Verdergaan of er toch voor vechten?

afbeelding van Chiller94

Hallo allemaal,

Weer terug van weggeweest op dit forum.
Ik (23) heb veel moeite gehad om over een jongen heen te komen, een jongen die me slecht behandelde. Maar uiteindelijk kwam alles goed en kwam er een nieuwe liefde op mijn pad. Eindelijk een goede, lieve jongen die veel moeite voor me deed, altijd naar me luisterde, en helemaal gek op me was. Iemand waarbij ik alles kwijt kon en met wie ik heel veel lol had. We besloten een relatie aan te gaan (uiteindelijk 7 maanden geduurd). Eigenlijk ging dit erg goed, we hadden veel lol en wisten alles van elkaar. Over zijn gevoelens praatte hij wel minder makkelijk, een echte binnenvetter.

In september begon hij met een (mentaal) zware stage in de verslavingszorg, hiernaast had hij ook nog school en moest werken om zijn studie te bekostigen. We zagen elkaar daardoor iets minder, maar dit vond ik niet erg omdat ik ook graag mijn eigen dingen doe en met vriendinnen afspreek. Vooralsnog waren we erg blij met elkaar.

Een paar weken geleden begon ineens hij afstandelijker te doen, uit zichzelf gaf hij me geen zoen meer en het afspreken kwam vanuit mijn kant.ik merkte ik dat hij wel extreem vermoeid was als ik hem zag, hij had moeite wakker te blijven en kwam moeilijk uit zijn woorden. Hij zei ook zelf dat hij aan het begin van de week al zo moe was dat hij het amper trok, en de week nog moest beginnen. Die afstandelijkheid zal daar wel aan liggen dan, dacht ik.

Afgelopen vrijdag zat het me toch niet lekker en gaf ik aan dat ik vond dat alles vanuit mijn kant kwam laatste tijd en hij zei dat ik gelijk had, maar hij het niet door heeft gehad. Goed ik dat het aangaf zei hij. Ik zei dat we er maar een keer over moesten praten. Ik dacht dat het wel goed zou komen.

Nou komt het..
Deze week was hij hier en hij zei ineens dat hij ook wilde praten. Hij vertelde dat zijn gevoel voor me plotseling weg was en hij me meer als een gewone vriendin zag. Hij snapte niet hoe het kwam, het lag er niet aan dat hij me niet leuk genoeg vond, maar hij snapte er zelf ook weinig van. Hij vertelde ook dat zijn opa , die hij veel zag, gister was overleden aan een hartstilstand. Hij zag er erg moe en uit en hij leek wel verdoofd, emotieloos. ik vroeg of het niet zou kunnen komen vanwege de stress en de drukte, hij zei dat dit zou kunnen. Maar hij wilde het niet nog een kans geven. Hij gaf daarna nog een paar keer aan dat zijn hoofd vol zat en het allemaal niet meer wist.

Ik was nogal overdonderd, omdat hij nooit iets heeft aangegeven en zat met erg veel vragen maar in deze staat kon hij weinig uitbrengen. Ik heb pas nog via een berichtje hem sterkte gewenst met zijn opa en kreeg daar een lieve reactie op terug.

Ik weet even niet meer wat ik moet doen. Ik heb sterk het idee dat het een impuslieve beslissing was en het hem zoveel werd (stress vanwege werk, verlies opa en druk vd relatie) dat hij alles heeft opgekropt en dat hij zijn gevoel heeft afgesloten. Ik weet dat ik beter verder kan gaan en iemand vinden die wel helemaal voor me gaat en het niet zomaar opgeeft. Maar ik vind het zo zonde om dit bij de eerste tegenslag op te geven. Ik ben iemand die iets probeert te maken als iets stukgaat, en niet meteen weggooit. Maarja, het moet wel vanuit 2 kanten komen. Ik hoop nu ook dat hij zelf contact opneemt als zn hoofd wat rustiger is. Dat we erover kunnen praten en het een kans kunnen geven..

Wat zouden jullie in deze situatie doen?

Bedankt!

afbeelding van Dirk30

Ik zou niet veel doen,

Ik zou niet veel doen, eigenlijk alleen maar afwachten. Wat kan je ook anders? Door zelf te veel willen proberen ga je enkel een averechts effect bereiken. Als ie jou echt wilt, komt ie wel trug. Mss idd hem gewoon wat rust gunnen, maar zelf zeker niet teveel ondernemen.

Sterkte

afbeelding van Chiller94

Inderdaad

Ja, je hebt gelijk. Het moet van zijn kant komen. Bedankt voor je reactie!

afbeelding van T16

@chiller94

Ik zou ook niets doen. AL het contact vanuit hem laten komen en niet te happig zijn.
Het kan best zijn dat het impulsief is, het kan ook best zijn dat gevoelens echt over zijn, het kan ook best zijn dat hij nu zoveel aan zijn hoofd heeft dat er even geen ruimte is voor nog iemand.

Dat houdt dus automatisch in dat je voor nu met jezelf bezig moet zijn. Dit zegt niets over de toekomst maar wel dat je het voor nu volledig moet loslaten, hoe lastig dan ook..

afbeelding van Chiller94

Met mezelf bezig zijn

Bedankt voor je reactie. We gaan het zien of hij terugkomt of niet. Ik ga me in ieder geval op mezelf focussen, hoe moeilijk het ook is Glimlach

afbeelding van Willem123456

Moeilijk e. Hij vraagt

Moeilijk e. Hij vraagt letterlijk door het uit te maken, laat mij los en ik wil niet meer bij jou zijn.
Daarvoor zou ik gewoon laten zien dat je dit accepteert en verder gaat met je leven zonder hem.
Hoe sneller je dit doet, hoe sneller je zal inzien of hij je echt mist of niet.

Zoals je zelf aangeeft heb je al eens over iemand geraakt, dan lukt het je zeker een tweede keer.
Je kent de stappen die je moet ondernemen en komt wel goed.

Take your time. Geen rebound relatie nemen Knipoog

afbeelding van Chiller94

Hee Willem

Bedankt voor je reactie. Ik heb net ook jouw verhaal gelezen, herkenbaar voor mij ook.

Ik vind het echt bizar dat mensen bij een dipje ‘het gevoel is niet zo sterk meer’ en twijfels meteen de relatie opgeven in plaats van erover te praten en ervoor te vechten. Er zijn namelijk zo veel oorzaken en oplossingen voor.. als je het telkens opgeeft als het gevoel even minder is oid dan blijf je van partner wisselen en kan je nooit een lange relatie aangaan.

Ik vind ook dat als degene die het uitmaakt terugkrabbelt, er wel echt meteen voor moet gaan. Hoop dat ze dit bij jou doet. Laat even weten hoe je date afloopt!

afbeelding van Willem123456

Volledig akkoord. Ik heb 1

Volledig akkoord. Ik heb 1 keer een relatie beëindigd en was opgelucht en 100 percent zeker. Heel raar dat mensen zo kunnen twijfelen en dan opgeven.

Ik laat zeker iets weten. Heb wel zenuwen want nu stuurt ze ook heel de tijd berichten "waar gaan we lunchen", "ik kijk er naar uit". Reageer ik niet echt op om het wat mysterieus te houden Glimlach Zien wel. Niks te verliezen. En als ze volgende week nog twijfelt dan zet ik er een punt achter want dan gaat ze er nooit uitkomen.

afbeelding van Chiller94

Benieuwd!

Klinkt hoopgevend! goed dat je er niet teveel opin gaat, zou ik ook niet doen. Ik hoop dat ze nu echt in ziet wat ze heeft gemist, en hoe de relatie was, dat dat genoeg was. Dat er geen perfectie bestaat. En als ze nog twijfelt dan inderdaad echt afkappen.. dan is het ook vooral haar gemis want ze zal niet snel iemand vinden die zoveel voor haar over heeft, zo klinkt het in ieder geval.

Ik hoor het wel!

afbeelding van Willem123456

Jep correct. En dat beseft ze

Jep correct. En dat beseft ze ook.
Ze heeft mij uit mijn woonst gezet en toch geef ik haar de kans nog om mij te spreken. Zouden er niet veel doen Glimlach