Update: voel me niet fijn

afbeelding van isabella86

Ondanks dat er mensen zullen zijn die misschien moe worden van mijn blogs die nu al jaren hetzelfde gaan voelt het voor mij goed om het van me af te schrijven. Geloof me, wordt er zelf ook moe van. En doe mijn best om mezelf te veranderen (wat vrij lastig is).
Zo loop ik bij een psycholoog, ben ik me aan het verdiepen in een boek: de 13 valkuilen. Praat ik meer in real life met de mensen om me heen.
Maar anyway ik voel me niet fijn.
Afgelopen weekend kwam ik hem tegen. Hij deed wat afstandelijk. Kwam me uiteindleijk opzoeken en we hebben gezoend. Vervolgens staat hij voor mijn neus met een ander te flirten. In mijn hoofd werd ik furieus: als hij dit wil doen prima, maar niet voor
Mijn neus en zeker niet net nadat we gezoend hebben.
Volgens mijn vriendinnen deed hij het vooral om me jaloers te maken.
Aan einde van de avond kwam hij naar me toe en vroeg of we naar huis gingen. Ik heb hem aangegeven dat ik geen tweede keus wil zijn. Hierop kwam hij met het verhaal dat hij dacht dat ik met zijn vriend mee wilde, want dat had die vriend gezegd. En dat hij toen dacht ok fuck haar.
Anyway, maakt ook allemaal niet zoveel uit. We hebben erover gesproken en hij is meegegaan. Maar het leuke is er voor mij van af. Ik raakte s ochtends in paniek (hij sliep nog) omdat ik boos was dat ik zo'n drama had gemaakt (wat overigens best mee viel). Zodoende lijkt het alsof ik me wil aanpassen om hem te blijven pleasen. Maar ik weet dat er moment komt dat het stopt, want hij is ook nog zo jong. Gek genoeg weet ik geeneens of ik hem zo leuk vind of dat ik vooral zo bang ben voor de afwijzing.
Mn vriendinnen zeggen dat ik er beter zelf mee kan stoppen dus dat ga ik proberen.
In een reactie op mijn vorige blog kwam uit dat ik misschien onvolwassen ben. Daar denk ik veel over na. Want ja ik ben erg bezig met het ouder worden (wat ik dus totaal niet wil). En ja ik blijf in mijn patronen hangen. Maar geloof me ik wil daar graag uit. Misschien ben ik gewoon te zwak, ja misschien hang ik in een slachtoffer rol. Kan allemaal waar zijn maar ik weet niet wat ik ermee moet.

afbeelding van jamor

een bepaalde zin

Eén bepaalde zin trof mij bij het lezen:
"Hierop kwam hij met het verhaal dat hij dacht dat ik met zijn vriend mee wilde, want dat had die vriend gezegd."

Je gelooft echt dat dit de waarheid is? Of niet? Ik geloof hier namelijk helemaal niets van. Het is een mooi geformuleerde zin om jou dat gevoel te bezorgen wat je nu ervaart. Deze jongen is waarschijnlijk onbewust bezig al je energie aan je te onttrekken. Het wordt tijd dat je loskomt van deze energie.
Al je boosheid, frustratie etc. is energie die hij van je aan het stelen is, maar jouw eigen angst om zonder hem door te gaan is zo groot en zodoende blijf je vastzitten in deze energie verslindende situatie. En hij kan in die situatie alles met je doen.

Ik ga je een paar zinnen van je eigen tekst voorleggen die aangeven dat je in je eigen kracht staat maar deze nog steeds aan het weggeven bent. Dat maakt je niet onvolwassen, dat maakt je niet zwak, dat maakt je te veel verantwoordelijk voor hem!!!En dat ben je niet voor hem!!

"Maar het leuke is er voor mij van af. Ik raakte s ochtends in paniek (hij sliep nog) omdat ik boos was dat ik zo'n drama had gemaakt (wat overigens best mee viel). "

Iets niet meer leuk vinden betekent dat je het mag beëindigen. Maar je verantwoordelijkheidsgevoel voor deze jongen is zo groot dat je dat zelf maar ontkent, en vervolgens nog eens verkleint in je eigen ogen (wat overigens best mee viel), want het stelt weldegelijk wat voor anders had jij dat gevoel toch niet? Dat gevoel hoef je niet te ontkennen!!

"Want ja ik ben erg bezig met het ouder worden (wat ik dus totaal niet wil). "

Dit ga je niet tegenhouden dame!!! We worden allemaal ouder, qua leeftijd.... Qua gevoel mag jij toch best een andere leeftijd hebben dan je daadwerkelijk bent.... En ook iemand van 80 kan heel kinderlijk zijn hoor. Zelf voel ik me al 12 jaar 26!!!

Ga eens een weekend / week lang uit zijn energie. Geen contact, geen email, app, bezoekjes of wat dan ook. Even ervaren wat het zou zijn als deze persoon er even niet is, kijk en vooral voel wat het met JOU doet. Je hebt de kennis al lang in je, nu is het tijd voor de uitvoer. Succes