Van ik hou van jou naar laat mij met rust in 1 dag.

afbeelding van Walter39

Hallo Allemaal,

Ik heb 2 jaar geleden een heel lief meisje leren kennen, maar op een of andere manier kon ik er lange tijd niet helemaal goed voor open stellen. Ik heb daar altijd wel moeite mee gehad, gaat bij mij langzaam.

Het was veel afstoten en aantrekken en dit was voor haar ook heel moeilijk. Ze was hartstikke verliefd op mij maar doordat ze ook telkens zo op haar tenen moest lopen waren er voor haar ook vaak verdriet. Na opnieuw een afstand in de zomer van 2017 ben ik haar zo gaan missen dat ik echt het gevoel kreeg dat ik voor kon gaan. Ze geloofde mij eerst niet meer, maar heb toen zo hard mijn best gedaan dat ze uiteindelijk toch nog een kans wilde geven. Ze was toen inmiddels met iemand anders aan het daten en dat heeft ze gestopt omdat ze gewoon niet het gevoel had wat ze altijd bij mij had en daardoor ook toch voor mij wilde gaan. Ze zei dat samen met mij zijn haar een bepaald gevoel geeft wat ze gewoon niet zo voelt bij andere mannen en dat de sex dan wel lekker was, maar bij mij als vuurwerk voelde omdat het zo gepaard ging met liefde.

We hebben toen tegen elkaar uitgesproken dat we een relatie hadden en ik kon het ook voor het eerst echt voelen dat iedereen het mocht weten. We waren echt super verliefd toen. Toch na een paar maanden ontstonden er pieken en dalen. Dit komt vooral door mij omdat ik op een of andere manier soms onredelijk kan reageren in normale situaties. Vooral tegen mensen waar ik van houd vreemd genoeg. Ik kom ook uit een gezin waar ruzies tussen mijn ouders altijd gepaard gingen met heftig schelden en je emotionele gevoelens op een juiste manier tonen niet echt is aangeleerd. Bij mij is het meer dat als ik wat chagrijniger ben ik om kleine dingen heel kort en fel kan snauwen naar haar. Ik ben mij er gelukkig wel van bewust dat het niet goed is en wil heel graag veranderen. Dit is mij tijdens de relatie helaas niet goed genoeg gelukt. Zij trekt dit heel slecht en ondanks dat het vaak 1 opmerking of zin is en ik snel sorry zeg heeft zij daar last van voor lange tijd. Ze mist op die manier de gelijkheid in de relatie en moet op haar hoede zijn en dat voelt niet fijn. Nu dit meerdere malen is voorgekomen, is bij een nieuw voorval 7 januari 2018 haar emmertje overgelopen. Ze is bij mij met al haar spullen weg gegaan en wil geen contact meer. Terwijl ze 2 dagen voor het uit ging nog zegt hoe fijn de dagen rond nieuwjaar samen waren en ze zegt dat ze van mij houdt, merk ik dat ze nu heel snel haar dagelijkse leventje op pakt terwijl ik mij echt depressief voel. Ik denk dat het laatste incident op 7 januari haar ook kracht heeft gegeven om ermee te stoppen. Het geeft haar rust. Ze wil nu helemaal geen contact meer en heeft alles geblokt. (strava, facebook, whatsapp, telefoon)

De laatste weken heb ik heel veel nagedacht en ik zou echt heel graag met mezelf aan de slag willen gaan om mij op dit punt een beter mens te maken. Mindfullness, boeken lezen, gesprekken met psycholoog. Ik heb er ook al heel veel over gelezen de laatste 3 weken. Als ik namelijk niet die uitvallen zou hebben, dan zouden we samen zo een fijne relatie kunnen hebben. We hebben een sterke aantrekkingskracht en kunnen zo genieten van dingen samen doen, eigenlijk is het gewoon perfect verder.

Ik heb haar dit gisteren ook met een mail verteld, maar ze reageert nu dat het niet meer gaat veranderen tussen ons en we allebei onze eigen wegen moeten inslaan. Dat ze ook geen mailtjes meer wilt.

Ik moet dit respecteren en zal haar ook met rust laten, maar ik vind het zo moeilijk dat die intense liefde die we vaak voelde bij haar nu is veranderd in een kille reactie en totaal niet meer open staat voor te vechten voor onze relatie. Ik neem het haar niet kwalijk, want het heeft haar al veel energie gekost, maar ik voel echt oprecht dat we er samen uit zouden kunnen komen.

Ik zoek nu naar houvast om er niet aan onderdoor te gaan. Ik lig doelloos in bed tot laat, kan mijn huis niet meer schoonmaken, slaap slecht, kan mij niet meer concentreren. Echt een beetje een depressie gevoel wat nu al drie weken aanhoudt. Ik heb ook zo een schuldgevoel naar mezelf. Iemand die zo lief is voor je en zoveel om je geeft en die dan toch meerdere malen teleur te stellen. En ook het besef dat ik voor mezelf dit soort dingen weet te verpesten met mijn gedrag. Terwijl ik eigenlijk gewoon een goed mens ben en er echt altijd voor haar zou zijn. Ik heb dat ene gewoon niet goed onder controle en dat verpest het mooiste in mijn leven. Daardoor haat ik mezelf nu.

Ik probeer nog hoop te halen dat ze nu een soort van zelfverdedigingsmechanisme heeft en ze zich gesteund voelt door de mensen om haar heen en de rust voor haar nu echt fijn aanvoelt, maar dat er misschien over een half jaar wat verlichting is en ze weer meer kan denken aan alle mooie dingen die we hadden en wil open staan voor alle dingen die ik heb gedaan om te veranderen op punten waarin ik heel graag wil veranderen. Dat ze bij andere mannen gemerkt heeft dat ze het net niet zo voelt als dat ze dat bij mij heeft gevoeld. Is dat realistisch denken jullie of herkennen jullie jezelf in 1 van ons?

Gr. Walter

afbeelding van hortensia

@Walter39

Beste Walter39

Kort gezegd , ontwikkel jij een spanningsveld door je korte lontje ? en je hebt moeite met gevoelens?
Ik denk als je deze twee kenmerken bij elkaar neemt het heel lastig is om je te kunnen verplaatsen in een ander, hoe zij dat voelt en ervaart Verstandelijk weet je het wel dat het niet leuk is , maar je denkt met een sorry er een pleister op te kunnen plakken, maar zo werkt het helaas niet . Als die ander heel gevoelig is , dan heeft ten eerste de sfeer en ten tweede de uitbarstingen een behoorlijke impact , ten aanzien van de ander haar "veilig voelen" .

Uit jou geschiedenis van huis uit ben je dat gewent ,immers je ouders waren je voorbeeld .

Je hebt nu een depressie schrijf je , mede door schuldgevoelens en zelf haat . Maar doet iig je best om te willen veranderen en hebt hulp gezocht.

De oorzaak is jou gedrag , dat je verdriet hebt is logisch .Maar ondanks alle voorgaande waarschuwingen heb jij je gedrag niet weten aan te passen. Heb je haar misschien wel uitleg gegeven waarom je zo reageerde en waarom dan niet eerder hulp gezocht ?
En denk je dit gedrag onder controle te kunnen krijgen ....?

afbeelding van Walter39

Ik creëer inderdaad een

Ik creëer inderdaad een spanningsveld waardoor zij op haar hoede moet zijn. Ik heb moeite met het uiten van gevoelens vanwege onzekerheid uit mijn jeugd. Ik zal je een voorbeeld geven. Ik had voor haar een mooie route uitgezet in frankrijk om te fietsen. De afstand van 90 kilometer (racefiets) zouden we wel aankunnen. Ik had alleen niet voorzien dat er veel klimkilometers inzaten en dat we over drukke wegen moesten fietsen. Mijn vriendin was daardoor helemaal doodmoe geworden en mijn zo goed bedoelde route was een fiasco. Ik voel dan het falen van mijn idee en vanuit vroeger, waarin mij vaak door mijn vader verteld werd dat ik niks kon, komt er dan een onbewust gevoel op en die frustratie ga ik dan op haar uiten.

Ik heb geen moeite om mij te verplaatsen in andere. In ieder geval dat denk ik. Ik probeer nu van alles om nog in contact te komen, maar op een gegeven moment moet ik ook haar verzoek respecteren. Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik ben nu wel voor het eerst echt heel veel aan het lezen en heb hulp gezocht om die onbewuste gevoelens in te gaan zien en beter mee om te gaan.

afbeelding van InDeMaling

Te laat

Aan je verhaal te zien vrees ik dat het te laat is om deze relatie te redden.
Het enige wat je.kunt doen is lering uit deze pijnlijke les trekken en er zorg voor dragen dat mocht je weer ooit een nieuwe relatie krijgen, deze slechte eigenschappen niet meer laten zien of enigzins kanaliseren.
Het is immers ontzettend moeilijk en bijzonder oncomfortabel om samen met iemand te leven die zulke negatieve eigenschappen heeft.