende benaderingen. Allemaal individuen, toch?

Zorg goed voor jezelf! Vandaag, maar ook morgen weer. En overmorgen!

Hug van Waterman

afbeelding van Nientjuh1

Poemlover

Ik denk dat iemand vergeven een enorme stap is. Ook al is er misschien voor de buitenwereld en voor haar niks te vergeven, voor jou is dat wel zo. En dan is het heel goed dat je dat hebt gedaan.
Mijn ex, die eigenlijk niets fouts heeft gedaan, kan ik nu nog niet vergeven. Denk dat er echt een klein stukje boosheid in mij zit, weet niet precies waarom, misschien gewoon het feit dat hij het uitgemaakt heeft. Ik hoop dat ik hem dat ook kan vergeven.

afbeelding van torn

@PL; Fascinerend

je blijft voor mij toch wel een, in positieve zin bedoeld, fascinerend personage hier op het forum.

Daar waar ik mij vaak wel kan vinden in je reacties op anderen, omdat je zaken weet te doorzien, helder en begripvol bent, snap ik van je eigen gedachtegangen en blogs zelden of nooit iets.

Niet dat het verder uitmaakt hoor, wilde het gewoon even gezegd hebben. Als ik vind dat je rommel schrijft dan spreek ik dat ook uit toch? En als ik ergens grammaticale fouten heb gemaakt dan lees ik het wel. Knipoog