Verboden liefde

afbeelding van Michelle_S

Beste allen,

Graag wil ik hier mijn verhaal kwijt, omdat ik het niemand kan vertellen en ik erg veel liefdesverdriet heb.

Een jaar geleden ben ik getrouwd. Het was de mooiste dag van mijn leven, wat was ik gelukkig. Iedereen zag het, wij straalde helemaal. De verliefdheid spatte er van af... Niets kon ooit tussen ons in komen... Of toch wel?

Nog geen half jaar later raakte ik aan de praat met iemand die ik eigenlijk al een aantal jaren ken. We zeiden elkaar gedag en maakte een kort praatje. Dit keer niet. We raakte aan de praat over van alles. De vonk sloeg over terwijl onze echtgenoten even verderop samen in gesprek waren. Enkele dagen later kreeg ik een e-mail van hem en zo is het eigenlijk begonnen. Hij woont om de hoek bij mij, dus zie hem heel regelmatig. Ik had me voorgenomen niet verliefd te worden, hoe KPN dat nou na 6 maanden huwelijk? Mijn huwelijk was goed, hadden een kinderwens en hadden het leuk. Deze man liet echter al snel zijn gevoelens voor mij blijken. Ik voelde aan alles dat ik, ondanks mijn voornemen, tot over mijn oren verliefd was. Hoe kon dat in een goed huwelijk? Of was mijn huwelijk niet zo goed? Ik begon me aan steeds meer van mijn echtgenoot te ergeren, voelde me gevangen, de intimiteit was niet meer zoals het hoorde. Beetje bij beetje werd ik steeds meer in de situatie met de andere man gezogen. We mailden heel veel en belden nog veel meer. We konden alles tegen elkaar zeggen wat we thuis niet konden zeggen. We besloten te gaan lunchen. Dit was meer dan gezellig en na afloop hebben we voor het eerst gezoend, geweldig!

Een periode van geheime afspraakjes volgde. Ik was zo verliefd! Maar hoe moest het nu met mijn huwelijk van nog maar een half jaar? Hij was vast besloten, hij ging weg bij zijn vrouw. (Nog niet gebeurd overigens). Ik was ten einde raad, helemaal verward. Verstand en gevoel waren het zo niet met elkaar eens. Want los van het feit dat we beiden getrouwd zijn is hij ook nog eens 29 jaar ouder. Ik ben jonger dan zijn kinderen. Natuurlijk vond jij dit ook lastig, maar wat hij voelde was hem in al die jaren niet overkomen. Hij was nog nooit zo verliefd geweest en ondanks dat hij de moeilijke consequenties wist wilde hij voor mij gaan. Al zouden we maar 15-20 mooie, vitale, jaren kunnen hebben, voor hem was dit het waard zei hij. De liefde zit zo diep, zei hij steeds. En dat klopt, de liefde zit heel diep! Ik weet niet of ik ooit zonder hem kan.

Het gelieg, het schuldgevoel, de constante teleurstelling van niet bij je geliefde te kunnen zijn, de verwachtingen waaraan je beiden niet kunt voldoen door de situatie... Dat alles werd me te veel. Al weken slaap ik amper en denk constant na. Dan zie ik mijn lieve man en dan denk ik: waar ben ik mee bezig. Maar steeds winnen mijn gevoelens voor de ander het, hoe slecht en fout ook. We hadden vandaag wat afgesproken, maar hij liet gisteren weten dat het niet ging lukken met zijn (drukke top)baan. De zoveelste teleurstelling voor mij. Ik weer helemaal in tranen. Ik kwam tot de conclusie dat ik totdat alles met hem begon ik gelukkig was. Nu was ik enkel gelukkig als ik bij hem was en dat was gezien de situatie zeer sporadisch. Ik heb hem verteld dat ik er mee wil stoppen, hoe moeilijk het ook is. Ik wil voor mijn huwelijk gaan, voor de man waar ik ja tegen heb gezegd. Dit doet pijn, bij ons beiden. Ik was aan het huilen en heb heel de nacht niks anders gedaan dan dat. Mijn man heeft het gelukkig niet gemerkt...

Net belde de andere man... Hij wil dit niet. Ik heb gezegd dat ik het ook niet wil, maar dat het de meest verstandige keuze is. Hoe kan ik dit volhouden? Ik heb nu liefdesverdriet en dat terwijl ik zelf nog maar vrij kort getrouwd ben. Hoe kan dit in hemelsnaam? Hoe kan ik deze man vergeten en hoe kunnen de gevoelens slijten als ik hem zeker 1 keer per week tegenkom?

afbeelding van Lovertje85

@Michelle_S

Heftig verhaal. Veel emoties en eigenlijk ergens tegen je zin in. Maar ik denk dat jullie het voor jullie zelf al te ver hebben laten komen, maar dat is het verleden en daar is niks meer aan te veranderen.

Ik vind de keuze die je gemaakt hebt heel moedig.... Mijn eerste gevoel toen ik je verhaal las was ook: Meid, kies voor je man en laat die ander gaan..... Helaas gaat dat met gevoelens meestal lastiger dan het voor omstanders lijkt, en als je hier kapot aan gaat is dat ook niks. Het lijkt me sterk dat jouw man tot nu toe nog niks gemerkt heeft aan je. Hij kan zijn vinger er misschien niet opleggen, maar hij zal wel aan je merken dat je minder intimiteit zoekt (wat logisch is als je hoofd bij een ander is), dat je een tijdje overdreven happy moet zijn geweest (begin van de verliefdheid) en dat je onrustig bent s'nachts, sneller geïrriteerd bent om hem en soms verdrietig zonder dat hij snapt waarom.....

Draai voor jezelf de situatie eens om. Wat als dit verhaal door jouw man geschreven zou zijn, hoe zou jij willen dat hij hier tegenover jou mee omging? Zou je de waarheid willen weten en dan waarderen dat hij eerlijk tegen je was? Zou je willen dat hij koos voor zijn eigen geluk omdat je hem dat gunt (ten koste van je eigen huwelijk, toekomstbeeld en gevoel)? Zou je willen dat hij ermee stopte en jou nooit inlichtte zodat jullie samen gelukkig kunnen worden en door kunnen gaan met de toekomst zoals jullie in je hoofd hadden (dit terwijl je dan wel mogelijk door zou gaan met een man die ergens in zijn hoofd misschien gelukkiger denkt te kunnen zijn ergens anders)?

En bedenk je eens hoe je toekomst met die andere man eruit zou zien.... Die fladderende verliefdheid en de spanning van het stiekem moeten doen is er vanaf als jij voor hem zou kiezen. Een hele hoop ellende waar jullie mee moeten dealen komt erbij. 2 echtscheidingen, met 2 bedrogen echtgenoten.... Dat zal geen leuke bende worden en grote kans dat dit al de eerste nodige druk op jullie relatie op zal leveren.... Je geeft aan dat je een kinderwens hebt... Die andere man is 29 jaar ouder als jij.... Wil hij nog wel kinderen? Of zal je dan behalve je huwelijk ook je kinderwens moeten laten varen?

Alles wat ik typ is vanuit praktisch oogpunt bekeken. Jij hebt het gevoel erbij, en je schrijft ook dat je niet ver van hem vandaan woont en dus hoogstwaarschijnlijk hem tegen zult blijven komen.... Kun je dit aan als je bewust kiest om voor je man te gaan? Of ga je dan uiteindelijk weer dezelfde cirkel in? En is er voor jou ook een optie om een tijd helemaal voor niemand te kiezen, van allebei afstand te nemen, en voor jezelf de rust en ruimte te creëren om eens heel goed na te denken wat jij nou echt wilt en voelt?

afbeelding van hortensia

@Michelle s

Of was mijn huwelijk niet zo goed? Ik begon me aan steeds meer van mijn echtgenoot te ergeren, voelde me gevangen, de intimiteit was niet meer zoals het hoorde

Het ligt denk ik niet aan je huwelijk , jij voelt je gevangen omdat je nu niet vrij bent om naar die ander te gaan en daardoor ervaar je je huwelijk nu alsof je gevangen bent .
Die ergenis snap ik ook wel, maar is ook een beetje denk ik dat je op alles gaat letten om maar een excuus te kunnen vinden om afscheid van hem te kunnen nemen. Vergelijkt (on) bewust hem met de ander ook.
Eigenlijk ben ik het helemaal met Lovertje eens en heb weinig toe te voegen daaraan.
Je zit in een spagaat nu en gevoelsmatig verschrikkelijk lastig om hier je weg uit te kunnen vinden.
Denk ook goed na wat die ander je nu werkelijk te bieden heeft voordat je alles weggooit en je later spijt krijgt . Ik vermoed als je voor de ander kiest je zo ontzettend veel ellende over je heen gaat krijgen , daar moet je ook sterk genoeg voor zijn om dat op te kunnen vangen....daarbij moet je wel heel zeker zijn van die andere man , dat hij jou niet laat zitten mocht het zover komen. Kijk niet teveel op dat punt door een roze bril. Ik weet niet hoe hij in zijn huwelijk staat en zakelijk gezien de consequenties voor hem zullen zijn (ook mbt zijn vrouw) maar ik geloof niet dat zij zonder slag of stoot haar huwelijk zomaar aan de kant zet omdat haar man een jonger iemand heeft ontmoet....

afbeelding van Michelle_S

@lovertje85

Bedankt voor je reactie! Ik kan hier zeker wat mee, vooral hetgeen je zegt over het omdraaien. Natuurlijk heb ik wel regelmatig gedacht: wat als hij verliefd was op een ander en daar ook nog eens aan toe gegeven had? Eerlijk gezegd denk ik dat ik het niet zou willen weten, omdat ik het niet zou kunnen vergeten en dus heel mijn toekomst aan duigen zou vallen. Ik denk dat het omgekeerd hetzelfde is. Hij zou kapot gaan als ik bij hem weg zou gaan. Ik ben alles voor hem. Ik heb vreemdgaan altijd afgekeurd en doe dat nog steeds, hoe hypocriet ook. Ik weet ook niet hoe ik het zo ver heb laten komen. Ik vind aandacht van mannen altijd leuk en ben in dit geval verliefd geworden, daar had ik nooit iets mee mogen doen. Maar dat is wel gebeurd. Ik wil ook 'hulp' zoeken, waarom ik die aandacht van mannen nodig heb. Maar ja, dat staat los van dit probleem.

Ik heb ook heel vaak nagedacht over mijn eventuele toekomst met de andere man. Ik weet zeker dat we de eerste 'klap' in onze relatie zouden krijgen door onze echtgenotes, mijn ouders en zijn kinderen. Hoe gelukkig kun je samen zijn als iedereen om je heen er tegen is? Hij zegt dat zijn kinderen bij zullen draaien. Ik denk ook na over hoe het over 20 jaar is, dan is hij in de 70... Terwijl ik in de 40 ben.. Realistisch gezien is het dus bijna onmogelijk een mooie toekomst samen op te bouwen. Wat de kinderwens betreft, daar hebben we het over gehad. Hij zou nog wel een kind met mij willen, maar dan komen de praktische dingen erbij kijken. Hij zou een hersteloperatie moeten ondergaan, of via ivf of iets dergelijks.

Maar goed, ik wil echt mijn huwelijk proberen een kans te geven. En ik wil de kans van slagen 'uitzoeken' voordat we ooit kinderen hebben die er eventueel de dupe van zouden worden.
Ik heb mijn man om afstand gevraagd, maar hij vindt dit moeilijk. We wonen natuurlijk ook samen, dus eventjes ergens anders wonen zit er ook niet in.

afbeelding van frank77

Ik begrijp 100% wat er nu

Ik begrijp 100% wat er nu door je heen gaat en hoe jij je nu voelt. Ik heb anderhalf jaar geleden dezelfde situatie meegemaakt. En inderdaad als je elkaar blijft zien zullen de gevoelens niet slijten en weggaan. Bij mij was het een collega; beide getrouwd en een gezin. Na anderhalf jaar hebben we het soms nog moeilijk. Wat wil je ook: we zien elkaar nog elke werkdag en ook al houden we het zakelijk, de gevoelens verdwijnen niet. Ik kan niet veranderen van werk, zij heeft al een paar keer gesolliciteerd doch met negatief gevolg. We hebben het indertijd ook aan onze partners verteld in de hoop dat de gevoelens dan zouden minderen: was helaas niet het geval. De gevoelens bleven... We hebben wel nooit fysiek iets gedaan.
1 tip hoe moeilijk en pijnlijk het nu ook moge zijn: trachten elkaar nooit meer te zien of te spreken is absoluut het beste. Neem dat van mij aan!!!
Indien je er nood aan hebt mag de moderator mijn email adres aan je doorgegeven zodat ik mijn volledige verhaal aan jou kan vertellen.
Veel sterkte

afbeelding van Kipje.

@ Michelle s

Hoi! Ik weet hoe het voelt.. Ik had precies hetzelfde. Maar mijn huwelijk was niet zo florissant overigens was het overduidelijk dat hij niet van me hield. Hij heeft mij heel veel pijn en verdriet gedaan. Ik ben alleen nooit vreemdgegaan omdat dat niet in mijn straatje past. Hoe leuk iemand ook is... Veel sterkte en veel liefs van kipje.

afbeelding van waterman

Hoi Michelle_S

Poeh Michelle_S,

dat is snel ingewikkeld geworden, he! Na een jaar huwelijk is al niet meer duidelijk of je dat door kunt zetten. Dat gun ik niemand, hoor!

Maar........ ga eens goed nadenken........ Neem effe heeeeeeeel veel afstand van de hele zaak. Effe net doen of je niet getrouwd bent, en nieuwe vent er ook niet is. Effe op nul-punt beginnen weer. Geen commitments, naar niemand niet. Wat trekt je in je man? Wat is aantrekkelijk aan jouw man, en waarom ben je met hem getrouwd? Vanwege de stabiliteit, het verstand, de mogelijke invulling van jouw toekomst, of vanwege enorme verliefdheid, houden van en genegenheid? Kan je, als die nieuwe man weer verdwijnt, kan je dan nog 5 jaar door met je man? Zit daar voldoende aanvulling van jou leven, zit daar voldoende vervulling van jouw wensen, of zit daar een idee van 'nou.... das best acceptabel.....' of zit daar een idee dat dat helemaal niet gaat lukken? Eerlijk zijn tegenover jezelf, maar je hoeft aan ons geen verantwoording af te leggen, hoor........ En zelfde vraag over die nieuwe vent..... Je bent nu waarschijnlijk te verliefd op hem, maar wat raakt hij echt in jou? Dat hij nog nooit zo verliefd was, dat hij nog 15-20 mooie vitale jaren met jou ziet, das mooi.... maar daar gaat het niet om, he... Wat vind jij daar echt van? Wat zijn jouw gevoelens ten opzichte van hem? Wat wil jij met hem? Wat raakt jou werkelijk? En dan verder doorpraten met jezelf..... Los van die kereltjes.... Wat wil jij met je leven? Wat zijn jouw drijfveren, wat zijn jouw diepste wensen en emoties?

En dan wordt het moeilijk, he...... want beide lijken de moeite waard. En beiden raken jou diep..... Maar beiden (!) zijn voorbijgangertjes in jouw leven, he. Beiden (!) zijn buitenstaanders. De betekenis van dit soort zaken zit niet in die buitenstaanders, maar in jou. Dus.... alles wat die buitenstaanders bedenken is maar van heeeeeel weinig belang. Wat wil jij zelf? Hoe zie jij je eigen leven? Wat zijn jouw doelstellingen, jouw wensen? Kan je daar dichterbij komen? Volgens mij moet je daar gaan zoeken, en alle ventjes maar effe in een parkeerbaantje stoppen. Heb je weer wat duidelijkheid in jezelf, dan worden de gevolgen daarvan ook wel weer duidelijk, en worden alle gevolgen ook zelfs weer aanvaardbaar......

Eerst gaan zien dat het er niet om gaat wat de anderen willen, maar wat jij wilt.... Dan gaan snappen wat jij wilt......

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
Waterman

afbeelding van Jeannette

Michelle s

Wat een moeilijke keuze hé..lijkt onmogelijk vooraf te weten wat de juiste weg is hierin.
Persoonlijk ben ik erg voor openheid in deze situatie maar ik begrijp dat dat erg moeilijk ligt.
Dat het nog veel moeilijker is wanneer je zo dicht bij elkaar woont herken ik als geen ander..ontlopen zodat het gaat slijten lijkt onmogelijk.
Wat je wel zou moeten doen??
Ik heb geen idee..iig geen overhaaste beslissing nemen denk ik maar maak er uiteindelijk wel eentje want de tweestrijd is killing op deze manier!
Heel veel sterkte!
Liefs Jeannette

afbeelding van Michelle_S

Moeilijk

Het is heel moeilijk. Heb mijn keuze gemaakt, maar vraag me af of ik die vol kan houden.. Wat een verdriet. Hij blijft me berichtjes sturen dat hij me mist en zoveel van me houdt. Dat hij echt met mij verder wil. Het is zo moeilijk! Ik wil voor mijn man gaan, echt.. Maar ik voel zo veel voor die ander... Nooit gedacht dat ik ooit in zo'n situatie terecht zou kunnen komen....

Jullie allen bedankt voor de reacties, ik heb er zeker wat aan! En blij dat er mensen zijn die mijn 'gezeur' aan willen 'horen'...

afbeelding van Sara444

Volhouden ! Het moeilijk maar

Volhouden ! Het moeilijk maar een relatie met die andere man begint in bedrog. Zou jij geloven al je voor de andere man kiest dat hij nooit meer zal vreemdgaan? Hij heeft jouw ook veroverd! Dus wil je een huwelijk opgeven om in een relatie te zitten met meer onzekerheid en misschien nooit 100%vertrouwen? Ik hoop dat je een goede beslissing maakt en wens je veel sterkte toe!

afbeelding van morgenster

kort

Ik denk dat je jezelf voor de gek houdt. Het gaat waarschijnlijk meer om de spanning dan om die man op zich.
Waar heb je zin in zeg.
Ik denk dat je verliefd bent op de spanning.
Heb te doen met je echtgenoot.
Je bent waarschijnlijk veel te vroeg de commitment van het huwelijk ingestapt. Je was daar helemaal nog niet klaar voor.
Ook met deze veel oudere man zul je de aandacht van andere (jongere) mannen missen.
Wens je veel wijsheid!

afbeelding van _Paul_

tja

Nou, ik heb mijn twijfels over het mogelijke succes van de relatie met de 'nieuwe man'. Hoe lastig het ook is, overweeg heel goed wat je doet. Kiezen voor je man is doelloos als je niet ook moeite gaat doen om die relatie te verbeteren. Dat betekent dus praten met je man en voor jezelf eens nadenken over je huwelijk en wat je daar eigenlijk van verwacht. Je bent niet voor niets met hem getrouwd.

Ik kan je keuze om niet verder te gaan in die andere relatie begrijpen en heb daar respect voor. Ik hoop dat de andere man ook voldoende respect heeft om jou met rust te laten als je hem daar om vraagt. Want je maakt het jezelf heel lastig als je elkaar blijft zien en er komt een moment dat jouw echtgenoot in de gaten krijgt wat er speelt. En volgens mij wil je zo open nog niet zijn. Moeilijk, moeilijk, weet ik.

Verder ben ik blij dat je nuchter genoeg bent om ook stil te staan bij de moeilijkheden van een relatie met zo'n groot leeftijdsverschil.

Sterkte.