Update na week stilte

afbeelding van Mayonaise

Hi allemaal,

Weer wil ik mijn trouwe lezers die reacties geven enorm bedanken voor de laatste reacties en de inzichten die me dat weer heeft gegeven. Ik denk ook altijd veel na over al jullie redacties en probeer daar alle puntjes uit te halen die mij weer een rijker mens kunnen maken.

Ik wilde een korte update geven na een kleine week van radiostilte tussen hem en mij na mijn impulsieve actie.

Er valt veel over te zeggen: een wanhoopsdaad, een stoere actie, stalkgedrag, het is allemaal waar. Ik snap ook dat het niet normaal is om zoiets te doen, om zoveel uren alleen op een dag te rijden en mezelf ongevraagd voor een deur te parkeren. Ikzelf wilde (en wil...) zo graag hard bewijs voor mezelf. Maar misschien zou dat harde bewijs er nooit komen.

Ik heb het ooit ook tegen hem gezegd: dat we van tevoren wisten dat we heel anders zijn en anders in het leven en de liefde staan en dat dat niet erg is in die zin. Hoe alles is gelopen, dat maakt het erg.

Nog steeds denk ik: mijn verhaal is aannemelijk, maar zijn verhaal is ook zeer aannemelijk. 100% wordt het nooit: of ik ben inderdaad verwend geweest en heb teveel willen opeisen en te weinig willen accepteren, of hij is nooit bij zijn ex weggegaan en heeft veel gelogen en gemanipuleerd. De waarheid zal wel in het midden liggen, zoals altijd.

Toch voelt het gek. Ik voel dat ik schiet van ontkenning (ja, nog steeds) naar besef (huilen) en weer terug. Acceptatie is nog niet dichtbij. Het is raar dat hij nu voor het eerst in een anderhalf jaar tijd niets van zich laat horen. Niets positiefs, niets negatiefs. Gewoon niets. Dat is vreemd. Maar ergens goed, ik weet dat ik het nooit zelf zou kunnen laten rusten. Ik heb dat overigens altijd gehad, ook bij andere exen. Afscheid nemen vind ik gewoon heel moeilijk.

Misschien moet ik met een professional praten (ik blijf namelijk twijfelen aan wat is nou waarheid en blijf daarmee bezig), maar misschien moet ik het gewoon wat meer tijd geven. Het is voor het eerst dat we echt geen contact meer hebben dus waarom zo snel. Al hoop ik dat ik snel een steady standpunt kan aannemen, wat dat dan ook moge zijn, zodat ik er rust in kan vinden. Want nu denk ik ook weer aan alle dingen die hij wél deed, vooral toen hij nog in NL woonde (zo goed als bij mij thuis dag in dag uit, behalve een aantal weekenden in de maand). Ja het klinkt stom, maar we hebben ook fun gehad als we samen waren. En ondanks dat hij, waarschijnlijk, loog had ik soms wel het gevoel dat hij van me hield. Op zijn manier dan, wat dat dan ook moge zijn.

afbeelding van Mariah

Mayo

Als ik jouw blogs lees lijkt het er heel erg op dat verlatingsangst jou in de grip heeft.
En weet je daar is wat aan te doen..
Ik weet er zelf alles van wat voor akties je daarin kunt ondernemen..
En ik ben er zelf ook nog niet..

Ik heb een mooi boek gelezen daarover.
Liefdesbang van Hannah Cuppen.
Waardoor ik meer over mijn eigen gedrag ging snappen.

Jij kan inderdaad ook hulp zoeken, een goede therapeut kan je handvaten geven maar je moet het wel zelf doen.
En het zal niet altijd makkelijk zijn.
Maar uiteindelijk geeft het je heel veel innerlijke rust en tevredenheid op den duur.

Het draait altijd om van jezelf houden.
Voor jezelf kiezen, maar het is heel lastig als je zoveel emoties voelt en niet weet waar je het moet zoeken.

Ik denk dat als je leert te voelen en er niet in te handelen misschien voor jou de eerste stap is in houden van jezelf.

ik wens je daar heel veel kracht en liefde in toe.
Voor jezelf
Mariah

afbeelding van Mayonaise

@mariah

Hi Mariah,

Dankje voor je reactie. Ik heb jouw laatste blog even gelezen en herken mezelf er enorm in. Wat ik ook fout heb gedaan in mijn relaties is het claimen van de ander, omdat je bang bent dat diegene gaat. Bij mij uit zich dat in paniekerig gedrag en claimen, of ook die arrogantie zogezegd om maar te laten zien dat ik "echt wel zonder diegene kan".

Mijn relatie vlak voor de relatie waar ik nu over schrijf ging onder andere (!) daardoor stroef, maar dat werd wel aangewakkerd omdat diegene juist iemand was die zijn vrijheid nodig hD. Je kunt ook iemand treffen die het heerlijk vindt vaak met je te zijn bv. Dat kan dan juist dat claimerige laten verdwijnen (heb ik geleerd).

Maar ik herken het ook en misschien heb ik het simpelweg ook opgelopen omdat ik derde kind was in een jongensgezin en dus erg gewenst. Ik probeer erop te letten niet teveel aandacht te vragen in een relatie, aan de andere kant heb ik die kant van me juist steeds meer leren omarmen en proberen om te zetten in iets positiefs (er zijn ook mannen die eindeloos knuffelen juist fijn vinden!).

Goed, ik dwaal af. Ik moet mijn balans nog vinden in inderdaad het van mezelf houden, dan zou ik ook minder twijfelen aan mezelf en de ander. Nu blijf ik in goede én slechte relaties toch continu twijfelen aan mezelf (is het mijn schuld? Of: doe ik alles verkeerd? Of: duw ik de ander zo weg?).

Misschien heeft het in deze laatste relatie ook wel een rol gespeeld. In het begin leek het er namelijk op dat hij wel bezig was met het verlaten van zijn vriendin en heb ik weer super angstig gedaan en claimerige want ik was bang dat hij het niet door zou zetten. Misschienheb ik hem daarmee wel weer in haar armen geduwd. Ik weet het niet.

afbeelding van waterman

Hoi Mayo

Ik denk dat Mariah verstandige dingen zegt.

Maar ik denk dat jij wat te veel nadruk legt op DE WAARHEID. De waarheid, ook dat is een ingewikkeld begrip. Zeker als het om de absolute, DE waarheid gaat. De grote waarheid, zeg maar. Daar zijn altijd veel verhalen over, en allemaal zouden ze wel eens een beetje waar kunnen zijn. Blijf je steken bij "Wat is de waarheid", dan kom je niet verder. Er is, naast De Grote Waarheid, van wie heeft er nou eigenlijk gelijk, daarnaast is ook een kleinere waarheid. Of jij dit aanvaardbaar vindt. Of jij dit acceptabel vindt. Natuurlijk, een veel subjectievere waarheid, het gaat immers om wat jij vindt. Maar een wel zo belangrijke waarheid, het gaat immers om wat jij vindt. En dat was belangrijk, dat is belangrijk, en dat zal belangrijk blijven.

Wat ik wil zeggen is dat het in ruzies en problemen niet gaat om waar de waarheid ligt, maar of jullie samen verder kunnen. Welke rol jij gespeeld heb in het ontwikkelde patroontje is in mijn ogen NU van minder belang dan de vraag of het verstandig is dit patroontje voort te zetten. En eigenlijk denk ik, als jij er geen zin meer in hebt, als jij er geen toekomst in ziet, dan moet je ermee kappen. Onafhankelijk van het feit of jij er een rol in gespeeld hebt. Tuurlijk heb jij er een rol in gespeeld. Het was immers een relatie? Daar spelen twee mensen een rol in. Maar....... das niet interessant, nu. Wil jij er mee doorgaan? Wil jij ermee verder gaan? Dat zijn de belangrijke vragen.

Zoek eerst je rust, zoek eerst de afstand. Zoek tijd, zoek ruimte. En dan wordt die grote waarheid vanzelf wel weer wat duidelijker. Maar ga eerst voor jezelf zorgen. Ga je eigen leven weer op orde krijgen. En de moeilijke praat, de moeilijke gedachten, de moeilijke lessen, die komen wel weer. Eerst wegwezen, eerst rust.

Jij hebt hem niet in haar armen geduwd. Dat heeft hij zelf gedaan. Verantwoordelijkheid laten waar verantwoordelijkheid hoort. Leren op jezelf te staan. Leren relaties op zichzelf te laten staan. Dat is beter.
Liefs
Waterman